- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
DeFranco
nagyúr
Csalhatatlan érzékemmel forinterősödést szimatolok.
Hogy ezt mire alapozom?: Most vettem egy kis devizát, tehát ennél a szintnél már csak erősebb lehet a forint, ez tuti. Mindig így van.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #11794 üzenetére
Nem mindegy. A paypal nagyon sz*rul vált, az OTP-t azt le tudod követni, ott a honlapjukon a deviza eladási visszamenőleg is.
Az OTP-nél egyébként nincs költsége a devizakonverziónak net számlán, deviza eladásin váltja akkor is, és ha kikéred készpénzben, akkor azt hiszem 0,3% max 420 Ft a díja. A százalékos érték nem biztos.
-
Mercutio_
félisten
válasz maross #11793 üzenetére
Nekem tegnap paypal -vagy az OTP? - 367-en váltotta a forintot GBP-re
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz Mercutio_ #11792 üzenetére
Egy-ket heten belul el kellene adnom nagyobb mennyisegu eurot, nem tudom hogy jonnek ki belole, ha forintban kernem ki, vagy ha euroban, es utana eladnam kozeparfolyamon olyanoknak, akik epp vasarolni szeretnenek. Gondolom ha ki akarom venni, akkor is jol lehuznak (raiffeisen).Forintra valtasnal valami 2-2.5 forint korul volt a buko kozeparfolyamhoz kepest.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
MaciG
addikt
Budapesten a Népliget környékén van valami pénzváltó ahol érdemes olyan 100.000huf értékben eurót váltani?
BANZAII
-
Mercutio_
félisten
Korábban volt itt szó valamelyik bankról, ahol a folyószámlán lévő pénzt költség nélkül, vagy közel nulla költséggel váltják EUR-ra, valaki leírná melyik bank, és pontosan milyen számla, milyen feltételekkel (havidíj, egyebek)?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_BM_
senior tag
Jól kalkulálsz, komám!
De ez nem tisztán magyar "belügy". A magyar spekik és a döntéshozók a médiával együtt nem sokat érnek, ha nem csatlakoznak az aktuális globális szerelvényre, ahogyan az "euróválságos" időszakban tették Kósáékkal és magával a szabadságharccal. Azóta sem értem, hogyan lehet hitelválságban egy pénznyomtatási joggal bíró hatalom, de ez most mindegy. Szerintem a fordulatra várni kell jó pár hónapot. Most optimizmus jön, Görögország éltanuló lesz (már látni ilyen húrokat pedzegető "elemzéseket" a heves vérmérsékletű médiabetéti társaságoktól). Én 2013 környékén várok egy új carry trade-es, pénzbőséges hájpot, akár 25 ezres bux-szal.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
-
Cyrin
addikt
Lassan beizzítják kósát miután bevásároltak, nem sokáig mehet ez így tovább
-
attiati
veterán
296,1-es középnél kidobtam utolsó csomag €-t is.
-
zeno70
tag
En is ugy tartom, hogy fizikai aranyat csak hosszu tavra es csak nagy krach varasara (igaz, az elmult 10 evben annak volt a legnagyobb a hozama). Ennek fenyeben a tartalek csupan 10%-at tettuk abba, mivel kb ennyi eselyt adunk a nagy bajra.
Fontot meg azert, mert az elmult idoszakban az euro bedolesere szavazott sok mindenki, igy menekulonek azt sem lattuk jonak. Persze, ha bedol, huzza a fontot, de a frankot is valamennyire. A dollart en szallitottam nekik, azt nem is valtjak forintra...es az en dollaromat sem - viszont itt az o meglevo forintjuk sorsarol volt szo (nem az en dollaromrol).
Ezzel a forint erosodessel mar most tizezreket buktak (hogy nem most valtottak at, illetve vasaroltak), de ki tudja a jovo mozgasait...? Az biztos, hogy egy ujabb IMF hazazavaras pillanatok alatt 330-at csinal a jelenlegi 290-es eurobol.
270-nel en is vennek...sot mar 280-nal is.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
g@bo
nagyúr
válasz leslieke #11775 üzenetére
" az államkötvények, illetve a forint piaca különbözõ kimeneteleket áraznak. Rövid távon nehéz szembemenni a forint esetében megfigyelhetõ "bull" hangulattal, fõleg a világ tõkepiacain tapasztalható hangulat fényében. Magyarország gyenge pontja azonban az adósság és a költségvetés oldaláról fakad, ezt pedig az államkötvények piaca tükrözi vissza. Óvatosak lennénk azokkal a várakozásokkal kapcsolatban, hogy egy háromszoros bóvli ország (mindhárom nagy nemzetközi hitelminõsítõnél befektetésre nem ajánlott besorolás) képes annyi friss tõkét vonzani, mint tavaly "
ennyi. szóval most "szárnyal", de amúgy is várható egy korrekció.... és gyanús, hogy nem lesz ez sokáig igy. de ne igy legyen.
csipegetni....
-
g@bo
nagyúr
válasz leslieke #11772 üzenetére
" a forint short pozíciók kényszerû zárási hulláma fûti a forint erejét az egyébként kedvezõ külpiaci hangulatban, de vélemények szerint ennek a nagy forinterõsödésnek nincs meg az alapja, ráadásul minél erõsebb a forint, annál inkább nõ a kockázata annak, hogy a magyar kormány kitáncol az EU/IMF-megállapodásból a piaci nyomás enyhülése láttán... "
úgyhogy, figyeljetek, és lépni...
zebrafish, bizony. szóval érdemes csipegetni a cuccot, mert ha visszatáncolnak a fiúk, akkor itt nagy büntetés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zebrafish
tag
az indexen meg minden szakértő azt mondja, hogy ez csak átmeneti és inkább a 300-310 forintra fog beállni hosszútávon..
A mai napon kéretik minden hozzászólásomat komolytalannak tekinteni (akár az év többi napján :D )
-
zebrafish
tag
nekem 80 nap múlva jár le a lekötésem (akkor olyan 6% körül lett lekötve fél évre).. nem is tudom megvárjam e vagy inkább váltsak mostanában.. 80 nap múlva 400 is lehet az euro.. meg 270 is, bár ezt kétlem.
A mai napon kéretik minden hozzászólásomat komolytalannak tekinteni (akár az év többi napján :D )
-
DeFranco
nagyúr
Az megvan, hogy 290 az EUR, 221 az USD? Még egy kicsit (sokat) ebbe az irányba...
-
RexpecT
addikt
Melyik takarékszámlát tudnátok ajánlani, ahol nincs kikötve, hogy minden hónapban muszáj befizetni valamennyit(nyáron például többet tudnék fizetni, és olyan is előfordulhat, hogy nem tudnék befizetni), jó lenne ez a fundamenta is, de nem biztos hogy lakásra kellene a pénz.
Igazából nem nagy havi összegekről lenne szó, de sok kicsi sokra megy alapon...
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz Dorian #11760 üzenetére
Az arany (meg minden egyeb nyersanyag) szarnyalasa akkor kezdodott, amikor a jegybankok beinditottak a nyomdagepeket, h bovitsek a likviditast. Az ingyen penz azota is omlik, keresi a helyet, termeszetesen egyre feljebb hajtva ezzel az arakat (es persze mar a 82 eves nagyanyamat is eladhatom huszonharomszoros tokeattetellel).
A masik resze csak maganvelemeny: az viszonylag evidens, h az arany mennyisege evrol-evre no. Az ipari felhasznalas a teljes mennyiseg ~10%-a, a tobbi viszont higitja a piacot.
Az arany (persze csak a fizikai) egyetlen elonye, h vmennyit mindig fog erni. Mivel szerintem a teljes forintosszeomlas eselye gyakorlatilag nulla, tul sok penzt nem tarolnek benne. Akinek sok van, az nyilvan vegyen aranyat is a portfolioba, artani nem art.
fokukac: ha egy kicsit is normalisabb vilagot elnenk, a font a mostaninak a felet kene erje, NBr makrogazdasagi adatai meg a mienktol is rosszabbak, a BoE szarra higitotta a penzuket. Elobb-utobb rajuk mozdul majd a forro toke, es szepen bedonti a fontot. Azert MGy-nek is van némi igaza, amikor megkerdezi, minket miert baszogatnak teljes erovel 3-4%-os hiannyal, amikor angol testvereink tavaly 10,7%-ig jutottak, es talan 2013-ra ernek majd 5-6% kornyekere (mindehhez 80% folotti GDP-aranyos adossag tartozik). Szoval hosszu tavon azert nem a font erosodesere fogadnek, bar amilyen hulye vilagban elunk, azt sem lehet kizarni.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
DeFranco
nagyúr
Közvéleménykutatás. Most, hogy jön az igazán időszak, ki milyen oddsot ad rá, hogy az oroszok vagy az ukránok megint találnak valami okot a gázcsapok zárogatására?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Intelligencs #11753 üzenetére
Gyönyörű! Jó tudni, hogy hazánk vezetői is mennyire bíznak a forint "erejében".
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Cyrin
addikt
-
attiati
veterán
válasz Intelligencs #11753 üzenetére
az szép
gondolom az sem véletlen, hogy ~1:2 arányban tart ft és deviza megtakarításta Fellegi is szépen kitömte magát €-val, hogy kimenjen tárgyalni Mo. érdekében ( a saját érdekével ellentétesen , elnézve a megtakarítás devizaarányát)
Martonyinak is kell ám az 500nm-es családi ház. Ha pénzem lenne, se kéne akkora.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zeno70 #11750 üzenetére
Úgy látom nem csak az átlagember tart ettől. Pintér miniszter úr vagyonnyilatkozata is erről tanúskodik:
"A belügyminiszter tavalyi vagyonnyilatkozatához képest változás, hogy a megtakarításai között feltüntet egy 91 milliós, illetve egy 94 millió forint értékű diszkontkincstárjegy-csomagot, valamint egy 755 ezer dolláros és egy 717 ezer eurós devizamegtakarítást"
The Amiga, Born a Champion
-
Cyrin
addikt
na eljött a nap ami fordulópont, lejárt egy féléves lekötésem, ezennel ki is veszem mindet, és otthagyom az otp-t. jövő héten lehetne váltani belőle, de lehet hogy még várni kéne egy kicsit.
-
zeno70
tag
Inkabb a forint elertektelenedesetol tartok, mint a vilaggazdasag osszeomlasatol. Ez a mostani magyar politikai huzavona aggaszt es az ezzel jaro forint mellyrepulese.
Egy haverom az utobbit erzi, immar kb 10 eve, ugyhogy o szorgalmasan feji a kecskeket azota is...es varja a nagy osszeomlast, ami csak nem akar bekovetkezni. Lassan mar kezd bele faradni (foleg a csaladja), igaz, meg mindig buszke arra, hogy majdnem onfenntarto.
Visszaterve - egyenlore ugy all, hogy 10%-10% aranyban, fontban, dollarban es euroban van, a maradek 60% pedig forintban. Ezt az egyensulyt tartsak-e, az a kerdes, vagy tovabbi forint mentest vegezzenek...?[ Szerkesztve ]
Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
leslieke
Jómunkásember
-
degu
senior tag
válasz Mercutio_ #11745 üzenetére
Nagyjabol egyet ertunk!
Egyebkent a fiam-mint mar irtam egy masik topikban-kiment Angliaba,mert itt nem tudott emberi modon elni,pedig 300 orakat nyomott le egy honapban! Mindenesetre beszel angolul,hogy ha nem is anyanyelvi szinten,de jol.
Meglatjuk,hogy jut -e valamire!
Ha pedig sikerul becsuletes munkaval,emberi modon megelnie,akkor nem az igyekezettel,es az ostoba koltekezessel,hanem a hellyel van a baj!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
MaciG
addikt
válasz zeno70 #11713 üzenetére
Ha a pénz menekítéséról van szó, akkor arany, vagy deviza (nem egyféle hanem mondjuk 20% euro, 20% chf, stb.). Persze ennek csak akkor van értelme ha attól tartsz, hogy egyszer csak elértéktelenedik a forint. De ha attól tartsz, hogy az egész világ gazdasága összeomlik, akkor farmot kell venni, meg állatokat, mert ha ez megtörténne (amire kb. annyi az esély, hogy ezen a héten megnyerem a lottó ötöst, úgy hogy lottót se adtam fel) akkor teljesen mind1 mibe fektettél, mert a pénz mint fizetőeszköz szinte semmit sem fog érni.
Ha pedig forintban szeretnéd tartani, akkor a bankok pár hónapos lekötéseit érdemes nézni rövidtávra.BANZAII
-
Mercutio_
félisten
válasz PazsitZ #11743 üzenetére
Néhányan úgy tesznek, mintha a példaként emlegetett nyugaton nem bérlakásban lakna a lakosság ~80%-a, és nem kifizethetetlen a többség számára a saját lakás
De említhetném azt is, hogy régebben is rengeteg áldozattal járt egy saját lakás, csak mostanság a bankok lehetővé tették, hogy sok embernek meglegyen az az illúziója, hogy neki futja rá...degu: Mennyire piacképes a fiad szakmája, tud-e nyelvet, ha nem mit tett érte, hogy tudjon? (Nem, nem pénz kérdés, rengeteg anyag letölthető a netről) Pesten lakik, vagy olyan vidéken, ahol nincs kereslet, vagy túlkínálat van az ő képettségével rendelkező munkaerőből?
Soroljam még a kérdéseket, amit mindenki feltenne, akinek nem az akolmeleg a célja, hanem az előrevivő kérdések feltevése?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lajafix
addikt
válasz PazsitZ #11743 üzenetére
erről szól az itthoni helyzet. Saját lakáshoz a nulláról csak nagy lemondásokkal(legyen normális jövedelem, aminek nagy részét kell félre tenni, ha valamennyi összejön akkor nem beleugrani valami túlvállalós konstrukcióba. Szóval valami lyukat össze lehet hozni de 100 nm normális házig ésszerűen kb nulla az esély ) lehet eljutni. Itthon ebbe belevágni kb felesleges, nem racionális.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
PazsitZ
addikt
válasz DeFranco #11742 üzenetére
Szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett.
Egyrészről, DeFranco neked dicséretes, az életutad, amit itt leírtál. Követendő dolog és igen, ha kevés van akkor abból kell okosan gazdálkodni és odafigyeléssel többnyire lehet is.
De más részről felvetődik, hogy mennyit lehet és milyen áron?
Ebben degu-nak van igaza, hogy nem könnyű, persze nem lehetetlen, de lássuk be ahány ember annyi probléma jöhet be, ami mondjuk rajta kívül álló.
Az se tartom normálisnak, hogy tisztességesen, keményen dolgozol-gürizel csináltad volna végig, amit én végigcsináltam és bármiféle luxusról lemondva, nagy nehezen jutsz egyről a kettőre.- http://pazsitz.hu -
-
DeFranco
nagyúr
A fiad szarul választott albérletet, mi hárman laktunk 50 négyzetméteren, háromfelé oszlott a rezsi és a lakbér, de a végére gyakorlatilag idegenekkel laktam. Nem két évet húztam le így.
Kikérem magamnak, hogy a szüleim nyakán élősködőnek nevezel. 14 éves koromtól 19 éves koromig a lakhatáson és evésen kívül nem volt rám semmilyen költsége édesanyámnak, mindent magamnak finanszíroztam, méghozzá diákmunkából, meg ami lehetőség volt. 19 éves korom óta nem alszom, nem eszem otthon. A főiskolát kollégiumban töltöttem, amit az ösztöndíjból finanszíroztam, utána pedig irány az albérlet, amit szintén saját zsebből és a megtakarított ösztöndíjból finanszíroztam (amit nem szociális alapon kaptam, hanem mert kib*szottul tanultam, azért). Amióta elvégeztem a sulit, egy huncut megveszekedett fillért nem kaptam, nem is kértem otthonról, de amikor fél év álláskeresés után elkezdtem dolgozni, akkor 40k tartozással indítottam. Akkor sem kértem egy fillért sem senkitől. Amit azóta elértem, azt csak saját magamnak köszönhetem, senki másnak (kivéve édesanyámat, aki felnevelt, tartást és nevelést adott, és koordinált az utamon).
Marhára el vagy te tévedve, munkás család gyereke vagyok, nem egy nagyvárosi ficsúr. Olyan kérges a pedigrém mint az öreg tölgy a ligetben. Így is tartom magam, és rohadtul büszke vagyok rá. Senki nem tolt a seggem alá semmit, amim van, azért én dolgoztam meg az utolsó morzsáig.
De nem akarok neked bizonyítani semmit, akkor keseregjetek a 45ezer forintos albérleten, tulajdonképpen 4 ujj vastagon...
Most könnyű irigynek lenni, csináltad volna végig, amit én végigcsináltam...
(részemről a téma befejezve, a vádaktól megvédtem magam, ez még kellett, a topic rezidenseitől elnézést, nem hittem volna, hogy ekkora vihart kavar az elképzelésem, hogy takarékoskodással még a végén lakást vesz az ember...)
-
fokukac
nagyúr
azt áruld már el nekem, hogy miért nyomorog az, akinek nincs lakása?
miért kell tulajdonolni azt a rohadt lakást?
addig miért nem élet az élet, míg nincs neki?én vettem lakást, buktam is rajta több milliót (árcsökkenés, hitel költsége, felújítás költsége, valamire mindig kell költeni, stb.)
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
degu
senior tag
válasz DeFranco #11732 üzenetére
Azert nyilt ki a bicska a zsebemben,es azert tartom ezt a szoveget demagognak,mert ugy allitod be a dolgokat,mint ha minden rendben lenne,csak az emberek f*szok!
Egyaltalan nincs rendben ez igy!
Nem tudom /szerencsemre/ hogy hogyan indul egy lakasvasarlas,de nem hiszem,hogy ugy,hogy bemesz egy bankba,mosolyogva folyositjak a hitelt,es elmesz megvenni a lakast.
A fiam ugy indult,hogy 45 rugo+rezsi az alberlet! 90 rugot visz haza.10 rugo a kozlekedes.
/Bulizni 1x volt,amikor szulinapjan a haverjai meghivtak./
Innentol kezdve mirol beszelunk?
A pazarlasrol?Arrol,hogy elb*ssza a penzet hulyesegekre?
Az a gond a szemleleteddel,hogy a sajat helyzetetbol indulsz ki,es azt probalod altalanositani
Ez bizony *csolatas*
Nem sok fiatal tud a szulei nyakan elni,amig osszesporolja a penzt a *lakasbelepore*
Nem minden fiatal tudja megosztani a koltsegeit a felesegevel,vagy a baratnojevel.
Es azert azt se felejtsd el,hogy nem sok fiatal hajlando 50 eves koraig nyomorogni,hogy legyen egy lakasa,amit barmikor elveszithet,ha nincs munkaja.
Nagyon sok sort kene meginnunk egyutt,hogy meggyozz az igazadrol...
De javasolom /mivel a topik nem errol szol/ hogy ha van meg meggyozo erved,akkor menjunk at maganba!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
fokukac
nagyúr
válasz attiati #11738 üzenetére
jól mondod. átveszik, és a kormányok általában támogatják ezt, kivéve a magyar kormányt, ugye.
itt egy cikk egy német faluról, ami ebből gazdagodott meg:
mondjuk a szélturbinák ilyen mennyiségben nálam a vizuális környezetszennyezés kategóriájába tartoznak, de ez m ár más kérdés....
(Németország felett a repülőn akármerre nézel, minimum látsz egy tucat szélturbinát)[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
zeno70
tag
válasz attiati #11736 üzenetére
Altalaban nem te kapod az ottani asszony hazanak felet (aki ilyet vallal, annak nincs is), hanem te fizetsz ezert a randiert egy fel haz arat neki.
Hoppa, ha ez is kormany (dontes) fuggo, akkor megy az otlet a fagyasztoba. Azt hittem a szolgaltatok adnak egy ceges, uzleti garanciat erre. Viszont ha csak a magad fogyasztasat oldod meg vele, akkor is jonak tunik - igaz hosszu tavon terul meg.
-
attiati
veterán
válasz zeno70 #11734 üzenetére
"Aztan mar elveheted a tiedet is" És még az amcsi nő házának a fele is nálad marad
Napelemes rendszernél hatósági ármeghatározás van az átvételre, ami elég változékony.
Úgy emlékszem éppen Spanyolo-ban háborodtak fel a napelemes cégek, mert miután beleöltek egy halom pénzt a beruházásba, utána lecsökkentették az átvételi díjakat. Üzleti terv meg mehet a kukába. -
concret_hp
addikt
válasz attiati #11731 üzenetére
nem. igazából rengetegen többet költenek, mint amennyit keresnek. nemhogy az utolsó fillérjüket is.
úszik az adósságban, de nem tölt magának fél liter vizet, inkább vesz 250ft-ért ott ahova megy (3 percnyi séta, de oda is autóval megy), van működőképes asztali gépe, amin van net, vesz notebookot mobilnet előfizetéssel és sehova nem viszi a gépet, csak otthon használja, de neki van!
hogy egy kicsit on is legyen, hülye cégtárssal ne csináljatok céget, mert az nem jó befektetés
Zeno egy sima lakossági folyószámla hogyér' van az usában /hó vagy /év?
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
zeno70
tag
válasz attiati #11733 üzenetére
Azert vettek aranyat, mert talan ertekallobb, mint a forint, persze hosszabb tavon. A deviza talan likvidebb menekulo tartalek, csak nem kamatozik semmit (a parna cihaban). Igaz a bankban se nagyon, mert elviszi a szamlavezetes.
Egy ismerosom azt mondta nem regen, hogy akinek van penze (es csaladi haza), az fektesse be napelemes rendszerbe, mert nemcsak a folyton novekvo villanyszamlat lehet mersekelni (megszuntetni), de jelentosebb beruhazasnal meg fizetnek is erte...novekvo aron. Ti mit gondoltok errol?Ugy nem mukodik, hogy 2 magyar kimegy es kint meghazasodik, hanem (ha meg nem hazas) egyik fel hazassagot kot egy itteni citizennel es jar a zold kartya, csak 3 evig nem szabad elvalni. Aztan mar elveheted a tiedet is, ha van kit. Persze ez is penzes buli. Ettol simabb ut a munka miatti letelepedes, csak ott ki kell fogni a jo ceget.
-
attiati
veterán
Az okosat úgysem fogja megmondani senki.
Ft megtakarítóként az arany vásárlás problémás a jelenlegi usdhuf szinteken.
Ha a ft nem jár külön utat, akkor arany erősödésre=dollár gyengülésre a ft erősödéssel reagálhat. Egyébként elég gyakran szóba kerül a mostani sok off hsz mellett a ft és az arany is.Ha kimész a barátnőddel az usába és kint házasodtok meg, akkor máris kint maradhatsz legálisan?
-
DeFranco
nagyúr
Röviden: mert elb*ssza a pénzt hülyeségekre, azért.
Gyere, ülj le velem egyszer beszélgetni, és elmesélem hogy lehet nettó minimálbérből megélni úgy, hogy mindenre jut, igen, bulira is, és albérletre is, cigire is, a felette levő részt meg félreteheted. Nem egy embernek találtam 20-30%-ot a költségvetésében, amit minden érezhető megszorítás nélkül meg lehet takarítani egy kis idő árán, amit azzal tölt, hogy odafigyel, kontrollál. Mindegy, nem magyarázom...
Nagyon cifra dolgokat tudnék most írni a mai fogyasztási szokásokról, és az emberek f*szbirkaságáról, de ez nem az a topic, találj egyet és leírom oda.
Lényeges információ meg nincs, az van amit leírtam, azért azt ugye nem várod, hogy itt nyíltan a fórumon forintra elszámolok neked...
Demagógiát meg te terjesztesz itt, nem én. Én a tényeket soroltam csezmeg, száraz tényeket, szemben a te " a zembereknek a sorsa nehéz, merazélet veriőket " mantráddal, amit már egy ideje hajtasz.
No, úgyhogy nyitott a pálya, vendégem vagy egy sörre, (futja rá) leülünk, megbeszéljük.
-
attiati
veterán
nézz rá pár statisztikára, és rájössz
Hány évente / havonta kell cserélgetni a telefont.
Mennyi cigi és alkohol fogy. Egy buliban elfogy az ötezer?Rengetegen elköltik az utolsó fillérüket is. Persze, mindenkinek jár, hisz külföldöl ugyanazért a munkáért sokkal több pénzt keresnek az emberek, akkor nekünk miért ne járna. De ez önámítás.
-
zeno70
tag
válasz fokukac #11718 üzenetére
Igen meg lehet. Nem titok. En is szarban voltam otthon es bevallaltam, hogy kijovok. Nem hivatalosan jottem, feketen kezdtem dolgozni, aztan itt lehet kulonbozo okokbol legalizalni magad. Peldak: Egy munkaado, aki megszeret, intezhet neked zold kartyat, ha itt hazassagot kotsz, akkor is kerhetsz. Ha ez megvan, akkor mar simabb a dolog.
Latom, a kerdesemre nem igen kapok erdemi valaszokat, sot meg sem emlitodik a topik alap kerdese, ugyhogy lassan offolom is magam innen. (szerintem at kene irni a topik nevet: "Hogyan veszeljuk at a jelenlegi gazdasagi helyzetet?" - cimre. Akkor mindenki on lenne)
-
válasz RexpecT #11727 üzenetére
Minimalbert kap, en kerestem ra hogy ez mennyi. 92600/60600-at dobott ki a google (br/net). A kozvetito lehuz a berebol x-et, ezt se lehet tudni mennyi, azt se meg hogy meddig...de igazabol nincs valasztasa, igy is ugy is el fogja vallalni.
-
DopeBob
addikt
Nem vicceltek, Európa Kínája leszünk, ezek szerintem minden értelemben
MZ/X
-
RexpecT
addikt
válasz maross #11723 üzenetére
A 298/2011. (XII. 22.) Korm. rendelete szerint a 2012. évi minimálbérek az alábbiak szerint alakulnak:
A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2012. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 93 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 21 400 forint, napibér alkalmazása esetén 4 280 forint, órabér alkalmazása esetén 535 forint.
A fentiekben meghatározottaktól eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2012. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 108 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 24 850 forint, napibér alkalmazása esetén 4 970 forint, órabér alkalmazása esetén 621 forint.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz maross #11725 üzenetére
Ja tudom már. Nem a Samsung alkalmazza, hanem egy közvetítő, amely 4 órára jelenti be. Na ezeket kéne falhoz állítani gyerekestül.
Hogy megmondtam évekkel ezelőtt, hogy behozzák a kínai bérszínvonalat, pedig csak blöfföltem. Egyre nyilvánvalóbb, hogy ezt takarja az 1 millió új munkahely és a legversenyképesebb ország szlogen.Most nem azért mondom, de ha olyan helyzetbe kerülnék, hogy rákényszerülnék egy 60 ezer ft-os munkára (még rám is köszönhet), akkor inkább mennék tanyára, baromfi, kecske, 28 rugó segély, ruhákért elmennék a legközelebbi osztóhelyre stb. Ha 60 rongyból levonod a 28-at, akkor kapsz 32 ezret. Ezt kapásból elviszi a munkával járó extra kalóriaigény, tisztálkodás, tisztító- és mosószer, ruhakopás, egyebek. Elképesztő, merre megy ez az ország Mindezt csak azért, hogy emelni lehessen a nyugdíjakat az égig. Nem adok öt évet, és az átlagnyugdíj 150 lesz, az átlagfizetés 60. Mérnököknek 100.
[ Szerkesztve ]
-
Nem tudom pontosan, elobb beszeltunk gmailen, es kb 3 masodperc alatt ir egy karaktert, nem akartam meg fel orat ott tartani. Konkretan 12ora 20perc munkaidot irt . De vegyuk ugy, hogy kap annyi szabadnapot, ami redukalja 8 orara (+3 oranal tobb utazas). Szanalmas, hogy ezt erdemli az ember 30 ev munka utan.
-
Ma beszeltem apammal, 2 ev 13 nap utan ismet ugy tunik, hogy lesz munkaja. Apam 30+ eve muszeresz, Gyongyoson lakik, jaszfenyszarui Samsungnal ajanlottak allast, kozvetiton keresztul. Napi 12 ora munka, 3 ora utazas, 60.600 forintert, azt hiszem heti egy extra szabadnappal. Csak akarnia kellett, es megcsinalta. Februarban kezd.
-
degu
senior tag
válasz DeFranco #11708 üzenetére
Az ilyen hsz-ektol nyilik ki a bicsak a zsebemben!
Ha ez igaz /marpedig miert ne hinnek Neked/ akkor valami lenyeges informacio hianyzik a kepbol!
Ha kerek-perec igy van,es semmi kiveteles nincs,akkor miert nem ezt csinalja MINDEN fiatal?
Az pedig,hogy *nem mindig a korulmenyeket kell okolni* -egyszeruen-demagogia!
Lenn vagyubk a beka segge alatt,fillerekert dolgozunk,dragasag van,es csodak nincsenek!
Igenis a korulmenyek miatt nem tudnak a normalis fiatalok lakashoz jutni,es nem azert,mert linkek,vagy ostobak!
Egyaltalan...mire volt jo ez a hsz? Mit akartal ezzel bizonyitani?verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
amargo
addikt
válasz lajafix #11720 üzenetére
Tudom, csak szerintem ennek tényleg lenne értelme és a deficit sem lenne jelentős.. bár lehet csak túl jó hiszemű vagyok, mert ezekből is lehet kipumpálni a pénzt.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #11716 üzenetére
Hogy kicsit ON is legyen: tedd mellé gondolatban a Fundamenta féle lakástakarék konstrukciókat, ami igaz, hogy nagyon kötött, de pontosan ezekkel a paraméterekkel rendelkezik (4-8 év, 20k/fő), és a mellette levő hitellehetőség kiváló (3,6%-os fix forintkamat mellett az önerő másfélszeresének megfelelő hitel, kérdés és feltétel nélkül? LOL, hol találsz máshol ilyet)
Ez 4 év alatt kb. 3,5 millió forrás / fő, ketten összeállnak, 8 év alatt megvan 14 millió.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz attiati #11709 üzenetére
Annak a család viszont esélyes, hogy a havi törlesztőkkel is problémája akad majd előbb-utóbb
DeFranco álláspontját osztom ezen a téren Persze áldozattal jár a dolog, de akinek - egy pár esetén - annyija nincs, hogy félre tudjon tenni, az felelőtlen, ha 1(-2) gyereket bevállal, no meg mostanság nem is annyira jellemző szvsz a korai gyerekvállalás Mire az bekövetkezik (~8-10 év) havi 20-30e/fővel számolva 4,5-7Milla félretehető, ahhoz pedig nem sokat kell pótolni, hogy az első saját lakást megszerezze a pár.
-
lajafix
addikt
válasz leslieke #11712 üzenetére
Örülj neki. Lásd elmúlt évtized hitelfelvételei.
Az ugye természetes, hogy amikor jó a helyzet, alacsony a kamatszint, akkor könnyebb hitelt kapni de a kereslet miatt drágábbak is a lakások? Az sajnos természetellenes hogy (valóban) olcsó hitel és (valóban) olcsó kéglik.
Az elmúlt évtized nagy parajelensége, hogy míg Magyarországon folyamatosan rosszabodott a helyzet, mégis hitelt jó darabig könnyű volt felvenni(a vilggazd pénzbősége...). Aztán persze csöngetett a valóság, a nyalókáról kiderült hogy közeledő szívlapátot láthatunk.
Rock'n Roll
-
DeFranco
nagyúr
Hello.
Offolás témára: szerintem ahhoz, hogy véleményt tudjunk cserélni a megtakarítások és a pénzügyek megfelelő vezetéséről, nem árt, ha pár gazdasági-gazdaságelméleti kérdést tisztázunk. Ezek viszont forró témák több helyen, ezért előfordul pár elkapkodott komment. De ettől még el tudom képzelni, hogy helye van.
(Az utolsó pár hsz-ben volt 1-2 amitől nekem is felállt a hajam, de inkább nem szítom a tüzet)
-
zeno70
tag
Hello mindenkinek! En most tevedtem ide, mert lattam, hogy "mibe fektessen a lovemat" cimu tema van. Elolvastam az utolso 50-60 kommentet, de csak gazdasagpolitikai vitat latok. Ez az atlag tema, vagy szet offoltatok a topikot? Bocs, nem beszolni akarok , csak kerdezem, mert az alap sztori erdekelt volna egy kicsit...
Akkor kicsit en is offolok. Tenyleg konnyebb kint keresni, legalabbis en az Allamokban vagyok 3 eve es azt latom, hogy egy atlag melos a fizujabol nem duskalva, de vigan megel. Csak legyen munkaja, mert ha nincs, az mar huzosabb (pl egeszsegbiztositas nuku, stb).
En jelenleg netto 2600 dollart kapok, amibol otthon fejedelmi modon elhetnek, de itt azert kicsit tobbet kell kiadni lakasra (1200/ho). A tobbi az otthoni arakon mozog, kocsikazni joval olcsobb is. A lenyeg, hogy vagy megveszek minden szart, amit megkivanok, vagy van mit felre tenni. (Az utobbi van)
Es innen on: kivancsi lennek, hogy otthon most mibe menekitik az emberek a forintjukat (mar akinek van mit)?
Apamek az ossze kuporgatott penzuket most nemi befektetesi aranyba tettek es vettek fontot is. Van meg, ugyhogy szerintetek mi lenne meg jo otlet? Vagy a jelen folyamatok lattan (megallapodas kozeli helyzet) inkabb maradjon forintban es kamatozzon? Legfobb szempont az ertek tartas, de a fialas sem lenne hatrany.
Koszonom a turelmet es bocs, ha nyers voltam![ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz attiati #11709 üzenetére
Nem erről volt szó Arra reagáltam, hogy többen is írták, hogy ma lehetetlen lakáshoz jutni. Lehet. Csak akarni kell. Ez van. Lehet sírni a sarokban, hogy kint egyszerűbb (nem az), ki is lehet miatta menni az utcára és bátran felborítani egy kukát, de nekem a saját példám jobban bejön.
-
attiati
veterán
válasz DeFranco #11708 üzenetére
Ez inkább azt jelenti, hogy türelmesen és alázattal elfogadod, amid van.
Szerintem is meg lehet oldani, de nem nagyon engedheted el magad. 1 gyerek mellett már állandó lemondás, két gyerek mellett nyomor.
Az se mindegy, hogy kinek mennyi mozgástere, kiugrási lehetősége marad. Pl be kéne fektetni 3-400e ft-ot valamibe, amitől talán egyszer később majd jobb lehet, de nem biztos. Ezt így már kapásból nem is merik bevállalni ezek a családok. Vagy nem is tehetik meg.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz The Bachelor #11707 üzenetére
Édesanyám bolti eladó (alkalmazott), az is volt világ életében, én világ életemben (6 éve) a magyarországi átlagkereset körül kerestem (anyu jóval alatta), apámat (sem a pénzét) nem láttam 25/31 éve, nem örököltem, nem örököltünk, az volt amit megkerestünk, és ami ebből megmaradt. A fizetésünk 100%-ban bevallott jövedelem, és vagy egy fél lakásom aminek a másik fele a feleségemé. Banki hitelt nem vettünk fel, fundamentát azt igen.
Közben mindenem megvolt, bár szerényen éltünk, de mindig volt az asztalon kaja, rajtunk ruha, és a lakásban meleg.
Meg lehet oldani, nem mindig a körülményeket kell okolni.
[ Szerkesztve ]
-
The Bachelor
tag
Dehogy nincs, sőt 3 lehetőségünk van:
1, Anyuciék gazdagok, aládtolnak egy házat
2, Örökölsz egy házat
3, Szerencsés vagy hogy van munkád és fel tudsz venni 10 misit, amit soha nem tudsz majd visszafizetni, de lesz egy házad a neveden (amiből kilakoltathatnak)There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.
-
g@bo
nagyúr
válasz fokukac #11701 üzenetére
gdp.... nyilván több lenne, ha az álatlunk előállitott termékért -munkáért- többet kérnénk, és kapnánk is... az se lenne baj, ha lenne -komolyabb és saját- ipar, mezőgazdaság, minőséggel karöltve.
a szolgáltató ágazat is beletartozik a gdp-be, de ha nincs elkölthető jövedelem, akkor nem lesz minden sarkon fodrász, zöldséges, fogorvos, akárki.
a jövedelem meg kimegy az országból.
-
Ringman
nagyúr
válasz attiati #11703 üzenetére
Képesek lettünk volna e fegyelmezetten gazdálkodni. Szerintem igen.
szerintem a Gyurcsány-kormány 2006-ig történő "teljesítménye" - hazugság/csalás/... és a 2010-es Orbán-kormány "legyen 7% a hiány lécci-lécci" szerintem nem ebbe az irányba mutat.
/remélem nem minősül politikának, gazd. vonatkozásban írom/
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
válasz fokukac #11701 üzenetére
Megállítottuk a törököket, húztak közénk egy vasfüggönyt, marshall tervből kimaradtunk, stb... most meg póráz van. Nem is csoda, hogy soha nem fog úgy kinézni.
Azt nem tudom, hogy ezek nélkül hol lennénk. Képesek lettünk volna e fegyelmezetten gazdálkodni. Szerintem igen.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
"arra utal, hogy elvárnánk, hogy a polgárnak az állam adjon lakást."
Ha szociális alapon megilleti, akkor bizony segíteni kell.Esetemben inkább a bérlakás vonalat preferálom. Nekem semmi szükségem, hogy egy neve sincs főbérlőtől béreljek lakást. Ezért támogatom a piaci alapon működő önkormányzati lakásokat. Nyilván a szociális lakások is kitermelődnek idővel. De, ha az veszem alapul, hogy egy ujjépítésű ingatlant piaci alapon adnak ki 15-20 évig, majd után kerül bele a szociális segítség körfogásába, akkor hol itt a gond? Addigra kitermeli vagy közel kitermeli az árát.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
fokukac
nagyúr
amit te írsz, az a vásárlóerő-paritás, az csak parasztvakítás, hogy ne látszódjon, európa kelet fele mennyivel fejletlenebb, mint a nyugati...
most ne menjünk bele, hogy az usa meg kanada miért olyan olcsó, kicsit más ott az egész gazdaság, az adórendszer.
én csak rá akartam világítani arra, hogy a különbség fő oka a GDP/fő. ennyi.
ui. ahányszor átmegyek a határon, már az első burgenlandi faluban tudom, hogy egy magyar falu sose fog így kinézni, ennyi, ég és föld.
És a különbség csak nőni fog a jelenlegi politikával.Pleased to meet you - hope you guess my name
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Futás, futópályák
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sweet.tv - internetes TV
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Noctua NH-U12S redux - 120mm (NH-U12S redux) Proci hűtő
- Teljesen ÚJ !!!!!! Noctua NH-D15
- SAL PAR 30BT hordozható party hangdoboz
- Samsung Galaxy Tab S2 9.7" SM-T819 fekete tablet (SuperAMOLED, 3/32, LTE)