- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zakoshun
csendes tag
Megkaptam a szokásos havi értesítőt ERSTE-től (egyenlegközlő, MNB, számlakivonat) de az elindított futures történet nincs listázva egyik doksiban sem sehol. Nem kéne ennek valahol szerepelnie?
(Normál számlára indítottam el, a netbróker app-ban látom is egyébként.) -
avl
senior tag
tegnap delutan kezdtem IB szamlanyitast - a kerdesekböl lathattátok
- probabol utaltam is ra;
1) kicsit furcsa, hogy a szamla meg sem nyilt, de az utalasom megerkezett ra (mire ? a meg sem nyilt szamlara ...
)
2) a nyelvezet/fordítás magyarra is furcsa,pl. "egyensuly számla" a Kontostand vagy Account balance helyett
-
nort_on
senior tag
válasz
PredatorZoli #109848 üzenetére
Ez már a 11-ik lépés, felvette egymással a kapcsolatot a két bróker, ezt igazolta vissza az IBKR. Max emailben átdobom ezt az ERSTE-nek, hogy hivatalosan is küldhetik a cuccot, az IBKR tárt karokkal várja.
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on #109591 üzenetére
Úgy néz ki, hogy ez alapján menni fog az IBKR TBSZ transzfer, ez jött ma, külön email a 2021-re is:
Dear Client,
Your inbound qualified transfer request (Reference Number: 290156***) for account U****1563 (TBSZ-2022) was approved.
Please instruct the delivering firm to proceed with the transfer within 10 business days of receiving this notification.
-
nort_on
senior tag
IBIE TBSZ jelentés a NAV-nak, itt van minden infó, reddit kiszámoló link.
-
stingy2
senior tag
válasz
kepe1977 #109839 üzenetére
Ismerős tegnap töltötte fel az IB TBSZ számláját, és automatikusan küldte a rendszer a certificate-et. Nem e-mail-ben, hanem a secure message center/notification-be jött.
Ezt kell ügyfélkapu e-papíron beküldeni a NAV-nak, ahogy azt pl. PredatorZoli is írta.
Minden mehet elektronikusan.
A kísérő levél kb ennyi:
"Tisztelt NAV,
kérem a csatolmányban szereplő külföldi TBSZ számla tudomásul vételét.
Köszönettel, X.Y." nem kell túlbonyolítani.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
peetie1 #109530 üzenetére
NAV -os bejelentést szeretnék tenni ami kötelező 30 napon belül.
Én most nyitottam egy Interactive Brokers tbsz számlát, letöltöttem egy igazolást aminek az az elnevezése
Account Confirmation Letter
van magyar nyelvű változata is viszont az az érdekes, valami baj lehet az IB honlapján mert nem a magyar nyelvet kellett kiválasztani hanem az hogy undefined....hogy magyar nyelvű legyen az igazolás, olvasom hogy még kell egy befizetésről egy nyomtatvány és egy kisérőlevél. A befizetéseket le tudom kérni. Viszont ki mit írt a kísérő levélbe? Esetleg aki finax-os/IB-és és neki a finax vagy saját maga gyártott ilyet annak be tudná másolni a tartalmát?
Szerintetek lehet elektronikusan is ezt intézni?
előre is köszi Kepe -
Vesa
veterán
válasz
:AMF: #109786 üzenetére
Thanks! Te kitakartad az összegeket és a tranzakciós listát? Mert addig ok., hogy beküldöm a kivonatot a lakcímellenőrzés miatt, de ahhoz konkrétan semmii közük (esélyesen GDPR-t is sért), hogy mennyi pénz áll a privát számlámon, vagy hogy milyen kiadásaim/bevételeim voltak. Meglehetősen érzékeny vagyok a privacy-ra.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
Melyik állampapírba érdemes mostanában fektetni? Cc 1 millió ft. Ha minden jól megy akkor nem kell egy ideig.
-
Joe123
senior tag
válasz
PredatorZoli #109829 üzenetére
Köszi az infot! És extra köszi hogy régebben írogattatok az SCV-ről, innen jött az ihlet, hogy tegyek azt is külön a portfolioba.
-
Egy kis gyakorlati segítséget kérek.
Bankot váltott a család. Az ERSTE Brókernél töröltetni akartam a régi bankot és a Wise számlát tenni a helyére. Nem hajlandók. (Persze egy hónapja be tudtam utalni a Wise számlámról EURO-t. Azt bezzeg komálták)
"Transferwise számla nem rögzíthető a rendszerben célszámlaként.
Kizárólag Magyarországon bejegyzett vagy magyarországi fiókteleppel rendelkező pénzintézetnél vezetett bankszámla rögzítésére van lehetőség.A kérdésem, hogy Revolutot elfogadnak?
Ha nem, az IB hogy viszonyul a két műintézményhez (Wise, Revolut)? Mégiscsak át kell költöznöm...
-
Ixion77
addikt
Ha így lenne, az elég súlyos technológiai és adatvédelmi problémákat vetne fel. IT rutin alapján szinte biztosra veszem, hogy minden program az OS-be épített hitelesítő rendszert használja. Elképzelhető viszont, hogy az OS visszaadja azt is hogy az adott hitelesítési mód mikor lett rögzítve, és azzal az egyik program foglalkozik, a másik meg nem.
-
torma99
aktív tag
Mobilkincstár biztonsági rés?
Történt, hogy kicseréltem egy ujjlenyomatom egy másikra a telefonomban. A Wise és a Revolut azonnal jelzett, hogy ácsi, tessék újra belépni a user+pwd-vel, addig nem használható az ujjlenyomat.
Mobilkincstár meg simán beengedett. Ez a privát telóm Galaxy Note 9, 10-es droid fut rajta, 22, szeptemberi az utolsó szekus peccs.Valaki kipróbálná, hogy újabb telefonokon is ez van? A 13-as droidos készülékek elmentek épp itthonról.
-
Joe123
senior tag
USA SCV vajon miért örül ennyire a dollárgyengülésnek? Nekem USD alapú USSC van, az majdnem +7%, de az EUR alapú ZPRV is majdnem +5%.
-
-
avl
senior tag
nna, utaltam a 3 x 8 szamjeggyel, nem IBAN formatummal, majd kiderül mi lesz
köszönöm mindenkinek a mai segitseget!
gondolom 1-2-nehany nap mig csakugyan megnyilik a szamla, vagy kernek ujabb dokumentumot, jobb fotot, akármit
-
Dare2Live
félisten
IT security mint karrier út csapásvonallal van hwswn egy podcast azt érdemes meghallgatni.
Röviden rvre átfordítva: Mint terület van benne potenciál de amíg a management leszarja mert nem termel, nem hoz profitot addig az adatokat láthatatlanul viszik pénzt meg ebbe nem invesztálnak. És persze uez érvényes a karrier vonalra is.
szerk: kicsit régi hsz volt...
-
avl
senior tag
-
tomazin
veterán
Az iban elejerol levagod a hu06-ot es maris megkaptad a giros szamlaszamot.
De itt lehet mindket iranyt megcsinalni (iban->giro es forditva) -
peetie1
aktív tag
Raiffnal igen, megadod úgy ahogy van az ibant,amit ír. Közleménybe ne felejtsd el beirni az Uxxxx/ saját neved, erre is figyelmeztet az összegző oldal. Ja, és először okezd le, utána utalj
Van aki már utalt forintot is a revorol, azt írták elmegy úgy is, én nem próbáltam.Azt hiszem valahol a saját számlaszámot is be lehetett írni neki, ahonnan küldöd, erre nem emlékszem pontosan.
Szerk.: én a rafis mobil appbol indítottam, ott be lehet írni az ibant is meg a sima számlaszámot is.
-
avl
senior tag
válasz
peetie1 #109809 üzenetére
köszi,
ott elindulva IBAN-t meg ilyesmiket mutat, nem valami 3x8 jegyü szamlaszamot
ez az IBAN az en egyeni IBAN-om ? raiff-nal mit adjak meg ?
szamjegyeket betükre csereltem:
HUxy abcd efgh jklm nopq rstv uxyz
vagy ahogy alatta felbontja 3+4+17=24 = 3 x 8 jegy, arra utalva ?
siman mint magyar HUF utalas ? swift meg ilyenek nelkül ? dij akkor nincs (hisz mo.-on belül ingyenes)
-
peetie1
aktív tag
Én feltöltöttem 100ezer Ftal. Ranyomsz ott és írni fogja a lépéseket. Egy rafis szamlaszamot fog adni amire a hufot kell utalni. Euronal meg egy másikat. Én úgy csináltam hogy 50€t a revorol utaltam be, hogy ha aprót kell a tbszre atvezetni akkor legyen miből. Mert ugye ibienel a tbszen váltok spekazva a díj csökkentésre.
-
nort_on
senior tag
-
peetie1
aktív tag
Szerintem szinte mindegy mi az alapdeviza a fő számlán. A TBSZ így is úgyis HUF cash lesz. Az egyenleget össze vissza mutatja, sehol sincs mértékegység, néhol még az sincs kiírva pontosan mennyi csak hogy 3,7k. Azt találd ki hogy akkor ez most forint euró vagy mi. Ez amúgy rettentő zavaró az IB-ben. Pedig kiférne a mezőkbe a kurva pénznem.
Én euróra tettem amúgy, hogy ha esetleg valami automatikusan konvertálni akar majd (olvastam itt nemrég hogy a TBSZen levő maradványt visszaváltotta forintra), azt ne HUF felé tegye meg
Másrészről meg a TBSZ díjat ha a bázis devizában vonja majd, akkor meg talán jobb ha HUF van , azt egyszerűbb odatenni.
-
avl
senior tag
IB szamlanyitas, idenre nem akarok ott TBSZ-t jövöre igen - nyilvan sokszor volt mar kerdezve:
egyeni szamla ?
alapdeviza ? HUF ? € ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi ékszerdobozka
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest