Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Zs.
senior tag
Hát ezt meg honnan szülted?
Konkrét példával tudom bizonyítani az ellenkezőjét:
Mint írtam hétvégén a cégem rendezvényén voltam. Az egész úgy kezdődött, hogy a cég magyarországi alapítója bemutatkozott az újaknak. Elmesélte , hogy mi történt ebben a 13 évben, amióta behozta Mo.-ra. Majd bemutatta azt az embert aki a cégnél a legsikeresebb Magyarországon. Ő 4és fél éve csalakozott!!! És most nagyjából kétszer annyi jövedelme van belőle, mint annak, aki behozta 13 éve.
Ennyit a piramisjátékról, meg arról, hogy csak a felsővonal lehet sikeres. Ha ismernéd az üzleti tervet, nem mondanál ekkora baromságokat (ne haragudj hogy ezt mondom).
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy légbőlkapott információkat ne írjon ide. Ezért van ennek az egésznek ennyi ellenzője.
Inkább jó lenne, ha mindenki a saját pozitív, vagy negatív tapasztalatait írná. -
G.Zs.
senior tag
Nemreg kezdtem. Egy evet adok magamnak. Ha addig nem jon ossze, keresek mast. Amugy a diplomambol sem elek rosszul, remelem kesobb sem fogok. De majd meglatjuk. Akik ajanlottak nekem ezt a ceget, mar milliomosok. Es ebbol lettek azok. Minden tamogatast megadnak, mindent ugy csinalok, ahogy ok csinaltak. Higgadtan, turelmesen, nem esz nelkul. Nem tukmalok, nem eroszakoskodok, es nem kell semmit eladnom. En raerek. Egyszeruen csak egy informaciot adok. Ennyi.
-
stangli
senior tag
-
G.Zs.
senior tag
Hát asszem ez a topic megdöglött.
Azért jó látni, hogy itt a PH-n kultúrált módon lehet vitatkozni erről a témáról, mégha a vélemények nem is egyeznek.
Más fórumokon megy az anyázás oda-vissza rendesen. -
G.Zs.
senior tag
Tegnap kíváncsiságból elmentem egy üzletépítő tréningre. Kíváncsi voltam rá, hogy mennyi haszna van egy ilyennek. Csak pozitív tapasztalatokkal jöttem haza. Megmondom őszintén, semmiféle átverésszagú dolgot nem láttam, pedig próbáltam kritikus szemmel vizsgálódni. Szóval egyenlőre bízom a cégemben.
-
G.Zs.
senior tag
Ahogy elnézem, pang az összes MLM-es topic. Úgylátszik az ellenzők kifogytak az érvekből.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
elfelejtette #462 üzenetére
"Nagyjából. És a lényeg az, hogy te kapod azt az összeget, amit a gyártó/forgalmazó reklámra költene."
De ezért ugyanolyan reklámtevékenységet kell végezned, mint a nagy reklámcégeknek, habár az általad írt webes cuccon szerencsére nem tűnik elvárásnak az a fajta erős tukmálás, mint a többinél.
-
^Bundi^
őstag
válasz
concret_hp #476 üzenetére
privi megy
-
^Bundi^
őstag
válasz
concret_hp #473 üzenetére
nem..de ha én hozok embert aki szintén elkezdi ezt csinálni és pénzt keres azután énis keresek
ha pl 1 meloért én kapok 10 forintot ő meg 9 et akkor ha ő csinál 1 ilyen akciót akkor én kapok 1 forintot
ezért jo a banki szféra, mert itt nem ilyen összegekről van szó hanem kicsit magasabbakról..ha pl ő keres 160at én meg keresnék vele 230 at akkor kapok 70et...elég szép magas fizukat lehet elérni
és már kezdőként is 150 körül lehet keresni (ennyit a "morzsákról", aztán késöbb 1 éven belül fél milla-milla között lehet lenni..)
aki szeretne jönni egyébként az nyugodtan keressen meg garantáltan magas színvonalú képzést fog kapni (okj -st is ingyen!!!) és európa legjobb csapatába kerül (az enyémbe..mindenféle marketing nélkül...meg lehet nézni a ranglistákat
)
-
elfelejtette
veterán
Nálunk szerencsére a 'főnököm' felvállalta, hogy az ő nevére adjuk le gyűjtőcsomagba a rendelésünk, így a vételárat mindössze 100Ft csomagolási költséggel kell megfejelni utaláskor. Az áruért pedig mindenki elmegy személyesen, vagy esetleg van, aki elhozza a családtagjaiét, barátaiét is.
Üdv. -
^Bundi^
őstag
hátulütője?..nemtom..eddig nem tapasztaltam
hát igen ez a rossz tapasztalat arra az emberre vonatkozik..nem az OVB re..én nem felejtek el elmenni soha
és senkit sem traktálok feleslegesen órás marketing szövegekkel..1 találkozás kb 1 óra de abban minden benne van és mindent átbeszélünk..(persze van kivételes eset amikor sok a megbeszélni való...de ez mindíg így van)
miért nincs mindenkinek ilyen?..mert a magyar ember balfasz..nemrég élt meg 300 porszívó 66 biztosítási ügynököt..sokan asziszik mi is ilyenek vagyunk :S
de nem nagyon remek kis cég tényleg tudunk segíteni az embereken (alap saját családomban ismerősi környezetemben rengeteget tudtam segíteni...)
és rengeteg elégedett ügyfelem van..én nem kötelezek senkit sem telefonszámok megadására megkérem, hogy gondolkozzon, hogy kinek tudná ajánlani a tevékenységüket
beszéljen vele..s ha tényleg érdekli és várja a hívásom akkor hívom csak fels attól mlm mert dolgoznak alattam sokan akik után kapok pénzt..sok pénzt :E
-
hanee
senior tag
Szia!
Nagyon sok MLM cég úgy működik, hogy van egy beszerzési ár és egy eladási ár is, tehát termékekről van szó.
Nem kell sokat keresgélni: AVON. Amit rendelsz, csak katalógus áron adhatod el, de te 15% kevezményt kapsz.. persze be is léptethetsz bárkit, nyilván jobban megéri olcsóbban rendelni, én is ezért léptem be, mert egyébként meg a termékeiket szeretem és használom.
Nekem nincsenek lelki problémáim a számla miatt -
föccer
nagyúr
Feltéve, ha van valakinek "eladása".
A saját példámnál maradva: Én nem adok el semmit. Csak rendelek. És mindenki, aki "alattam" (fúj, de nem szeretem ezt a szót) van, csak magának rendel, esetleg a saját hozzátartozójának, családnak. Elvileg lehetőség van arra is, hogy megveszem x forintért, és x+y ért kiskereskedelmi áron továbbadjam, de ezzel nekem 2 nagy problémám van.
1: nem tudok róla számlát adni (mert nem vagyok vállalkozó)
2: a lelkiismeretem nem engedi, hogy rápakoljak valakinek y forintot. Ezzel direktbe keresnék valakin, ami nekem nem pálya. Mondjuk Én nem is az üzlet miatt léptem be, hanem azért, hogy olcsobban rendeljek. Nincs is alattam rengeteg ember, mert nem vagyok rábeszélős típus. Akit érdekel, annak elmondom, hogy mi az amit iszok, mit csinál az emberi szervezettel, és miért is kell ez nekem. Ha valakit érdekel, akkor elmondom neki, hogy honnan, hogyan lehet rendelni. regisztrál, és rendel. El van intézve. Nem kell nekem cipelnem a csomagot, nem kell az Ő rendelésével foglalkoznom. A jutalék pediglen azok forgalma után kaphatok, akik az én meghívommal reggeltek. Hozzáteszem, hogy töredéke a jutalék annak az összegnek, mintha kiskerbe adnám el nekik.Közös rendelés: Persze, ha valaki ezt felvállalja, akkor némileg olcsóbban lehet hozzájutni a termékhez, mert a szállítási költség megoszlik. Esetleg a nagytételes rendelésnél is kephat kedvezményt a cégtől. Csak sok vele a munka. Teszem azt, ha van 30-40 emberke a csoportodban, akinek Te hordanád a termékeket, akkor másból sem állna az életed, mint a kisszállításból... A főnökömnek ~200 fős csoportja van, amiből vagy 70 saját beléptettje van.. szerinted meg tudná csinálni, hogy mindenkinek hordozgatja?
üdv.: föccer
-
hanee
senior tag
Azért ez így nem teljesen korrekt.
Nem valamilyen módon, hanem egymás alatt csatlakoznak az emberek a hálózathoz, és de, keresnek egymáson. Mert ha te beléptetsz valakit a te regisztrációd alatt, akkor az ő eladásai után is jutalékot kapsz, és éppen ettől multi level, mert egyrészt a termékek eladásából, másrészt az általa beléptetett emberek eladásaiból (és beléptetéseiből) keresed a pénzt.
Természetesen ezt lehet korrekt módon is csinálni, és azzal sincs semmi baj szerintem ha vannak csoportok, ahol egy-egy tag meg tudja szervezni, hogy kiszállítja másoknak is a termékeket, de ez kölcsönösségi alapon megy és nem kötelező módon.hanee
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp #461 üzenetére
MLM: Multi level marketing.
Mindenki aki valamilyen úton-módon csatlakozik a hálozathoz, ugyan olyan jogokkal rendelkezik mint bárki más a hálozatban. Mindenkire ugyan azok a szabályok vonatkoznak, legyen az bármélyik szinten is. A tagok között nincs jogosultság közötti különbség.
Az teljesen más lapra tartozik, hogy a cég mivel foglalkozik. Ha termékeket KELL eladnod ahhoz, hogy jutalékot kapjál, akkor azt házalásnak hívják. Egy normális mlm-ben nem kell eladnod semmit. Főleg nem kell magad kiszállítanod a rendelt termékeket az alattad rendelőknek (mert ha valaki benne van a hálózatban, akkor ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik mint Te, vagy bárki más. Akkor miért kellene neki kiszállítanod a termékeket??)
Ami mlm-ben Én benne vagyok, ott mindenki magának rendeli a termékeket. Mindenkinek házhoz szállítják. A tagok teljesen függetlenek egymástól. Szerintem ebben a formában a lehető leg korrektebben lehet foglalkozni a dologgal. Nincs az, hogy Én eladok neked valamit, akkor mennyit keresek rajtadf, meg ilyenek. Mindenki rendel magának, a többit pedig a cég elrendezi.
üdv.: föccer
-
hanee
senior tag
válasz
concret_hp #464 üzenetére
Attól MLM, hogy amikor már majdnem összejön a dolog, meg kell adnod XX ismerősöd nevét és telefonszámát, hogy őket is felhívhassák és pénzügyi tanácsot adhassanak nekik. Én annak idején nem tudtam volna jó szívvel leírni egyetlen ismerősöm telefonszámát sem, mert tudom, hogy én mennyire mérges vagyok másra, ha megadja az én számomat másnak, hogy valamt reklámozzon, tehát végül nem adtam meg egyetlen számot sem, szerintem ezért is nem foglalkoztak velem szívesen.
hanee
-
hanee
senior tag
Nekem nincs túl sok jó tapasztalatom ezzel sem.
Egyszer találkoztam egy OVB-s arccal.. az első két órán át mindenféle baromsággal tömte a fejemet az OVB felépítéséről meg a pénzügyi piacról, aztán két órán keresztül kérdőívet kellett kitölteni, aztán háromszor beszéltem meg az illetővel időpontot és kétszer elfelejtett eljönni, harmadszorra pedig lemondtam, mert rájöttem, hogy nem akarom mégegyszer végighallgatni a marketinget..Valahogy nem hiszek ebben sem annyira.. ha annyira hiperjó, miért nincs mindenkinek ilyen? Mindennek kell, hogy legyen valami hátulütője, amit persze csak akkor tudsz meg, amikor már szinte "beléptél", "belekezdtél" a dologba..
Félreértés ne essék, nincs alapvetően rossz véleményem a multi level marketingről, nagyon okos találmány, mert minimális marketing költségekkel jól el lehet adni bármit, és vannak olyan cégek, akik jót ajánlanak (csak túl kell lépni az amway-parán). Én is benne vagyok egy-két ilyenben, de csakis azért, hogy magamnak vásároljak, vagy esetleg ismerősöknek ha kérnek (de nem pénzszerzési célzattal).
hanee
-
^Bundi^
őstag
válasz
én nem adok el semmit
én pénzügyi tanácsadó vagyok az OVB nél...
segaítek az embereknek rendberakni a pénzügyeit
ha pl van 1 lakáshitele amire fizet 20 évig 110K/hó én meg odamegyek, hogy kiváltjuk 1 olyannal amire 70et fizet 15 évig..ez tukmálás?..neeem nem kell nekem ilyen..
ennyire gonosz a cég... -
elfelejtette
veterán
válasz
Nagyjából. És a lényeg az, hogy te kapod azt az összeget, amit a gyártó/forgalmazó reklámra költene. Nem is beszélve a nagyker/kisker árrésről. Az én cégem javarészt olyan termékeket forgalmaz, amit bioboltban is meg lehet venni, csak itt jelentős kedvezménnyel lehet hozzájutni, nem beszélve arról, hogy még pénzt is kereshetek.
Üdv. -
concret_hp
addikt
válasz
elfelejtette #460 üzenetére
kb. arról van szó, hogy neked kell eladnod/rátukmálnod a kedves vevőre mindenféle jó vagy kevésbé jó terméket.
így megfelel?
-
elfelejtette
veterán
válasz
concret_hp #459 üzenetére
MLM tényleg azt jelenti, hogy Multi Level Marketing. De ez NEM feltétlenül jelenti azt, hogy neked bármit is el kell adni!!! Amelyik webáruházban én is benne vagyok, abban sem kell eladni SEMMIT!!! Kizárólag SAJÁT részre vásárolok. A webáruházat ajánlom az ismerőseimnek, és ha ők is vásárolnak MAGUKNAK, akkor az ő rendelésük 7%-át kapom meg jutalékként.
Üdv. -
-
tejfelesszájú kisgyerekként kérdem: mi a franc az az MLM/pilótajáték/piramisjáték
mert ahol én eddig olvastam, a hozzászólók egyrésze szerint az álommeló amivel halálra keresem magam semmi munkával, mások szerint gigászi átverés és csak belebukni lehet... csak azt nem mondta még eddig el senki, h mi is ez -
-
G.Zs.
senior tag
Pedig minden MLM cégnek van webáruháza. A kezdőcsomag megrendelésekor regisztrálsz,és megadod a szponzorod adatait, utána tudsz onnan vásárolni, a szponzorod pedig kapja a jutalékot. Ugyanígy kapod te a saját pénzed azok után, akik téged adtak meg szponzornak regisztrációkor. Manapság minden normális MLM cég így működik.
-
g@bo
nagyúr
válasz
elfelejtette #450 üzenetére
elvileg lesz törvény az uzsorakamat ellen... nagyon remélem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest