Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dare2Live
félisten
''F30/F31fd magasan a legjobb megoldás.'' ra reagálnék.
Igen kivéve ha:
-ha ultrakompakt ultrazoom kell akkor ellehet gondolkodni a TZ1en vagy a TZ3on. A 28-280 gyak sokkal hasznosabb mint a 35-350 és mintha pöppet jobb is lenne a képminősége. Persze nem kifutó modell amit az ára is jelez.
- ha kell a full manual control és a jó képminőség akkor pl: Canon A630/A710is/G7/kodak C875.
-ha panorama fotos az illető akik igényli a RAWot és a 28as kezdőt annak ott a pana LX2 a maga 16:9es 1/1.65méretű ccdjével.
Ez az én szvszem az ultrakompakt kategóriáról amibe méretre lehet az A6x0 már lehet bele se fér.... pedig messze kissebb és könnyebb mint akár csak a kissebb objektívem is.
F20 difi csillagozva [link]
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Almos
aktív tag
Általános használatra kell, lévén kompakt kategóriában keresgélek, pl full manual beállítások tök feleslegesek...
Viszont nekem így elsőre a felsorolt fujikkal szemben az a kérdésem, hogy azért nem kevés ez a 3x zoom? Neeem, nem 10-15x zoomot várok el egy kompakt géptől, de azért egy 5-6x zoom már elvárható lenne, nem?
Persze, ha gyenge minőségű a ccd, akkor a hajamra kenhetem a zoomot, de ez fordítva is igaz, hogy hiába csinál szép képeket, ha csak tájképek készítésére használható... -
Almos
aktív tag
Ok, meggyőztetek! (köszi somé és MaUser, nekem is volt mobiltelefonom, amit 1 hét után eladtam, ez nem hiányzik újból... )
Akkor így teszem fel a kérdést (lehet egyből így kellett volna kezdeni... )
Barátnőmnek kellene egy kompakt kategóriájú inkább jobb, mint átlagos gép, leginkább normál használatra, milyen gépet ajánlotok a következő paraméterekkel?
-kompakt kategória
-SD kártyás legyen (mert az mp3 lejátszó is fogadja, így 2 legyet 1 csapásra)
-min 4MP, de sokkal több szerintem nem nagyon kell (átlag júzer nem tárol a gépen 8MB-os képeket...)
-zoom legyen több mint 3x, de 6x-nél több talán már felesleges
-AA vagy AAA akksis legyen (ahhoz már amúgy is van gyorstöltő + akksi)
-full manual beállítások nem fontosak, de ha van hát Istenem
-max 55-60ezerig, mondjuk
nem is tudom van-e még valami paraméter ami fontos lehet... ? -
Goose-T
veterán
Kösz a tanácsokat. Sajnos a Fujifilm F30-at már nemigen gyártják, nehézkes lenne a beszerzése, az F31d meg drága. Még az F20 megfontolandó, bár ahogy elnéztem, az F20/F30 nem készít igazán jó napfényes képeket (ezt a dpreview-n is megemlítették). A Panasonic DMC-LS75-ről mi a véleményetek?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Szten Márs
nagyúr
válasz MaUser #14104 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy egy Canon EOS 350D egy 10-22mm objektívvel 16mm ekvivalensről indul, mert 1,6x-al kell a valós gyújtótávokat szorozni, ugye, viszont az Oly a 12-60-al 24mm ekvivalensről indul. És a 16mm vagy 24mm nagyon nem ugyanaz. (És mivel a 27mm nagyon sok volt neked, nem tudom a 24mm nem lenne-e ugyanúgy sok)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz MaUser #14108 üzenetére
Nem tudom árban meddig akarsz elmenni. Igazából az Olympusok nagyon magas érzékenységnél gyengébben fognak teljesíteni a Canonodnál, nem tudom az mennyire számít, de a keresőjük szubjektív érzetre - nekem - nem tűnt rosszabnak, mint a 350D. Mattüveg cserével a kereső mérete nem változik, szóval sokat nem tudsz vele elérni. Ha nagyobb keresős Oly kell, akkor E-3, ami amúgy is egy igen jó gép, de még jobb ára is van, szóval vedd úgy, hogy meg sem említettem
Az E-520 lehetne a te embered, keress vele készült tesztfotókat, teszteket, illetve más Olykkal készülteket, nézd meg mennyire zavar a zaj, mennyire felel meg a képminőség. Illetve a géppel való személyes találka is fontos lehet, ha még nem tetted meg, fogd kézbe, próbáld ki.
Mennyire fotózol RAW-ban és mennyire JPG-ben?Más váznál:
Pentaxra tudnék egy ilyet ajánlani:
[link] - ez 170 bruttó itthon.
És hogy emellé mit, az egy jó kérdés. Talán egy Tamron 28-75 F/2,8 100 körülért, kérdés, hogy mennyire felel meg a hosszú vége, meg kérdés, hogy mennyire lő túl az árhatáron a dolog.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest