Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Alex123 #13146 üzenetére
Azért ennek a 720p-s HD videónak ne dőlj be, ha megnézel egy ilyen videót akkor hamar rájöhetsz, hogy csak a mérete 1280x720 pixel, de a minősége alig jobb mint egy 640x480-as videónak. A tömörítésnél elvesznek a részletek, igy meg nincs értelme. Még ha egy HD-s kamerát ( a hobbi kézikamerákra godolok, nem a profi, többmilliós gépekre ) nézel akkor annak is elég homály a HD-s képe, egy fényképezőt meg eleve nem erre terveznek.
Lásd Panasonic-TZ5 videóteszt. ( arról meg nem is beszélek, hogy mennyi helyet foglal, és valószinűleg ha egy lassabb kártyát teszel a gépbe akkor darabos is lesz a felvétel, ez előző teszt hossza: 5sec, mérete: 15.8MB, nem biztos, hogy minden kártya bírja ezt ).
A Panasonic-TZ-5-öt nem ajánlom, én is olyat akartam venni, jó kis gép lenne, csak a képminősége egy tizes skálán alulról üti a hatot ( szerintem ). Ami pedig a sötét helyeket illeti, szerintem az mindegyik kompaktnak nagy kihívást jelent, mivel magasabb ISO-nál mind zajos. Talán egy jó nagy külső vaku tudna segíteni[ Szerkesztve ]
-
adik
őstag
válasz Alex123 #13146 üzenetére
1. főleg családi fotók, sok beltérben rossz fényviszonyoknál (az 520-as nagyon zajos képeket csinált...)
Meg fogsz lepődni: minden kompakt gép legalább ennyire zajos, vagy amelyik nem, ott mosás van ezerrel, részlet meg nuku
2. videó felvétel hanggal, nem baj ha már HD-s (720p)
Leírták már mások is: azt videókamerának hívják. a samsungnak volt egy kamerája beépített fényképezővel. Két optika, két szenzor. Egy belépő kompakt, és egy belépő kamera képminőség(-pótlót) tudott produkálni egy felső-közép kamera áráért, de legalább bazi röhelyesen* nézett ki. Dilettánsoknak jó választás volt.
3. max. 80 ropi van rá és nem tervezem, hogy képzem magam, tehát valami full autómata kell, mint az 520-as de már mozgó képpel és "szeresse" a gyenge fényt is...
No, hát ilyen gép nincs.
* - j/ly?
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Neptunfű
tag
válasz Alex123 #16498 üzenetére
Üdv!
Szvsz ha az R10-est választod, akkor a 28mm-200mm-es tartomány, mind beltérben, mind szabadtérben is többet nyújt a Canonnál.
Na meg persze azonos CCD méret mellett talán zajosság szempontjából is 'jobban' jársz a Ricoh 35 MP/cm²-el mint a Canon 43 MP/cm²-ével.Amint megjön az ösztöndíjam én is fogok venni egy R10-est
as long as you don't choose everything remains possible
-
rumos14
nagyúr
válasz Alex123 #16497 üzenetére
ez viszonylag egyszerű. azért zajos, mert az automatika magas iso-t állít be. tedd tehát P módba a gépet és az ido-t rögzítsd 80-on vagy 100-on. szobában este pedig vakuzni kell. rossz fényviszonyoknál természetesen egyik kompakt sem domborít, az A590 a mezőnyben még a jobbak közé számít.
-
Laslow
senior tag
válasz Alex123 #16604 üzenetére
Kerestem egy halom R10-el készített fotót, de őszintén szólva teljes méreten nézve őket mindegyik borzalmas minőségű - az 50.000Ft-os ár számomra tökéletes lenne egy digit gépért, de ezt így nem vagyok hajlandó megvenni. Nagy csalódottságomban az előbb rákerestem a Nikon D40 hétköznapi tesztképeire, mivel megmaradt bennem, hogy a komolyabb, de még nem túl drága gépek közül sokan azt javasolják. Na, a D40 és az R10 képei között egyszerűen nagyságrendbeli minőségi különbség van! Hihetetlen!
Viszont a D40 méretre nekem túl nagy: tuti soha sehova nem vinném magammal - akkor meg minek megvenni?Azon gondolkozom, hogy veszek egy R10-et (vagy valami hasonló kompaktot), de csak 2-3MP-es képeket lövök vele, és így az automatikus kicsinyítés során majd eltűnik a zaj és az elmosódottság egy része (az előbb képszerkesztővel az R10 egyik 10MP-es tesztfotóját átméreteztem 1600x1200-ra, és úgy már kevésbé botrányosnak látszik).
Ez persze pont az az eset, amikor este inkább lekapcsolom a lámpát, csak ne kelljen látni a nő arcát - szóval tüneti kezelés, de a problémát nem oldja meg.
Hülye ötlet? Vagy alapvetően működhet is? Mit gondoltok erről?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
nagyúr
válasz Alex123 #16638 üzenetére
Van azért még egy-két hely, ahol érdemes megnézni. Én például Panasonic FX-35-öt akartam venni a digitcamban, mert az volt a honlapjukon, hogy az FX-37 csak rendelésre van, az FX-35 meg raktáron, erre amikor bementem kiderült, hogy hát az a pesti boltra vonatkozik, úgyhogy itt szegeden az FX-35 is csak rendelésre van. Átmentem az Extreme Digitalba, és levette a srác a polcról, még egy picit olcsóbb is volt...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Alex123 #18091 üzenetére
"520-as már túl "zajos" volt"
Jesszusom, nekem A530 van, (tükrös mellé, mindig övtáskában van), és én is nézegettem, mert már kezd kopott lenni, de arra a következtetésre jutottam, hogy a mostani kompaktoknál az ugyanakkora szenzorméretre eső kétszer akkora felbontás miatt jóval zajosabb, illetve mosottabb kép lesz a végeredmény.Hogy esetleg értelmeset is mondjak: A fotós boltok eladási listáját mindenhol az A590IS vezeti, szerintem nem véletlenül, árban és szolgáltatásban nagyon jó.
Kattintgatós gépnek szvsz. bőven elég, 100-120-ért már nem vennék kompaktot, hanem tükröst.
Persze, ez csak egy szubjektív vélemény volt. -
rumos14
nagyúr
válasz Alex123 #18091 üzenetére
naszóval. 100+ ropi egy egyszerű kis kompaktért. nanemá'.
nem ismerem az A520-at, de abban biztos vagyok, hogy a képeket 100%-ra felnagyítva szebb képe van mint a mai kompaktoknak. az A590 IS külsőre szépnek tutira nem csúfolható, de egy teljesen korrekt tudású gép, képstabival. általános hobbi felhasználásra sztem ideális.
az Ixus szebb, menőbb, meg HD videó, de drágább is lényegesen. na de az, hogy egy mobil - bármilyen mobil - élesebb, részletgazdagabb képet készítsen mint egy A520 vagy egy A590, vagy kb. _bármilyen_ fényképező, az sztem science fiction.[ Szerkesztve ]
-
Alex123
senior tag
válasz Alex123 #19435 üzenetére
Akkor megválaszolva saját kérdésemet:
Panasonic DMC-FS62: (kb. 32.800,-)
kijelző mérete: 2,5"
Extra optikai zoom (EZ): 5,1x (4:3 / 5 MP), 6,4x (3 MP)Panasonic DMC-FS7: (kb. 40.800,-)
kijelző mérete: 2,7"
Extra optikai zoom (EZ): 5,7x (4:3 / 5 MP), 7,1x (3 MP)
Tartozék szoftver: ArcSoft (MediaImpression / Panorama Maker)
Alaptartozékok: AV-kábelÉs természetesen más modellszínek...
Szerintem elegendő a DMC-FS62-es gép és a különbözetből telik még SDHC kártyára is...
Szerintem ezen az áron ez egy jó vétel!
(szerintem!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest