Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• MMIX

addikt

válasz vzsryl #15837 üzenetére

"(#15835) moha21: Nagyon olcsó CWT bél van a NAXN Enermax-okban. Talán a CX430V2-vel lehet egy szinten, bár a ph-s tesztben az 500W-os 12V-on kilengett az 5%-os tartományból, tehát egyáltalán nem ajánlott!"

Nyomoztam még egy kicsit ENERMAX NAXN ügyben. Nekem "ez jött le eddig".
    A 80+ ENERMAX tiszta sor, ahogy mondani szokták. Mind CWT DSAII mint a Corsair CX v2. Mindnek AWT van a típus nevében.
    Na mármost a nem 80+ NAXN többféle belsőt kapott. Típusnév szerint van belőle három.
    AWT, AST, AGT(ezt kapni az árlisták szerint nálunk és remélhetőleg az AST nem jut el ide.)
    Az AGT nem CWT DSAII beles szerintem, hanem CWT GPA, mint a Chieftec iARENA GPA.
    Tehát rosszabb mint a 80+ NAXN.

Bizonyíték az ENERMAX oldalán látható specifikációs NAXN és NAXN80+ táblázatok.
    Sikerült előbányászni ENERMAX NAXN nem 80+ ENP450AGT "tesztféleséget" rossz minőségű képekkel. Ezen a táp rácsán keresztül nem CWT DSAII látszik szerintem, hanem CWT GPA. (hosszába tekercs, sárga X kondi, MOV, keresztbe tekercs) Itt egy CWT GPA kép a Chieftec iARENA GPA táp belsőről.

ENERMAX fórumban egy kérdező kapott választ a nem 80+ NAXN 350/450AGT hatásfokáról.
    "at 230VAC, its reference efficiency value of 20%, 50%, 100% loading are 78% - 82% - 79%"
    A 80+ NAXN AWT hatásfoka az ENERMAX oldala szerint 83% 86% 83% /230V

Összegezve:
    Függetlenül attól, hogy az ENERMAX NAXN 80+ vagy nem 80+
    AWT=CWT DSAII (még a nem 80+ 550W-os NAXN is)
    AGT= CWT GPA
    AST= ez meg egy még gagyibb valamilyen CWT belső.

Az ENERMAX oldalán látható 80+ és nem 80+ NAXN képek, meg szerintem photoshopolt képek. Szerintem minden ugyanaz az AWT (CWT DSAII) van, csak a matricák vannak cserélgetve. Vagy a nem végleges termékek vannak fotózva és erre a célra ugyanazt a tápot használták. Nem állítom, hogy szándékos félrevezetésből. Azok az oldalak amik innen szedték a NAXN nem 80+ képeket, nem a valódi NAXN nem 80+ tápokat mutatják. Még az is lehet, hogy én tévedek, de nagyon meglepődnék. :)
    A nem 80+ NAXN 550W (ENP550AWT) lehet jó vétel, ha az ára olyan lesz, mint a nem 80+ többi NAXN-nek.

[ Módosította: 7 ]

Új hozzászólás Aktív témák