Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz Mans20 #27982 üzenetére
Sirtec beles, és a 450W-osról talált teszt alapján valószínűleg a 400-as is megbízható darab.
Azért 73%-os a hatásfoka, mert amikor még kijött ez a sorozat, akkor a 70-75% volt az átlagos. Ma már a 80-85%. Az teljesítményét ez nem folyásolja be, csak a villanyszámlát.Szerk (#27986): A PNF megbízhatóbb, de a HLN szériáról sem érkezett panasz. A Gigabyte SuperB 460-ban FSP 400-60GLN bél található. Használd a keresőt.
(#27983) Zsigi72: Max. 10k-ig konkrétan 2db ajánlható tápegység van a piacon, az FSP 350-60APN és 400-60APN. Ezenkívül csak használtan vannak megbízható tápok.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz xxSanchez #27973 üzenetére
Szia!
Topic címében ott van, hogy "mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!"
A felvázolt konfighoz bőven elég egy jó minőségű 400W-os táp, még a GTX680-hoz is. Ha HD7970 kerülne a gépbe, akkor viszont már nem ártana az 500W, hogy terhelés közben is megfelelő maradhasson a táp zajszintje.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Dr. Romano #27959 üzenetére
UL szám alapján HPC INT'L LTD a gyártója. Kínai cucc. Sosem láttam egy tápjukat se, és fogalmam sincs, hogy milyen a minősége. Szerintem ez a táp a keleti piacra lett szánva. Előfordulhat, hogy köze van a High Power/Sirtec-hez, ami jó lenne, csak sajnos ez egyáltalán nem biztos. Ennél bővebbet már csak akkor tudnék mondani, ha belülről tüzetesen át lehetne vizsgálni, és műtehénre is rá lehetne aggatni.
Az az igazság, hogy ha valaki vásárol, akkor előtte kellene érdeklődni, és nem utólag. Mert ha így történt volna, akkor a haverodnak valószínűleg most megbízható tápja lenne. Elég lett volna ha téged megkérdez, mert te megkérdezhettél volna minket. Utólag persze könnyű okoskodni. Ezt csak azért írtam le, hogy elmond neki, és akkor legközelebb talán körültekintőbben dönt.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tornadóó #27946 üzenetére
Sajnos nem találtam róla olyan információt, hogy megfelelő-e a benne található elektronika, és mivel a Hiperekben van Andyson bél is, ezért ennél a típusnál is fennáll ennek a veszélye, tehát nem ajánlom.
(#27949) Dr. Romano: Nem találtam erről a tápról semmi érdemleges információt. A google konkrétan 2 oldalnyi találatot hozott be, ráadásul a nagy része egy orosz webshopra mutat. Azt, hogy milyen bél lehet benne, még csak megtippelni se tudom. Egy teszt sincs róla. A TT oldalán a Pure Power 500-ast hozta be találatnak, de annak nem ez a típusjelzése. Esetleg nincs rajta valamilyen más jelzés? Egy UL szám? (Egy nagy "E" betű, és utána néhány szám.) Abból kis szerencsével vissza lehet keresni a gyártót.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tornadóó #27940 üzenetére
7k-ért már vannak nagyon jó tápok használtan. Ilyeneket keress: FSP, Chieftec, Enermax, Be Quiet, Delta stb... Ha találsz valami tetszetőst, azt linkeld be, és megmondjuk jó-e. Amúgy 400W bőven elég, ha erős a 12V-os ága.
-
vzsryl
nagyúr
válasz #32577792 #27886 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű, mert nem adódik össze a 12V-os ág teljesítménye, de ettől függetlenül elég lesz, igen.
(#27887) error0615: Meg kell próbálni, ha véletlenül nem elég, akkor kárt nem tehet a gépben, mivel jó minőségű, megbízható táp.
-
vzsryl
nagyúr
válasz #32577792 #27874 üzenetére
Szia!
A 3 közül melyik van?
Egyébként ha elég volt a HD4850-hez, akkor a 6850-hez biztosan az lesz, mert kevesebet fogyaszt a 4850-nél kb. 20W-al. A 6870 meg kb. 20-30W-al eszik többet a 4850-nél.
Átalakítót kapsz a VGA-hoz, tehát rá tudsz kötni két 6pines csatlakozót a kártyára.(#27884) error0615: Hali!
Igen elég. Nem tudom, hogy melyik 12V-os ágról kapja a kraftot a VGA ennél a tápnál, de ha a gyengébbikről, akkor azt eléggé le tudja fárasztani, de elvileg bírnia kell. Max.16A@192W-ot tud a 12V1-en (ez a gyengébbik ág).
-
vzsryl
nagyúr
válasz robesz87 #27871 üzenetére
Olyat ajánlok, aminek vagy egyben van hagyva a 12V-os ága, vagy ha külön van osztva, akkor erősek legyenek, pl. Sharkoon WPM Power 500-600W vagy Corsair CX500-600 V2, esetleg ADATA HM-550, Corsair GS600, TX650v2, TX550M.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #27867 üzenetére
2006-ban kezdték forgalmazni a típust, tehát valószínűleg benne van már pár év mindegyik példányban. Pl az utóbbi 3 évben nem rémlik, hogy láttam volna újonnan.
Azt nem tudom, hogy pontosan milyen bél van benne, de tesztek szerint elég kellemes kis tápegység.(#27868) Krissz5435: Biztos jobban muzsikálnának egy erősebb procival, de annak ára is van...
(#27869) robesz87: Szia!
Elég, de a tuningot mellőzd, illetve a VGA nagy eséllyel kifuthat a 18A-es 12V-os ágból, szóval előfordulhatnak leállások. Erősebb táp javallott.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Krissz5435 #27865 üzenetére
Jók ezek.
Ez a kihajt dolog engem kihajt a világból. Hidd el, hogy minden komolyabb grafikájú játék megtáltosodna azonos beállítások alatt az Athlon II 640 mellett ha 1db 6850 helyett 2db-ot használsz. Persze ez nagy felbontásra vonatkozik (kb. 1680x1050-től felfelé).
-
vzsryl
nagyúr
válasz #85154688 #27850 üzenetére
Mert az olcsóbb FSP-knél előfordult ventilátor probléma. Néhányan panaszkodtak. A CTG-re még nem érkezett panasz.
Ráadásul amit utoljára írtál, az a fő indok. Mivel a Hexa kábelei túl rövidek, viszont az 500-as CTG-nek már elég hosszúak a kábelei a közepes méretű alsó-tápos házakba.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Winchester95 #27841 üzenetére
Szia!
Chieftec CTG-500-80P. Erősebb, halkabb és jobb a hatásfoka. Amióta piacon van, azóta panasz sem nagyon érkezett rá, szóval ez lehet a méltó utódja a GPS-nek.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
HEC beles. Teszt nincs róla, de a beszállító miatt nem ajánlom ezt a típust. 530W-ig még FSP belesek az L7-ek, tehát azok ajánlottak. Az L8-as HEC belesek elég jól muzsikáltak különböző tesztekben, így azokat ha nem is nagyon, de jobban merem ajánlani, viszont ha van más, jobb alternatíva, akkor inkább abból kellene válogatni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz jookomak #27815 üzenetére
Nem teljesen ugyanaz a bele. A Corsair kért módosításokat, ráadásul az még az X-650-es volt, nem a 660-as.
Hangban nem tudom, hogy van-e eltérés, mivel pl. a ventilátor típusa ugyanaz: Sanyo Denki San Ace 120 9S1212F404, ami egy kb. 10-15k Ft-os cucc. Ugyanúgy 25°C alatt (kb. 20%-os terhelés) kikapcsol.Ha a Seasonic valóban hangosabb, akkor az nem lehet véletlen. A Corsair már sajnos nyúlt mellé ilyesmivel, lásd HX520, 620 túlmelegedés problémák. Emiatt is szoktam mondani, hogy egy gyári Seasonic mindig jobb, mint a címkés. Egyébként az XFX Core Edition 450 és 550 is eléggé melegedős fajta, mert ott is kicsit alul-vezérelt a ventilátor szabályzás.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #27809 üzenetére
Én még úgy tanultam az iskolában, hogy minden kékhalál előtt a memóriának közvetve köze lesz a hibához, és így bedobja a Windows. De úgy tűnik, hogy az említett hibát közvetlenül a processzor jajveszékelésétől dobja. Legalábbis ahogy utána olvastam a Microsoft weboldalán, nagyon ennek tűnik a helyzet.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tubica #27801 üzenetére
Mert egy olyan 450-es Acbel bél van benne, ami még 450W-ra sem képes, ráadásul elég gagyi az egész elektronika. Nem egy Codegen, de nem is mondhatni jó minőségűnek.
A kékhalál egy Microsoft találmány. Akkor dobja a Windows, ha a memóriával baj van. Különböző okai lehetnek:
-hardveres
1. maga a memória hibás, vagy rosszul van tuningolva és hibázik
2. valamely más hardver hibás
-szoftveres
-amikor a Windows valamilyen szoftveres hibától (lehet driver is) végtelen számításba kezd, majd miután betelik a memória, dob egy kék haláltMás operációs rendszeren nem létezik kék halál, pl. Linuxon, Mac-en sem...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tubica #27794 üzenetére
10k használtan? Annyiért már újat is kapsz...
A PNR nem rossz táp, de a SuperB 550 igen.
(#27795) Proky: Seasonic S12II 430. Jó pár éve piacon van már, és rendkívül megbízható széria. Konkrétan nem is hallottam még meghibásodott darabról (persze létezik, csak nagyon ritka).
A gépedhez bőven elég, tuning is mehet. Ha túl húzós az ára, akkor még a Chieftec CTG-500-80P-t tudom javasolni, de az minden téren elmarad a Seasonic-tól, kivéve a teljesítményét. Bár ez a Seasonic nagyon bírja a túlterhelést is, ha arról szó, mivel erősen túlméretezett táp.Szerk.: Most látom a szerkesztésed. A CTG is bizonyított már, de közel sem annyit, mint az S12 széria, ráadásul tervezésben és kivitelezésben is gyengébb minőségű.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz flash- #27780 üzenetére
Szia!
Valószínűleg gyári hibás darabot fogtál ki. Megeshet az Enermax-al is, de ahhoz rendkívül balszerencsésnek kell lenni, hogy ilyet szerezzen valaki.
Egyébként az erősebb táp nem véd jobban. A védelem ugyanaz, csak pl a túláram védelme később kapcsol be, mivel többet bír. De amúgy ugyanaz.(#27781) Qru: Véleményem szerint a táp időben le kellett volna kapcsoljon, hogy ne éghessen le az alaplappal együtt. Tehát én főleg táphibára gyanakszom.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Valóban. Még annyit hozzátennék, hogy a sima TX750 CWT PSH-t kapott, viszont a TX750-C már CWT PSHII-t.
Múltkor már leírtam, hogy vannak a TX-ek, de már Én is összezavarodok, annyiféle van. (Mindegyikből 4féle...)(#27771) mastodon: Bőven.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tomimo #27764 üzenetére
Hali!
Az is elég lenne, de az 525-ös egy kicsit hamarabb kezdi emelni a venti fordulatszámát, és emiatt picit hallhatóbb lenne a 625W-osnál terhelés hatására, de nem számottevő a dolog.
(#27765) polgi803: Szia!
Így elsőre csak az NZXT HALE90 ugrik be. Matricázást javasolnék inkább.
(#27766) marec1122: Szia!
Kiváló Seasonic beles példány. Nagyon erős és nagyon halk. A CF és SLI rendszerekkel nincs problémája, de ezt a kérdést nem is értem igazán.
A kábelei a leghosszabbak közé tartozik, tehát jó alsó-tápos házba.(#27767) föccer: Üdv!
Legolcsóbban Be Quiet Straight Power E8 vagy E9 400-450W. Mindegy melyiket választod, mindegyik elég és a leghalkabb tápok közé sorolhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Attól függ, hogy 12V-on mit bír. Arról tudsz valami bővebbet?
(#27727): Erről a típusról nem hallottam rosszat, de nagyon ritka, főleg a 400-ashoz képest.
(#27728) Asbee: Szia!
Nagyrészt CWT belesek, de van két Sirtec is B-k között. ezek az Enermax NAXN-ok. Lepa tápokból a G és P széria a valódi Enermax beles, méghozzá nem is akármilyen, mert MODU87+-ok, tehát majdnem abszolút csúcs kategória, de minőségben nem maradnak el az abszolút csúcstól (Platimax, MaxRevo).
(#27729) rob83: Tegnap írtad a VX450-et. Ha olyat szerzel, biztosan jól jársz. De ez vonatkozik a CX400-ra is (nem 430, hanem csak 400).
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Erről folyt tegnap a diskurzus. Ebben voltak rossz kondik. De az, hogy Te éppen normális darabot fognál-e ki, azt senki se tudja megmondani.
(#27724) flash-: 25k-ig a Be Quiet Straight Power-ek a leghalkabbak. E7-től E9-ig. Az E9 és E7 között sincs észrevehető különbség zajszintben, tehát mindegy melyikből vásárolsz. Egyébként FSP belesek, illetve Be Quiet tervezés, és FSP kivitelezés. Kicsit jobbak a gyári FSP-knél.
-
vzsryl
nagyúr
válasz flash- #27707 üzenetére
A ma kapható TX és GS-ek között a TX V2-k minőségben jobbak az összes többinél (Seasonic bél), de a moduláris TX-kben is tudomásom szerint egy fokkal jobb CWT bél van a GS-nél, de ebben majd kijavítanak, ha tévednék.
(#27708) puttonyos: Cooler Master GX450 vagy Corsair CX500v2.
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz evans123 #27696 üzenetére
Elég hosszúak a kábelei.
600W-os Aurum bele van a 650W-osban, de a kondenzátorok ebben már csak japán gyártmányok, nincs köztük kínai. Emiatt lehet jobban megéri a 700W-osnál, legalábbis nekem megérné, feltéve, ha ilyen teljesítményű tápra lenne szükségem. A 750-esben van a 700-as bele, ott is full japán kondikkal.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Abban nincs CapXon kondi, és egyébként is ezekkel a kondikkal nincs túl nagy probléma, csak az FSP GLN beleknél, azon belül is főleg a 400-asnál volt néhány széria hibás. (Nem néhány példány volt szériahibás, hanem minden szó külön, tehát néhány széria sajnos hibás volt.)
Egyébként a helyedben inkább javíttatnám a GPS-t, mivel olyan stabil tápot ma már nem nagyon tudsz szerezni az olcsóbb kategóriában.(#27690) tomimo: Szia!
Ha telik Enermax-ra (rendes Enermax belesre), akkor mindig azt válaszd. Ezek közül mindhárom táp kiváló minőségű és prémium kategóriás, de Én biztosan az Enermax-ot venném.
(#27691) puttonyos: Üdv!
Mennyit szánsz rá?
(#27692) rob83: Azzal nem nyúlhatsz mellé.
-
vzsryl
nagyúr
válasz #66926208 #27668 üzenetére
Szia!
Elég lesz a régi tápod is, egyedül a kábelhosszával lehetnek problémáid, és úgy előfordulhat, hogy nem tudod az alaplap mögött elvezetni pl. a kiegészítő CPU csatlakozót.
(#27669) krichd1: Hali!
A THA-P már nagyon régi konstrukció, de sokkal megbízhatóbb a mai tápoknál, még az APN-nél is. Hatásfokban viszont jócskán elmarad, bő 10%-al, ráadásul korából adódóan nem biztos, hogy sokáig bírják még a kondenzátorai.
(#27673) rob83: Szia!
A CapXon kondikkel probléma volt az FSP 400-60GLN bélnél, emiatt inkább mást javasolnék használtan, de ha nem találsz megfelelőt, akkor lehet ez is.
Ilyeneket nézegess: FSP, Chieftec, Delta, Enermax, Seasonic stb...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz tikshow #27634 üzenetére
Üdv!
Ha komoly tuningról lenne szó, akkor a 650W-ossal sem lennél előrébb semmivel, mert max. 18A-t tud mindkét táp a CPU-nak szolgáltatni, mivel az egyik ATX szabványban megadott 18A-es korlátot alkalmazza az FSP, és emiatt majdnem az összes tápjuk 12V-os ága 18A-esre van osztva.
Egyébként az Ivy Bridge procik fogyasztása az ilyen szintű tuningtól sem táltosodik meg komoly mértékben, tehát 18A elegendő kell legyen.
A VGA is bele fog férni bőven az 500W-os táp teljesítményébe.Továbbá valóban észrevehető, hogy nem értesz a dologhoz, mert a hatásfok azt jelenti, hogy mekkora veszteséggel alakítja át a hálózati 230, illetve 115V-ot (ha épp olyan a hálózat) a számítógépnek "emészthetővé". Tehát ha egy táp 500W-os, akkor az 500W-ot le kell tudjon adni és ha annyit lead pl 88%-os hatásfokkal, akkor a dugaljban kb. 568W-ot mérhetnél. Bővebb leírást az 1. hsz. hatásfok részénél olvashatsz.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz #PeTeY# #27615 üzenetére
VGA-hoz kellett kapjál molex-->6pin átalakítót. Azt használd fel.
A tápodban minden lényeges védelem megtalálható, nem pukkanhat, nem éghet le.
Egyébként ha stresszteszteket nem engedsz a gépre, akkor kényelmesen elegendő lesz.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz ProEvoFan #27597 üzenetére
Villám ellen csak az véd, amit eddig is tettél, Én is mindig kihúzom. Azt hiszem ez alap...
(#27598) gyenesmartin: Ha közvetlenül érte volna villám az elektronikai háztartásod, akkor minden szétégett volna. Egyszerű szerencsének betudható a dolog. A tápnak amúgy sincs köze az erősítőhöz. Ha még azzal sem történt semmi, akkor egyértelmű, hogy a tápod védelme sem kapott erős behatást. Ráadásul az erősítő újraindulás betudható simán szolgáltatói áramkimaradásnak is, hiszen viharnál sűrűn előforduló jelenség az.
-
vzsryl
nagyúr
válasz chosa921 #27582 üzenetére
Szia!
Az LC Power nem gyárt tápot, hanem nagyrészt ipari hulladékokat vásárol, és adja el tápként.
A vázolt konfighoz egy erős 12V-os ágú, 400-500W-os táp bőven elegendő. Chieftec CTG-500-80P-t tudom javasolni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Ha az alaplapnak kell feszültség, és amiatt van kékhalál, akkor is a RAM-hoz van köze, hisz a memóriában egy művelet végtelen számításba kezd, és ha megtelik, a Windows kidobja a kép képernyőt. Illetve a hardveres probléma miatt a Windows hiheti azt, hogy megtelt a memória, közben csak hibája akadt pl. az alaplap instabilitása miatt stb...
A lényeg, hogy ha kékhalál, akkor Windows+RAM tevékenység történik, aminek millió oka lehet.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz s.s.j.goku #27549 üzenetére
Üdv!
Ennél hosszabb kábelekkel rendelkező táp nem nagyon van a piacon, tehát természetesen elég lesz a HAF 922-be.
(#27550) fuxk4567: Szia!
Egy jó minőségű 400-500W-os táp bőségesen elegendő lenne. Keret?
(#27552) Mr.Peter: Szia!
A kékhalál egy olyan Windows-os jelenség, ami a memória hibájára utal. Lehet az szoftveres, vagy hardveres hiba is, ráadásul a legtöbb esetben nem maga a memória a hibás, hanem ugyebár vagy a szoftver, vagy valamelyik hardver, vagy a user, utóbbi pl. tuninggal kapcsolatban okozhat ilyen problémát.
A tápra nem igazán tudok gyanakodni. Számomra az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a tuninggal kapcsolatban van valami probléma. Ettől függetlenül, ha mégsem ez áll fenn, akkor egy jó minőségű csere táppal is ránézhetsz a dologra.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nagyon balszerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy két megbízható Corsair is problémát tudjon okozni valakinek.
A CX400-ban Seasonic, a VX550-ben CWT bél van, és mindkettő beton stabil táp. De való igaz, hogy a HX szériában más, komolyabb Seasonic bél található.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Kvazár #27463 üzenetére
Szia!
Sirtec beles, ennek következtében rendben van. Jól tartja a feszeket, valóban hozza a 80+ Bronze hatásfokot és hangja sem rossz. De 700W leadásánál legalább 50%-al több hőt termel, mint egy 80+ Gold hatásfokú, 1000W-os táp, tehát a ventilátora is magasabb fordulaton kell járjon. Viszont ha nem tudsz rászánni 60k-t a dologra, akkor rendben lesz ez a Xigmatek is. Az ára nagyon kellemes.
(#27464) Gippo: Üdv!
A Corsairban felső-kategóriába sorolható Seasonic bél van, ami üti az FSP felső-kategóriás beleit, emiatt minőségben jobb. Zajszintben, teljesítményben és felszerelésben is jobb a Corsair. Az Aurum egyedül hatásfokban tud többet mutatni, de nem sokkal.
-
vzsryl
nagyúr
válasz pgergo.hu #27451 üzenetére
Szia!
Ezt a tápot már évek óta nem forgalmazzák, és a 12V-os ágának kiosztása is problematikus lenne a GTX580-al.
A megfelelő minőségű full moduláris tápok sajnos nagyon drágák, kb. 40k-nál kezdődnek.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Speedy86 #27299 üzenetére
Ha ilyen áron akarsz, akkor Corsair CX430, 500 V2, Sharkoon WPM Power 400-500 vagy talán Cooler Master GX450, esetleg XFX Core Edition 450.
A többi megfelelő táp már 20k környékén van: FSP Aurum 400W, Antec HCG-400, Be Quiet Straight Power 400W, E9 400W, Seasonic S12II 380, 430W.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Speedy86 #27296 üzenetére
Az 500-as EPS csatlakozó (CPU-nak) kábele még elég hosszú alsó-tápos házba, de a 24pines necces lehet. A 450-es CTG-nek 40cm-es az EPS csatlakozó kábele, tehát túl rövid.
A zajszintjük árukhoz képest nagyon alacsony.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz juhiati #27280 üzenetére
Szia!
Ha nem eresztesz a gépre stresszteszteket, akkor elég lesz. Sajnos a CX500 12V-os ága nem túl combos 500W-os létére, de papíron elég kell legyen az említett konfighoz, viszont szigorúan max. játékkal terheld.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A leírtak alapján 99%, hogy a feszemelés következtében a VGA hibázik, és nincs köze a táphoz. Azért nem 100%, mert a számítástechnikában nem létezik 100%-osan biztosra kijelenthető dolog.
Egyébként egy 14A-es és egy 15A-es 12V-os ága van a GPS-450AA-101A-nak. Ez bőven elegendő kell legyen a HD5750-nek, mert kb. dupla fogyasztást kéne kisajtolj belőle, hogy az egyik ágat maximálisan leterhelje.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz madgie #27194 üzenetére
Üdv a 21. században.
Egyébként ne aggódj. Lassan megtanulja minden gyártó, hogy miként kell előállítani olyan terméket, ami pontosan a garancia idő lejárta után megy tönkre. Ezt a gyártók tökéletes terméknek nevezik. És sajnos erre van kereslet.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #27139 üzenetére
Már nem lehet kapni ezeket a Chiefi-ket, csak megemlítettem. Az általad említett 1020W-os is utoljára 2009-ben volt forgalomban.
Egyébként a CFT-1000-es nem ezt az Adrenalin-ban található Sirtec belet kapta, ha mégis, akkor módosítva.
Adrenalin 1000 és Chieftec APS-1000 12: 20-20-30-30A
CFT-1000G-DF: 20-20-25-25(#27141) 04ahgy: Aztán jön Didyman, és csak annyit mond, hogy jobb az Enermax. És aki nem tudja, hogy miért, annak nem is kell Enermax. A MODU87+ vs X-Gold tápoknál írta ezt.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #27135 üzenetére
Persze, hogy jobb a CM és a Corsair, de 20-30k-t csak akkor ér meg, ha szükség van azokra a pluszokra, amit adnak.
Egyébként a Chieftec APS-1000C-ben van ugyanaz a Sirtec bél, ami az Adrenalin 1000-ben, de a Chiefi 6k-val drágább, tehát emiatt max. akkor ajánlott, ha nincs Adrenalin.
-
vzsryl
nagyúr
Inkább olyan, mint az Arctic Fusion 550R, de amúgy olyasmi.
Szerk.: Íme a ph-s teszt: [link]
Ebben S12II 500-as bél van, elvileg osztott 17-17A-es ággal, mégis viszi könnyedén a HD4870x2-t.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Végülis ha 2009-es, akkor előfordulhat, hogy az 500W-os típusról van szó. De már pár éve csak 520-as van forgalomban.
(#27057) Smani: Nincs bontva a 12V-os ága. A Seasonic rosszul tünteti fel. Tesztekben nézz utána.
-
vzsryl
nagyúr
válasz sladka_pani #27053 üzenetére
Szia!
Minden 1GPU-s VGA-hoz elég. Prociból bármelyikhez, tuning mellett is.
Egyébként S12II 520.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #26451 üzenetére
Nem rosszak, valóban, de egy FSP-t vagy CWT-t egyszerűen nehéz odasorolni az Enermax-Seasonic pároshoz.
Minden Enermax beles Enermax a maga kategóriájában csúcs. A MODU87+ a Gold-ok között, a MODU82+ a bronze-ok között.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz szcsaba1994 #26402 üzenetére
Nem túl nagy, de ha meghibásodik, akkor akár az egész konfigodat is tönkreteheti, tehát mielőbbi csere ajánlott.
-
vzsryl
nagyúr
válasz jaja1981 #26178 üzenetére
Hali!
Chieftec CTG-500-80P vagy ha belefér a keretbe, akkor következő lépcsőként Seasonic S12II 520-at tudok javasolni. Azért nem írom a többi tápot a kettő között, mert tudom, hogy neked a megbízhatóság a lényeg, és nem a külső. A CTG a legolcsóbb a sokat bizonyított, megbízható tápok között, ami nagyon halk, ráadásul erős is. A Seasonic meg komolyabb minőséget képvisel. Az összes többi táp, ami ezek közé esik, az a Chieftec-nél főleg külsőben jobb, de belvilágban egyikre se mondanám, hogy jóval komolyabb elektronikával rendelkezik.
Szerk.: A SuperB460-ból valószínűleg egy kondenzátor problémásat fogtál ki. Erről szóló cikk: [link]
A SuperB460-ban FSP Greenpower 400-60GLN bél van.[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz smekone #26157 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P.
Jobb minőségű, erősebb, halkabb és sokkal megbízhatóbb.A SuperB 550 pedig erősen hajaz a hulladék tápokra és a hatásfoka sosem éri a 80%-ot, max. talán 50%-os terhelés mellett 230V-os hálózaton, de biztos, hogy nem 80plus-os. Plecsnit sem kapott ugyebár, de nem is kaphatott volna. Amelyik bolt 80plus-t ír ki rá, az félrevezet. Lehet hívni a fogyasztóvédőket.
[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ace Ventura #26019 üzenetére
Én biztos nem cserélném le egy olyan tápra, ami az ipon-ban max. 18k. Meg sem közelíti egyik sem.
(#26020) xtevo: Chieftec CTG-500-80PB, FSP 400-60GHN, Sharkoon WPM-400, Cooler Master GX450.
Ezek a leghalkabbak. A GHN-es FSP-ről anno volt egy olyan véleménye az egyik ph felhasználónak, hogy a Corsair VX450-nél is halkabb. Ezt onnan tudta, hogy letesztelte. Ha ez igaz, akkor egyértelműen ez lenne a legjobb választás.(#26021) prokxy: A konfigodtól mindkettőnek kb. azonos lenne a hatásfoka üresjáratban és terhelésnél is, tehát kb. ugyanannyit fogyasztanának a hálózatból. Talán a HX650 kicsit jobb hatásfokkal dolgozna idle, mivel valójában az is silver hatásfokú, de elenyésző lehet a különbség.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ace Ventura #26017 üzenetére
A régi Liberty hatásfokban erősen le van maradva a Liberty ECO-hoz képest, így zajszintben is, mivel csiszoltak a ventilátoron és a szabályzásán is. Tehát a Liberty ECO mondhatni hangtalan, a Liberty pedig ma már hangosnak számít. A Liberty ECO II ugyanolyan zajszinttel rendelkezik, mint a sima változat. Az eltérés az, hogy a gép lekapcsolása után még egy percig járatja a ventilátort az alkatrészek hatékonyabb lehűlése érdekében, továbbá nem lehet kirántani a hálózati tápcsatlakozót a táp hátuljából, mivel van a hátulján egy kis pánt, amit először ki kell akasztani.
A CX-ek kb. hulladékok pl. az említett Enermax-hoz képest, de még azok is ajánlottnak számítanak. A különbség az, hogy a CX-ekben alsó-kategóriás CWT bél van, a Liberty ECO-ben pedig alsó-kategóriás Enermax. De az Enermax alsó-kategóriája minőségben simán hozza a legtöbb gyártó által alkalmazott felső-kategóriát. Természetesen azonos kaliberű tápokról beszélve, és nem úgy, hogy pl. a másik gyártónak egy platina hatásfokú tápját nézzük.Szerk.: Az Enermax NAXN-okban nem alsó-kategóriás Enermax bél van, hanem CWT, Sirtec és FSP.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ace Ventura #26011 üzenetére
Ha ipon-t nem írtad volna oda, akkor Be Quiet Straight Power E7, E8 400-450W-ot ajánlottam volna. Mindkét széria nagyon halk, az E9-es meg még halkabb, de az kicsivel feljebb van árazva.
Ipon-ob körülnézve nem találtam az elvárásodnak megfelelő tápot. A Chieftec CTG, a Sharkoon WPM és a Corsair CX is halk széria viszonylag, de nem extra halk. Amik megfelelnek ennek a kitételnek, azok a következők: Be Quiet Straight Power, Seasonic S12II vagy Enermax ECO80+ és PRO82+, illetve az említett Liberty ECO is rendkívül halk.(#25972) KAMELOT: Ahogy írtam is, nem jó vételek. A Corsair TX V2-es szériája olcsóbb, ráadásul sokkal komolyabb az elektronikájuk is.
(#26014) Haart: Nem kell 10-15 tápot egyszerre meghallgatni, mert egyrészt óriási zajt csapna annyi táp egy idejűleg, másrészt vannak olyan tesztoldalak, melyek zajszintmérővel kimérik minden tesztelt táp zaját, és így nagyon könnyű megmondani, hogy mi számít extra halknak. Javaslom megtekinteni a Technid3D táptesztjeit.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz rayoliviero #25965 üzenetére
Mert kb. ugyanannyiba kerülnek, tehát a 750-esnek jobb az ár/teljesítmény mutatója. Továbbá amikor beírtam őket a táblázatba, akkor az AX650-ről nem volt túl sok infó, ráadásul egy árban volt a Seasonic X-660-al, ami mégiscsak gyári Seasonic, tehát jobb vétel. Most már ez utóbbi kijelentés nem teljesen igaz, mert kb. 5-6k-val drágább.
(#25968): Árakat biztosan nem fogok feltüntetni a táblázatban, és nem is fogom kiírni minden egyes tápnál, hogy mikor, melyik a jobb vétel, és hogy mennyit változott az ára. Ha kicsit belegondolsz, akkor rájössz, hogy rengeteg munkába telne, és a táblázatot csak egy támpontnak készítettük el.
(#25969) KAMELOT: A NAXN szériák nem Enermax belesek, tehát nem érik meg az árukat. Én személy szerint a túlárazottságuk miatt nem ajánlom egyiket sem. A kategóriájukban vannak sokkal jobb vételek.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Halknak halk, de van jobb vétel ebben a kategóriában, pl. ADATA HM-550. Teljesítményben hozza simán ennek a Be Quiet-nek a szintjét, és minden téren jobb nála. Halkabb, moduláris, harisnyázott minden kábele.
(#25900) andrade: A zajszintet nem csak a ventilátor típusa határozza meg, hanem a táp hatásfoka és az ezzel kapcsolatban lévő ventilátorszabályzás is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz orbano #25840 üzenetére
Szia!
A proci tuning miatt nem egyszerű a helyzet. A silverstone SST-ST45SF-t tudom javasolni. SFX szabványú, tehát kisebb az ATX-nél, és ez bírni fogja a CPU tuningját, de természetesen nem extrém körülmények között.
-
vzsryl
nagyúr
válasz prokxy #25719 üzenetére
A drágább Enermax-okban természetesen csak Enermax belső van.
A Corsair HX650-ben Seasonic bél van.(#25720) KAMELOT: Azért csak kevés embernek van Enermax tápja, mert mocskosul drágák.
(#25721) HardSanyeee: Teljesen ugyanaz az elektronika, csak a 400-as néhány alkatrésze feljebb van méretezve, hogy nagyobb terhelést bírjon ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest