Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz sagesz93 #2469 üzenetére
Akkor figyeld meg pontosan a sípolást, és hogy mikor csinálja. Aztán az alaplap topicjába mehet a tapasztalat és a kérdés.
Az FSP-t válaszd. Ez a Levicom 12V-on nagyon gyenge, jóval gyengébb, mint a 350-es FSP.(#2468) python1: Saját fogyasztásmérőm nincs. Tesztekből és ismerőseim méréseiből tájékozódom.
(#2472): A 8800GTX-el konnektorból, játékok közben 300W-ot tippelek, de CPU+VGA stresszteszt alatt már 350W. Kellene tudni a tápod márkáját és típusát, hogy meglehessen mondani a hardverek fogyasztását, mert tudni kell a táp hatásfokát is. A fogyasztásmérővel nem az alkatrészek fogyasztását lehet megnézni, hanem az alkatrészek+táp fogyasztását.
A tápokra az a teljesítmény van ráírva, amit le tudnak adni a konfig felé. A konnektorban teljesen más érték mérhető. Pl ha egy 500W-os táp hatásfoka 100%-os terhelésen (500W leadásakor) 80%-os, akkor a konnektorban 625W mérhető. De olyankor az 500W-os táp nincs túlterhelve, hanem egyszerűen csak csúcson van járatva.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz sagesz93 #2463 üzenetére
Hajolj közelebb, és akkor talán kiderül mi sípol. Ha az alaplap csinálja, akkor figyeld meg pontosan hogyan teszi, és a manual-ból keresd ki mi lehet a bibi, vagy érdeklődj az lap topicjában.
A 400-60GLN bőven elég lesz.
Core i5-750 alapjáraton kb. 80W-al megelégszik terhelés közben. Tuningnál megnő a fogyasztása, de ha nem túl nagy a feszemelés és az órajel, akkor 100-120W-nál többet nem eszik.
A GTX460 játékok közben kb. 120W, max terhelésen (Furmark) kb. 150W. tuningnál ez is megugrik, de max. 180W környékéig.
A többi sallang, ami van a gépben bőven elvan 50W-al. De nyugodtan nézegethetsz ph-s videokártya teszteket, és láthatod, hogy a konfigod fogyasztása játékok alatt max. 250W körül alakul.(#2466) python1: Először nézz utána a hardverek fogyasztásának, és utána írj tanácsokat. A vinyók max. 10w-ot esznek, de csak akkor amikor maxra felpörögnek. A többi alkatrész is pár W-al beéri, egyáltalán nem számottevőek.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz freestailo #2451 üzenetére
A két Chieftec rendben van, de a CFT hatásfoka magasabb, halkabb és sokkal erősebb a 12V-os ága. Viszont erre a teljesítményre nincs szükséged. Egy minőségi 400-450W-os is kényelmesen elegendő lenne.
-
vzsryl
nagyúr
Az már többet zabál, kb. 190W-ot maxon, tehát ha mindkettő menne a gépbe, akkor csúcsközeli állapotban lenne hajtva a HX450, ami hosszútávon nem ajánlott.
(#2448) Tomi1984: Üdv!
Igen, elég.
(#2449) freestailo: 7k-ért is van normális táp. Mond el milyen konfighoz kell, és keresünk megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz freestailo #2445 üzenetére
Szia!
Gagyi Seventeam bél. Gyenge, alacsony hatásfok, de elvileg nem veszélyes, viszont feszingadozásai lehetnek, ami a vinyóknak árt leginkább.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Gorneck #2437 üzenetére
A link nem jó, 403, de látom miről van szó. Az Earth Watts-ok Seasonic és Delta beleket használnak, tehát jó a minőségük, a Seasonic kiemelkedően jó.
(#2443) somasz: Nem neked válaszolt.
A Quadro FX 4800 kevesebbet eszik a HD5850-nél. A Tesla kártya milyen lenne? Valami típusszám?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz csucsbicep #2430 üzenetére
Dobozt és hálózati tápcsatlakozót általában.
(#2431) duti No1: Szia!
Inkább Chieftec CTG-400-80P, CTG-450, CTG-500 vagy GPS-400A vagy FSP SAGA II 400W.
-
vzsryl
nagyúr
Hogy ha egy bizonyos tápnak a hatásfoka 350W leadásakor 50%-os, akkor abban az esetben a konnektorban valóban 700W lenne mérve. De ma már minden táp 80% fölötti hatásfokkal jön ki, még a gagyik is, tehát ilyen nem fordulhat elő. Sőt még régen is megvolt a 60-70%-os hatásfok.
A Te géped a táptól kérhet max. 150W-ot, és olyankor a hálózatban egy fogyasztásmérővel 187,5W-ot mérhetnél, vagy még kicsit kevesebbet, mert akkora terhelésen már 82-84%-ra ugrana a hatásfoka, mert minden tápé kb. 40-60% közötti terhelésen a legmagasabb.
Magyarul a hatásfok a villanyszámlára van jó hatással, a teljesítményre nem. Az más kérdés, hogy a gagyi tápok általában már feles terhelésen feladják, és sok esetben kárt tesznek 1-2 alkatrészben. Az FSP-k mindig simán leadják a rájuk írt teljesítményt, kivéve, ha gyári hibás modellről van szó, de az megint más tészta.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Blase19 #2405 üzenetére
Nincs benne túlterhelés védelem, de azon kívül teljesen rendben van. Nem hiszem, hogy 700W fölött tudnád hajtani a tápot.
(#2406) Guri1885: Szia!
A CTG-500-80P jobb. Hosszabb EPS csatlakozó kábel, erősebb, halkabb.
(#2407) dunc: Úgy látom, hogy a tápegység terén egyáltalán vagy képben. De ez nem baj, csak leírok pár fontos tudnivalót.
Az FSP az egyik legjobb tápgyártó márka.
Az APN hatásfoka 230V-on 80+-os.
A hatásfokot kevered a leadható teljesítménnyel. A 350APN leadja a 350W-ot simán. A hatásfok azt jelenti, hogy ha pl 100W-ot kérne a gép a táptól, akkor a konnektorban kb. 100/0,8=125W-ot mérnél.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz faranus #2323 üzenetére
Szia!
12V-on max. 348W-ot képes leadni, de minden ágat terhelve 400W-ot. A két legnagyobb fogyasztó, a proci és a VGA 12V-ról eszik, tehát az a legfontosabb. Ha 300W körül kell leadjon a PNF, akkor elég hangos, de az csak terhelés alatt jön elő, amikor nem biztos, hogy zavaró.
Nagyjából milyen konfigot szeretnél rákötni?(#2324) 14adam: Ez kicsit félrevezető. Nem csak a 12V-os ág létezik.
(#2325) G@ß!: Szia!
Kb. félig terhelnéd le (200-250W) a HD4850-es rendszerrel, az egész konfigot beleértve, procival, mindenestül. A HD6850 kb. 20-30W-al kevesebbet eszik a 4850-nél terhelés közben.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Ezek gyengébb minőségűek és halkabb az XFX-nél.
Ha halkabbat szeretnél, akkor a Dyno által felsoroltakból tudsz válogatni kedvedre, 50-60k környékén.(#2288) Dyno: Mindkét Xilence sirtec beles.
(#2289) zoli03: Értem. A Hitachi melegedéséből arra következtettem, hogy biztos ezek esznek legtöbbet, de úgy tűnik pont ellenkezőleg. Nem mintha ha ez a pár Watt számítana, főleg egy 800W körüli tápnál...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Oké, akkor mindet terheled egyszerre. De attól még 5W-nál nem esznek többet darabonként. Nézd meg bármelyik HDD TDP-jét. Pl az 1TB-os, 3 tányéros, 4 éves konstrukciós Hitachi-m is max. 5W-ot eszik.
Az Enermax-nál halkabb tápot nem találsz, csak ha passzívat választasz, de abból a legerősebb a Seasonix X-460. A kistesója, az X-400 minden tesztben kiváló minősítést kapott, és akár 150%-al is túlterhelhető.
A mai tápok 50%-os terheltségik ugyanúgy hajtják a ventijüket, csak a komolyabb hőmérséklet-változás szólhat bele, de egy jól szellőző házban ez nem szokott probléma lenni.
Az XFX nagyon halk, halkabb 800W körülit nem kapsz 30k-n alul, sőt még 40k-n alul sem, és amelyik halkabb, az is alig észrevehetően.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz elfelejtette #2274 üzenetére
Abban igazat adok, hogy kétszer akkora tápot ajánlanak, mint kellene (vagyis néha 3-4x akkorát, mint jelen esetben). Ezt nem azért csinálják, hogy ha terheld a gépet, akkor ideális legyen a hatásfoka, hanem azért, mert így a nagyobb teljesítményű, drágább és sokkal több hasznot hozó tápjukat tudják eladni. Magyarul, ez puszta marketing. És ez nem csak a tápegységeknél van így. Ezért van az a diszkrét VGA piacon, hogy az eladások több, mint 70%-át a 100$ alatti, IGP teljesítményt néha alig felülmúló kártyák teszik ki. Rátesznek a 9400GT-re 1GB DDR2-es VRAM-ot - aminek a teljesítményét ma már egy normális IGP kb. hozza is - és ez vezeti az eladási listákat. Idén nem tudom melyik volt a legnépszerűbb kártya, csak annyit, hogy megint 100$ alatti kártyák uralták a piacot, 73%-al.
Egyébként visszatérve a hatásfokos, 50%-os terheléses dologra. Ha egy gép terhelve pont a táp teljesítőképességének 50%-át éri el, akkor idle-ben ez ma már 20% alatti terheléshez vezet, mert a mai CPU-k és VGA-k energiamenedzsmentje nagyon jól működik, pl a csúcs kártyák idle fogyasztása 30-40W környékén alakul. Ha egy tápot ideálisan akarunk terhelni, akkor úgy kell kiválasztani, hogy a konfig kb. 20 és 80% között terhelje le. Ha egy i5 750 + 9800GT-t összeeresztünk egy XFX PRO850-el, akkor az lesz, hogy még terhelve is alig megy 20% fölé a táp terhelése. Ezt gondold el milyen hatásfokot eredményez idle, és milyen problémák léphetnek fel a táp alul-terhelésétől. Hatásfok talán 70%-ot megütné, a másik problémára meg írtam pár példát az előző hsz-ban.
Ha valaki felmegy a CM oldalára kalkulátort nézegetni, akkor remélhetőleg nem csodagány tápot fog venni, hanem nagy valószínűséggel CM-et. Mondjuk ott is van gagyi, az új GX széria, de még mindig nagyobb esélye van a "júzer"-nek minőségi tápot vennie a CM kínálatából, mintha elkezdene kacsintgatni a csodagányok felé.
A 350-es FSP addig elég még tuning mellett is, amíg nem dupla GPU-s VGA-ról, vagy GTX480-ról van szó. Van itt ph-n olyan, aki húzott Q6600 + HD4870-hez használta a 350-es PNF-et, és semmi gondja nem volt. Ha az ember játszik, akkor a 330W-ot zabáló konfig sem fog többet enni 280W-nál, csak ha CPU+GPU stresszteszteket akar futtatni.Én kitartok amellett, hogy egy négymagos proci + 1GPU-s VGA mellé bőven elég 400W, esetleg ha tuning is játszik, és olyan VGA-ról van szó, ami 200W feletti TDP-vel rendelkezik, akkor 500W.
(#2276) smiti: Ha eltekintesz a harisnyázottságtól, akkor a Chieftec CTG-500-80PB lenne a legjobb választás számodra. Minőségben, hangban és kábelhosszban is megfelelő. A "kritikus", kiegészítő CPU csatlakozójának kábele 55cm, ami a mid-tower alsó-tápos házakba biztosan elegendő, pl CM 690-692.
(#2280) Kvazár: Nem is azt mondtam, hogy pont akkora tápot dobjon ki, hanem legalább közelítse felé, mert a túlméretezés sem jó.
Az Enermax-ról is tesztet keres, sose a gyártó honlapján található zajszintekre. Nem láttam még olyan ventilátor-gyártót, amelyik mindig valós adatokat közölt volna. Az Enermax ventilátorokat is gyárt.
Nem bukott a számításom. Az 5vinyót egyszerre sosem fogod terhelni, és terhelve is max. 5W-ot esznek darabonként.
Egy minőségi 600W-os táp nem lesz egykönnyen igencsak kevéske: Mire elég 600 watt?
Egy modern, erős 12V-os ágú 600W-os tápot még Tri-SLI/CF-el is nehéz megfogni. Persze most nem GTX480-akról beszélek, mert az a VGA 1GPU-s létére többet zabál, mint a jóval gyorsabb 2GPU-s HD5970.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Ha kalkulátoroknak hiszel az ok. Mindenesetre megpróbálom bizonyítani, hogy a kalkulátoroknak nem szabad hinni:
-9800GT fogyasztása terhelés alatt a ph-s tesztgéppel együtt, amiben négymagos, 3,33Ghz-en járatott processzor volt:172W
Ehhez még hozzá kell tennem azt, hogy a táp hatásfokával nem számoltak, tehát valójában kb. 140W-ot fogyasztott játékok alatt a konfig.-Videokártyák egyéni fogyasztása különböző terhelési szinteken: [link]
Tehát a 9800GT peak (játék alatt értendő) 88W-ot eszik, és csak a Furmark tudja kihúzni a maximális, 124W-os fogyasztást belőle. De ha váltasz is VGA-t, láthatod, hogy a jelenlegi csúcs, a HD5970 (2 GPU-s) max. fogyasztása 304W, ami jóval kevesebb az előző csúcsétól, a HD4870x2-től. Ebből következik, hogy a VGA-k fogyasztása az idő előrehaladtával elkezdett csökkenő tendenciát mutatni, mivel a gyártástechnológia fejlődik.Egyébként a 400W-os tápom a gépemet terhelés alatt is félgőzzel viszi, így a ventilátor sosem kapcsol észrevehetően hangosabb fordulatra. A procim igaz, hogy kevesebbet fogyaszt, mint a tiéd, de a VGA-m viszont többet, de így is bőven elég a 348W-os 12V-os ág.
Azt még nem is említettem, hogy a tápok bizony tudnak furán viselkedni az alul-terheléstől, pl zizegnek, be sem kapcsolnak, leállnak. Rengeteg példát látni erre. De ami biztosan előfordulna veled, az az, hogy a hatásfok borzasztó lenne, mert netezés közben még 10%-ra se terhelnéd a 850w-os tápot.Rátérve a ventilárorra is egy kicsit. Nem túlzottan számít, hogy 12cm-es vagy 14cm-es ventilátor van-e a tápban, mivel a táp hatásfokától és ventilátor-szabályzásától függ a hangereje. Pl a leghalkabb tápok az Enermax-ok, mégis "csak" 12cm-es ventiket használnak.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A SAGA II-nek is a és CTG-nek is csak az alaplapi 24pinese van harisnyázva.
A CX430-ról nem láttunk még tesztet, mert a Corsair valamiért nem küldött szét tesztpéldányokat a Builder szériából. Inkább még nem ajánljuk.
(#2263) Kvazár: A fix ideára nem tudok mit reagálni, csak annyit, hogy szakmai szemmel nézve érthetetlen. De mindegy is.
Az Enermax-nál jobb minőséget gyártó cég nem létezik, csak a Seasonic veheti fel vele a versenyt, de az sem jobb. Ha valóban a táptól döglődnek a vinyóid, akkor lehet, hogy gyári hibás és a minőség-ellenőrzésen is valahogy sikerült átcsusszannia.
Ha mindenképp tápot akarsz váltani, és legalább 700W-os kell, akkor ajánlok néhányat, hogy minőségi tápot vehess.
Corsair TX750
Cooler Master silent Pro 700W
XFX PRO850W
Az XFX a legminőségibb, hacsak a Corsair-ből nem a V2-es verziót fogod ki, mert akkor egyformák minőségre, mivel abban az esetben mindkettő Seasonic elektronikára építkezne. A CM Enhance beles, ami szintén nagyon jó minőségű.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Igen, bőven elbírja.
(#2248) xmad: Igen, elég hosszúak. Vagyis szinte az összes táp kábele elég hosszú az alsó-tápos házakba, inkább csak a kiegészítő CPU csatlakozó kábele szokott problémás lenni, de a CTG-500-nál az 55cm, ami a nem full-tower házakba biztosan elegendő, viszont egy CM HAF-X-be vagy Corsair Obsidian 700D-be már nem valószínű.
(#2253) szacsee: Nyugodtan próbáld ki az FSP-vel. Ha bírja, akkor örülj. Ha nem bírja, akkor max. lekapcsol, mivel van benne védelem. Egyébként a Shuttle háza táján tudsz nézelődni, de azok elég borsos árral rendelkeznek.
(#2257) smiti: Az Én ismereteim szerint nem létezik ilyen tápegység. Talán ha emelnél a kereten, akkor tudnánk valamit ajánlani. Vagy esetleg ha találsz Corsair CX400-at még ennyiért, akkor az megfelelő lenne.
(#2258) Kvazár: Szia!
Milyen konfighoz kellene?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz szacsee #2243 üzenetére
Üdv!
A DTK rendben lesz, bár nem tudom ki volt az OEM partnere. A LiteOn-ról sem tudom milyen beles, de ha 12V-on valóban képes leadni 10+13=23A@276W-ot, vagy legalább ennek az 50-60%-át, akkor elég lesz a H55+i3+HD4670-hez.
Az FSP-re is ráköthetsz pl olyan gépet, mint a DTK-ra, de modernebbet inkább ne, mert 12V-on csak 10A@120W-ot képes leadni, ami a mai konfigurációkhoz édes kevés.A DTK-ban púposodtak a kondik? A többiben nem púposodnak? Elég öreg tápok már ezek, Én még akkor is kondicserét javaslok, ha még nem látsz púposodást.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Milyen géphez kell?
Eddig a CM Silent Pro 500W tűnik befutónak, mert minden elvárást teljesít.(#2215) freestailo: A Chieftec hivatalos honlapja: [link]
2db 6pines csatlakozó van a CTG-500-80P-n. De már nem először fordul elő, hogy valaki azt hiszi, csak 1db van rajta. Hasraütésszerűen tippelted az 1db-ot, vagy egy webshop félrevezető dolgokat írkál a specifikációkhoz?megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz juliabrilke #2183 üzenetére
Tudtommal az nem neonos, hanem csak simán ufolibafoszöld színű.
A KZE kondiból arra következtetek, hogy jó bele lehet, némelyik SS táp is ilyen kondikat használ.
(#2186) molnarpeter: Írtam a drágábbikra is néhány példát.
A HD5830-ast nem javaslom, mert hasonló áron vagy olcsóbban van sokkal jobb VGA is, pl GTX460 vagy HD6850.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz shenmuedc #2168 üzenetére
Chieftec CTG-450-80P vagy CTG-500-80P vagy FSP SAGA II 400-500W. A 400W-os is bőven elég lenne, de mivel árban alig van különbség, és az 500W-os kábelei hosszabbak, ezért azokat is bátran ajánlom.
(#2169) juliabrilke: Az XFX jó lesz. 5 év jótállás a gyártónál, az egyik legjobb bél (Seasonic).
(#2171) szumo: Tudtommal kis hazánkban nem forgalmazzák a Nitro szériás Chieftec-eket, tehát ez kilőve.
(#2174) faranus: Kicsit minőségibb, drágább alkatrészek, de igazából azért ennyire drága, mert passzív.
(#2175) 14adam: A Zen-ek csak 80+ Bronze-osak. Akkoriban még nem voltak Gold tápok, amikor megjelent.
(#2180) molnarpeter: Mennyit szánnál rá?
Olcsóbb kategóriában:
-FSP 400-60APN
-FSP SAGA II 400W
-Chieftec CTG-400-80P, 450-80P
-Chieftec GPS-400A
Drágább kategóriában:
-Be Quiet Straight Power E7-400W
-Enermax Liberty ECO 400W
-Seasonic S12II Bronze 430Wmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz gambeca #2162 üzenetére
A Te igényeidnek a PRO82+ 425W felel meg legjobban. Ez a leghalkabb a három közül, bár a Liberty ECO is ugyanilyen ventilátor vezérléssel van ellátva, tehát megegyezik a hangjuk. A hatásfoka 80+ Bronze, ami elviekben jobb a másik kettőnél, de a Liberty ECO-nál csak 1-2%-al, ami pár W spórolást jelent.
És még az előző hozzászólásodra annyit reagálnék, hogy NE vegyél E8600-ot, mert a világ legrosszabb vásárlását végeznéd el vele. Az E8600 kb. 15-20k-t érne valójában, mert a 25k-s i3 530 is földbe döngöli, de ezzel szemben 70k-ért vesztegetik. Elképesztően pofátlan ez az ár. Inkább ha teheted cserélj i3 vagy i5 rendszerre, pl i3 530 vagy i5 760. Továbbá a Quad-ok sem érik meg az árukat, mert az i5 760 mindegyiknél sokkal gyorsabb, ráadásul még olcsóbb is a legtöbbnél.
-
vzsryl
nagyúr
válasz thomasvold #2147 üzenetére
Az 500-as Liberty az már elavult, nem kapott 80+-os plecsnit se. A Liberty ECO-ra mondtam, hogy ajánlott. 500W-osból még az ECO80+ 500W-ot tudom javasolni, de az nem moduláris.
A Silent Pro-k 80+ Bronze plecsnit kaptak, a Liberty ECO és az ECO80+ pedig sima 80+-ot, tehát a Silent Pro hatásfoka elvileg magasab, de a gyakorlatban kb. ugyanolyanok, mint pl a PH-s tesztben is: [link]Egyébként felesleges lenne 500W-osat venned, mert mindkét konfigod kb. ugyanannyit fogyaszt, ami max. 250W-ot jelent.
-
vzsryl
nagyúr
válasz thomasvold #2138 üzenetére
Szia!
Ha van keret az Enermax-ra, akkor azt ajánlom, mert a legjobb elektronikát ők gyártják.
A két CM táp közül még a Silent Pro 500W-os, ami ajánlható, de mivel az Enermax ára így lezuhant az utóbbi hónapban (6-7k-t esett), ezért már az a best buy ebben a kategóriában. Igaz hogy a Silent Pro 500W-os, de a Liberty csak 2A-el gyengébb 12V-on, és manapság az a legfontosabb ága egy tápnak. A CM RS520 kb. 15k-ért lenne jó vétel, 25k-ért nagyon felejtős, gyengébb minőségű a Silent Pro-nál.(#2139) Tappancs2001: Szia!
Ha nagyon muszáj, hogy a tápcseréig még menjen párszor a gép, akkor azt tanácsolom, hogy ne terheld le semmivel. De Én be se merném kapcsolni.
És csatlakozóm Dyno véleményéhez. Csak egy "A" betű legyen a végződése a táp típusának, tehát GPS-400A vagy 450A. Ha használtan veszed, pl 5-6k-ért, akkor más a helyzet, úgy már jó az AA AB A101 stb. végződésű is...(#2144) xmad: A Hipro-k is jó minőségű tápok, van bennük védelem. De sajnos bármelyik gyártóval előfordulhat, hogy a gyártásnál valami nem sikerül tökéletesen, és az ellenőrzésnél sem veszik észre a hibát, így kikerülhetnek olyan minőségi tápok is, amikben a védelem nem működik megfelelően. A minőségi gyártóknál ez a helyzet. A gagyi gyártóknál pedig egyáltalán nem is tesznek bele védelmet, így esély sincs rá, hogy működjön, ami nincs is.
(#2145) Jim-Y: Szia!
Nagyon jó választás. Nagyon csendes és megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #2079 üzenetére
Már válaszoltam tegnap: #2057
És igen, bőven elég lenne mindkettő.
(#2083) sundor16: Kis terheléstől szokott zizegni a táp, emiatt javasoltuk, hogy kapcsold ki az energiatakarékos funkciókat, mert úgy idle-ben többet fog fogyasztani a gép, és remélhetőleg a zizegés megszűnik. Eddig nagyon sok mindenkinek bejött ez a megoldás.
-
vzsryl
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #2058 üzenetére
Nem hasraütésszerűen ajánlottam tápot.
Az általad felsorolt 3 márka közül egyik sem gyárt tápot, csak címkézi más, általában minőségi gyártó tápjait. A Chieftec nagy részt Delta, Sirtec és CWT beleket címkéz. A Corsair legjobb tápjai mind Seasonic belesek, de még címkéznek CWT-t és Flextronicsot is. A CM pedig Enhance (pl Silent Pro), Acbel Polytech és Seventeam (ez gagyi) beleket használnak.
A legjobb tápgyártó márkák: Enermax, Seasonic, CWT, Enhance, FSP, Sirtec, Delta, Acbel stb... Ezek közül is az Enermax és a Seasonic minősége kiemelkedő, de az utóbbit kis hazánkban elég nehéz beszerezni.
A Be Quiet tápok mind FSP által legyártott, de a BQ mérnökei által tervezett elektronikát használják, ami kiváló párosítás, mint ahogy az sok tesztben is látszódik, és a tapasztalatok is ezt bizonyítják.
Bőven elég a 480-as és 520-as táp számodra, a 300W-ot sem találomra írtam. Nézz utána a fogyasztásoknak, és mindig figyelj arra, hogy a táp hatásfokával is számolni kell. A nagy teljesítményű tápokat egyrészt azért gyártják, mint amit Dyno kolléga írt, de leginkább azért, mert a nagy számok mindig rendkívül jó marketing elemek. Egyszerűen nincs jogosultsága ennek a sok nagy teljesítményű tápnak, de rengeteg ember megveszi, mert azt hiszi, hogy szüksége van rá, pedig a valóság nagyon nem így van. Pl Te is azt hitted, de mivel tudatos vásárló vagy, ezért tájékozódtál, és most már tudod, hogy mi a helyzet.Szerk.: A ventilátoros, halkságos dologra ki se tértem. Szóval.
A ventilátor mérete nem sokat számít. A legfontosabb, hogy a táp hatásfoka magas legyen, és emiatt a ventilátor fordulatának szabályzása úgy történjen, hogy ne süvítsen túlzottan, tehát kevés hőt kelljen eldiszipáljon. Az általam említett két magas hatásfokú, 80+ Bronze-ot kiérdemlő példányok és a ventilátor fajtájuk is megfelelő, tehát a hangjuk is jó, vagyis halkak. A Silent Pro-nál halkabbak, legalábbis nem hangosabbak. Ezen a szinten már nehéz különbséget tenni.[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #2033 üzenetére
A géped max. fogyasztása 300W körül alakulhat.
Legjobban ezt ajánlom: Seasonic M12II Bronze 520W
De még nagyon jó a Be Quiet Straight Power E7-480W CM is. Vagy, amit rengeteg helyen kapni, a Corsair HX650, viszont ez feleslegesen erős, és nem lenne ideális mértékben terhelve a gépedtől.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #2014 üzenetére
A GPS új szériája a sima "A" végződésűek kb. egy szinten vannak a CTG-vel, de a régi GPS-ek már elavultak. A Chieftec gyárt tápokat, csak címkéz. A GPS-ek Delta belesek, a CTG-k pedig Sirtec/Highpower elektronikára építkeznek. A Delta is és a Sirtec is nagyjából egy szinten van minőségben az FSP-vel.
Ezekben a Chief-kben ketté van bontva a 12V-os ág. De min. 20A-re, tehát nem lehet probléma tuningnál sem.
(#2015) Pyro05: Hali!
Bőven elég. Annyi a hátránya az APN-nek, hogy nincs rajta 6pines PCIE csatlakozó, de ezt átalakítóval orvosolhatod, amit kapsz is a VGA-hoz.
(#2016) DIMITRIUS: Nagyon jók az XFX-ek, mindegyik Seasonic beles, ami az egyik legjobb tápgyártó. Ezzel a 650-es XXX Edition-el egy probléma van csak. Nincs a 12V-os ágán túlterhelés védelem, tehát 700W fölötti terhelésen kiéghet, de ehhez már min. 2db GTX480 és egy négymagos CPU kell, jól leterhelve.
-
vzsryl
nagyúr
válasz MPowerPH #1974 üzenetére
Szia!
A 8pines EPS-en elvileg stabilan 280W mehet át, tehát ha nem is átalakítózol, akkor sem valószínű, hogy szükséged lesz kétszer 8pinre, mert ha már annyira tuningolsz, hogy a CPU-d 280W felett fogyaszt, akkor már a vízhűtés is a végét járja.
(#1980) banderasz77: Épp ma délelőtt írtam. Seasonic beles, tehát a lehető legjobb OEM partnert választották (Enermax ugye nem nagyon szállít más gyártónak, azt hiszem csak a Sapphire-nak). Az összes XFX táp Seasonic beles, és 80+ Bronze, illetve Silver minősítésűek.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz neil_mullen #1970 üzenetére
Szia!
Az FSP Zen 300W erősebb 12V-on 60W-al, de még az is csúcs közeli állapotra lenne hajtva, mert a 8800Ultra 200W körül is be tud nyelni max. terhelésen. Erre még rámerném bízni az említett konfigot, de a Silentmaxx-ra már nem.
(#1971) odorgg: Szia!
XFX 650 XXX Edition ~24k.
Ez is Seasonic beles, mint a VX450, de jóval erősebb, és már bőven elég a HD4870x2-höz, továbbá magasabb a hatásfoka is és moduláris.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Lehet igazad van, mert ugye az SS-xxxET-k sima szürke, harisnyázást mellőző tápok, pont úgy, mint az FSP APN-ek, és az S12II (meg az M12II) már csili-vili, szépre festett, harisnyázott kábelű tápok, mint az FSP SAGA II. Ez eddig eszembe se jutott. Akkor nagy rá az esély, hogy SS ET-k, S12-k és M12-k ugyanazok, csak az utóbbi kettő csili-vili, az utolsó pedig még moduláris is. Azt tudtam eddig csak biztosra, hogy az S12 moduláris megfelelője az M12.
-
vzsryl
nagyúr
válasz zsámoly #1957 üzenetére
Szia!
Szívesen!
A 350PNF továbbra is simán elég lenne, főleg hogy nem is tuningolsz. De mivel elég régi, ezért nem ártana megnézni, hogy púposodnak-e a kondijai. Ha igen, akkor lehet megérne egy pár kondi cserét, vagy pedig válthatnál egy SAGA II 400W-ra, ami azért érné meg mégis a váltást és az árát , mert kb. 10%-al magasabb a hatásfoka és több rajta a csatlakozó, ráadásul még garancia is lenne rá pár évig.(#1958) jeni: Hali!
Ott valami hiba van. Az iponos találat a jó.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Milyen átalakítókra gondolsz? A VX450-en rengeteg csatlakozó van. Az nem elég?
Gondolom az is közrejátszhat az eladásban, hogy már nincs rá garanciád, amit megértenék. De hogy átalakítóznod kell, azt nem értem miért. Ha VX450-nél erre van szükséged, akkor nincs méltó utód.Szerk.: CX500-ról még nem tudunk semmit, csak annyit, hogy CWT beles. Egyelőre nem ajánljuk. A Chieftec kábelei nincsenek harisnyázva és csak 50cm-esek.
Továbbra is ezt tartom méltó utódnak: Seasonic S12II 430W Bronze
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz laca112 #1952 üzenetére
Persze, jó lesz. Ha szeretnél több csatlakozót, akkor pedig a SAGA II 400W-ot ajánlom, mert teljesen ugyanaz, mint az APN, csak kábelekkel jobban el van látva.
(#1948) smiti: Szia!
Miért akarod lecserélni? Méltó utód sztem. a Seasonic S12II 430W Bronze lenne, ami kb. csak annyiban különbözik a VX450-től, hogy jobb a hatásfoka. A VX450-ben is SS bél van, ami az S12II 430W sima 80+-os változatára nagyon hasonlít, de lehet, hogy SS400-ET belet kapott, ezt nem tudni, mert egyik tesztben ezt írják, a másikban meg azt, de az biztos, hogy e kettő közül vmelyiket kapta meg.
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #1908 üzenetére
Nem, a 600-as CTG erősebb, 12V-on is kerek 1A-el.
-
vzsryl
nagyúr
válasz #15779328 #1903 üzenetére
Elvileg ez a TT táp is jó lenne, de először várd meg mások véleményét is. Láttam a beléről képeket, és úgy tűnik, hogy ez is arra a 2db 500-as bélre építkező CWT belsőt kapta meg, amit a HX1000. 12V-on stabilan le kell adjon 1KW-ot, vagy akár többet is a tesztek szerint.
A legideálisabb egy olyan táp lenne, aminek egyben hagyott 12V-os ága van, de az is megfelelő ha mindegyik 12V-os ágon le tud adni legalább 20A-t, de jobb lenne 25A, hogy maximálisan elég lehessen a GTX480-nak.A 800-as Gigabyte minőségi CWT beles, tehát ha nem bírná a kiképzést, akkor le kell kapcsoljon, kárt nem tehet. De max. játékkal próbáld, mert 12V-on "csak" 744W-ot tud leadni.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz #15779328 #1897 üzenetére
Én találtam: digitaltrend, de nem tudom mennyire megbízható ez a webshop. Viszont erről tudom, hogy megbízható: pc gear, meg elvileg ez is: [link]
A TT nem lesz jó. Olyanra van szükséged, ami 12V-on le tud adni stabilan 1KW-ot. Azért van erre szükséged, hogy ne jöjjön akkor se zavarba a táp, ha komolyabban leterheled a géped.
Még néhány lehetőség:
Be Quiet! 1200W Dark Power Pro
Enermax Revolution 85+ 1250W
Silverstone SST-ST1200 Strider(#1899) 14adam: I7@4,3Ghz + GTX480 Tri-SLI. Ez 12V-on simán be tud nyalni 1KW-ot, de maxon akár 1,1KW-ot is. Játékok alatt valószínűleg megelégedne 800-900W-al is, de egy kis túlméretezés nem árt egyik rendszernél sem, hogy terhelve 80%-os terhelésnél megálljon általában a menet, mivel a 100%-os kihasználtság egyik tápnak sem tesz túl jót.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #1894 üzenetére
Nem tudom, ezt engusz-tól kérdezd. Ha már kérdezel tőle, akkor a beszerzési időről is érdeklődj, mert a boltjukban sok ritka cucc van, amiknek a beszerzése elhúzódhat pár napig, hétig, és sztem. az SS tápok is ilyen ritka számba menő dolgok.
-
vzsryl
nagyúr
Találtam még egy megfelelő tápot, de az már 28k, viszont minőségben nagyon jó.
Seasonic M12II-520 (SS-520GM) Bronze
Ennek is 55cm-es a legrövidebb kábele, de minőségben csak az Enermax veszi fel vele a versenyt. Annyi előnye van az Enermax-hoz képest, hogy nem hallani róla olyasmit, hogy a ventilátoruk elkezd zörögni egy idő után, mert bizony a PRO/MODU82+, ECO80+ és Liberty ECO-nál elég sűrűn előfordul ez.Többieknek: Seasonic tápok a pc gear-nél
Végre vannak nagy mennyiségben (14 féle) kis hazánkban SS tápok.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz balage25 #1888 üzenetére
Csak a II-es verzióké 60cm, a simáké 45cm. Viszont az 500W és az fölöttieknek 55cm.
Még jó alternatíva lehet számodra a Be Quiet Straight Power E7-480 CM is, de az már 27k normális webshop-ban (pc gear). Ennek is 55cm-es a legrövidebb kábele.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Ha nem meglévő tápról van szó, akkor mindig olyat ajánlok, ami max. fogyasztás mellett is ellát egy konfigot, tehát CPU+GPU stresszteszt alatt is. Ha már megvan a táp, és a gép nagyon leterheli, akkor azt mondom oké, maradjon, de ilyenkor nem.
-
vzsryl
nagyúr
válasz #15779328 #1816 üzenetére
Hali!
A GTX480 320W-ot zabál maxon, tehát 3db-hoz kapásból szükség van min. 900W-ra 12V-on, de még ott van a szépen megrántott i7 is, ami 150-200W körül simán benyel 12V-ról. Tehát min. 1,2KW körüli tápot javaslok, pl Corsair AX1200.
-
vzsryl
nagyúr
Nem könnyű kérdést tettél fel. Ha reklamálsz, akkor az is érthető, mert mégiscsak egy teljesen más tápot adtak cserébe, de mivel a piacon többet ér, lehet jobban megérné elpasszolni. Én valószínűleg reklamálnék, nehogy elbízza magát a kereskedő. Mert hiába drágább a Chieftec, ha elavult konstrukció.
(#1811) xmad: Igen, ez jó lesz.
-
vzsryl
nagyúr
válasz kisza25 #1807 üzenetére
Esetleg SAGA II valakinek? Az teljesen ugyanez, csak fehér és több csatlakozó van rajta. De szigorúan a SAGA-nak a II-es szériája.
Egyébként nem hiszem, hogy a füled lenne túl érzékeny, mert a Chieftec GPS hangos táp, és mégis halkabbnak találod az APN-nél, pedig elvileg sokkal hangosabb kéne legyen a Chiefi. Sztem. "bibis" a tápod.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz kisza25 #1797 üzenetére
Eddig az APN-ről csak olyan információm van, hogy hallani se lehet. Előfordulhat, hogy nálad valami nincs rendben a vezérléssel. Esetleg próbáld meg gariztatni. Az lenne a legjobb megoldás, ha összemérhetnéd egy másik APN-el, és úgy biztosan tudnád mi a probléma. Vagy túl érzékeny a füled, vagy a Te APN-ed ventilátorvezérlése hibás.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Mi a márkája és a pontos típusa annak a 600W-osnak?
A tápegységgel semmilyen szoftver nem áll kapcsolatban, tehát olyan nincs, hogy a táp kevés, és akkor a windows kapcsolgassa az energiatakarékos funkciót emiatt.
Egyébként a HD5870 kb. annyit fogyaszt, mint a HD4870.
A gépedhez egy minőségi 400W-os is elég, de ha 2db HD5870-ről van szó, akkor min. egy minőségi 500W-osra van szükség, de inkább 600W-os. Na most tudnunk kéne, hogy neked minőségi tápod van-e.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Igen, a II-es APN belet kapott. Ilyen árban a Chieftec CTG-450-80PB az ellenfele vagy a GPS-400A, de az utóbbi kicsit hangosabb a másik kettőnél.
(#1722) adamkaa777: Hali!
A CPU kiegészítő, 8pines csatlakozójának a kábele a lényeges, és az 55cm-es (itt a fórumon lemérte valaki, és valójában 57cm), tehát a HAF-922-be elég kell legyen, mert az még sima mid-tower.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Inkább nézz más bolt után, mert itt nagyon kicsi a kínálat. A legolcsóbb táp, amiről biztosan tudni, hogy jó az az ENERMAX LIBERTY ECO ELT400AWT, de ez is 20k.
-
vzsryl
nagyúr
válasz szanyi20 #1698 üzenetére
Az vinni fogja, csak a csatlakozók bekötésére figyelj oda. Egyik 6pines-be 2db molex-el menj, a másikra 1db molexxel. De ha nem tuningolod a kártyát, akkor mindkettőbe bőven elég 1-1db molex. Azért kell mindkettőt bekötni, mert különben sír a több csatlakozóért...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz bodo753 #1672 üzenetére
Üdv!
Kell a CTG-500W-os oda, de inkább GPS-500A vagy GPS-550A, de a GPS-nél nagyon fontos, hogy csak 1db "A" betű legyen a végződése, mert csak azoknak olyan erőse a 12V-os ága kényelmesen vigye a HD4870x2-t.
(#1673) Crytek: Neccesen, de elbírja, mert mindkét kártya 150W alatt fogyaszt. Az ABA-s GPS csak 360W-ot tud leadni 12V-on.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Jhonny06 #1667 üzenetére
Elég neki. Nincs szükség egyáltalán 750W-os tápra, de Te is meggyőzödhettél a GTX295 fogyasztásáról a linkből. Arra figyelj majd oda, hogy miképp kötöd be a kártyát, mert sok csatlakozót kíván, és az sem mindegy, melyik 12V-os ágat mennyire terheli.
(#1668) szumo: Kösz, hogy megnézted az APN-ét is, de ezt tudtam a ph-s tesztből.
Igen, a PNF kábelei hosszabbak, 52cm-esek. PNF-et használok az Utgard-ban, és a 4pines is bőven elegendő, a 24pines pedig a lap mögött jól hátra van hajtogatva, mert 20cm-el hosszabb, mint kéne.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Az is különbség a II-es javára, hogy az 500W alatti modellek 8pines CPU kiegészítő csatlakozó kábele 60cm-re nőtt a 45-ről.
(#1641) szumo: Köszönöm, hogy megmérted. Ez bizony több, mint, amit a gyártó ír az oldalán. Kisebb, alsó-tápos házakba bőven elegendő, pl a Xigmatek Utgard-omba még túl hosszú is lenne, pedig ez egy 51,5x51,5cm-es ház.
(#1652) banderasz77: Az 500-as FSP-k közül az Everest a legjobb. Abból is a legmagasabb hatásfokú, ami jelenleg a 85+-os, és ezt is találni már mindenhol.
(#1656) Prison85: Szia!
Azt hiszem tegnap is írtam már: FSP 350-60APN.
(#1661) banderasz77: Ez biztosan a Blue Storm Bronze 500W.
(#1663) 14adam: A GTX295 maxon kb. 320W-ot zabál, mint a GTX480: [link]
-
vzsryl
nagyúr
Nagyjából egy szinten lehetnek teljesítményben, de előfordulhat, hogy némelyik CX400 kirívóan nagy teljesítmény leadására képes. Néha tudnak ilyen furcsaságokat a Seasonic belek.
Az APN hatásfoka kb. 10-15%-al magasabb a PNF-nél.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #1620 üzenetére
Harmatos? A kevés borda a magasabb hatásfok miatt van, ha arra gondolsz. Egyébként most 16,5k-ért van iponban az FSP Bluestorm Bronze 500W, ha esetleg érdekel.
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #1618 üzenetére
-
vzsryl
nagyúr
Akkor nem lesz probléma, de a bekötésre figyelj oda, mert az APN-n nincs 6pines PCIE és csak 4db molex van.
(#1592) Qru: A sima Odin-ok, a SuperB 360-460 és a PoweRock 350-500-ig FSP belesek, a többi CWT és Acbel Polytech.
(#1593) zsole84: Nagyon jó táp a VX550 is. A CWT közelíti minőségben a két nagyfiút (Enermax, SS), tehát ez sem probléma. Ha neked a VX550 zajos, akkor Enermax ECO80+ a javallott vagy Seasonic X400, de az utóbbi 45k.
(#1595) Tubica: Ez eredeti FSP. PNR széria a PNF butított, de szintén minőségi testvére.
(#1597) ViZion: Köszi, hogy leírtad a tapasztalatod. Nem véletlenül ajánljuk pl ezt a tápot is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #1586 üzenetére
Simán elbírna 2db GTX460-at is, csak a csatlakozók bekötésére kellene odafigyelni.
(#1587) kpal: Elég hozzá. Két átalakítóra lesz szükséged. Az egyik átalakítóba 2db molexet köss, a másikba 1db-ot. A VGA tuningot felejtsd el.
(#1588) Franklin: Szia!
FSP 350-60APN.
-
vzsryl
nagyúr
Acbel beles, 12V-on 360W-ot képes leadni és a hatásfoka bő 5%-al rosszabb az FSP GHN-nél, sosem éri a 80%-ot.
(#1580) dokee78: Ajánlottunk már néhány tápot, és mindig a legjobbat néztük számodra, ár/érték arányt és a szükségleteidet figyelembe véve.
A felsorolt tápok közül mindegyik minőségi beles, de az FSP 500-60GHN fölényesen veri a többi 3-at minden téren (erőben, hatásfokban, zajszintben).
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz enginev3.0 #1581 üzenetére
A HD4870 maximális fogyasztása 210W körül alakul, amit a táp 12V-os ágáról vesz igénybe. Az FSP SAGA II 12V-on 336W-ot ad le gond nélkül. Egyébként ph-n is le lett tesztelve annak idején a HD4870-es egy négymagos procival szerelt konfigban, és 264W-ot evett az a rendszer terhelve: [link]
Nem SAGA-t, hanem SAGA II-t ajánlottam. Nagyon nem mindegy. A sima SAGA a PNF-hez hasonló belet kapott és a hatásfoka 80% alatti. A SAGA az APN belét kapta és 80+-os. Íme a SAGA II-ről a teszt: [link]
Igaz, hogy itt "csak" tetszett plecsnit kapott, de azért, mert teljesen ugyanazt tudja, mint az APN, csak annyi a plusz ahhoz képest, hogy több csatlakozó van rajta, dobozos és fehérre van fújva. Ezek közül a több csatlakozó egy olyan plusz, amit nem mindenki használ ki, de Te pl kihasználnád, mert a HD4870-edre az APN összes molex csatlakozóját fel kéne használd (de legalább 3-at), viszont a SAGA II-n van 6pines PCIE csati, amivel kiválthatsz 2db molexet, így több marad az egyéb elemekre, pl merevlemez, ventilátorok, ODD stb...Amúgy a ph-n az "ajánlott" és a "tetszett" plecsni is jó, csak nem biztos, hogy azok is megérik az árukat. A SAGA II 400W van akinek felesleges, mert olcsóbban van ugyanolyan belű táp, de van akinek különös ajánlott, mert szüksége van a több csatlakozóra, és nem biztos, hogy sok átalakítóra vágyik...
A Gigabyte PoweRock-ról ma már volt néhányszor szó, kérlek olvass vissza. Én is tettem róla említést kétszer a délután folyamán.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz enginev3.0 #1574 üzenetére
Nem lesz baj vele, és bírná az említett összeállítást. De ha ennyire fontos számodra a W, akkor Chieftec CTG-500-80P-t javaslok, kb. 12-13k.
(#1577) szumo: Rendben, előre is köszönöm.
-
vzsryl
nagyúr
válasz enginev3.0 #1571 üzenetére
Jó választás.
Ha nem két GPU-s kártyát vagy GTX480-at tervezel, akkor elég lesz a 400W. A négymagos procik közül a Phenom II 965 régebbi reviziójának TDP-je volt a legdurvább, 140W. A VGA-k fogyasztása pedig a gyártástechnológia fejlődésével egyre csökken.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz milan18 #1569 üzenetére
Szia!
Bőven elég a 650-es. A GTX460 SLI max. 300W-ot eszik. A HD6870 fogyasztását még nem lehet tudni, de mivel a GTX460 1GB-os változata ellen fog érkezni, ezért kb. akkora étvágyat lehet neki saccolni.
Az XFX Pro-ban 80+ Bronze-os Seasonic bél található, és a Seasonic az egyik legjobb gyártó.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz D.Orion #1558 üzenetére
Üdv!
Egyet olvass vissza, ha a PowerRock-ról szeretnél információt. Annyit segítek, hogy gooool-nak címeztem azt a részt.
Olcsón minőségi tápok, amikről van tapasztalat is és teszt is:
-FSP APN 400W (Árban nagyon jó, de kevés rajta a csatlakozó. 80+-os, nagyon halk.)
-FSP SAGA II 400W (Ugyanaz a bél, mint az APN, de ezen több a csatlakozó és dobozos.)
-Chieftec CTG-400-80P (Árban szintén nagyon kedvező, csatlakozóból is van elég, és 230V-os hálózaton 80+-os, rendkívül halk.)
-Chieftec GPS-400A (Ennél fontos, hogy csak 1db "A"-s végződése legyen! Ez is 80+-os, sok csatlakozó, de ez már kicsit hangosabb az előzőeknél.)(#1559) enginev3.0: Neked is ugyanezeket javaslom.
-
vzsryl
nagyúr
Enermax Liberty ECO II 400W-ot keress. Ha nem találsz, akkor esetleg email-ben érdeklődj a webshopoktól, mert lehet, hogy csak lusták voltak odaírni a II-es jelzőt. Azért a II-est javaslom, mert annak a kritikus, 8pines CPU csatlakozó kábele 60cm, tehát alsó-tápos házakba is megfelelő.
(#1538) szumo: Hány cm-es a 24pines kábele? Mert a gyártó szerint 50cm, ami bőven elegendő szinte bármelyik alsó-tápos házba. A kiegészítő CPU csatlakozók kábele szokott kritikus lenni, mert még egy kisebb méretű alsó-tápos házba is min. 50cm-es kell, de a nagyobbakba már szükség van 55-60, vagy akár 60cm-nél is hosszabbra.
(#1539) gooool: Szia!
Egyelőre annyit tudni, hogy CWT beles, de hogy abból milyen típusú, azt nem tudni, mert még teszt nincs róla. Még nem ajánljuk.
(#1549) agemate: Az új Bulider szériáról (CX-ek) még nincs tapasztalat, és teszt sem, mivel a Corsair nem küldött szét tesztpéldányokat. Ez az első ilyen széria, aminél így tett a gyártó, tehát előfordulhat, hogy nem megfelelő a minőségük. Ezt sem ajánljuk még.
-
vzsryl
nagyúr
Igaz, nem figyeltem, köszi a korrigálást. Ez az Antec FSP beles, és pl a Bluestorm Pro is 2x18A-es, kombináltan 360W-os 12V-os ággal rendelkezik, mégis simán elbírt a ph tesztben a HD4870x2-vel. Ráadásul a hwsecrets-en is remekül teljesített az Antec. Sztem. ha normálisan ba van kötve az az SLI, akkor probléma nélkül viszi.
(#1526) TheChos3nOne: 20A az kevés, mindössze 240W. A Fusion 550R 34A-t (2x17A) képes leadni 12V-on, ami 408W.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz dani3019 #1522 üzenetére
Szia!
Mindkettő veszélyes táp, mert hatalmas feszültségingadozásaik vannak, és ezzel szépen lassan, de biztosan tönkreteszi a hardvereket, pl a merevlemez nagyon hajlamos a meghibásodásra a feszingadozástól.
A Phenom II X4 955 max. 125W-ot fogyaszt, a HD5850 pedig max. 150W-ot, a ventilátorok, vinyók stb. nem számít, mert 50W alatt maradnak.
Tehát egy minőségi 400W-os táp bőven elég lenne számodra, pl FSP SAGA II 400W, Chieftec CTG-400W, esetleg CTG-450-500W. Viszont ha azt szeretnéd, hogy harisnyázva legyenek a kábelei, és sötétebb legyen a színe, akkor Enermax ECO80+ 400W, vagy 20k-ért a moduláris Enermax Liberty ECO 400W.(#1523) TheChos3nOne: Szia!
Utána néztem, és úgy tűnik, hogy ez a táp 8A-t tud leadni 12V-on. Most ebben nem vagyok biztos, de ha igaz, akkor ne erőltesd, valószínűleg nem bírná a kiképzést. Valami olyan tápot nézz inkább, ami 12V-on 20A-t le tud adni.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A procit nagyjából jól tippelted (játékok közben viszont kevesebbet), de a HD5870-es max. 200W-ot eszik, ha nem húzod, játékok közben pedig 160W alatt megáll: [link]
A ventilátorok megesznek kb. 5W-ot, a 3 vinyóból max. 1-et tudsz kihasználni, amikor épp terheled a gépet pl játékkal, de amúgy is a mai vinyók max. 5W-ot esznek, idle tényleg elenyésző.
Tehát játék közben 300W-nál megáll a géped fogyasztása. A ph-s tesztben pl az i7@4Ghz+HD5870 terhelve 255W-ot evett: [link]
Egy minőségi 400W-osban maradna 100W tartalék, viszont egy 750-es tápban min. 450W tartalék lenne, és idle-ben kb. 70% körül lenne a hatásfoka, mert ott 10-15%-nál jobban nem lenne terhelve, és 20%-os terhelés alatt minden táp hatásfoka rossz, hiába a 80+ Gold plecsni, az csak 20% fölött lényeges.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
ATX táp passzol az mATX házba, tehát a SuperB460 mindenféle fúrás-faragás nélkül belemegy a házadba.
(#1483) Blase19: Azt írta, hogy "egy második 6870-nek". Ebből az következik, hogy vagy 2db HD6870-ese lesz, vagy elírta és 2db HD5870-est tervez, vagy marad 1db HD5870-ese. Vagy félreértünk mindent, vesz GTX480 Tri-SLI-t és borul minden eddigi ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A Corsair lesz neked a nyerő.
Ha lesz még egy HD5870, akkor valóban 500W fölé kell menni, de még így sok az AX750, de mivel ennél kisebb AX nincs, ezért jó választás.
nem értem miért alszol attól nyugodtabban, ha bőven van tartalék egy tápban, amikor a tápegységnek az a jobb, ha simán "csak" van még benne tartalék. Tápot úgy ideális méretezni, ha idle 20% felett terhelődik, load-nál pedig 80% alatt. Ha így történik, akkor a hatásfok mindig a lehető legjobb.
Amúgy a jelenlegi konfigodhoz az X-400-ban is lenne bőven tartalék. Ha 2db kerülne a gépbe, akkor kb. csúcson lenne járatva, de mint láthattad még +200W tartalék van benne úgyis. A HWsecrets-en is írták, hogy akár 600w-osként is lehet árusítani.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
Minőségben kb. ugyanolyan mindkettő, mert az egyik Enermax, a másik meg ugye Seasonic beles, és mindkettő a csúcs kategóriából. A Corsair olcsóbb, ezért azt javaslom. Az, hogy 20% alatt nem forog a ventilátor, annak inkább örülj, mert 80+ Gold-os hatásfokkal esélytelen, hogy túl melegedjen, ráadásul a HAF-X szellőzése talán a legjobb a piacon.
Viszont ha valóban az a konfigod, ami az adatlapodon szerepel, akkor bőven elég lenne egy 400-500W-os is, ahogy 14adam írta.
Pl a Seasonic X-400 vagy X-460 ugyanarra a technológiára épül, mint a Corsair AX, de ezek passzív tápok, és nagyon erősek. Az X-400 kb. 600W-ig terhelhető, mielőtt lekapcsolna, és még akkor is 88%-os a hatásfoka. Tehát 150%-os terhelésen is üti a 80+ gold-ot, elképesztő. Hardware Secrets-en megkapta a legjobb minősítést, és szvsz. ez az oldal csinálja a legjobb tápteszteket. Íme a teszt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Tanácsolok valamit, aztán vagy megfogadod vagy nem.
Ne kérdezősködj olyan dolgokról, amiket pár kattintással Te is ki tudsz deríteni magadtól, és így nem fárasztod a segítőkész embereket ezekkel a pitiáner dolgokkal. Annyi lenne a dolgod, hogy megnyitod a google nevezetű kereső oldalt, és beírod a kívánt tápegység típusát, aztán jön is millió találat.
Jelenleg az olcsó tápok közül ezek ajánlottak:
FSP APN, FSP SAGA II, FSP GHN, Chieftec GPS A széria, Chieftec CTG széria.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #1461 üzenetére
Tudom, olvastam.
Max. a GTX480-hoz kellene 500W-os. Ha pl. GTX460-hoz nézelődsz, akkor ahhoz is bőven elég egy 400-as. GTX460 fogyasztása, többféle, tuningolt változatok is: [link]
Pl: Point of View Ultra Charged vagy Zotac AMP! is megáll 180W alatt Furmark közben, de játékok közben még a 150W-ot sem érik el, sőt...Szerk.: Csak a pénztárcádat próbálom kímélni, mert olvastam, hogy elég szűkösen jössz ki a vásárlásnál.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz dokee78 #1458 üzenetére
Kb. 3db olyan konfigot elbírna, mint a tiéd, ha lenne rajta annyi csatlakozó.
A jelenlegid kb. annyit fogyaszt, mint amennyit az új fog, mert a 9600GT-nél nem eszik többet a HD5750, mindkettő megáll max. 80W-nál. A 2 HDD kb. 10W-ot eszik, tehát teljesen lényegtelen ebből a szempontból.
Az 500-60GHN felesleges a jelenlegi és a tervezett gépedhez. Inkább 400W-osat javasolnék, és abból is a SAGA II-t.(#1459) Kara91: SAGA II-t és Chieftec CTG-t...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz banderasz77 #1451 üzenetére
550-es nincs a CTG-ből. gondolom a GPS A szériájára gondolsz. Azok is jók, Delta belesek, a hatásfokuk is 80+-os, de tudtommal kicsit zajosabbak a CTG-nél.
600-as pedig a CFT szériából van, ami jóval drágább ezeknél.chieftec.eu Netzteile menüpont alatt vannak a tápok. A80 és smart series. A smart-ból csak a sima "A" végződésűeket nézd, mert azok az új Delta belesek, a többi régi, kb. 75%-os hatásfokkal és gyengébb 12V-os ággal bír.
(#1454) 14adam: Na, látom le vagyok maradva. Nem tudtam, hogy lehet nyelvet is választani. És mióta van CTG-ből 550-es meg 600-as? Kb. 2 hónapja még nem volt, csak 500W-ig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest