Hirdetés
Aktív témák
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Most nemrég lett meg az új gépem de sajnos tápra már nem volt elég pénzem, de a boltban(ismerős) meg több helyen is azt mondták, hogy a jelenlegi tápom tökéletesen megfelel. Csak szeretném hallani a véleményeteket efelől. Tudom, hogy nem egy világbajnok táp de ha a márkától eltekintünk akkor az alapján ami rá van írva valóban nem olyan rossz. Típus: SuperFlower-550P14P
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
válasz vzsryl #33278 üzenetére
Köszönöm ezt én is elolvastam sőt az egész első hsz-t ahogyan ajánlva volt de ettől nem lettem sokkal okosabb. Nem tudom mi számít "újabb" SF-nek mivel ez a model ami nekem van tudtommal 2006-os. Ez meg egy 2007-es hsz.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
válasz bartucc #33281 üzenetére
Akkor jó, örülök mert így az lett volna h leghamarabb szeptemberben vmikor vettem volna vmi jobbféle enermax-ot. De ha azt mondjátok nem kell jó ez akkor jó. Az aláírásomban van a cfg amihez használva van annyi különbséggel h a CPU húzva van egyenlőre 1.264V 3.2GHz.
kis OFF: egy phenomII-nek ti max mennyi V-ot adnátok? Az enyém egy low TDP-s (65W) 905e alapon 1.136V-on megy. 3.2GHz-n 1.264V de a 3.5GHz-hoz már lehet kelleni fog neki a 1.3/1.35V
-
Landon
őstag
Hát most biztos nagyon n00b-nak fogsz nézni de nem tudom mi az a "ul szám" Egy számot látok igazából egy vonalkódon amire tippelek csak picit kopott de azthiszem ez az: S0609 06211
-
Landon
őstag
-
Landon
őstag
válasz (Bundás) #33298 üzenetére
A poén az, hogy ez a "RU" felirat megvan de nincs alatta szám.
EDIT: Hát tüzetesen átvizsgáltam a tápot amennyire tudtam de sehol nincs rajta olyan számsor ami E-vel kezdődne még a dobozán sem. Olyan van amit el tudnék képzelni ami így fest: R33529
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Azthiszem elérkezett az idő hogy tápot vegyek... Ehhez a géphez kéne: PhenomII 905e (húzva lesz elég rendesen), 4GB DDR3 1600, 1db winyó, 1 optikai meghajtó, semmi neon meg hasonlók, ATi 4890 1GB OC, lap: Gigabyte MA770T-UD3P. Sajnos a költségvetésem elég szűkös ha lehet olyan 20k körül kéne vmi jó. A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz 14adam #34301 üzenetére
Köszi de elég lesz az? Nézegettem párat iPon-ba hátha azok jobbak lennének.
CORSAIR VX550W - 20k
CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W - 23k
GIGABYTE ODIN 720W - 25kThere are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
válasz vzsryl #34303 üzenetére
Értem. Bár ha már veszek akkor inkáb a jövőre nézve vmi jobbat. A fenti 4 közül melyik lenne a legjobb? (a 4ik az FSP Everest 500-as. )
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Nagyon köszönöm a segítségeteket akkor az 500as Everestnél maradok. A mostani SuperFlower 550W-omnál mindenképp jobb gondolom.
Esetleg nem ismeritek véletlen az OCCT nevezetű progit? Mert gyak. amiatt akarok tápot cserélni... ma GPU stabilitási tesztet mértem a vadiúj VGA-mon (most lett gariba cserélve) és elkezdett error-okat kihozni... de érdekes mód csak 3-as ahder complexity-n és semmi más nem hozza ezt ki CSAK OCCT. Utána futtattam 1,5óra kemény furmarkot 8xMSAA minden nyalánkságal és semmi gond nem volt szóval felteszem ez az OCCT egy kalap ürülék. De azért a diagramot megmutatnám nektek amit kihozott többek közt:
[link]
Itt látszik hogy a 12V-os ág elvileg amikor elindul a teszt nem ad le pont 12V-ot csak vmi a közelit? Mert az eléggé gáz lenne úgy...[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Köszönöm a tesztet! Hát itt is alá megy a 12V-nak ahogy látom de közel sem annyira mint nálam. Holnap akkor azthiszem beruházok egy FSP Everest500-asra! Nagyon meggyőzőek amiket írtatok, köszönöm mindenkinek! Nem érdemes a tápon most már azt lespórolni...
-
Landon
őstag
Na most rendelem meg iponban a tápot de előtte hadd kérdezzek még párat ha nem gond. Nézegettem FSP tápokat és lehet kicsit még rá tudok dobni akkor inkább nem éri meg a kettő közül jobban valamelyik mint a sima Everest 500W?
FSP BlueStorm II. 500W
FSP Epsilon FX-600-GLN 600WAmennyiben az Everest 500W-ra mondjátok hogy inkább annál maradjak akkor ez lenne az: [link] ez tuti hogy a FSP Everest 80 Plus 500w és nem annak vmi gyengébb változata ugye?
Még1x köszönöm a segítségetek srácok!There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
válasz Sheltem77 #34328 üzenetére
Hmm értem. Ill mégsem. A mostani VGA-m már az új amit gariba kaptam. Nincs olyan h másodjára is egy hibásat fogjak ki... ezt nem hiszem el! Futtattam 1,5óra kemény furmarkot és az nem hozott ki semmi hibát. Se semmi más. Akkor mégis miez?! Lehetséges h a fenti diagarammon is mutatott 12V-os ágon lévő feszültség ingadozás a gond?
Daert@ Kis házban, remélem el fog férni. Bár, hát végülis normál midi ház.
-
Landon
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy szerintetek létezik az, hogy a mostani FSP 500W 80PLUS-os tápom amiről itt sokan kb ódákat zengtek ne bírná el teljes mértékben a jelenlegi cfg-om? A jelenség ami miatt ezt kérdezem a következő: ameddig uez a cfg-om volt csak 4890 OC-vel és egy ősrégi 80GB-s samsung sata winyóval addig a POST (gigabyte logo) előtt kb ~5msp "szünet" volt. Most mióta az új VGA van benn azóta ez az érték a következő módon változik: 80GB-s régi samsung winyóval ~6msp, 640GB WD CB-el ~11mp és az 1TB-s Samsung F1-el pont 15sec delay van a POST előtt. Senkit ne tévesszen meg ez NEM HDD Delay! Ugyanis azt már énis néztem és az a POST ALATT várna x msp-et. De ez a POST előtt van... le is mértem jópárszor stopperrel. Gép bekapcs fekete képernyő 11mp-ig aztán VGA "beep" POST és minden megy mint a karikacsapás. Gond igazából nincs semmivel csak a POST előtti delay... Namost felmerült bennem hogy esetleg a táp a kevés bár ha azokhoz viszonyítok amiket itt írtak róla akkor ez képtelenség. De azért muszáj vagyok rákérdezni sosem lehet tudni. A cfg-om az aláírásomban látjátok, annyi különbséggel, hogy jelenleg egy 640GB-s WD CaviarBlack társult még bár az a maga kis 10+W-val nem tudom mennyit számít. Ill még vmennyit húztam a cpu-n így ~1.3V-on megy de ez se számít semmit mert tuning visszaállítása után semmit nem változik ez a "delay".
Válaszaitokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
300W-nál tuti többet fogyaszt mert a tesztekben a 5870 400W körül fogyaszt minden mással együtt. Legalább is megnéztem kb 20 tesztet és ott mindbe e körül volt bár ugye ott i7-el párosították. Bár még a 401-nek se kéne problémának lennie. Pontosan hogyan tudnám lemérni, hogy nincs e vmi táp probléma? Prime95 blend az most megy 24óráig OC miatt. Majd utána csináljak olyat, hogy blend+Furmark-ot indítsak egyszerre? Mennyi ideig és ha vmi instabilitás van azt miből lehet meglátni?
Köszönöm!
-
Landon
őstag
Ez érdekes mert nagyon megosztott: ITT van egy rakat teszt ha megnézed átlagba az i7-esekkel a fogyasztás 350-400W köeül van ezen tesztek szerint.
Dyno@ A teszteléssel kapcs válaszolnál kérlek amit az előző hsz-embe írtam? Köszönöm előre is!
-
Landon
őstag
Ezt értem, de írtad, hogy ezt ugye akár le is lehet tesztelni (csak a teljes kizárhatóság érdekében). Na most a kérdésem az lenne, hogy pontosan hogyan, mennyi ideig, és ha vmi csoda folytán a táp mégis kevés lenne (pl. hibás vagy akármi) akkor milyen problémák léphetnek fel a teszt közben? Futtassak Prime95 Blend(ilyen esetben nem tudom a large FFT nem jobb e...) + furmark-ot egyszerre?
-
Landon
őstag
válasz d@minator #36991 üzenetére
Na ezt most nem teljesen értem. 1: CMOS clear már volt, semmit nem segített. 2: Lecsatlakoztatok mindent de ha nincs a VGA-n tápcsati akkor a gép else fog jutni a POST-ig mert ott fog sípolni meg figyelmezetni, hogy dugjam be a tápkábeleket. SZóval így nemigen tudom megnézni de nem is teljesen értem ez mire lenne jó...? Ill. hogy érted kapcsoljam be a gépet majd utána rakjam rá a VGA-t....? Winyóm csak egy van.
Dyno: Most tolok neki akkor egy egy órás Furmark xtra burning test-et 8xMSAA-val meg mindennel amivel csak lehet. Közbe megy Prime 95 Blend teszt is (már vagy 12 órája) de azt még1x megkérdeze hogy a prime95nél a blend teszt elég lesz mert blend-nél nem vesz fel a cpu max feszt mint pl a LargeFFTs-nél.
Egy 550W-os SuperFlower csodával ki tudom akár próbáni a gépet. Hogy azzal mennyit várna POST előtt.
-
Landon
őstag
EDIT: Most olvastam vmi olyasmit h catalystban vmi Furmark elleni védelmet állítottak be vmiért?! Ennél fogva a Furmark soha nem fogja tudni teljesen megizzasztani a VGA-t. Bár ettől függetlenül nekem most lazán 88-85C° között mozog.
-
Landon
őstag
Srácok egy kérdés erejéig segítsetek még egyszer. Az lenne a nyavajám, hogy eladtam a CPU-mat és csütörtökön veszek egy PhenomII X4 965-öt BE-t amit 4GHz-ig tervezek megfeszíteni. Ez ugye már jóval többet fogyast alaphangon is mint a 905e-m húzva mert az alapon evett 65W-ot ez meg alapon eszik 140W-ot bár az F4-es BIOS-al vmiért csak 120W-ot az írás szerint de én szeretek a biztonság érdekében túltervezni ugyhogy tegyük fel fogyaszt alapon 140W-ot + meg is feszítem, így a cfg-om többi részét is figyelembe véve elég lesz az 500as Everest? Kb így mennyit fogyaszthat a gép? Köszönöm a segítségeteket!
-
Landon
őstag
Nézegettem tápokat és az lenne a kérdésem, hogy e kettő közül melyik lenne az érdemesebb ill. amennyiben egyik sem akkor inkább még várok picit és nézek valami jobbat csak akkor kéne egy kis segítség , hogy pontosan mit is lenne érdemes.
Jelenleg kiszemeltek:
Gigabyte Superb 720 720W aktív PFC
GIGABYTE ODIN 720W modulárisThere are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
EDIT: Ill. a 3ik jelölt a CORSAIR PSU-650TX ami lehet mind2 giga-nal jobb lenne. Nincs gondom a 500-as FSP-vel sem csak nem akarnám a végsőkig hajtani mert az megnövekedett hőfokokat jelentene elvileg a többi alkatrészeknél amit meg nemigen szeretnék. Plusz a későbbi esetleges fejlesztések miatt se jönne rosszul (mégegy winyó, világító vackok etc. mást nemigen tervezek a közeljövőben)
Abdulka1@ Köszi, ez mindig lemarad...
Config: Gigabyte MA770T-UD3P, PhenomII 965 - Scythe Mugen2, Sapphire HD5870 1GB, 4GB 1600MHz HyperX, 640GB WD Caviar Black, 2db ház venti, 1db multi DVD író.[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Oksa lemondtam a tápról inkább. Tényleg nincs értelme inkább előbb veszek majd lapot és ha az a "probléma" fenn áll (POST előtti 10+msp sötétség) akkor próbálok tápot.
-
Landon
őstag
Most h itt a Karácsony beterveztem egy erősebb táp vétlét is a jövőre vonatkozólag és érdeklődni szeretnék h mit ajánlanátok: eddig ezek között nem tudok dönteni:
EZ vagy EZ? Árba kb uaz csak a HX az moduláriis és 100W-al kevesebb ha jól látom. Sürgősen kéne válasz mert ma kéne megrendelnem a cuccost mert csak holnap tudok elmenni érte. Enermax sajnos jelenleg nincs.[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz 14adam #39643 üzenetére
Nos jelenleg a köv gépem van. AMD PhenomII 965BE 3.7GHz (140+W :S), Sapphire AMD HD Radeon 5870 1GB, 1db WD Caviar Black winyó 1db optikai combi meghajtó és ugye a lap memória + a ház ami egy nagyon gagyi vmi egyenlőre. Ehhez van jelenleg egy FSP Everest 80plus 500W. Namost Karácsonyra vennék egy MSI 790FX-GD70-es lapot + egy Tt Element V-ös házat ami tele van ledes ventikkel ja a CPU-n egy Mugen 2es hűtő van nem tudom annak a ventije gondolom nem eszik olyan vészesen sokat... De mind ehhez a 500W-os everest kissé karcsúnak tűnik és nem szeretnék közel járni a kimerítéséhez mert annál melegszenek amiatt a többi elemek, (CPU pl) legalább is nekem ezt mondták. A jelenlegi giga lapom csinál olyat h 11msp POST előtt mire effektive megjelenik a POST és hallod a "beep" hangot. Namost nekem nagyon az az érzésem h ez nem is a giga lap miatt lehet talán hanem a táp talán kezd karcsú lenni és nem szeretnék egy ilyen gép mellett pont a tápon spórolni. Mondjuk az nem lett volna rossz ha moduláris a táp a kábelek elhelyezése miatt de ha ennyire rosszak a Seasonic belsős Corsair-ok akkor hagyom inkább. Arról a ODIN-ról olvastam sok jót még.
-
Landon
őstag
Na akkor most vki erősítsen meg a 3 táp közül vmelyik mellett mert eleddig nem olvastam egyező véleményt.
-
Landon
őstag
Azt mondod? Hát jó. Én is gondolkodtam a dolgon mert mondtad már nekem, hogy jó lesz oda az az Everest csak nagyon makacs vagyok. De akkor most ezt meg is fogadom végleg! Maximum ha az új lappal is produkál ilyen POST előtti 11msp-eket akkor gondolkozok el azon hogy vmi van a táppal.
-
Landon
őstag
Pontosan. Az a jelenség akkor itt még nem érvényes tuning mellett se (140+W-os CPU), hogy ok-ok hogy a táp bírja de mivel már maximalizálva van ezért jobban melegednek emiatt az egyes komponensek pl CPU?
-
Landon
őstag
Nos a sors nem engedi, hogy az Everest500asomat használjam... ugyanis a 8pin-es 12V-os csatlakozó (nem tudom jól írtam e... az amit a CPU mellé kell bekötni) nem ér el a lapnak ahhoz a részéhez mivel az új házban alul foglal helyet a táp... így most kissé ráfaragtam. Tudnátok egy jó minőségi moduláris tápot ajánlani aminek HOSSZÚAK a kábelei? Ezzel egyúttal szeretném meghirdetni, hogy van egy eladó EVEREST 500W 80+-os tápom még garanciás... akit érdekel PÜ.
-
Landon
őstag
válasz 14adam #39759 üzenetére
Őszinte leszek, nem akarok toldozgatni, fene tudja lehet jövőre beruházok egy CFX-re akkor meg úgy is kelleni fog az erősebb táp. Maradnék annál a választásnál, hogy veszek egy új tápot csak nem tudom, hogy melyek rendelkeznek megfelelő hosszúságú kábelekkel.... Mondjuk a Corsair HX650W-ra kíváncsi lennék...
-
Landon
őstag
Srácok nem tudtok akkor olyan jó tápot aminek 60 de inkább 70cm fölötti a 8pines 12V-os kábel hossza?
-
Landon
őstag
válasz Kvazár #39787 üzenetére
Írtam, hogy nem akarok átalakítókkal meg hosszabbítókkal vacakolni, inkább veszek egy normális tápot ami később is jó lesz ha bővítek majd.
-
Landon
őstag
Na ma megvettem a Corsair 750HX-et. Nem semmi minőség... és tökéletes a kábelhossz is. Egy kérdésem lenn viszont ami aggaszt. Ugye el tudom vezetni a 8pines és a 24pines alaplapi tápcsatikat is az alaplapi tálca mögött DE a 8pines tápcsatit annál a kivgásnál tudom kihozni ami a CPU-nál van namost a 8pines tápcsati kábele ugye érinti a lapot amikor kihozom azon a kivágáson. Kérdésem az hogy miből van a kábelen az a háló? Műag vagy festett fémszál? Mert ha az utóbbi akkor elfelejthetem azt h a tálca mögött vezetem el a 8pines kábelt mert ugye nem szeretném h érintkezés miatt zárlatot okozzon esetleg.
-
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítség kéne mert nem vagyok biztos a dolgomban. A gépem a következő: Corsair HX750W, msi 790FX-GD70, AMD Phenom II X4 965 140W TDP @ 3.7GHz 1.4375V, 4GB HyperX @ 1600 7772733 @ 1.7V, ZOTAC GTX 480 AMP! (gyárilag húzott!),1db WD Caviar B 640GB, 1db optikai író, 8db venti zalman MFC1 venti szabályzó amire a 8 ventiból a 2db 12V-os CPU fan van rákötve és még egy másik ház hűtő, még egy ház hűtő van a lapra kötve a maradék házhűtő közvetlen tápról megy. Mit kéne még említeni... van egy asus xonar ds hangkártya (PCI) de az gondolom nem eszik olyan sokat. Na most a nagy kérdés az hogy ebbe a cfg-ba be dobhatok e még minden gond nélkül egy GF GTS 250-et fizikát számolni? Elég sokat fogyaszt ahogy hallottam. Nyilvánvalóan a táp nagy részét a fermi és a cpu eszi fel, fermibe megy 1db 8as csati és 1db 6os. A GTS250be 1db 6os menne. Előre is köszönöm a segítségetek!
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Srácok nem teljesen ide tartozik de mivel itt vannak a "táp szakértők" ezért itt tenném fel kérdésem.
Kb egy 20 perce majdnem infarktust kaptam, elkövettem egy hülyeséget... Ment a gép és én állat így bent matattam a kábelekkel. A CPU két ventiéhez egy rakat tápkábel meg ilyen olyan elosztó csatlakozik kb egy csomóba mind. Ezt a "csomót" szépen elrejtettem a ház egyik "fémfiókjába". Egyszer csak egy szikra, pukkanás gép azonnal leállt, ahogy a szívem is 1 mp-re. Gondolom az történhetett, hogy a kínai szar műag tápcsatlakozó egyikéből a kelleténél jobban kilógott a belső és ahogy bent kavartam a gépben hozzáért a kis belső fém a fémfiók aljához. Mondjuk gondolom a lapot meg hasonlókat nem vitte volna magával amúgy se mert azon a körön CSAK a 2 venti van a táphoz csatlakoztatva de azért a frász jött rám. Viszont úgy tűnik a Corsair táp tette a dolgát és azonnal tiltott így semmi sem sérült hálég' (kopkopkop faasztal). De azért erre kíváncsi lennék h van a tápokban egy ilyen védő automata ami azonnal levágja a mindent és nem engedi h ha vmi leég akkor vigye magával az egész gépet? Csak mert egy ilyen védelem tudatában azért nyugodtabban aludnék.
PS: Még a gép újrakapcsolása előtt azzal a lendülettel leszigeteltem az összes szabadon lévő vacak minőségű tápcsatlakozót h ilyen többet ne történhessen még véletlenül se.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs