Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51517) daimonion válasza Semplar (#51515) üzenetére


daimonion
senior tag

Bocs hogy beleszólok, de a célzott támadások elleni védelemre / sztem/ már elég jó megoldást ad maga az operációs rendszer is.Windowsra gondolok itt Természetesen nem mindegyikre, de pl a Win10 legutóbbi kiadásában nem véletlenül került bele a biztonsági rések kiaknázása elleni védelem. Épp nemrég kérdezte valaki itt hogy ha felrak egy másik AV-t akkor ez kikapcsolódik-e ? Csináltam pár képet arról, hogy nem.

Szóval ha az oprendszer frissítve van akkor már egy alapszintű védelmed van.Ezt már csak ki kell egészítened pár aprósággal, és mezei userként kész is a biztonság.
Én meg vagyok arról győződve, hogy a célzott támadások NEm a mezei userek ellen irányulnak. Erre jó példa volt egy vírustámadás amit az Iráni atomlétesítmények ellen intéztek.Az már más kérdés, hogy egy iráni hacker visszafordította és elterjedt. Ez volt a Stuxnet.De általában minden nagyobb vírusfertőzés úgy indul el, hogy egy állam által fizetett hackercsoport pl Lazarus és tsai mind kapnak a kormánytól megbízatást és teszik a dolgukat. Én még sehol nem láttam arra egy statisztikát sem, hogy csak úgy Magyrországon végig söpört volna egy hűha orbitális célzott az országra irányuló vírusfertőzés. Mi8ért ? Mert Mi NEM vagyunk még célpont/ hál istennek/ Meg egyébként sincsen olyan IT vagy bármilyen infrastruktúránk amit érdemes lenen megtámadni

Aki Magyarországon megfertőződik az bizony a tudatlanság és figyelmetlenség miatt van.
Ezért kellene a megfelelő helyeken elindítani már egy képzést a TUDATOS INTERNET HASZNÁLAT oktatására, már a kisiskolás kortól kezdve.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.