- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
8, a hőszivattyúval történő hűtési mód mennyit szokott segíteni nyáron? ha jól vettem ki, akkor kb 20 fokos vizet szoktak keringetni mondjuk a padlófűtés csöveiben.
Ezt szerintem félreértetted. Alapvetően arra gondoltam, hogy ha vizes fan coilokat hasznbált központi levegő víz-hőszivattyúval, akkor azon központi hőszivattyú karbantartási ciklusa is lehet szigorúbbra vált. Sima split klímáknál legalábbis szokott ilyen lenni.
Ha külön spliteket használt hűtésre, akkor a levegő-víz hőszipkád csak fűteni fog, kevesebbet dolgozik, nem triggerelődik az extra karbantartás igénye, se garis se praktikus szempontból...
Amire te gondoltál, a "nyáron padlóban vizet keringetni" sztorival óvatosnak kell lenni. Egyrészt ez nem feltétlenül kényelmes, bár itt talán van egy szubjektív komponens is. Másrészt meg úgysem lehet így nagy hőmennyiséget elvezetni és figyelni is kell a páralecsapódásra. Leginkább felesleges.
#1859 Bohus:
R290 gáz van, utóbbival jellemzőbben kedvezőbb értékeket adódna
Azért ezt nem tudom mennyire széles körben lehet az R290 és R32 között levonni ilyen általánosítást. Népszerű modellnél, mint pl a K szériás Pana T-Cap, R32 modellként jobbak a hatásosság értékei mint a R290 M szériának 9kW méretben (ez is lehet persze méretenként változik.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Peugeot, Citroën topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Milyen TV-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- GTA V
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest