- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Ugyanazt használom, amit fentebb linkeltem. Ezek 20 grammos tabletták. Én 4 darabot teszek az úszó adagolóba.
A metódus mindig az volt, amit írtam. 7 naponta homok tisztítás, PH beállítás (a korábban említett két citromsavazás óta nem kellett, mert mint látható nem változik), klórsokk, kombi tabletták... majd várni a következő napig, a klór nagy része elbomlására, mielőtt belemegyünk fürödni.
5 hétig tökéletes is volt mindig a végeredmény; tükrös tiszta víz. Azóta jött elő a fentebb említett opálosodás.
Egyszer az "ad hoc" klórsokkal megoldottam; 2 nap szűrést követően újabb ~1 hétig tökéletes volt.
És most megint opálos lett. Most annyi különbség volt, hogy közben megjött a pár hete rendelt Pontaqua pelyhesítő folyadék, és abból is öntöttem a medencébe ~50-60 ml-t. (10 m3 vízhez ajánlanak 50-100-at, nekem 7.5 m3 víz van a medencémben.)
Ma leveszem a ponyvát, és megnézem. Tegnap már üveg pohárral teszteltem a kifolyónál a vizet, és tükrös tiszta volt.
Talán lehet, hogy az volt a probléma, hogy a legutóbbi visszamosást nem 7 nap, hanem 10 nap után végeztem el (elfeledkeztem róla), és túl sok szerves anyag szaporodott fel a medencében, ami ugyebár sokkal több szabad klórt köt meg (vagy "vica versa").
Azt viszont hangsúlyozom, hogy - már ezt többször írtam - a mi medencénk nem "átlagos". Rólunk és a természetből (a fürdés előtti zuhany, zéró napvédő, illetve a medence folyamatos, azonnali takarása miatt) annyira kevés szennyeződés jut a vízbe, hogy a visszamosásból és öblítésből elég volna 1-1 perc is.
A biztonság kedvéért (éppen Te is javasoltad korábban) megadom neki az 5-5 percet, de mivel üvegpohárral folyamatosan nézem, induláskor csak enyhén fehér, 1 perc után már kristálytiszta vizet nyom a vízforgató a csatornába.
Nézem a Youtube-on ezeket a homok visszamosós videókat, és elképedve látom az ottani sárgás, barnás, sötét vizet, a sok mocskot, amit a homokból kimosnak.
Meg az 1 hét alatt 4.5-5 bar fölé emelkedett nyomást a homokszűrőben, mert annyira tele van a homok "trutymóval"...
Szóval nálunk ilyen nincsen. Ezért is lepett meg, hogy 5 hét után opálosodni kezdett a víz.
No, hát mindegy. Lehet, hogy áttérek a Steinbach "Quattro Tabs"-ra. Abban eleve van pelyhesítő. A Steinbach "Total Blue" azért volt szimpatikus, mert van benne aquamarin, és tényleg szép csillogó lett tőle a víz.
Csak a hazai medencés cégek mindegyike hibásan írja az összetételét: ugyanis nincsen benne pelyhesítő! Klór, aquamarin és réz van benne. (Utóbbi az algásodás ellen.)
Talán ez a megfejtés. Klór ide, kombi tabi oda... 5 hétig gyakorlatilag pelyhesítés nélkül használtuk a vizet. És bármennyire is vigyázunk a tisztaságára, bármennyire is kevés szennyeződés került bele, ennyi idő elég volt ahhoz, hogy szépen lassan a fent említett kezelés ellenére is a kelleténél több mikroszkopikus szerves anyag szaporodjon el benne. Azokat pedig még az oly' kiváló homokszűrő sem tudja "megfogni".
Hát akkor majd mostantól pelyhesítek is mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest