Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:47:56

LOGOUT.hu

Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9294) _Petya_ válasza gboszi (#9293) üzenetére


_Petya_
őstag

Hát meg kell nézni, általában az ilyen routerekben nincs, vagy legalábbis a gyári firmware-ben, tegyél rá OpenWrt-t és sokkal rugalmasabbna konfigoható lesz.

Az a baj ugye hogy ha behazudod a 92.240.234.122-at DNS szervernek akkor a MED által indíottt összes DNS kérés az opensubtitles.org DNS szerverén fog átmenni, ami nyilván csak saját magáról tud authoritative answer-t modnani, midnen mást relay-ezni foz máshova, és emiatt picit lassabb lehet.

Ha esetleg bővebben érdekel, miért kell ez a hackelés, akkor itt le van írva: [link]

Röviden: az opensubtitles.org nagy forgalma miatt elkezdte a Cloudflare CDN-t használni, emiatt az api.opensubtitles.org már nem a saját szerverükre mutat, hanem a Cloudflare CDN-re, ami cache-eli a kéréseket, több mint 50% forgalmat tudnak így megspórolni, és mindenkinek gyorsabb is, eddig jó.

Továbbá, a Cloudflare CDN támogatja a HTTP 1.1 chunked encoding-ot, [link] így ha a kliens azt állítja magáról, hogy érti a HTTP 1.1-et, akkor a Cloudflare CDN alapból chunked encoding-al (gyakorlatilag zip-elve) küldi a feliratot, így megint jelentős forgalmat lehet csökkenteni, és sebességet növelni. Ez is egy jó ötlet.

Viszont, a Med szoftvere bugos, ugyanis azt állítja magáról hogy érti a HTTP 1.1-et, de a kapott chunked encoding-os válasszal nem tud mit kezdeni, ezért nem megy a felirat letöltés. Tehát amíg nem javítják ezt ki (vagy csinálják meg hogy értse a chunked encoding-ot, vagy ha már nem, akkor ne hazudja azt hogy HTTP 1.1, mondja hogy HTTP 1.0 és akkor sincs baj...), addig marad az, hogy meg kell kerülni a Cloudflare CDN-t, és direktben az opensubtitles szerverhez kapcsolódni. Ehhez kell a fent említett hack.

Huh, jó hosszú lett, de remélem sikerült tisztába tenni a kérdést mindenki számára..

[ Szerkesztve ]

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.