Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:47:56

LOGOUT.hu

Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) tamáspapa


tamáspapa
aktív tag

ezt olvasom a használatiban:

"Samba könyvjelző beállítása az X3-on
Válassza ki az „SMB szervert”, majd a „My _Shortcuts” ikont. Most nyomja meg a ‘Menü’ gombot, és válassza ki az „Könyvjelző hozzáadása” opciót! Töltse ki a felhasználónév, jelszó, IP-cím (hoszt gép) mezőt, és válassza ki az „Ok”-t!"

Minek nekem a Samba? Miféle könyvjelzőt adok itt hozzá, mi célból?

JA, alap: láma vagyok az egészhez.

Gyerekek! Tegyük fel - illetve ne tegyük, fel, mert e tekintetben az vagyok -, hogy gumicsizmás Jani bácsi vagyok, aki a feleségétől kapott - nem tőle kaptam, a fiam vette - egy medet, hogy "ezzel jáccá' öreg, ne a ... ".
NA most Jani bácsi mi a gányból tudja, hogy ide pl. milyen felhasználónév és jelszó kell, meg IP cim (mi az a hoszt gép??? ) ?

Tényleg, ez a kézikönyv minimum azt feltételezi, hogy informatikus vagyok, pedig nem. Ez alapján haladó nem állítja be ezt a kütyüt. Aki valamikor korábban azt irta le, hogy 10 perc és minden OK, hát...

MOst olvassam el mind a 5000 hsz-t és talán menni fog? :)) :( :W

Szóval, nem 45 (?) oldalas hanem 90 oldalas kellett volna és szájbarágósan leírni mindent ok-okozatiba' hogy a hülye (én) is megértse...

[ Szerkesztve ]

(#5002) gorog67 válasza tamáspapa (#4999) üzenetére


gorog67
aktív tag

Ha nincs szerencséd, akkor nem kezeli a 3TB-s meghajtókat, hanem csak a 2TB-seket. Majd ír valaki, ha neki sikerült. Esetleg próbálj meg két kisebb partíciót feltenni rá.
Van valakinek Székesfehérvár környékén med600-a, aki meg is mutatná? Ez a szellemképes menü az Eminent-en nem hagy nyugodni.

[ Szerkesztve ]

(#5003) Monngoose


Monngoose
aktív tag

Figyelem!

Elkészült az új yaDIS template:

(Érdemes megnézni a nagy képet is ;) ). Egyel nagyobb betűméret a plotnál, mint a korábbiaknál és több szöveg is fér el.

A két régebbit is kiegészítettem néhány dologgal (magyar korhatár karikák ill. címkék, 3D-s filmcím lehetősége).
Ezen kívül csiszoltam egy kicsit a magyar nyelvi fájlon is.

Fentieket egy pakkban feltöltöttem IDE.

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#5004) raiden1bak válasza raiden1bak (#4995) üzenetére


raiden1bak
tag

Közben megoldottam a problemat,le formaztam a pendrivot es csak az iso-t raktam fel.Nagyon szep képet ad BD 25 el probaltam,kivancsi vagyok BD50 milyen lessz!

(#5005) rappit4 válasza gorog67 (#5002) üzenetére


rappit4
őstag

Fehérvári vagyok, eljöhetsz megkukkolni ha gondolod.
(#5001) tamáspapa
Nem kell felkapni a vizet, neked a sambaval nem kell foglalkozni, a media library vagy média könyvtár alatt látnod kéne, nem a kedvencek közt.

[ Szerkesztve ]

(#5006) gboszi


gboszi
senior tag

Fealdom, mire rájöttem a problémára, amit orvosolni nem tudtam azóta eltűnt, s a logikát nem találom. Ugye arról van szó (ha valaki csak most akarna segíteni ;) ) hogy ha megy a med akkor nincs net. Van hogy a laptopon a wifi is elmegy. Na most ez akkor káosz, hogy ha valaki ezt nem hiszi, akkor azt sem fogja elhinni, hogy ezt csak akkor csinálta a 1080p/50Hz volt a kimenet. Ha más volt, vagy ki volt kapcsolva, vagy kihuztam a hdmi és/vagy utp-t akkor volt net. Most viszon már úgy is csinálja, hogy bekapcs, és ágyőőő internet.
Szóval a lényeg, hogy visszaviszem. Próbálok egy cserét, mert különben nagyon tetszik a kicsike, remélem jó lesz, ha nem akkor azért fájó, hogy csak a popi a410 van...:(

"If you're good at something, never do it for free!"

(#5007) FrezeR válasza Monngoose (#5003) üzenetére


FrezeR
senior tag

Köszönjük! :)

(#5008) rappit4 válasza Monngoose (#5003) üzenetére


rappit4
őstag

Nagyszerű, köszi a munkádat. Én nekem speciel az előződ jobban tetszik és most is azt használom, de mindenképp kipróbálom az újat is! :R Szívesen látnánk még variációkat, ha van hozzá kedved! :) :R

(#5009) Ance válasza tamáspapa (#4999) üzenetére


Ance
őstag

A számítógéped látja a merevlemezt? 3 TB-osnak látja? Ugye GPT partíció típust választottál a lemeznek?

Amikor rákötöd a med-re és bekapcsolod a lejátszót, akkor elindul a lemez is?

(#5010) Ance válasza Monngoose (#5003) üzenetére


Ance
őstag

Nagyon jó lett!!! Gratulálok! :R

(#5011) z123456789 válasza killbeer (#4986) üzenetére


z123456789
addikt

(#4986) killbeer
support@mede8er.eu
Én itt reklamáltam, készségesen válaszoltak. Kis angol kell hozzá. (Az enyém egy fos, szóval ha nekem sikerült másnak is menni fog. :DDD )

(#4999) tamáspapa
(#5002) gorog67

Nekem egy 4TB-os van belül, kicsit lassan, de kezeli.
Formázd meg a MED-del, én úgy csináltam eddig mindegyiknél.
Illetve leírom hogy a minap szinte egész nap meghajtóként volt rákötve PC-re a MED (USB-vel) másoltam jobbra-balra, és nap végén mior visszakötöttem a rendszerbe, nem látta nálam sem a belső HDD-t, pedig a menüben a HDD adatainál minden stimmelt.
Egy-két újraindítás, áramtalanítás után sem. Visszadugtam USB-vel PC-re, és ott meg látta. Valami a leválasztással lehetett, mert ezután az USB disk ejector-ral választottam le, vissza a rendszerbe, és már látta újra. Szeritnem szerencsésen megúsztam. Egyébként ezt a disk ejector-t ajánlják amúgy is a MED fúrumban, azokhoz a meghajtókhoz, amiket később a MED-re kötsz. ;) Ennél a cikknél (bár már régi) említitk meg.

(#5003) Monngoose
Hát ez nagyon penge lett! :C
Szép munka, köszönjük.
Minden filmnél ilyen "iniciálé" betűtípussal írja a film címet, a rendeztét a szereplőket, stb...? :B
Tényleg nagyon szép munka, csak én jobban szeretem a minimalista stílust, pl filmek stáblistájánál is...sima sarkos betűk.
Kicsit "szögletesebben" gondolkozom mint mások. :D
Ennek ellenére már nyomatom is a yadisba. ;)

(#5006) gboszi
Nem tudom volt-e már, de esetleg a router-ben próbáltlál mindennek fix IP-t kiosztani?

(#5008) rappit4
+1 :K

[ Szerkesztve ]

(#5012) tamáspapa válasza Ance (#5009) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Szia!

A fiam formázta meg a wincsit NTFS-re, hogy eközben mit látott és választott, nem tudom. A szgép kb. 2,7 TB-ot mutatott használható tárhelynek, másoltunk rá filmet, hogy kipróbáljuk, de nem látja a med a wincsit. A szgépen le tudtuk játszani a rajta lévő filmeket. A GPT particiót mikor és hol kell választani? Esteleg formázzuk ujra és menet közben ez majd előjön és akkor kell választani?

Amikor rákötöm a medre a wincsit és bekapcsolom a medet, elindul a wincsi is. Csak éppen nem látja a med. egyáltalán hol kéne látnom a wincsit: a saját médiákon belül az SMB server, UPnP server és NSF servert látom. Csak éppen nem tudom, mi mit jelent.

Másik gondom, hogy nem látom a szgépen lévő médiafájlokat sem. Internetre kimegy, nézegettem különböző dolgokat, filmelőzeteseket is, tehát a kapcsolat a rooterrel megvan. Ugyanakkor a Youtube-ot nem hozza, kiír valami olyat (nem otthon vagyok), hogy menjek valami oldalra és válasszam ki a ... / devicepartners-t. Na ezt sem vágom, hogy mi ez.

Ami érdekes, hogy amikor megvettem dfecemberben és rákötöttem a hálózatra, minden hókuszpókusz nélkül egyből látta a szgépen lévő médiafájlokat, le is játszotta. Két hete felraktuk a Windows-8-at, és most nem megy semmi. Pedig kifelé meg van osztva minden. :(

(#5013) z123456789 válasza tamáspapa (#5012) üzenetére


z123456789
addikt

A GPT egy partíciótípus, nem formázásnál választod ki, hanem amikor létrehozod a partíciót a merevlemezen.
Windows 8.1 alatt, kilépsz a kezdőképernyőre, és elkezded írni hogy partíc.... és kidobja a lemezkezelő lehetőségét.
Ott töröld a lemez partícióját, és GPT partícióként hozd létre újra. EZ MINDEN ADATOT TÖRÖLNI FOG!

Ott kellene lennie negyedikként azok között amiket felsoroltál. A többi három hálózati megosztás típus.
Amiket a számítógépen kellene látnod, azokat a SMB szerveren keresztül látod. Esetleg NFS-en keresztül, de azt itt valakinek sikerül a PC-n beállítani valakinek nem.

A youtube problémádon lehet egy FW frissítés segít. Melyik is van fent?

Windows 8, vagy 8.1?

(#5014) tamáspapa
De tudod azt is formázni. Ceruza gombot kell a távon megnyomni, vagy a menü gombot, ha jól emlékszem.
Persze ha nem látod a HDD-t, akkor nem is tudod MED-del formázni. Töröld és hozd létre a partíciót, majd után formázd a MED-del!
Frissítsd az FW-t, a 3.0.6-3.0.7 környékén volt pont valami youtube galiba többeknek is.

[ Szerkesztve ]

(#5014) tamáspapa válasza z123456789 (#5011) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

az én medem 600-as, csak külső wincsit fogad, és nincs olyan lehetőség, hogy a meddel formázzam meg. Vagy van? Ez gondolom csak a beépített wincsiknél ( 800, 1000) van így.

Más:
Nálam a V3.0.6-os firmware van fenn. Frissitsek közvetlenül a V4.0.0.-ra, ahogy a felhasználói kézikönyvben le van írva?

(#5015) Apaf3j válasza Monngoose (#5003) üzenetére


Apaf3j
tag

Köszi, ez is nagyon klassz! Van rá lehetőség, hogy a YaDIS az összes filmet átírja egy új templátra, vagy egyenként kell végigcsinálni? (Gondolom, ha törölnék minden információs és képfájlt a mappákból, aztán újrafuttatnám a YaDIS-t, az is megfelelne, de úgy is eléggé macerás a dolog.)

Climate is what you expect, weather is what you get.

(#5016) tamáspapa válasza z123456789 (#5013) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Na én már itt behaltam.

Szóval. Szájbarágósan le tudnád írni, h hogyan csináljam? Pillanatnyilag a lemez a számítógéppel van formázva, nincs rajta még semmi anyag. W-8.0 van a gépen. A partició létrehozása az mi? Mikor történik, formázás alatt-után, hogyan? Na szóval, bocs, én ehhez gyík vagyok, nem vágom. Privátban is jöhet, hogy ne untassuk a többieket.

Amúgy a 3 TB-osat kezeli a med?
[link]

(#5017) Ispy válasza tamáspapa (#5016) üzenetére


Ispy
veterán

Rádugod a gépre a vinyót, windows gombon jobb klikk, kezelés, ott bejön egy ablak, ott megkeresed a lemezkezelést és ott látnod kell az összes elérhető kötetet, amit a gép lát. Ott megkeresed a vinyót (gondolom D meghajtó), jobb klikk és kötet törlése.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#5018) YxVs válasza Monngoose (#5003) üzenetére


YxVs
senior tag

Szuper lett, köszönjük!

üdv,
YxVs

(#5019) z123456789 válasza tamáspapa (#5016) üzenetére


z123456789
addikt

Én azért leírom itt, hátha lesz még valakinek szüksége rá. Többiek csak megbocsátanak. :)
A HDD-t kösd a PC-re! Ha lehet USB 3.0-án, mert úgy gyorsabb a működése. (PC hátulján olyan slot-ba kell bedugni, ami kék színű, elvileg az mind 3.0 ;) )
Nekem win 8.1 van, de szerintem a 8.0 is ugyan az kb. Kattints a start menüre, és utána a kezdőképernyőn kezd el írni (nem kell sehova kattintani) hogy part(ícionálás) és elvileg a jobb felső sarokban a keresősáv ki fogja ezt dobni. Válaszd ki a Partíciók létrehozása....-t.
A megnyíló ablakban válaszd ki a megfelelő lemezt, és jobb gomb, majd partíció törlése.
Ezután (nem emlékszem pontosan de azt hiszem) ugyanígy jobb gomb, partíció létrehozása, vagy dupla katt, és utána part. létrehozása, és ott fogja megkérdezni hogy milyen partíciót szeretnél létrehozni. GPT-t.
Ezután nézd meg filekezelőben hogy látja-e a partíciót! Ha igen, akkor leválaszt. Ezzel a programmal. (Med fórumos ajánlást követve.) Rádugod a MED-re, és ha látja, akkor (nem is ceruza meg szerk gomb, hanem) beállítások, és azt hiszem egyéb alatt találsz olyat hogy HDD formázása.

SZERK.: vagy akár úgy is lehet. :D ---->(#5017) Ispy

FW frissítés-t is leírjam?

[ Szerkesztve ]

(#5020) tamáspapa válasza z123456789 (#5013) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

A particiót a merevlemezen a szgéppel hozom létre a formázás után, vagy előtt ?

Pillanatnyilag W-8 van, de a közeljövőben W-8.1 lesz.

A 3 felsorolt után nincs negyedik. Ott kellene lenni a wincsinek, ugye?

Az SAMB serverbe ha bemegyek, akkor megjelenik két mappa, egy "My Shortcut" (vagy mi), meg egy névtelen, vagy talán van vmi alá írva. HA itt belemegyek asszem ebbe, akkor megjelenik egy TAMAS nevu mappa, vagy mi. HA jól emlékszem, itt kér felhasználó nevet és jelszót. Hogy miért? ...

A V3.0.6 van fenn.

(#5021) tamáspapa válasza z123456789 (#5019) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

ok, majd otthon este próbálkozom, köszi.

(#5022) Ispy válasza tamáspapa (#5020) üzenetére


Ispy
veterán

A partíció az maga a kötet, anélkül nem lehet tárolni semmi a HDD-n, itt tárolódik majd minden infó az adatok eléréséről, formázni csak kész partíciót lehet, ami tk. ennek a táblának a törlését jelenti. Tehát partíció=információs tábla, formázás=tábla törlése. Ebből már következik, hogy nem lehet formázni partíció nélkül.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#5023) z123456789 válasza tamáspapa (#5020) üzenetére


z123456789
addikt

Ahogy felettem írták, először partíció törlés, létrehozás, majd formázás. Amíg nincs partíció addig nem tudsz mit formázni.

Igen ott kellene lennie a meghajtónak.

Az valószínű a windowshoz szükséges felhasználó és jelszó lesz, de majd ebben a többiek megerősítenek, nekem sose kellett ilyeneket beírnom. :)

4.0-át tedd fel legalább! Lehet hogy sok problémádat megoldja. ;)

(#5024) aldebaran válasza tamáspapa (#5020) üzenetére


aldebaran
őstag

Azért két dolgot el kell különíteni:

1. SAMBA megosztás: a PC-hez bedugott winchestereken lévő filmek elérése

2. USB-n a Mede8erre dugott winchester: ezt a Mede8er elindítása után pár másodperc múlva látható a Media Libraryben.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5025) Ance válasza tamáspapa (#5020) üzenetére


Ance
őstag

Gondolom a TAMAS az a számítógéped neve lehet, amit megadtál a win telepítésekor.

Ha nincs jelszavad a szgépen, akkor adj jelszót. Volt már olyan, hogy a med nem tudott csatalkozni a szgéphez, mert nem volt jelszó, de ettől függetlenűl követelte magának :)

A szgépről történő lejátszáshoz a meder magyar fórumáról töltsd le a mede8er 1000-res használati utasítását, abban le van írva és érvényes a med600-ra is.

A frissítésnél a legfrissebb, nem béta verziót válaszd (4.0.0 asszem).

Bár itt a fórumon eltérőek a vélemények én javaslom az emergency módban történő frissítést. Előtte ments el a meder általad eszközölt beállításait, amit a frissítés után vissza tudsz majd tölteni. Ezek szintén megtalálhatók a fenti leírásban.

A fentieket megcsinálva próbálnám csatlakoztatni a merevlemezt. Ha az egyik usb-n nem látja, akkor megpróbálnám átdugni a másikra. Egyébként nekem volt olyan eset is, hogy usb3-mas külső merevlemezt nem látott, de amikor kicseréltem a kábelt egy másikra, akkor már igen :F Nos ezt nem nagyon értettem, mert a számítógép látta az eredeti kábellel. Első alkalommal azért nem rögtön fog megjelenni a merevlemez, kell azért 10-20 másodperc.

(#5026) Monngoose


Monngoose
aktív tag

Nagyon szívesen mindenkinek! :D

(#5008) rappit4
A mostani sablonnál a hangsúly inkább a látványelemeken (tükröződés, 3D-s filmcím), a kisebb zsúfoltságon, a nagyobb szövegtéren volt (ez egyébként a borító méretének csökkentésével tovább növelhető), a háttér láthatósága kisebb súllyal esett latba. Az, hogy a háttérből is nagy terület látsszon és minden elférjen rajta, sajna nemigen jön össze, hacsak... ;)
Most egy olyan megoldáson gondolkodom, ahol megmaradna a teljes méretű háttér, de kapna egy teljes felületű egyenletes, közép sötét, áttetsző fedőréteget. Erre kerülne a borító + a háttérkép kicsinyített verziója, ezek köré-közé pedig a többi elem. De ez még a jövő zenéje...

(#5011) z123456789
"...jobban szeretem a minimalista stílust, pl filmek stáblistájánál is...sima sarkos betűk."
Semmi akadálya! :)
A templete.xml-ben keresd meg az első <synopsis> blokkot, abban található minden, amire szükséged van.
A Rendezte és Szereplők (a képen a kék színű) sorát könnyen megtalálod, ha a szóra rákeresel, de kicsit ki is húztam a blokkból, hogy könnyebben látható legyen.
A rendező és a szereplők neveire ill. a film címére vonatkozó beállítások sora így kezdődik:
<text type="director"
<text type="cast"
<text type="title" (vigyázat! a 3D-s blokkban is van ilyen)
alatta rögtön ott a
<text type="originaltitle" (a film eredeti címe kékben), ha azon is változtatnál.
A betűtípust írd át arial-re, a stílusból töröld az italic-ot (az elválasztó karakterrel együtt), ha nem kell dőlt betű. A betűméretet szükség szerint változtathatod. A pozíciót az x és y értéke határozza meg (az x bal oldalról, az y felülről indul).
Ha a filmcímnél változtatsz és szeretnél 3D-t is, akkor a 3D-s blokkot is hozzá kell igazítanod (ott van közvetlenül felette).
Ha pl. a filmcímnél szeretnél csupa nagybetűt szúrd be a sorába ezt:
case="upper"
Hát így hirtelen ennyi. Jó mulatást. :)
Hopp, a műfajnál is ugyanez a betűtípus:
<text type="genres"

(#5015) Apaf3j
Igen, sajnos mindet újra át kell futtatnod az új sablonnal, hogy legenerálja az új képeket, majd persze utána a yaDIS2mede8er is kell. Ez utóbbi megspórolható, ha a yadis használata előtt az xml-t nem törlöd, hanem átnevezed (pl. xml.bak), utána meg vissza.

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#5027) Met válasza Monngoose (#5026) üzenetére


Met
nagyúr

Na ennek örülök mert a Monotype corsiva font-tól már hányásom van.:)

Jön a megrendelés hogy meghívót akarnak, vagy tollat névre szólóan nyomatni de nem tudják milyen betűvel küldjek néhány verziót, elküldök 5 félét mindig a monotype-ot választják :W

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#5028) z123456789 válasza Monngoose (#5026) üzenetére


z123456789
addikt

Kösz! :)

(#5029) coreska válasza Monngoose (#5026) üzenetére


coreska
aktív tag

Köszönöm a feltöltött a template választékot.

Egy egyszerű megjelenéssel én is hozzá tudok járulni a választékhoz, mely így néz ki. ( A med.. sajátja átdolgozva )

Innen letölthető.

(#5030) rappit4 válasza Monngoose (#5026) üzenetére


rappit4
őstag

Mindenféle verziót szívesen látunk amit csak kitalálasz! :D

(#5031) z123456789


z123456789
addikt

Ki vele, aki időt ölt bele, én is szívesen látom a Templates-eket. :)
Köszönjük!

(#5032) tamáspapa válasza z123456789 (#5019) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

NA, töröltem a köteteket, erre most azt látom a lemezkezelő felületén, hogy két ablak van.
Az egyikben:2048 GB, Nem lefoglalt. A másikban: 746,52 GB, Nem lefoglalt. Most akkor mind a kettőben újra hozzam létre a kötetet?
Na végig mentem az egyik ablakban az új kötet létrehozásán. Csak az "Új egyszerű kötet" létrehozását engedi.
Megnyílik egy varázsló. 63 és 2097150 MB közötti lemezterületet enged létrehozni. Én a maxot választottam.
A következő ablakban betűjel hozzárendelése, alatta: csatlakozás ebbe az NTFS mappába (alatta üres hely, mellette "Tallózás", legalul pedig: Ne legyen betűkijelölés és mappaként való csatlakozás.
Bármelyiket választom az első és harmadik közül, a következő ablakban már a partició formázását kellene megcsinálni. HA a formázást választom, akkor "Formázás a következő beállításokkal":fájlrendszer: NTFS, foglalási egység mérete: alapértelmezett, kötetcímke: Új kötet. Alatta be lehet még pipálni a gyorsformázást, meg a Fájlok és mappák tömörítésének engedélyezését. HA tovább megyek, a Befejezés gomb van már csak, tehát sehol nem kérdezte meg, hogy milyen partíciót szeretnék létrehozni. Ez a GPT sehol sem jött elő.
Így aztán nem csinálok most semmit, majd holnap hát ha irtok valami jó ötletet, hogyan tovább.

Ja és most már a "Számítógép"-re ráklikkelve a meghajtók között nem is látom a Toshibát, biztosan azért, mert töröltem a kötetet. A "Lemezkezelés"-be belemenve továbbra is látom a fent leírt két ablakot. Kipróbáltam a 746, 52 GB-osat, ott nem is lehet csinálni semmit, még az "új egyszerű kötet" létrehozását sem. Lehet, hogy azért, mert a nagyobban még nem hoztam létre? Szóval, most megálltam.

[ Szerkesztve ]

(#5033) Ispy válasza tamáspapa (#5032) üzenetére


Ispy
veterán

Próbáld meg ezt.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#5034) Ance válasza tamáspapa (#5032) üzenetére


Ance
őstag

Vagy ezt. Az első percet ugord át nyugodtan.

(#5035) tamáspapa válasza Ispy (#5033) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

NA közben azért kavartam, és véletlenül rájöttem, hogy a lemezkezelőnél arra az ablakra kell jobb gombbal klikkleni, ahol a meghajtók nevei egymás alatt vannak, nem pedig a jobra mellette levő ablakra, ami fölött kék csík van. Itt mindjárt megtaláltam a "konvertálás GTP lemezzé" sort, ráklikkeltem és láss csodát, mindjárt egy ablak keletkezett jobbra, benne: "Új kötet "D" ", alatta 2794,39 GB, alatta: "Kifogástalan (Elsődleges partició). Akkor ezzel most már jó a particionálásom és mehet rá a medre formázni, vagy itt formázzam a számitógépen?

(#5036) Monngoose válasza tamáspapa (#5035) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Formázhatod nyugodtan a PC-n is (NTFS-re) gyors formázással.
Bocs, hogy belekotyogok, de egy fontos dolog még nem hangzott el az ügyeddel kapcsolatban: feltétlenül adj nevet a vincsinek, mert anélkül nem kezeli a med rendesen.
Egyébként, ha jól emlékszem a med csak a belső vincsit tudja formázni (800).

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#5037) aldebaran válasza tamáspapa (#5035) üzenetére


aldebaran
őstag

Ez az egész windózos alaptanfolyam elég nagy off ebben a topicban. Át kellene ezzel menni egy windózosba, szerintem, vagy windóz tanfolyamot venni, vagy informatikust hívni. De légyszi, itt fejezzétek be. Köszi!

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5038) Met


Met
nagyúr

Kérdés, file átvitel közben mennyire lehet filmet nézni?
Hálózaton keresztül másolom fel a fileokat és közben nézek egy másik filmet a lejátszón. Várható akadás a lejátszás közben? Vagy nem is lehet ilyet.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#5039) tamáspapa válasza aldebaran (#5037) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Ebben teljesen igazad van, de nem tartod röhejesnek, hogy ahhoz, hogy egy ilyen ketyerét működésre bírj, ennyire benne kell, hogy legyél ezekben a dolgokban, ahelyett, hogy csinálnának egy tisztességes felhasználói kézikönyvet, amiben A-tól Z-ig MINDENT leírnának, amit el kell követni ahhoz, hogy egy kb. 85 ezer Ft-os cucc végre hajlandó legyen normálisan működni? E tekintetben amúgy nem off, de rendben, befejeztük.

(#5040) tamáspapa


tamáspapa
aktív tag

Ha még lesznek kérdéseim és valaki bevállal engem privátban, jelezze itt legyen szives.
Előre is köszi.

(#5041) z123456789 válasza tamáspapa (#5032) üzenetére


z123456789
addikt

(#5032) tamáspapa
Bocs hogy én is belepofázok, de ha jól értelmezem, akkor a lemezeden 2 partíció is volt. Egy ~700GB-os, meg egy ~2000GB-os. Szerintem mind a kettőt törölnöd kéne, ha csak nem így akarod használni. Aztán utána egybefüggőként létrehozni. Talán ezért nem ajánlotta fel a partíció típusokat, mert amit meghagytál partíciót, az már be volt állítva.

(#5035) tamáspapa
E szerint meg akkor ha jól látom ezt már meg is csináltad. Így már jobbnak tűnik.

(#5037) aldebaran
Szerintem meg hozzá tartozik a MED-hez a dolog, és eddig csak téged zavart. Nem kötekedés (de úgy is annak veszi mindenki) de off-ba van téve, aztán csak át kell tekerni rajta. Véleményem szerint ennyi még belefér. Különben is mindjárt meg van vele, aztán jönnek a core MED-es kérdések, ezért a 3 hsz-ért meg felesleges lett volna átmenni egy win-es topic-ba, ahol azt kapta volna hogy "olvass vissza"!
:)

(#5038) Met
Nálam nem szokott probléma lenni.

(#5040) tamáspapa
Én segítek, ha tudok. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5042) tamáspapa válasza z123456789 (#5041) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Köszi szépen, valszín élni is fogok vele privátban. :)
Ma délután megpróbálom formázni a szgéppel a lemezt. Aztán frissítem a firmwaret és utána dugom össze a wincsivel és majd kiderül, mire jutottam eddig.

(#5043) pomo-sapiens


pomo-sapiens
csendes tag

Üdv!

Érdeklődnék,járt e valaki hasonlóan,mint én!?NAS-ról játszok le a MED-delEgyszer csak észrevettem,hogy a képek nem jelennek meg a mappákban.Gyakorlatilag üresek a mappák,borító,vagy bélyegkép van a,a neve is megvan,de a MED szerint üres.Kis idő után a zenék közt a Flac fájlok tűntek el.(csak Flac zenék vannak)Ugyanígy...mappa megvan,belépve üres.A filmeket "még" megtalálja.(A fájlok természetesen megvannak,mert a számítógép lát mindent,minden ott van.)
Külső vinyót rádugtam,ugyanaz a helyzet,tehát nem hálózat,nas hiba.Alapra visszaállítás megtörtént,nem segített.3.0.4 fw van rajta,ez lesz a következő,hogy frissítem majd...de érdekes a hibajelenség,és érdekelne járt e valaki hasonlóan,és ha igen,mi volt a megoldás.

(#5044) z123456789 válasza pomo-sapiens (#5043) üzenetére


z123456789
addikt

Valóban érdekes, de 4.0-ig fel sem tettem volna ezt a kérdést.
Kíváncsian várom megoldja-e?

(#5045) pomo-sapiens válasza z123456789 (#5044) üzenetére


pomo-sapiens
csendes tag

Ha megoldja is,akkor sem természetes szerintem.Mert mi van,ha megszűnik egyszer a támogatás?Leépül a lejátszó?

(#5046) z123456789 válasza pomo-sapiens (#5045) üzenetére


z123456789
addikt

Akkor visszateszed a 4.0-át. :)

(#5047) pelikan69


pelikan69
tag

Sziasztok!
Nekem a zene lejátszása legalább olyan fontos, mint a filmeké. Ezért az lenne a kérdésem, hogy a mede8er ismeri-e a „gapless” üzemmódot? Vagyis le tudja-e játszani a zenéket folyamatosan, pár másodperces szünetek nélkül? Nem tudok úgy egybefüggő zenét (koncertet, operát) hallgatni úgy, hogy minden track után beiktat két másodperc szünetet. A jelenlegi eszközöm (sok éves WD TV Live) sajnos csak így tud működni.
Köszönöm a segítséget!

Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó

(#5048) pomo-sapiens válasza z123456789 (#5046) üzenetére


pomo-sapiens
csendes tag

Na most lehet ámátőr vagyok! :)
Lefrissítettem.Belépek a photo mappába,az almappák ugyanúgy ott vannak,ugyanúgy üresnek látszanak.A távirányítón,a nyilak körülötti bal alsó gomb megnyomásával ha kiválasztom,hogy fotók,filmek,ami épp kell,akkor megjeleníti.Ezt eddig viszont emlékeim szerint nem kellett eljátszani.
Tehát ha utoljára képet néztem,ezen átállításig nem is fognak,csak a képek megjelenni.Ha átmegyek a music mappába,az azon belüli mappák üresek lesznek.Amíg ugyanezen gomb megnyomása után beállítom a zenéket.

(#5049) z123456789 válasza pomo-sapiens (#5048) üzenetére


z123456789
addikt

(#5047) pelikan69
Sosem hallotam még erről, de ha van kedved bogarászni itt írnak róla. Hátha megtudsz valamit. :)

(#5048) pomo-sapiens
Továbbra is érdekes. Van valami fontos beállításod a lejátszón? Mert én csinálnék egy gyári beáll. visszaáll.-t.

[ Szerkesztve ]

(#5050) pomo-sapiens válasza z123456789 (#5049) üzenetére


pomo-sapiens
csendes tag

Akkor ugye jól emlékszem,hogy ilyet nem kellene játszani?Gyári visszaállítás már volt,azzal kezdtem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.