Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:47:56

LOGOUT.hu

Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8816) #54715584


#54715584
törölt tag

Továbbra sincsen Netflix megoldás a készülékre?

(#8824) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Tisztelt Urak!

A topik címében annak témája, Mede8er MED600/1000X3D médialejátszó. Legyetek szívesek ennek megfelelően az OFF-ot befejezni!

Köszönöm!

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#8827) djnice válasza #54715584 (#8816) üzenetére


djnice
veterán

A Netflix a SoC limitációi miatt nem fog menni ezen a platformon.
Eleve max 480p felbontásban működne csak a DRM hiánya miatt (Widevine Level 1 kell a nagyobb felbontásokhoz) és a 480p is csak webgl + chromium alatt vagy Kodi 18 Leia + inputstream plugin alatt működik ARM linux platformon. Az RTD1186 mindkettőhöz gyenge teljesítményű, továbbá a hw dekódolás sem megoldott még egyiknél sem.

Vannak olcsó, jól működő alternatívák Netflixre Android és LibreELEC alatt is, de azok megnevezése ebben a topikban tiltott.

(#8828) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok! Egy LG 632V tv-mhez akarok valamilyen médialejátszót. Van egy NAS-om mellé, amihez wifivel kapcsolódhatna.

Elvárásaim:
- egy távirányítóval kezelhető legyen a TV és a set top box is
- felmásolt DVD-t tudjon kezelni, legyen kattintható a DVD fájlt elindítva a különböző chapterek, intro stb
- feliratokat jól tudja kezelni, ha vele egy mappában van, ne kelljen pontosan megegyezzen a felirat+ videofájl neve

Kérdéseim:
1) van olyan, ami két feliratot le tud játszani egyszerre, pl angol és magyar?
2) Létezik, hogy maga a médialejátszó képes feliratot keresni és letölteni az adott filmhez? Kényelmes volna, ha ezt nem PC-n kellene bemásolnom, keresnem a mappába sokszor...

Köszi a segítséget, tippeket!

(#8834) Intruder2k5 válasza kalapacsolok (#8828) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ez a topik - amint azt a címe is mutatja - nem ajánlással foglalkozik, hanem egy konkrét lejátszóról szól. Itt legfeljebb abban tudnak segíteni, hogy az általad támasztott igényeknek ez a lejátszó megfelel, vagy sem, így én azt javaslom, hogy a kérdésed inkább a Milyen asztali médialejátszót? topikban tedd fel!

Többieknek:
Ez ennyire egyszerű... És aki újra belekezd itt a kínai témába, vagy akár csak folytatja azt, ki lesz tiltva a topikból.

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#8835) apszi válasza Panthera (#8763) üzenetére


apszi
őstag

A DAC-nak akkor van jelentősége, ha a sztereó analóg kimenetén szeretnél jelet kiküldeni. És bár nem tudom milyen rendszerrel rendelkezel, milyen körülmények között hallgatva, nem hinném, hogy felfedezni vélnél minőségbeli különbséget a koax és az optikai kimenet között. Voltak erre irányuló tesztek, de azt nem átlag felhasználók, átlag hangrendszerével végezték, átlag felhasználási körülmények között. :)

(#8836) Panthera válasza apszi (#8835) üzenetére


Panthera
őstag

Köszönöm, nagyjából ez a választ vártam. Magasabb kategóriás HM rendszer kellene ahhoz, hogy ezt ki lehessen hallani.

(#8837) apszi válasza Panthera (#8836) üzenetére


apszi
őstag

Egyszerűen ezen a szinten a digitális kimenet tekintetében véleményem szerint nincs értelme ezen még csak gondolkodni sem. Csak felesleges dilemmába dönti magát az ember :)

[ Szerkesztve ]

(#8838) Panthera válasza apszi (#8837) üzenetére


Panthera
őstag

Neked 600 van, ugye?
Az újabb HD-s mkv formátumok szoktak-e akadni nálad? A tv-n nekem igen, ezért gondolkodom médialejátszó beszerzésén. Meg az lenne a jó, ha tv bekapcsolása nélkül tudnék vele zenét hallgatni és azokat léptetni. Az online dolgok másodlagosak.

(#8839) bl4ze válasza Panthera (#8838) üzenetére


bl4ze
veterán

Nekem is 600 van, minden új HD, FULL HD mkv tartalmat visz, semmi nem akad.

.:. bl4ze .:.

(#8840) apszi válasza Panthera (#8838) üzenetére


apszi
őstag

Nekem nincs, de a családban van. Még nem találkozott a készülék olyan tartalommal ami megfektette volna akár csak egy röccenés erejéig is.

[ Szerkesztve ]

(#8841) dgyuri0123 válasza Panthera (#8838) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nem engem kérdeztél, de válaszolok... a HD formátumok HDD-ről soha nem akadnak, még a BD50 3D sem. Ha hálózatról játszanád le, akkor legyen gigabites a hálód, különben akadhat.

Zenehallgatásra nem a legjobb választás a Med600, de kényszerűségből végül is lehet használni. Ha bekapcsolod a DLNA-t a Med-en, akkor mondjuk egy Bubble UPnP androidos programmal tudod vezérelni úgy, hogy a tévéhez hozzá sem kell nyúlnod. Kicsit mókolni kell, mire mindent összelősz mindennel, de utána már stabilan működik. Ehhez kell egy külső HDD, ami legyen bedugva a Med oldalába, amin a zenéket tárolod.
Ha netán számítógépen lennének a zenéid, akkor oda is kell egy DLNA-s programot telepítened, (pl. Serviio) [link] így fogja látni a Med hálózaton a zenéket és úgy tudod majd telefonnal vezérelni sz.gépen keresztül.

Hálózatos filmnézéshez nem kell DLNA, elég az SMB megosztás is, amit szintén be tudsz állítani a Med menüjében, de az egy másik történet... :)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#8842) Panthera válasza dgyuri0123 (#8841) üzenetére


Panthera
őstag

Köszönöm a válaszokat!

Alapvetően a belső sata fiókot vagy külső hdd-t használnám.
Elfelejtettem megírni, de neked eszedbe jutott: az lenne a legjobb, ha androidos tabletről vagy telefonról lehetne vezérelni a zenét. :K
A program, amit linkeltél, az wifin keresztül működik? Vagy konkrétan a DLNA-t is tudnia kell az androidos eszköznek?

(#8843) sony309 válasza Panthera (#8842) üzenetére


sony309
őstag

Mielőtt megvettem a hálózati zenelejátszót, én is úgy hallgattam zenét, ahogy Gyuri leírta.
Semmi gondom nem volt vele.

Szerver futott a PC-n, tabletet távvezérlőnek használtam.

S3x, hifi & rock and roll

(#8844) dgyuri0123 válasza Panthera (#8842) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A DLNA eleve vezeték nélküli kapcsolatra épül. A telefonodra felteszed pár pillanat alatt a Bubble UPnP programot és a Med-en engedélyezed a DLNA-t. Gyakorlatilag látni fogják egymást, de előtte persze össze kell hozni a kapcsolatot IP cím megadásával, de automatikusan is felismerik egymást a hálózaton, ha azt választod ki a keresésnél. Néha kicsit macerás, de előbb utóbb össze fog jönni... :) Aztán paraméterezned kell, hogy mit hol talál meg és mit honnan játsszon le.

Én egy külső dacot használok a Med-hez optikai kimeneten és így egészen elfogadhatóan zenél. Természetesen nem ez a zenei forrásom, de kipróbáltam párszor, mire képes a külső daccal. A (sztereó) erősítőm és a dacom is "felsőbb" kategória egyébként. A 800-ason van coax, ami alapból jobb kimenet, mint az optika, de nagyon "belépő" rendszeren ezt nem fogod meghallani.

"csak a zene van"

(#8845) spiky03


spiky03
veterán

Kérdés

Ugye ha fix IPt akarok a mednek akkor a net beállításoknal csak a felső résznél kell neki megadni a jelenlegi IPt is kész is?
Jól gondolom?

Köszönöm

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#8846) FordFair


FordFair
tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni.

Med600X3D lejátszóm van, amit eddig synology 212j-vel használtam.
Az újabb nas (DS118) beállítással elakadtam.
A med600X3D lejátszóval próbálnék a nas-ról videót nézni. Az UPnP kapcsolat, + az SMB szerver is megy, az NFS valamiért nem.
Közben a szintén hálózatra kötött DS212j-ről simán megy az NFS.

A két nas-on ugyanazok a beállítások. A lejátszó az NFS szerverek között látja a megosztott mappákat mindkét nas-ról, de ha a ds118-ra megyek, akkor azt írja ki, hogy "x failed".

Van valami ötletetek?

Köszi!

(#8847) sinick


sinick
senior tag

Egy kis élménybeszámoló.

PC-n tiszta telepítéssel újratelepítettem a W10-et és a MED az istennek se akarta látni SMB-n keresztül a megosztásokat, mindig felhasználói nevet és jelszót kért és "logon fail" kíséretében semmit sem fogadott el. Írják, hogy ha a MED-nek valami kínja van az SMB-vel, akkor nem szimplán hibaüzenetet ad, hanem login ablakot és "logon fail"-t.

Tegnap egész nap túrtam a netet, kipróbáltam mindenféle Windows fiók, meg registry, meg hálókártya, meg gépnév meg munkacsoport beállítás varázslást... semmi.

A megoldás az, hogy a "Programok és szolgáltatások"-ban a "Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása"-ban a "SMB 1.0/CIFS ..."-ben fel kell rakni az "SMB 1.0/CIFS kiszolgáló"-t. És működött! Ebből nekem úgy tűnik, hogy a MED nem kezeli az SMB2-őt, csak az SMB1-et. Az SMB1 a tavaszi alkotói frissítést tartalmazó W10 tiszta telepítésekor már nem megy fel (W7 upgradekor átmegy, melóhelyen az első W10-zel tuti, hogy felment, évfordulóssal nem tudom).

Szóval friss W10 esetén nem kell semmiféle varázslás, csak:
1. Otthon csoport létrehozása.
2. Otthon csoportban jelszóval védett megosztás kikapcsolása.
3. Filmeket tartalmazó mappák gyökérmappájára a "Biztonság" fülön felvenni egy "mindenki" jogot és azt örököltetni.
4. Filmeket tartalmazó mappák gyökérmappájára a "Megosztás" fülön megosztani.
5. MED-ben navigálni és nem szabad, hogy jelszó kérjen.

Kínomban próbáltam NFS megosztás is csinálni, de nem ment. FreeNFS-sel láttam a megosztásban lévő mappákat, de azon belül már semmit (vagyis csak mappaszerkezetben az első szintet láttam). A haneWin-ben nem bírtam megosztást csinálni. Nem létszükséglet az NFS, mert SMB-n minden átmegy (720p-s és 1080p-s mkv-k, BD ISO-hoz kéne, de az egy sincs.)

(#8848) Panthera válasza dgyuri0123 (#8844) üzenetére


Panthera
őstag

Az adataimnál megadtam a HM rendszeremet, ~ belépő szint.

Azt nem tudtam kideríteni, a Med-en Linux van?
Más topicban inkább lebeszélnének erről a lejátszóról. De az új androidos eszközök szerintem eléggé bugosak, elég beleolvasni 1-1 témába (a telefon, tablet után már egy kicsit rá is untam a hülyeségeire).

(#8849) dgyuri0123 válasza Panthera (#8848) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Akkor optika is bőven jó lesz neked. :)

Nem Linux, hanem saját/egyedi oprendszere van, ami olyan, amilyen és ami leginkább film/képlejátszáshoz lett optimalizálva, arra viszont igen jó. Mivel plug & play eszköz, ezért ajánlottabb, mint egy "mókolós" lejátszó.
Bedugod, használod..., ezért ajánlott. Bár, aki szereti a kihívásokat, annak ott a sokféle androidos kütyü, amivel el lehet játszani. :)

"csak a zene van"

(#8850) abubaka


abubaka
csendes tag

Sziasztok!Bocsi,de a yaDIS2Mede8er progit hogy tudom letölteni?
Az előzményeknél a link nekem nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.