- Asszociációs játék. :)
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- gerner1
- SCYROX V6 gamer egér
-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
Ha a szkennelés nem talál info-t a filmről akkor hogyan tudok betenni manuálisan infot-képet,leírást magyarul?
Érdekes hogy kb.70-80%-ban talál infot a többit sehogyan sem,ha átállítom angol nyelvre a keresést akkor sem!Az a yadis nekem bonyinak tűnik első látásra,ez a beépített egyszerű mint a pofon de nem talál mindenre...
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Néha, ha mondjuk a média könyvtárakban ide oda lépegetek például, csinál olyat a kütyü, hogy csak úgy újraindítja magát.
Másnál is előfordul ez, vagy csak nálam. A legújabb fw van fönn.
-
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8285 üzenetére
Az tökjó! Ez a hálózatról való lejátszás pontosan mit is takar?
Telepíteni torrent klienst lehet rá,és letölteni a csatlakoztatott vinyóra? -
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8283 üzenetére
Értem,lassan veszek egy vinyót,azt ugye folyamatosan rajta lehet hagyni majd?
-
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8280 üzenetére
Persze ,értem én hogy nem pc meg lassabb proci,csak azért kérdeztem hogy normális-e ez az idő míg látja a pendrive-ot.(nem szeretnék belefutni egy selejtes példányba,nincs viszonyítási alapom)
Ha rakok rá külső vinyót,azt akkor elvileg gyorsabban "látja" ,mint mikor a pen-t dugom be?[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8278 üzenetére
Ha nincs senki én mondok valamit.
Ez nem PC. Lassú proci van benne... De miért nem HDD-t használsz...azzal nem lenne gondod és jóval olcsóbb is, mint egy pendrive. Vagy ott a hálózatos lejátszás, ami még könnyebbé teszi az alkalmi filmnézést. SMB-t beállítod és mehet is PC-ről vagy laptopról. Nincs dugdosás, nincs másolgatás, stb.
-
bghistvan
senior tag
Kíváncsi lennék a tapasztalaitokra,hogy nektek a pendrive-okat függetlenül attól hogy 2.0 vagy 3.0 ,a bekapcsolás után mennyi idő alatt látja az eszköz(600-as)?
3 pendrive-om van jelenleg,egy 64Gb Sandisk 3.0,egy 8Gb Adata 2.0,és egy noname 4Gb-os 2.0 .
Nekem az Adatát egyáltalán nem látja(hozzáteszem a pc ,és a tv azonnal felismeri),és a másik kettőt körülbelül 9-10 másodperc alatt észleli,vajon ez normális?
A pc szinte 2 másodperc alatt látja az összeset........
Köszi! -
bghistvan
senior tag
Betelefonáltam a Neon Multimédiához.......ők nem tudnak erről a regisztrációs problémáról,rajtam kívül még senki sem jelezte eddig.
Érdekes.
Közben meg ketyeg a a regisztrációs határidő.
Írok a Mede8er-nek is.[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
válasz
Gawamatsu #8271 üzenetére
Ezt nem mondod komolyan????
Akkor ez egy kamu garancia hosszabbítás lenne?
Az hagyján,hogy a neten fellelhető infók alapján erre is hagyatkozva nyernek bizalmat a vásárlóknál......és még a forgalmazó is külön felhívja a figyelmet erre az opcióra........
Kicsit átba...va érzem magam. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
bendeguz76
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #8266 üzenetére
király.akkor a med 1000-ből a kép menne hdmi-n az erősitőbe,a hang meg koax-on da 300 ba.a dac bol meg sima rca az erősitőbe?nem tiszta ez nekem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bendeguz76 #8261 üzenetére
Jelentem, én használtam DA300-at Med600/Nad T758-hoz és meg kell mondjam, sokkal élvezhetőbb lett minden koncertem/filmem hangja.
Még az FLAC-k is meglepően jól szóltak ( azért a Foobar jobb). Med600-on csak optika van, így azt dugtam a DA300 fenekébe, de az 1000-en van coax, ami gyaníthatóan még jobb lenne.
-
patow
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy V4.0.2 firmware -nál nincs újabb verzió? próbáltam keresni a terméktámogatásban de nem találtam -
bendeguz76
aktív tag
sziasztok.med 1000-es lejátszóm van.sokat javítanék a hang minőségén ha beraknék a rendszerembe egy denon da-300 dac-ot?most ugy néz ki,hogy med 1000 hdmi-n megy bele a denon x4000 erősitőbe.pre out-on két front hangfalaimat egy parasound hca 1500 végfok hajtja.a hangfalak tipusai canton reference 7 dc.szerintem lenne fejlődés de megkérdezném hátha használt már valaki dac-ot a med-del.
-
McAdam6
aktív tag
"Mede8er stopping shipping 1186 players early last year when the last box of 1186 chips they had was used up"
Cserealkatrész hiányában hogyan vállalják fel a garit ? -
bghistvan
senior tag
Nyugtassatok meg,hogy hamarosan működni fog ez az oldal:
,remélem tényleg csak karbantartásról van szó,és valóban működőképes dolog még ez a +3 év garancia kiterjesztés .
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Újratelepitettem a gépemet.
Nem találom a Yadis2mede8er programot.
Valamikor Mongose (azt hiszem) feltett ide a megjelenési mappát,de azt sem találom.Tudnátok segíteni? -
törölt tag
Nem lehet vhogy a lejátszóra applikálni a Netflixet?
-
bghistvan
senior tag
Többieknek is hálás köszönet! 😁
-
bghistvan
senior tag
válasz
dgyuri0123 #8251 üzenetére
Bocsi de telefonról voltam most már látom! 😀 Köszi!
-
Bobbacsi
veterán
válasz
dgyuri0123 #8251 üzenetére
Szintén
-
sziku69
őstag
válasz
bghistvan #8247 üzenetére
Szerintem valami olyat válassz, ami nem pörög nagyon. (5400rpm)
-
bghistvan
senior tag
válasz
lionshamlet #8246 üzenetére
Köszi, de nekem tápegység nélkülire lenne szükségem kb 1Tb méretben.
-
bghistvan
senior tag
Esetleg kérhetnék egy pár linket olyan vinyókról,amiket kifejezetten használtatok illetve használtok még a 600-ashoz?
Köszönöm! -
bghistvan
senior tag
Értem,és Nektek külső táp nélkül kezeli őket?
Nem szeretném a külső tápos megoldást,csak simán usb-n keresztül........
Tudtok ajánlani esetleg konkrét típusokat ( ha lehet akkor a tapasztalaitok alapján) elsődlegesen 1Tb vagy kisebb tárhely méretben(külső táp nélkül) a 600-ashoz amivel problémamentesen teszi a dolgát? -
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Med8er 600x3d lejátszót,eddig bluray lejátszón keresztül néztem a tartalmakat korongokon és pendrive-ról,de mivel már a lemezeket nem nagyon vásárolok,gondoltam áttérek erre az eszköz típusra miután átnéztem a felhozatalt ebben a kategóriában.
Egy másik topikban viszont kissé elszomorítottak,hogy az 1Tb vinyót nem nagyon tudja kezelni,nem tud róla lejátszani,létezik ez?
Létezik hogy 1Tb méretet nem kezel rendesen,inkább kisebb tárhellyel rendelkező vinyót lát rendesen?
Légyszíves segítsetek már abban,hogy vinyó vásárlásnál ne nyúljak mellé,szívesen venném a tapasztalaitokat hogy ez a típus milyen típusú és milyen méretű vinyót kezel rendesen ,probléma és akadásmentesen.
köszi! -
sziku69
őstag
válasz
Bobbacsi #8234 üzenetére
Köszi.
Tegnap kezdtem el igazán foglalkozni a kérdéssel. Eddig csak a repertoárt bővítettem.
Azt már észrevettem, hogy ha mondjuk a "filmek" mappát kezdem el szkennelni, amiben van olyan mappa is amelyik mondjuk több részes filmeket is tartalmaz (saját mappákkal) akkor azokat is "kiszedi" arra a szintre ahol a "filmek" mappa van. Vagyis a többi filmmel együtt látható. Viszont ha először az almappát szkennelem, és utána a "filmek" mappát, akkor nem nyúl hozzá. Vagyis a többi film között látszik egy mappa ikon. Ha arra rákattintok, akkor alatta vannak a filmek.
De ezt azt hiszem csak a média menünél próbáltam meg eddig. A "kedvencek"-nél még nem. -
spiky03
veterán
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Van valami jó szisztémátok a filmek rendszerezésére a kedvencek-en belül?
Nem tudom van-e értelme kategóriánkként besorolni őket. Úgy látom, hogy egy adott mappából (a kedvenceknél) elő lehet hívni műfajonként a a filmeket.Ti hogy oldjátok meg?
A média könyvtárba ha belépek, akkor ott a "borítókon" rajta vannak az almappák is. Valami hasonló lenne jó a kedvenceknél is. Ha ezekre a mappákra rákattintanék, akkor írná ki a film adatait is.
Pl többrészes filmeknél. Die Hard 1, 2, 3, 4. stb. A mappanév Die Hard lenne, mondjuk az első rész borítójával. Rákattintva előjönne a filmből egy poszter kép. Rajta az összes rész borítóképével.Hasonlóképpen lehetne a filmeket így kategoriák/korhatár szerint besorolni, és megjeleníteni?
Nem tudom mennyire vagyok érthető?
vagy eleve hülyeség az egész elgondolás?
(lehet hogy túl bonyolult vagyok?)
-
Gawamatsu
senior tag
A medúzásokból nem tudom mit kellene tudni lejátszania a med-nek, de HDD-ről a gép (i5 3rd gen, 16Gb ram) a 90Mbps-et,
SSD-ről 100-110Mbps-et játszotta le akadásmentesen.
A nagyobb bitrate-eseket is tolta, lassítva. -
Gawamatsu
senior tag
Lejátsza, csak egy idő után, beakad annyira, hogy pont mérges legyek. Utána megy tovább.
Pl Masterminds_2016_Read_NFO_720p_BluRay_DD5_1_x264_HUN-GS88 verzió is beakadt fél óra után,
pedig az csak 6 139 kb/s az infoja szerint.De eddig csak smb-n néztem filmet, majd megnézem nfs-en is csinálja e.
-
Gawamatsu
senior tag
Hali,
leteszteltem.
Gyorsan ment, mert hamar kiderült, hogy a Powerline Etherneten keresztül SMB-vel max a 35Mbps-es,
NFS-sel a max 40Mbps-es H264 videókat játsza le szaggatásmentesen.A HVEC-eket és a 4K-sokat unsupported video és unknow codec üzikkel visszadobta, de ez nem is csoda, hisz nem tudja a H265-öt és nincs 4K-s kijelzőm.
A lehetőségeim jelenleg:
1. Hozok piszokhosszú kábelt és megnézem azzal mit tud a Powerline-t kihagyva (ebben az esetben van egy eladó PLA párom) és gonsoskodhatok esztétikus és nem balesetveszélyes kábelezésről2. A NAS-t a TV melé teszem és jól kihagyom az egészből a med600-at, mert a NAS-nak van hdmi kimenete,
de ebben az esetben is kell
a. hosszú kábel az adatmásoláshoz
b. PLA, de így lassú a rámásolás3. Maradok a 30-40Mbps-os max 720p filmeknél.
[ Szerkesztve ]
-
patow
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy beállítom a videó mód beállításoknál 1080p/60Hz re és néha fogja magát és magától átáll 1080p/50Hz re ,ez mitől lehet és ha át áll mennyire ront ez a képminőségen .A választ előre is köszönöm (Egy Samsung Ku 6400 re van kötve) -
206 cc
senior tag
Sziasztok
Aki profi angolból esetleg ráírhatna a cégre hogy terveznek e még valami újabbat med készülékben vagy esetleg újabb firmware-t? -
Fifi
őstag
válasz
Gawamatsu #8219 üzenetére
Szia!
Nálam a BD50-et is akadás mentesen lejátsza a gigabites hálózatról
Pl. egy kikölcsönzött film infoja szerint:Total Bitrate: 34,91 Mbps
Video: MPEG-4 AVC Video / 27431 kbps / 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1Wifi-t felejtsd el nagy bitrátájú filmek lejátszásához. Nem az a gond, hogy a NAS nem bírja?
Segíthetek tesztelni.
Jellyfish Video Bitrate Test Files oldalról tölts le teszt file-t. Amelyiknél akad nálad hálózatról, azt linkeld be. Én is letöltöm és kipróbálom, hogy mi a helyzet nálam vele.Bye, Fifi
-
Gawamatsu
senior tag
Hali,
mostanában, hogy átáltam USB HDD-s lejátszásról NAS lejátszásra, bizonyos filmek meg-meakadnak egy idő után.
Wifi-ről nagyobb beakadások voltak. És szinte nézhetetlenig fajult a dolog.
Pl 720p-s az beállt 30 perc után, de ugyanaz 480p-ben simán ment, csak ronda ugye.Gondoltam, hogy gond lehet a Wifi-s lejátszással, így a NAS-sal együtt vettem powerline adaptert is.
Mielőtt kérditek (ha kérditek) Gigabit-eset vettem, de persze nem tud annyit.
Nem is értem minek átulnak 100Mbit-eset, képzelem az mennyit vihet, ha ezzel (1000Mbit) volt a letöltés NAS-ról
notebookra (mind2 Gigabit-es porttal, köztük Gigabites ModemRouter (UPC Conenct Box) Cat6 kábellel) 100-200Mbps.Szóval vezetéken sokkal job ba helyzet, csak néha, kb fél másodpercre akad meg, de inkább ne tenné.
Olvastam valahol, hogy a med-ek a maga 1 magos CPU-jával szoftveresek hálózatozik és ezért nem folyamatos a lejátszás, mert elmegy az erőforrás a Wifi/LAN kezelésre és nem marad elegendő a lejátszársa (nagyobb felbontás, bit rate mellett).
Mit lehet tenni? Direkt azért lett NAS, hogy ne kelljen USB lemezezni
-
sziku69
őstag
válasz
dgyuri0123 #8217 üzenetére
Köszi. Majd jövök ha valahol elakadtam.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #8216 üzenetére
Fontos, így leírom...
A Bubble UPNP-n belül be kell állítanod, hogy mikor mi legyen a forrás és mi legyen a lejátszó. Ez pont azért van, hogy szabadon választhass a lejátszó és a forrás eszköz között. Ez a főmenü. Itt kell látszódnia a Med-nek és még minden DLNA eszköznek, amit beállítasz. Pl. TV, PC, stb. Előtte persze be kell állítani a hálózatot. Ha ez megvan, onnan kezdve tallózhatsz a fájlok között, akár film, akár zene, akár kép és minden a telefonodról tudsz vezérelni. (nem teljesen ilyen a főmenü, de látszik a lényeg) Itt már a könyvtár látszik.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sziku69 #8215 üzenetére
Úgy-úgy.
De mondom, akár a telefonodon is hallgathatod a "Med-en" tárolt zenéket, ha úgy szeretnéd. Akkor a Med csak a forrás lesz. Mintha jutuboznál'....
Csak akkor a Med lesz a szerver és a telefonod a lejátszó... érted.De meg is fordíthatod az információáramlást és a telefonodon lévő anyagokat játszod le a Med-el. Ezért írtam, hogy úgy kevered az eszközöket, ahogy neked tetszik. Bocs, de nem tudom ennél egyszerűbben leírni...
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
válasz
dgyuri0123 #8214 üzenetére
Ha a med-re van rákötve a fejhallgató adója, és a telefonról irányítanám, hogy mi szóljon a med-ről? Hogy a tv-t ne kelljen bekapcsolni ahhoz, hogy lássam a listát.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sziku69 #8213 üzenetére
Med menüjében engedélyezd a DLNA szolgáltatást és szervert. Ha a telódon már ott a Bubble UPNP, akkor meg kell kerestetned vele a Med-et a hálózaton. Onnan kezdve azzal irányíthatod az összes médiafájlodat. Sőt, ha azt akarod, még a telefonod is lehet lejátszó és a med-en (HDD) lévő anyagokat azzal is le fogod tudni játszani. Magyarán a Bubble UPNP összeköt mindent, mindennel, ha szeretnéd. Akár a tévéd is lejátszó pl. a telefonodon tárolt fájlokhoz. Remélem érthető voltam.
Nem olyan bonyolult, csak elsőre rémisztő talán, de később baromi kényelmes. Persze csak azokon az eszközökön működik, ahol van DLNA lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
válasz
dgyuri0123 #8210 üzenetére
De van. Hogy is van ez?
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Használ itt valaki vezeték nélküli fejhallgatót a kütyühöz? Az rca kimenethez hozzá lehetne kötni a fejhallgató rádiós jeladóját egy Jack dugós átalakítóval?
Illetve lenne egy usb jeladós wifis fejhallgató is.Mit javasolnátok?
A tvre rá tudnám kötni, de zenét is hallgatnék rajta, és ahhoz nem kell a tv.
-
Szabadh
tag
válasz
tobias40 #8204 üzenetére
Ezért kell nem akármilyen tv.
LG van most. Webos2 működik, de lassú. Neten ncoron böngészni nem jó. Lejátszó szépen viszi a full hd filmeket, de a mappázása szörnyű.
DE a sony android tévéiben az X1 proci bőven elég mindenre.
Egy KODI-val, vagy Archos playerrel pillanatok alatt a listánál vagyok, és a lejátszás, hangok is rendben vannak.
És egy távirányítóval kevesebb -
tobias40
veterán
válasz
Szabadh #8202 üzenetére
A beépített lejátszót a Tv-ben meg messze kerüld el mert ott tuti hogy megalkuvások lesznek ha "normális" full hd filmeket szeretnél nézni!Ha a cél a youtube stb nézés arra bőven jó bármelyik tv lejátszója.
De ha már egy ilyen értékű pléjert vettél akkor gondolom vannak minőségi igényeid is amit nem hinném hogy a beépített lejátszó kitudna elégíteni!Miben lassú a mederer,én még nem vettem észre sehol pedig használom 3 éve.?
-
-
Szabadh
tag
válasz
tobias40 #8201 üzenetére
Nem mondom, hogy rossz. Szépen lejátszott mindent.
De lassú. Sokéves konstrukció.
Én már hozzászoktam, hogy ezerrel tudok lépkedni mappák menük között.Olyan lejátszót vadászok ahol bekapcsolom, és az egész filmes procedurát ott intézem.
Böngészés, letöltés, előzetesek, felirat keresés....Ez tudja is ezeket, de lassan.
Most egy androidos tv-n gondolkozok. Kodival, böngészővel, gyors youtube-al.Nah de nem is megyek bele jobban, ez nem a milyen lejátszót vegyek fórum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...