- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- R.I.P. Aláírások
- gerner1
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8416 üzenetére
Sejtettük, hogy ilyesmi történt, de legalább megnyugodtál.
SZERINTEM akkor kell a NAS, ha leginkább hálózatról néznél BluRay filmeket, ÉS nincs laptopod. Én laposról nézek filmeket SMB szerveren, 720p / 1080p felváltva és semmi gondom vele. A NAS nem olyan csendes, hogy pl. abban a szobában legyen, ahol alszol. A laptopot este kikapcsolom és passz. De nyilván lehet ezt másképp is csinálni.. bár semmi értelmét nem látom, hacsak nem BD50 3D a fő forrás, mert az elég hardver igényes tud lenni.
-
walter70
tag
válasz
bghistvan #8404 üzenetére
Garanciáról annyit,hogy nekem is hasonló gondom volt a lejátszóval tavaly.Néha nem ismert fel semmit,néha nem reagált a távra.
Pénteken postáztam a szervízbe egy rövid hibaleírással,következő szerdán már újra nálam volt,minden plusz költség nélkül.Nem értek hozzá,lehet,hogy valami kontakt hiba volt,ők nem közölték,én meg nem érdeklődtem.
Azóta is rendszeresen (hetente többször) használjuk,semmi gond vele.Hdd-ről én is átértem a nasra. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8403 üzenetére
Csak ötletelek...
És nem húzom ki mindig a hdd-t, csak ha eszembe jut. Mivel leginkább SMB-ről nézek filmeket, így ritkábban kell hdd. Egyébként van, hogy hetekig nincs bedugva hdd, a hálózatos lejátszás miatt, de ha bedugom, simán bootol.. A táp nekem is mindig eszembe jut, mint hibaforrás. Jó lenne egy másik 12V-os táppal is kipróbálnod. De őszintén, már nem nagyon tudom, még mi lehet a hiba. Végső soron a Med is lehet hibás, hiszen a nagy számok törvénye alapján simán előfordulhat ez is.A kedvencekhez adás is találgatás..
-
sziku69
őstag
válasz
bghistvan #8400 üzenetére
Ha mindent szabályosan csinálsz, akkor hibátlanul kéne tennie a dolgát. Valami nem stimmel szerintem a lejátszónál. Ha valahonnan tudnál szerezni hozzá egy DC 12V 2-3 amperos tápegységet, azzal esetleg ki lehetne szűrni a tápegység hibát. Ha a meddel van probléma, akkor én gariztatnám. Nem kéne más típusú lejátszó.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8398 üzenetére
A PC más tészta. Az nálam is azonnal látja de a Med-nek kell vagy 20-30 mp, mire beolvassa a mappákat. Attól nagyban függ a bootolás ideje, mennyi a mappa van rajta. És a hdd lednek nem világítani kellene, hanem villogni, mert az jelzi, hogy olvas a fej. Ha világít, az csak azt jelzi, hogy áram alatt van. Ráadásul én sosem választom le külön a med-el, csak simán kikapcsolom és ha leállt a hdd, kihúzom a med-ből és annyi.
Azt nem próbáltad, hogy a hdd-t beteszed a kedvencek közé? Persze, ha már beolvasta a tartalmát... és akkor legközelebb onnan tallózod. Én így csinálom már 2 éve és soha ilyen gondom nem volt. Az előfordult, hogy 2 hdd-t egyszerre még lassabban talált meg, mint 20-30 mp, de nem sokkal.
-
sziku69
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8388 üzenetére
Ha a táp alulméretezett, akkor előfordulhat ingadozás, de azért meg lett ez tervezve. Én nem szeretem ha egy táp így ki van dekázva, ezért cseréltem le nagyobbra, de semmi konkrét okom nem volt.
A Med analóg kimenete elég gyenge különben. Ha teheted, próbáld ki optikai kimeneten is, hacsak nem rosszabb a házimozid beépített dacja. Egy próbát mindenképpen megér... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8376 üzenetére
Szerintem ne félj a nagyobb HDD-től. Kérj kölcsön egyet és azonnal meglátod. Ismétlem, nálam 2db, egyenként 2 TB-os HDD fut rajta egy időben, hibamentesen.
(#8377) sziku69: Most vettem hozzá egy 3A-es asztali tápot, mert az volt az érzésem, hogy a gyári táp gagyi. Eleve a dugó-tápokat nem szeretem valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
válasz
bghistvan #8376 üzenetére
Nekem med800x3d wifis van. Beépített 4tb- winyóval. Pár hétig ment úgy hogy volt még rákötve egy 2,5 ös 500 Gb- vinyó, és egy dvd-rw usb-s.
Akadásom nem volt sohasem hdd-ről. Képminőség romlás pedig szintén nem. Hálózatról akadozott amíg sambát használtam. Most egy asus rt ac68u router funkcionál "nas"-ként nfs megosztással. A 3d br filmek simán mennek akadozás nélkül.A med800-nak is, és a med600-nak is DC 12volt 2A tápellátása van gyárilag. Lehet hogy egy picit alulméretezett, ha teledugdossuk mindenfélével.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8362 üzenetére
Na ez már gond, mert annak mennie kell minden lacafasza nélkül. Nálam 2TB-osak mennek egyszerre, hibátlanul.
Megformáztad mondjuk NTFS-re? Bár gondolom eleve úgy van formázva. De a Med tápja is lehet ludas.
2A kell neki, ha mindkét HDD rá van dugva. Ha a tápnak bármi hibája van, akkor nem bírja a terhelést. Nélküle meg alig fogyaszt a Med600.
Számítógép egyből felismeri a HDD-t? Volt egy WD-m, aminek a kábele rossz volt és a laptop nem ismerte fel a vinyót, de a Med600 igen. Ettől még lehet fordítva is..[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8359 üzenetére
Még nem mondtad, hogy 2,5 vagy 3,5"-osak a HDD-k. 3,5"-nál talán még elindul külső táp nélkül egy 500 GB-os, de annál nagyobb biztos nem, mert sokkal nagyobb az áramfelvétele, hiszen kétszer annyi lemezt kell pörgetnie a motornak. És akkor még nem tértem ki arra, hogy 7400 vagy 5400 RPM-es a fordulata, mert az sem mindegy.
Ha nagyon hosszú a kábel, az nem jó.. de lehet kábelhiba is. Cseréld ki.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8356 üzenetére
Szia!
De ugye 2,5"-os HDD-ket akasztottál rá?
Nekem pl. 2 db 2TB-os USB3.0-ás (1 Toshiba, 1 WD) lóg rajta régóta és tökéletesen, akadás mentesen működik. De korábban az USB 2.0-ás is ugyanígy működött.
A kadenciának semmi köze a HDD-hez. Azt menüben kell beállítanod.
De azt is el tudom képzelni, hogy szar a tápod, mert ha le van terhelve + HDD-vel, akkor megmakkan. Nem melegszik nagyon?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bghistvan #8278 üzenetére
Ha nincs senki én mondok valamit.
Ez nem PC. Lassú proci van benne... De miért nem HDD-t használsz...azzal nem lenne gondod és jóval olcsóbb is, mint egy pendrive. Vagy ott a hálózatos lejátszás, ami még könnyebbé teszi az alkalmi filmnézést. SMB-t beállítod és mehet is PC-ről vagy laptopról. Nincs dugdosás, nincs másolgatás, stb.
-
sziku69
őstag
válasz
bghistvan #8247 üzenetére
Szerintem valami olyat válassz, ami nem pörög nagyon. (5400rpm)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone-t használók OFF topikja
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Video digitalizálás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bittorrent topik
- További aktív témák...