-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy med800 wifishez.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges e az LG tv-m smart távirányítójával összehozni az irányítását?
Már annyi távirányítónk van, hogy sok. -
coreska
aktív tag
válasz
charlie1975 #7992 üzenetére
Az említett lejátszókon kívűl itt is szétnézhetsz.
-
aldebaran
addikt
válasz
charlie1975 #7981 üzenetére
Erre van megfelelő topic: Milyen asztali médialejátszót?
Itt azt tudjuk mondani, hogy a mede8er egy űber jó lejátszó. Pont. Ha más kell, ott a fent említett topic.
Vagy ezekből keress egyet, ami tetszik.
Ez pont olyan, mint a női bugyis topicba beszólni, hogy ajánljatok férfi gatyát.
-
dgyuri0123
nagyúr
Hozzáfűzném végszónak: egyetlen elégedett popcorn tulajdonossal nem találkoztam, csak elégedetlennel. Egyetlen felhasználónak nem működött "normálisan" a lejátszója, hanem a legkülönbözőbb hibákat produkálta napi szinten és a lényeg...a support sz@rt rájuk magasról. Semmilyen segítséget nem kaptak, a fw-t soha, vagy alig javították, így aztán mindegyik tulaj eladta a "szeretett" popcornját. Való igaz, nekem személy szerint nem volt, de ismerek jó sok embert, akinek volt és soha az életben többé nem akarnak popcornt venni.
Ezzel szemben a Mede8er tulajdonosok (szerintem) bármikor megvennének egy újabb Mede8er modellt, mert annyira magas az elégedettségi mutatójuk. Ez az apró különbség a Med és a Popcorn között.
Azt is értem, hogy adtál egy ötletet... de nem kötelező elfogadni ugye?
Én csak véleményt mondtam, te meg egyből támadsz. Miért is?[ Szerkesztve ]
-
206 cc
senior tag
válasz
dgyuri0123 #7994 üzenetére
Na Ez az igazán korrekt válasz!!
-
206 cc
senior tag
válasz
dgyuri0123 #7991 üzenetére
De mond már mi a hiba ott???...van készüléked vagy honnan veszed ezt?? Vagy nincs?....mert akkor ne terjeszd itt az urban legendákat!!.
Pont azt felejted el,hogy ez egy 5 éves készülék amit már ideje volt kiismerni...persze hogy nincs hiba vagy kevés!!...de amiket írtam ehhez képest űrtechnikák szóval hagy már ezt a "ez a legjobb ,meg hibátlan" szöveget.
A Popi fórumban már ami itt van kicsit beleolvastam ...alig említenek valamit...ja és ott nem lehet user error?!
De a legfontosabb a tagtárs 4K lejátszót keresett én ajánlottam a legjobbakat erre belekötsz ,hogy az így meg úgy hibás!! Mutass jobbat vagy hibátlant ...én kb. A megjelenéskor vettem a medet hát volt itt is hiba bőven!! Szóval nem kell feleslegesen elrémíteni senkit sem,ha akarja utána olvas ,fórumozik esetleg kipróbálja az üzletben és eldönti megfelel e számára! -
charlie1975
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #7991 üzenetére
Nem találtam az új popcornhoz topikot
-
dgyuri0123
nagyúr
".mintha itt nem lenne hiba?!."
Hát...nincs is hiba.
Legtöbb esetben user error-ról beszélhetünk. Szemben a Popcorn "állandóan" jelenlévő, "napi szinten" előforduló bugjaival. Én 3. éve használom a Med600-at és semmi gondom nem volt vele. Kivéve (amit jeleztem) a user error-t, mert nálam is előfordult már ilyesmi. Azonkívül ez a Med topik, nem Popcorn, ha érted.
Ha valakit érdekel a másik, át kell menni oda érdeklődni (szerintem).
-
charlie1975
aktív tag
Sajna nem találok a popcornhoz forumot ahol minden lelenne írva mint a medhez érdekelne ha a medhez használt külső vinyoimat csatlakoztatnám a popcornhoz és beszkenneltettném a filmeket ugyanúgy működne a jukebox?
-
206 cc
senior tag
válasz
charlie1975 #7988 üzenetére
Nem kell tragikusan venni azért a bug jelen van mindenhol! Nem igazán értem azt a postot?!...mintha itt nem lenne hiba?!...Ne felejtsük már el a Popi már akkor medialejatszót gyártott amikor a Med még nem is létezett..!!
Ja igen és ami a legfontosabb NINCS más alternatíva ! ....
Nem követem sem a Popi sem a Dune topikot de ott is van fejlesztés-frissítés már ha kell egyáltalán?! Sőt hozzátenném jelenleg nem néztem a med frissítéseit sem de már itt is fél éve volt szó új firmware-ről szóval ami jó azt nem kell cseszegetni!Dgyuri0123: nem tudom neked van esetleg a nevezett lejátszókból?...vagy honnan a tapasztalat?
-
charlie1975
aktív tag
Igen nem ismerem őket mivel med600 am van csak azt ismerem de most nem lettem okosabb a 2 ellentmondó tanácstól szoval akkor mi lehet az alternatíva számomra?
-
206 cc
senior tag
válasz
charlie1975 #7985 üzenetére
Látom nem ismered a medialejátszókat?! Kb. a két legnagyobb nevet ajánlottam ami a piacon van!!! A Popi az "etalon" névvel fémjelezhető cuccos....minden jó mi kell van bennük!
-
charlie1975
aktív tag
ez a baj nem értem a med miért nem adott ki még ujabb gépet
amiket ajánlottatok azoknak milyan a jukebox részük van egyáltalán benne használható?
-
206 cc
senior tag
válasz
Ami jó minőség lenne az a Popcorn Hour VTen de az árban 60K ....és ugye VXP elektronikás tehát képben igen jó! 4K,3D,Flac,DTS HD,stb.stb....vagy van a Dune HD Solo Lite ez 65K ebben szintén Sigma proci VXP-vel és újabb fejlesztés !!!?....szintén tud sokmindent!!
-
FeRkE
őstag
válasz
Majd az uj Med..
-
charlie1975
aktív tag
Sziasztok tudnátok valami lejátszót ajánlani ami ugyanazt tudja mint a medem csak tudja a 4K t is?
-
libus
őstag
válasz
galaxys80 #7976 üzenetére
Az Asus router NFS Exports fülnél, túl "mélyen" adtam meg a routerhez csatolt hdd-n lévő tartalom/mappa elérési útját.
/mnt/sda3/samsunghdd/ volt megadva elérési útnak, és ezen belül volt a Filmek mappa.
Amint /mnt/sda3/ -ra változtattam az elérést, mindjárt jó lett.
Azaz így 1 mappával beljebb találja a Med600 a filmek mappát. -
libus
őstag
Üdv!
Valamiért nem scenneli be a Med600-om a filmek borítóit.
Kb. azóta csinálja ezt, mióta routert cseréltem.
Routeren NFS szerver be van állítva. Fix IP megvan adva a Med600-nak. Feltettem már a legújabb fw-t is a Med600-ra, de semmi változás.
Mi lehet a baj? -
flexomaci
tag
válasz
dgyuri0123 #7972 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Böngészgettem én a google-t, de nem igazán találtam feltünő, lényeges tudásbeli különbséget. Ezért is kértem a segítséget. -
flexomaci
tag
Sziasztok!
Mede8er vásárlás előtt állok. A 3d nem fontos, bár ahogy nézem, szinte mindegyik ma kapható modellben ez már alap. Igazából az érdekelne, hogy a 600-800 és 1000-es típus közül, melyik a legjobban támogatott. Gondolok itt frissítésekre és lejátszható hang és videóformátumokra. A belső merevlemez szintén nem mérvadó.
Előre is köszönöm a segítségeteket és a véleményeteket. -
sony309
őstag
TP-Link routerre próbáltam rádugni HDD-t/pendrive-t, de sajnos nem sikerült működésre bírnom, hogy lássa a Med.
Mondjuk azt se sikerült, hogy a Med lássa a két gépem megosztott particióit.
Mindkét gépem látja egymás HDD-it és a Med-re dugott HDD-t, de a Med nem látja.Már nem is próbálkozok.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lionshamlet #7967 üzenetére
SMB-t használok, teljes megelégedéssel. Fogalmam nincs, hogy kellene win alatt NFS-t beállítani.
(#7968) fgo : Értem, de akkor sajnos nincs ötletem.
[ Szerkesztve ]
-
fgo
tag
válasz
dgyuri0123 #7966 üzenetére
Nem a windows szeretném vele elérni hanem a routerhez csatlakoztatott(USB) HDD.Az a gond,hogy valamiért nem látja a Workgroup csoportban .Ehhez szeretem volna manuálisan hozzá adni.A himediat azért hoztam fel mert ahhoz manuálisan(ip cím,megosztott könyvtár neve,stb)hozzá tudtam csatlakoztatni és működik de a mede8er nem.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
dgyuri0123 #7966 üzenetére
Nfs beállításra is tudsz e vmi okos kis leírást?
-
dgyuri0123
nagyúr
SMB-hez semmit nem kell állítani, ha windózhoz' akarsz csatlakozni. Engedélyezd az SMB szervert és kb, ennyi. Persze oszd meg a mappáidat win alatt is és ne legyen jelszavas védelem a hálózatra. "Workgroup" csoportot kell kiválasztanod ( vagy beírnod? ) majd, ha keresed a számítógépedet a Med-el. Erre az utóbbira nem emlékszem pontosan.
-
fgo
tag
Nem látja a lejátszó(himedia látja) a routerre kapcsolt külső hdd,manuálisan lehet kapcsolatot létre hozni? A smb nem tudom ,hogy kell.
-
galaxys80
veterán
Tegnap este véget ért a kálváriám és megoldódott a probléma.
A routeres topikban egy fórumtárs ötlete nyomán ránéztem a IP címemre és kiderült, hogy a napokban meghosszabbított szolgáltatói szerződésben nem állították be a publikus IP címet.
Egy gyors telefon, router újraindítás és megint tökéletesen megy a szkennelés.
Ügyintéző kislány elvett az életemből 1 napot. -
sinick
senior tag
válasz
galaxys80 #7954 üzenetére
Nem tudom... nálam rossz DNS esetén volt accuweather, volt YT, de nem volt Jukebox scannelés. (Nem ismerem a MED lelkivilágát, de ha a accuweather-t ést YT-ot direkt IP-be használja, akkor nem kell DNS, ha URL szerint, akkor kell névfeloldás, így kell DNS.) Többit akkor nem próbáltam. DNS-t javítottam és ment.
-
galaxys80
veterán
Az a kis földgömbös .WEB feliratos ikon lenne a böngésző?
Mert arra nyomva ki is fagy a meder. -
galaxys80
veterán
válasz
dgyuri0123 #7951 üzenetére
Azt hiszem feladom.
Tényleg elképesztő, hogy egyik napról a másikra fogja magát és nem működik.
Mindegy. Karácsony után nézek helyette valami mást. -
galaxys80
veterán
válasz
dgyuri0123 #7949 üzenetére
Mederben hogyan lehet a google dns-t beállítani?
Hiába állítom át a fix ip-nél a 8.8.8.8-ra a DNS szerver ipcímét, akkor is marad a 127.0.0.1 -
galaxys80
veterán
Új fejlemény.
Próbáltam belépni a TMDB aplikációjába.
Ez az üzenet fogadott:https://www.themoviedb.org/ can not be loaded, for SSL handsake failed.
Please check your SSL, Press return to exit application.Ezt írja FB és a Vimeo appra is.
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz
galaxys80 #7945 üzenetére
MED-ben DNS? Én is szívtam egy napot hasonlóval. Új routert raktam be és valtozott a hálózat 192.168.1.x-ről 192.168.0.x-re. A MED Dhcp-n volt, rendben kapott is ip-t, vola háló, volt YT, viszont a DNS mindig kézi és azt elfelejtettem átállítani (nálam az mindig a router).
-
galaxys80
veterán
Na most vágom ki a franca innen ezt a szart.
Mindent megpróbáltam.
Factory Reset, router reset, dhcp, fix ip.
Mindenhol van netem (hálózat, youtube) mégsem működik a szkenner. -
galaxys80
veterán
Kínomban nyomtam egy gyári beállítások visszát.
Most ugyan végigfut a szkennelés, de semmit nem talál.
Ránézne valaki, hogy nála megy-e? -
galaxys80
veterán
Meghalt a szkennelés a Jukebox-ban nálam. Csak pörög-pörög a karika 10 perce, de semmi.
-
tobias40
veterán
Már nem tudok szerkeszteni,bocs!
Roger Waters - 2015 - The Wall (X264 1080p DTS-HD+AC3+FLAC engdub hunsub KaKaDu)Ennél próbáltam,és ezt ajánlom mindenkinek mert nagyot szól és nekem a fiatalkoromat hozza vissza!
Jah és még LP-n is megvan nekem az "eredeti" dupla lemezes...
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
kenny123 #7929 üzenetére
Nekem is talál feliratot,még sosem kerestem csak hogy most szó volt róla!
Ennek akkor van értelme ha eleve felirat nélküli fimnél keresel?
Mert én olyannal próbáltam amihez van "gyári" felirat,találtam kettőt leokéztam az egyiket de nem került be pluszban a feliratok közé még egy magyar felirat választási lehetőség.Igazából mindig magyar hangú filmeket nézek de kíváncsi vagyok!
-
kenny123
addikt
Jólvan, akkor látom másnál is szarakodik egy ideje a felirat letöltés. Azt hittem, nálam van a probléma.
Viszont mostanában azt csinálja, hogy csont lassan, akadozva játszik le szinte mindent. MED-re kábellel megy a nasról a cucc, laptopra meg wifin, itt még sem akad. Ötletem sincs miért, de idegesítő. Ez is mostanában kezdődött, elmúlt 2 évben szinte soha nem volt ilyen.Gondolkodtam esetleg frissíteném a rendszert, jelenleg v4.0.2 van, jul 30-ai kiadási dátummal. Van ennél frisebb fw, ami esetleg orvosolhatja a problémámat?
Vagy csak durrantsak neki egy resetet, hátha megoldódik?Köszi.
-
demmer123
őstag
Segítséget szeretnék kérni.Szerintetek lenne képminőség javulás ha vennék egy MED600 média lejátszót?
SONY KDL50W805C a tv-ém.Jelenleg Be épített média lejátszóval pendriveról nézek filmeket.
BD50-ről Remuxolt változatokat Bluray Remux-ot,nézek.
Szerintetek lenne javulás?
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak, akinél még megy a felirat letöltés, milyen DNS van beállítva a playerben ?
NETWORK, Wired vagy wireless setup. FIX, MANUAL IP és ott alul a DNS server mi ?
-
tl-x
addikt
Sziasztok. Plex szevert használok PC-n azt látja is a Mede8er-em is (nem smb és nem nfs hanem udnp talán?). Ebben a kapcsolatban lévő elemeket nem lehet scannelni vagy a kedvencekhez adni? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz
dgyuri0123 #7912 üzenetére
Sajnos* Igazat kell adnom dgyuri0123 fórumtársnak. A Med tényleg akadás mentesen játszik le filmeket.
* Gondoltam, jézuskára meglepem magam egy Droidos, H265-öst is tudó csodával. A Kodi mellett a MED/Dune kezelőfelülete tényleg "csehszlovák", de már találkoztam több filmmel, ami Kodi alatt akad + sokat kell mókolni.
-
bl4ze
veterán
válasz
dgyuri0123 #7912 üzenetére
+1
kár, hogy az online felirat keresés, letöltés nem működik 1 hónapja
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
zjuhasz #7911 üzenetére
Biztos jó a Málna, de macerásabb.
A Med egy céleszköz, ami ugyan nem variálható kedvedre, cserébe stabil, mindent akadás mentesen és remek képminőségben játszik le. Jóformán plug and play eszköz, ami a Málnáról-Kodiról nem mondható el, szerintem.
Valamint jól jön a testes, "valódi" méretű távirányító, amivel szinte egy gombnyomásra elérsz minden funkciót.De ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
gondolkozom egy MED600 vásárlásán, de 2 dolog elbizonytalanít:
1. lehet, hogy hamarosan jön egy újabb hardver verzió?
2. Esetleg egy Raspberry pi jobb lenne kodival olcsóbban (27körül megvan)
Mi a véleményetek?
Tudom, hogy egy még nem létező új hardverről nem lehet sok értelmeset mondani, de egy raspberry kb már tudja azt, amit ez?[ Szerkesztve ]
-
ERPY
őstag
válasz
dgyuri0123 #7907 üzenetére
Manapság már minden teló úgy rögzít, szal nem csak filmekben kell gondolkozni.
-
sirály69
őstag
Tudja valaki, hogy lesz-e 4K-s lejátszója a med-nek...?
-
gógyi
aktív tag
Én akkumulátorról táplálom a Medet, képen nem látok különbséget 50-es plazmán, de hangban teresebb, mélyei pontosabbak. Persze lehet hogy csak placebo :-)
-
dgyuri0123
nagyúr
A SIM-ek nagyon jók, így még az is lehet, hogy sokkal jobb lesz, mint volt, sőt, gyanítom, hogy így lesz.
A Med különben jó képességű lejátszó, de 50-55" felett, főként "profi" minőségű TV-vel, azért láthatók apróbb anomáliák. Egy projektor viszont nem tud annyira jó minőségű képet előállítani, amire egy korszerű tv, (szerintem) képes. Így a Med apróbb hibái is rejtve maradnak. Ismét szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Vallás
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Asztalos klub
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- További aktív témák...
- LG 65QNED91 MiniLED 4K 120 Hz , 3ms Gaming TV / Play Station & XBox Támogatás!
- LG 75NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- LG 75" Qned813RE 4K UHD Qned SMART 120HZ Gaming TV PS/Xbox Támogatás!
- SPC SM900 mikrofon
- -ÚJ- Razer Barracuda Pro Bluetooth + 2.4 Ghz Vezeték Nélküli Fülhallgató GARANCIÁLIS 2027.01.22-ig