Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Romvr
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Érdekes elmélet és a Star Trek-ben egyedül ez zavart engem is. Mindenki ugyanúgy nézett ki mint egy ember csak maximum jobban ráncolta a homlokát, vagy hegyesebb volt a füle, más színű a bőre és ezek kombinációi.
Pedig alakulhat ki intelligens élet humanoid formától eltérően is. Bár tény hogy a technológia "összerakásához" nem árthat valami fogó nyúlvány. Hülyén is néznének ki a delfinek laptoppal a nyakukban
A másik meg a nyelv. Ezt mindig lehet valamivel kimagyarázni: Univerzális fordító, közös nyelv... Mass Effect is szerintem valamelyiket használja. (Unkaza bunk Dzsedáj, Csó pé pó lá! Jedi Outcast, Kotor mindörökké
)
Azt meg hogy milyen léptékű az élet: Ha csak a földi evolúciót vesszük alapul akkor ott vannak a dinók. Milyen baromi nagyra nőttek már? És mit értek el vele? Nagy test, kicsi agy.
Ebben a játékban meg a Krogan faj ami tetszik kinézetre. Kár hogy nem lehet velük lenni. Mondjuk azt a púpot a hátukon... nem kellett volna.
-
tiv83us
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Pásztor Pálinkás"?

-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Csöcsös Shepard.

-
Na erről beszéltem!
Ez a kétlábú humanoidos-idegen dolog egyértelműen filmes sztereotípia.
Még a CG elterjedése elött macerás lett volna valaki belegyömöszölni egy 9 lábú 2 fejű 1 méteres bogár öltözékébe, hogy az viszonylag úgy mozogjon, ahogy azt elvárnánk egy 9lábú2fejű1méteres bogártól!
Meg a másik, hogy nem biztos, hogy más bolygógon is olyan léptékű az élet mint itt a földön. Lehet, hogy valahol 3 kilóméter magas lények laknak, és ha egyszer idelátogatnak a földre, nem biztos, hogy észrevesznek minket azonnak, lehet, hogy egy két falvat eltaposnak mielött egy városhoz érnek
Aztán azt sem lenne szerencsés gombatelepnek nézik! 
Lehet, hogy most mi tapossuk rommá a marsi civilizációt!

-
Azért abba vicces lenne belegondolni, hogyha mondjuk az egyik StarTrek sorozatban az "idegen lények" az "eredeti" hangjukon szólalnának meg akkor szinte az egész sorozat feliratos lenne. A feliratozás a StarWars univerzum 6 részében elmegy, de egy 8 évados TV sorozat nézettségének betenne rendesen.
Meg különben is találkozott már valaki valakivel az Anthares-ről? Lehet, hogy tényleg angolul beszél
Egyébként is a játékban többnyire humanoidok vannak, tehát "belefér" hogy érteni lehessen amit mondanak. A hannar(?)-oknak tényleg olyan a hangjuk mintha valaki egy porszívó csövébe beszélne. 
Jópofa mikor a fikciót boncolgatjuk, aztán még a saját problémáinkat sem tudjuk megoldani... -
-kdM-
senior tag
Ha mar mindenki azon lovagol, hogy az idegenek angolul beszelnek akkor mar leirom en is, hogy mi nem tetszik sok sci-fiben, igy a mass effect-ben sem. Szamomra az a hihetetlen, hogy mi a valoszinusege, hogy egy teljesen mas bolygon ahol kialakul az elet, egy az emberihez hasonlo evulucio megy vegbe es igy termeszetesen minden "aliennek" 2 laba es 2 keze van? (vannak persze kivetelek hala az egnek)
maskimx: A magyar verzio tenyleg csak magyarul lesz telepitheto? Jo lenne azert ha legalabb angol lenne benne mint opcionalisan valaszthato nyelv.

-
Teljesen természetes hogy angolul beszélnek. A Csillagkapuba is minden létező bolygón angol a fő nyelv. Sőt biztosan az univerzumban mindenki angolul beszél.
Szvsz én szerettem a Kotor-ba is azt a sok űrlényhablatyot. Főleg azt a Cápáfejű bizbaszt, olyan hangja volt mintha turházni akarna de nem tud.
-
maskimx
senior tag
Nekem előbb family guy ugrott be, aztán italian job, aztán az austin powers
Nem így gondoltam az akcentusokat, elég amerikán belül. Mondjuk azok a kis bankár törpék lehetnének mexikóiak, a negatív ember karakterek redneckek, a kemények brooklyniak, stb
Csak az a bajom a tiszta beszéddel, hogy nézem a szájukat, és nehezen hiszem el, hogy tök más biológiai felépítéssel ugyanúgy tudnak beszélni. Legalább lenne valami említés, hogy mindenkinek van tolmács implantja, vagy valami.
Ami még hiányzik, az az ember fajok közötti változatosság. Ha jól emlékszem, eddig láttam egy feketét, aztán annyi. Ja, meg az indiai doki, aki a lánya holttestét akarja vissza.
Viszont rég jó, ha ezek a legnagyobb gondok a játékkal, én még mást nem nagyon találtam.Eredetileg itthon akartam megvenni, de amikor megtudtam, hogy csak magyar felirat lesz benne, egyből megvettem az ea boltból. Igaz, nincs doboz, de a félrefordított baromságokat sem kell olvasnom

A viccet meg értettem, bár a konkrét idézetre nem emlékszem, igaz, nem is néztem annyi MP-t. De hogy hülyék, az biztos
-
tiv83us
veterán
válasz
fiATHaLON
üzenetére
fiATHaLOn:
Mivel PC-re mar tobb mint egy hete kint van a jatek az USA-ban, nem igazan fogok szelmalom harcot vivni senkivel, mert pistikenek ugyis az amerikai nagybacsi kuldte el emerikabol, ha belekotok. Szoval inkabb nem is folyok bele...
A batyja ivocimborajanak a teszt-verzioja az felreertes volt, helyesbitve lett, megbeszelve...stb.
Viszont azokat a hsz-eket gyomlalom, ahol egyertelmuen kijelentik, hogy biztonsagi masolattal megy a jatek es meg csak szandekban sem all a megvasarlas. -
tiv83us
veterán
Nekem kapasbol beugrott, hogy ez a Joker, a Dr. Evil fia az Austin Powers-bol

Ne nagyon varialgassak szerintem az akcentust /illetve azt valtogathatjak, csak az angolt ne torjek, mert sokan bajban lennenek vele/.
De egy fantasy sci-fi vilaggal nehez ugy, hogy most akkor a Turianok ausztral, a Korgan-ek wells-i, a Quarian-ek meg Uj-Zelandi akcentussal beszeljenek, az meg gazabb lenne
Ertem, hogy mit csinal a srac es nem is rossz, azt is vagom, hogy angol es nem ausztralul beszel, viszont lehet kihagytam az idezojelet a "hulye angolok, angol hulyek"-nel.../Monty Python ugye...
/. Szoval "viccnek" lett szanva...Egyebkent dogojjek meg, megkeresem holnap reggel azt a regi, meg fejlesztes alatt allo videot, ahol Joker baseball satyi nelkul iranyitja a Normandy-t, total ugy nez ki, mint Green.
-
fiATHaLON
őstag
Nem kukacoskodás, csak nem értem a struktúráját...
Olvasgatva az utóbbi pár nap hozzászólásait, van aki
már azért is figyelmeztetve lett, hogy a bátyjának az
ivócimborája a magyar verzió tesztere, és milyen jókat
mond róla, a másik meg említést tesz a pc-s verzió
ilyen-olyan hibáiról, mikor még mindig nem jelent meg,
és nem kap ejnye-bejnyét...
Tényleg nem személyeskedés, csak szeretném megérteni. -
maskimx
senior tag
Azért ha hang nélkül játszom, akkor ha ütnek sem találom ki, hogy kiről mintázták Jokert
Szerintem köze nincs az arcnak Greenéhez, sokkal komolyabb, öregebb. De a hangja az tuti, direkt szeretek Jokerrel beszélgetni, nagyon jól játssza az ember. Néha érezni is, hogy a voice actorok közül ki az igazi színész, de általában azért nagyon jók a többiek is. Van pár meglepően gagyi színvonalú beszólás, de ez belefér.
Mondjuk annyit tehettek volna, hogy variálják az akcentusokat, ez a része tényleg elvesz kicsit az élményből. Nem mondom, hogy hörögjenek, de azért néha kicsit törhetnék az angolt. Vagy ha mégsem, akkor magyarázzák meg, bábelfish, translator microbes, vagy valami
Azok a reviewk meg pont erre építenek. Legalább garantáltan nem kiadók által fizetett cucc, meg a játék hibái is lelepleződnek. Én nagyon bírom az angol akcentust, már csak ezért is szeretem ezeket a videókat, meg bejön ez a fajta humor.
Amúgy a srác angol, de ausztráliában él, azt, hogy ettől hülyébb vagy sem, mindenki maga döntse el
-
tiv83us
veterán
Megneztem a tobbit is, szerintem kicsit olyan ize, nehol eroltetett, durva, volt ahol mosolyogtam persze, de ezek a hulye angolok, angol hulyek

ps: Egyebkent azt hittem legalabb egy igazi, normalis review-t linkelsz be nekunk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ps2: Seth Greent azert nem is emlitettem, mert aki fel sem ismerte /az arcarol! - ehhez meg hang sem kell
- /, hogy ez o, az meg is erdemli 

Foleg meg regebben valahol volt egy trailer, ahol Jokeren sapka sem volt, na ott egy az egyben hasonlitanak

-
Olvasgattam a topicot.... Akkor nemcsak nekem dobja el magát a játék. Már kezdtem idegeskedni, hogy a gépem vacakol.
Kicsit rossz mert nem mindenhol lehet menteni és néha elég bosszantó. De ismétlés a tudás zanyja!
-
maskimx
senior tag
Félreérted, ezt a fajta review-t nem kell komolyan venni, csak nevetni rajta, azért van.
Az meg, hogy a voice actorok közül kihagytad Seth Green-t, elég durva
Mikor először hallottam, rendesen felcsillant a szemem, de ismerős ez a hang, csak nem? Aztán persze csak de
aki meg azt a kis flasht csinálta, csinált másokat is, javaslom megtekintésre
-
tiv83us
veterán
Meg valami. Aki ezt a kis flash-t csinalta, az maradjon a Mortal Kombat-nal, ott nem tipikus jokepu hosok lesznek es nem lesz sok dialogus. Vagy valaki vilagositsa fel, hogy ez egy RPG /SZEREPJATEK/ es minnel jobban beleolvadsz a vilagba, annal jobban elvezed a jatekot, ehhez meg ugye kell egy interaktiv kornyezet, sok szereplovel, sok dumaval.
Ez mar csak ilyen ...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Silenzio
üzenetére
Én alapvetően a körökre osztott Wizardry féle harcot szeretem legjobban, de az akciós megoldások közül ez jön be legjobban. Nekem kifejezetten tetszik, hogy a efygverrel, amihez nem értesz, kkb. csak összevissza tudsz lőni, nagy mákkal találni. Nameg azért space nyomvatartásávalbármikor megállítható, akkor ellőhetsz egy-két spéci cuccot.
-
tiv83us
veterán
Mondjuk ebbe belekotni /vegulis igaza van/, hogy mindenki US dialektussal beszel.../Kiveve a doktornot, Dr. Chakwas-t, a hajonk fedelzeten/, meg az alienek is...jo oke...lehetett volna ugy is, mint a Kotor-ban, hogy a Jawa-k zizegnek, a buckalakok horognek, a Huttok mammognak...stb.
De ezen tenyleg f@szsag fennakadni.Ha magyarok csinaltak volna a jatekot es Wrex tegyuk fel nem szekelyfoldi akcentussal beszel, akkor belekotunk?

ps: Egyebkent a BioWare-hez meltoan nagyon jok a voice actor-oket valasztottak, a szemfulesebbek eszrevehettek az elso 5 percben, hogy Kaiden Alenko hangja nem mas, mint a KOTOR egyik hosee, Carth Onasie.
A no Shepard-verzio fohosunk pedig nem mas, mint Bastilla Shan, szinten a KOTOR-bol, csak ugye nem UK dialektussal... -
maskimx
senior tag
Ha még valaki nem látta volna, Mass Effect Video Review igaz, ez a boxos verzió, de röhögni így is lehet rajta jókat

-
tiv83us
veterán
válasz
Silenzio
üzenetére
Nos, az teny, hogy a KOTOR-ban a hajamat teptem volna, ha real-time kellett volna kardozgatni, viszont forditva ugyanez a ME-re is igaz valoszinuleg a kukaban vegezne a gamepad, ha korokre osztva lovoldoznenk... Kisebb-nagyobb bakikkal, de jol megoldottak szerintem a harcot.
ps: GoW valahogy sajnos nem jon be...
-
Mozso26
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Aha köszönöm szépen , tényleg sokat segitettél mert ha nem lesz szemcsés és löni is foguk tudni kitudja .. még jo is lehet.

-
-
Mozso26
senior tag
Azt megtudná mondani valaki hogy max grafon és 1680*1050-ben miért szemcsés a kép?
Mintha rosszul álna a tv antenna.
A másik hogy az assult riflével hogyan lehet célozni? mert a célkereszt nagyobb mint a képernyö igy fogalmam sincs arrol merro lö, de hogy kárt tenni nem tudok az ellenségben az biztos.
-
-
-kdM-
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Chora's Den-ben voltal mar? Az mi hogy beulsz a szekbe es a "kek bizbasz" razza ott magat neked?

Ashley is beszol, hogy tobbmillio fenyevre a foldtol ugyan az megy mint otthon, "lanyok" razzak a segguket a szinpadon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Silenzio
addikt
Mellesleg ezek az asarik hermafroditák, hát így megy nekik a fajfenntartás. Szóval a dolog duplán "egzotikus", dehát kinek a pap, kinek a papné, kinek a kettős nemi jelleg... Szóval mindent bele

-
west
őstag
a harc nem éppen meggyőző...lesz ez jobb is?
-
Silenzio
addikt
-
tiv83us
veterán
Sot, az sem mindegy, hogy Earthborn, Colonist, avagy Spacer vagy-e.
/Meg talan az is belemodosit a sztoriba, ha ezeken belul War Hero, Survivor, vagy Ruthless hattertortenetet valasztasz magadnak./Csak megkene venni azt a qva 250-300 oldalas guide-ot...
Csak tegnap sajnaltam ra $24-t
-
-
Frigo
őstag
Ezek a Paragon /Renegade pontok valahol befolyásolják a sztorit vagy a játékmenetet ?
-
tiv83us
veterán
Epp beneztem ma az egyik GameStop-ba, lattam egy ilyesmit, kb 250 oldal lehetett, kemenykotesu, codex, walktrough, taktikak, karakterleirasok, tortenetek es egy orias meretu poszter, $24. Nem vettem meg vegul, de biztos erdekes. /Nem tudtam belelapozni, mert le volt foliazva/. Egyszer hatha kiadjak magyarul...csakhat nem tul kevesen beszelik a nyelvet, igy a piaca kicsi, nem eri meg fordigatni. /Gondolom/.
-
tiv83us
veterán
Idovel mindenre valaszt kapsz, csak kommunikalj a legenyseggel. Egesz erdekes sztorikat meselnek. Nekem Wrex a kedvencem

Ja es emberek, a codex!!! Valami hihetetlen, mint egy 500 oldalas "biblia" a Mass Effect vilagarol, orakig el lehet olvasgatni, erdekes, igenyes munka.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
zolomon17
üzenetére
Akkor ülj neki a Wizardry VII-nek!
Ha jól emlékszem újságban 300 óra végigjátszást írtak rá, a főszálra. 4*7 oldalban közölték a végigjátszást, vagy valami ilyesmi. Amúgy szerintem a Witcher se rövid. Még mindig nem értem a végére.
Bár abba kellett hagynom, mert tanulnivaló, meg ilyesmi bekavart. 
-
zolomon17
senior tag
25 óra az már tisztességes. Anno ennyi volt nekem a Fable, a két KotOR is, meg az uccsó Bioware kiadvány a Jade Empire is - de ezek side-storyval együtt (és az utóbbin majdnem elúszott a pszichológia szigorlatom
).
A 35-40 óra meg kifejezetten jó. Eddig nálam a Gothic sorozat a csúcstartó játékidőben: 1. 48 óra, 2. 52 óra, 3. fogalmam sincs, hogy mennyi, de messze 60 felett és még mindig nem toltam végig, mert már kicsit csömöröm is lett tőle. Meglátom, hogy mit lehet az új trónbitorlóval kezdeni
-
Vistaboy
veterán
Akkor még tini a kicsike?
Hát, ha ezer évig fog élni, akkor sok értelme nincsen. Max ha én is elélnék vagy 800-ig. (Mondjuk Aragorn és Arwen is máshogyan öregedett, de azért nem lettem volna az ő helyében sem, amikor 90-100 évesnek megfelelő korban van éppen "legaktívabb" időszakában az asszony.
). -
-kdM-
senior tag
Csak bennem vetodott fel a kerdes, hogy ha az Asariknal csak csajok vannak akkor megis hogy megy a fajfenttartas?
Meg csak tegnap kezdtem es nem olvastam el minden anyagot szal lehet hogy hianyos a hatterismeretem ezzel kapcsolatban, de kivancsi vagyok, hogy hogyan kivitelezheto a dolog. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tiv83us
veterán
válasz
zolomon17
üzenetére
Ha elsonek futsz neki akkor 25h korul. /En igy 6-7 vegigjatszas utan mar egyenesen tudom, hogy hova kell menni, igy en 18h alatt vegigtolom, ha semmilyen mellek kuldetest nem csinalok meg. Viszont mivel megeri mindenkepp nem csak a fo kuldeteseket csinalni es vegigrohanni a jatekon, igy egy elso nekifutasra 35-40 ora jatekido siman.
-
zolomon17
senior tag
És az 5 bolygó magában kb. hány óra játékidő?
Mondjuk mellékszál nélkül elég fura végigtolni egy RPG-t: egyrészt hurka marad a karakter, mert nem lesz elég XP-d, másrészt pl. a Witcher-ben, vagy a két KotOR-ban volt hogy akaratlanul is megcsináltál vmit (volt egy nő a KotOR 1-ben, akinek egy pass kellett, hogy elhúzzon egy bolygóról - már száz éve megvolt a cucc, mire először elsírta a bánatát) -
tiv83us
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Ha felfedezed a mellek kuldeteseket /ugye fel kell hozza torni laptopokat, meg meg van mas ezer modja, radion kernek segitseget a fleet-tol...stb/
Akkor olyan 20-25+. Tovabba veletlenszeruen raakadhatsz urhajokra, amik nincsenek a csillagterkepen, illetve aszteroidakra, ahonnan asvanykincseket (=peeeeez
) vonhatsz ki.
Lesz kuldetes a Holdon is. Sajnos a Foldre nem tudunk leszallni.Might Be Spoiler
Hogy hany bolygora KELL elmenni...? Nos legalabb 5. Noveria, Ferros, Virmire, IIlos es az a bolygo /nem jut eszembe a neve/ ahol a kek lanykanak /csak 106 eves
/ a dig site-ja van. Nem feltetlen sorrendben irtam oket.
Na meg Asteroid 57, ha letoltjuk a Bringing Down The Sky-t. /Megeri masodjara odamenni, ha teljesited, az egyik arc ad neked top-notch cuccot /light armor, medium armor, heavy armor, vagy ha ganelyturo vagy akkor elveheted tole az Omni-Tooljat
/ -
Vistaboy
veterán
Látom, a mi kedves Joker-ünk kiosztott egy pár Adu Ászt...
Hát igen, 18.-áig még elég sok melód lesz ezzel a topikkal...
Hogy ON is legyek:
Azt írtad korábban, hogy már egy párszor végigvitted az XBOX verziót. Namost, légyszi áruld már el hogy voltaképpen hány bolygóra kell/lehet elmenni a játékban?
Remélem legalább 10 van benne.
-
Néha meglepődtem mennyire agresszív módot is választhatok a párbeszédek során. Nekem a sötét oldal nagyon bejön, persze egy szép szőke csajjal. Lehet hogy kicsit perverz dolog te tetszik.
Nemnagyonspoiler
Egyik beszélgetés vagy inkább vallatás után közelről fejbe lőttem akivel beszéltem.
Na akkor kicsit csodálkoztam mennyire sok variáció között ilyen szélsőséges megoldás is van. És szinte már sajnáltam az áldozatomat. Az ököllel ütés is szép dolog, főleg ha a csajomtól egy nála jóval erősebb és nagyobb lény is összeszarjamagát.
(itt van az első verziós kinézete, de még nagyon sokszor kell újrakezdenem mire megtalálom az igazit, még csak 3x kezdtem újra)
Nemnagyonspoiler vége -
-kdM-
senior tag
válasz
zolomon17
üzenetére
En erre most kivetelesen nem fogom sajnalni a penzt mert, eleg regen vettem mar eredeti jatekot, de ez most tenyleg megeri. Plane, hogy a "nem eredeti" Mass effect-ben Assassin's creed effect van
(akinek megvolt megjelenes elott tudja mirol beszelek). Raadasul a Bring down the sky kiegeszito ingyen letoltheto lesz eredeti jatekkal -
tiv83us
veterán
Ejgen, a dialektusoknal lesznek erdekes dolgok rendesen
SPOILER
Pl, ha egy uriemberrel/uriholggyel folytatsz egy parbeszedet es a reakciok kivalasztasanal arra boksz, hogy "that's enough", akkor ne azt varjuk, hogy hosunk "goodbye" oszt szevasz...ne lepodjunk meg, ha emberunk ugy dont, hogy a holgyet okollel kiuti a f@szba, igy lezarva a konverszesont

Aztan meg hallgathatod a liftben a radioban, hogy "ez a gonosz xy /azaz te, bantalmazott egy szegeny riporternot, teljes story a ma esti kiadasban."
SPOILER OFF
-
zolomon17
senior tag
A KotOR-ban egy picit más volt az irányítás: úgy rémlik, hogy ott lehetett egérkattintással is haladni, itt marad egyedül a gomb-passzírozás. Körök tényleg nincsenek, ergo már nem is hasonlít a KotOR-ra

A fordító srác mondta nekem, hogy jobban szórakozott a dialógusokon, mint egy nívós regényen - nekem ez bíztató

Kerlek, legalabb ne ird mar be, hogy milyen "proba darab" van nalad es amugy sem szandekozod megvenni. Most sracok, komolyan a sirba akartok vinni??

ps: Kaptal egy oras eltiltast - tiv83us
.
[ Módosította: tiv83us ]
-
-kdM-
senior tag
válasz
zolomon17
üzenetére
Jatekmenetet en inkabb hasonlitanam a kotor-hoz, leszamitva, hogy ez nincs (szerencsere) korokre osztva. Dialogusokkal kapcsolatban pedig kulon tetszik hogy raktak bele poent rendesen

Ami nem tetszik, hogy kivettek azt a fajta tobboldalas szintlepeses rendszert ami pl. van az nvn2, vagy kotor-ban es csak talent pontokat lehet osztogatni.
En mar bejartam a varost, hogy 6-an hol tudnam rogton megvenni
szerk: a karaktergeneralos resz nekem se ment nagyon....csinaltam olyan debil fejeket

-
zolomon17
senior tag
Megszerezte ma gémet, következzék egy igencsak rövid áttekintés az első benyomásokról.
1. Mindenki szabadítson fel jópár GB-t. Asszem olyan 12 körül pakol fel a cucc.
2. Ami elsőre feltűnt, hogy a játék igencsak szépre sikeredett: jók a figurák modelljei, szép a környezet, csinosak az effetek (fény, felületek csillogása, hullámzó fű).
3. Ha mindent maximumra állítók, 1280x1024-ben a játék vígan szaladgál a gépemen (X2 5600+, 8800GT OC, 3 GB DDR2 800Mhz, config többi része az adataimnál).
4. 1 óra játék után eszméletlen sok dialógussal és jelentősen kevesebb akcióval akadt dolgom.
5. A figurák röhejesen futnak.

6. A legutóbbi bioware-es cuccra, a Jade Empire-re nem hasonlít a játék. Nagyon nem. A két rendszer teljesen más, ott alapból egy társunk lehetett (itt kettő), közelharc volt (itt eddig semmi ilyennel nem találkoztam), a társunkat csak minimálisan instruálhattuk (itt ez lesz a harc alapja), más a kamera, más az irányítás (a mozgás, a kamera és a lövöldözés itt sokkal jobban hasonlít a Gears of War-ra), stb.
7. Kismillió dolgot lehet szabni varni a karakteren: a külsejével el lehet játszani egy darabig, haj, orr, fül, száj, szem, istenharagja, mint az NBA vagy SIMS játékokban kb. (én nagyon béna lehetek, mert egyfolytában mongolidra sikerült a fazon, így inkább hagytam a franca és indultam a "stock-Sephard"-fejjel
)8. A skillekről még nagyon keveset tudok. Szokás szerint szintet lépsz (minden karakter egyszerre, ha nem tévedek, mindenki megkapja az azonos XP-mennyiséget egy-egy leölt ellenfél/teljesített feladat után) utána szétdobálhat az ember pár pontot. Vannak külön fegyverkategóriák, kiképzési skillek, páncélra vonatkozó képességek és ezeken belül különböző tápos tulajdonságokat és szinteket lehet elérni.
9. A harc nekem elsőre elég nehézkes volt. A fegyverek nem fogynak ki soha, cserébe van túlmelegedés, erre kell csak figyelni (pl. egy sniper-rel kettőnél többet nemigen tud lőni az ember sorozatban, pisztollyal viszont kisebbfajta golyózápor indítható). Lehet falhoz tapadva fedezékbe vonulni (szintén hasonlít a GoW-os megoldáshoz - csak talán ott jobb...) és onnan kipuffogtatni a gaz ellenre. A szóközt lenyomva az idő leáll, ilyenkor szabadon lehet fegyvert csereberélni, kiválasztani vmi odaillő "varázslatot" (nincs túlmelegedés, gyors regenerálódás, force push-hoz hasonló lökés, stb.) ill. parancsokat oszthatunk ki a kísérőinknek, betehetünk nekik másik fegyvert és "varázslatot".
Nem teljes 60 perc játék után nem akarok még messzemenő következtetéseket levonni, de amit látok:
- pofázás sok lesz, de ez egy RPG, úgyhogy nincs min meglepődjön az ember
- pazar a külcsín, nem embertelen a gépigény
- nem fogunk úgy emlékezni rá, mint a "Jade Empire 2 sci-fi kiadására"
- a harc kicsit körülményes, de nekem a JE-ben is az volt az elején, utána belejöttem és imádtamMa még lesz talán egy kis időm játszani, szerdán ha visszajöttem egy üzleti útról, akkor megosztom veletek az új tapasztalatokat!
-
Drizzt
nagyúr
Mi a helyzet a dobozzal? Mi lesz beennee szerintetek? Tudna valaki megerősítést adni, hogy lesz legalább 100 oldal körüli kézikönyv? Ha nem, akkor inkább veszem online.
-
válasz
Silenzio
üzenetére
A doboz az ok, de a dvd gondolom kell a játékhoz, én meg azt félteném a gépben. Szvsz ezért tartom jobbnak az online megoldásokat. Sajnos volt már olyan hogy kinyifant a cd mert nem vigyáztam rá eléggé. (Imperium galaktika 2 egyik lemeze)
Ezért ha tehetem akkor felrakom a dobozt a cd-vel együtt a polcom tetejére és keresek valami alternatív megoldást hogy ne kelljen a cd. A crack-ekért levágják a fejemet, meg jópár játék bugosodik tőle, emiatt akarok online megoldást. Az ilyen játékokat meg úgyis előveszem jópárszor, a rengeteg játékidő és variáció miatt. -
cizoe
őstag
A héten Mass Effect PC teszt a http://gameronline.org-on...
-
Silenzio
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azt a 250 Ft-ot szerintem megéri a doboz. Meg a látványa, a tapintása

Tényleg az Unreal 3 engine-t használja? Nem láttam az elején a logot. Szerintem annyira nem is hasonlít, bár a színkezelése jellegzetes.
-
válasz
Silenzio
üzenetére
EA linken keresztül letöltéssel. 50 USD (8000 alatt valamivel) Bankkártyával, vagy dombornyomottal vagy olyannal aminek a hátulján van egy 3 jegyű szám. (de biztos van még pár lehetőség, csak én ezeket ismerem)
Steam-on keresztül vettem már játékot. (Red Orchestra-t 3400Ft ért, de pl a Stalker is ennyibe kerül most)
Előnye:
-nem kell cd/dvd, nincs is (nem kell rá vigyázni és nem zajong a cd/dvd meghajtó sem), a letöltési sebesség max 400-600 körül van (legalábbis nálam a 10mbit-es neten)
-néha olcsóbb
-akármelyik gépre átvihető, de egyszerre csak egyen játszhatsz a steam miatt (EA link is biztos ilyen)
-a játékokat a progi frissíti ha kéred
Hátránya:
-internet kell hozzá
-vigyázni kell az accountodra amin a játékok vannak (keylogerek, kémprogramok emiatt veszélyesebbek)
-neten kell vásárolnod (bár ez már a mai világban jól megoldott) -
Silenzio
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mennyibe kerül dollárban? És hogy tudod megrendelni?
-
-
Frigo
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
EA-s játék szóval kizárt hogy Steam-en megjelenjen ,EA LINK-en keresztül lehet online megvásárolni és letölteni a játékaikat.
-
Gyusz
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem tartom lehetetlennek, de ha nem reklámozzák még, hogy vásárold meg Steamen, akkor egy ideig még biztosan nem lesz.
-
Van esély rá hogy Steam-on is megjelenik?
-
Silenzio
addikt
Na majd megjelenik, oszt' nem kell itt illegálkodnia senkinek. Addig kövessétek a példámat: Kotor I-II Revisited...
-
tiv83us
veterán
Jo nehany off es egy ban is kiszorodott warez-ert.
/Remelem eleg elrettento pelda a jovore nezve.../. -
Silenzio
addikt
válasz
Vistaboy
üzenetére
Nem a nyelven múlik, hanem a figyelem hiányán. Ha napi sok órát figyelsz, hallgatsz meg olvasol, egy-két mondat tuti "kiesik". Nekem legalábbis.
Amúgy 1 biztos: elképesztő jól néz ki, bár az árnyékok néha darabosak meg vibrálnak. Régi dx9-betegség. PC-n persze köröket ver az exboxra, 1-2 felület vadállat mód látványos. Nálam alapvetően jól fut, egy két gigantikus helyszínen 1-2 kameraállásból 30 alá megy az fps, általában 50-60. Mellesleg nagyon sok jelenet szemmel láthatóan framedroppal valós időre kalibrált, értsd: látod, hogy nem videót nézel, de az fps konstans 30 marad. A max fps 62, ennél feljebb sosem megy, szerintem limitált mert néhol bőven lehetne több. Érdekes módon néha megugrik a kép és ilyen darabos az átmenet, mintha a program átmenet nélkül töltené az animációs fázisokat párbeszéd közben... Alig látható de zavaró, a KOTOR-ban ilyet nem láttam. Ja, a gépem az adatlapomon, a felbontás 1440x900. Minden maxon, szűrők stb.bekapcsolva.
5.1-es hangnak nyomát sem találtam, hardveres támogatásra állítva elment a fél hangsáv. Pedig rohadt jó. Ez nagy kár. Ennyit előljáróban. -
Vistaboy
veterán
válasz
Silenzio
üzenetére
Én is tudok angolul, sőt elég jó vagyok benne, de azért jobb volt pl. a Crysis-t is magyar felirattal végigjátszani. Egy RPG-nél meg még jobban élvezed a játékot, ha mindent értesz, nem csak a 80%-át...

Amúgy pedig ez nem egy szimpla magyarosítás lesz, úgy fog kijönni, ahogy a Crysis is kijött.
-
Petiu
csendes tag
Már van jól működő warez... nem is kellett sokat várni.
Koszonjuk az informaciot, akkor most jatszal egy kicsit a mukodo warezzel, lesz ra idod.
[ Módosította: tiv83us ]
Új hozzászólás Aktív témák

- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk vmiért egyiknek sem értem soha a végére, pedig már mindenféle főgonoszokat megagyaltam, de vmi még mindig volt hátra
Van jól megszerkesztett tutorial a játékban, azzal együtt bőőőven elegendő.