Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
válasz
BerserkGuts #39 üzenetére
Egy ilyen címben mint az mgs nem is kell 60nál több, mivel semmi olyan gyors mozgás nincs ami igényelné.
Másfelől egy rx 6800xt és 5800x3d elketyeg 2k felbontáson közel fix 60fpsen, 4k-ban meg 30.
Teljesen jó egy 5 éves kártyától.
Mindez high beállításon.
Sokszor nincs akkora nagy különbség a high és max beállítás közt, csak a max sokkal jobban lehúzza az fps számot.Se technikai, grafikai bugot nem tapasztaltam a játék során, szemben sok felhasználóval.
Nem feltétlen az UE5 az alap probléma, hanem az a hozzáállás az optimalizáláshoz, hogy kapcsold be a felskálázást. -
Feri1984
tag
Nem akarom elhinni!
Bujom a netet az infó után de nem találok semmit.
Olyanról hallottam,hoy egy moncsi tud nagyobb Hz-et mint ami natív lenne.Dehogy nagyobb felbontást.
Játékoknál ez hogy nyílvánúl meg,jobb lesz a kép?
Legszívesebben felkeresnélek,hogy lássam a saját szememmel. -
Feri1984
tag
Elhiszem.
De ez attól is függ,hogy mid van?
Ha "fapadosan" építetted a gépet akkor oké.
Ezekre gondolok.
1080p/60hz.no hdr.szoftver nélküli füles,ventik,bill,egér.dlss/fg nélküli vga.
pl :
1. nekem 4 hónapig a lian li szoftver gépindításkor 100%on járatta a ventiket amig fel nem állt a windows és be nem töltött az alkalmazás a mentett profillal.Gondolhatot mennyire hangos volt a 9 venti.Majd valahogy egy frissítéssel megoldották.
2. logitech g hub szoftver hónapokig nem ismerte fel a fülesem,minden gép indítás után ki kellett húznom a fülest és visszadugni,hogy legyen hang.Most ez is helyre állt.
3.stalker 2-ben a hdr+framegen eggyüttes használata kép glitch-et okoz,nálam.
Tudom nem mindenkinek vannak gondjai de engem megtalálnak ez a dolgok,újra és újra van valami gikszer. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nekem 40/32 évvel semmi bajom.
-------------------------------------------------------------------------------------------
(#36) Csandi: Doom Eternal, QuakeWorld, klasszikus Doom compleveles/multiplayer source porttal (utóbbi kettőnél meg inkább négy számjegyű frame rate, de DE-ből is kihozható az 1000), LoL, meg még biztos van más is, annyira nem követem már ezt, régen megvan a magam szelete.
De way of life-ról nem vitázunk casual playerekkel, mert minden szempontból felesleges.
-
-
Csandi
őstag
válasz
BerserkGuts #39 üzenetére
Mint mondtam, 500hz még mindig nem a Wukong és társaihoz van, hanem a kompetitív játékokhz. Vagy te szeretnél 2 monitort tartani és mindig átpakolni, hogy az legyen magad előtt amivel játszol?
5080-am van nekem is, 4K-ra azzal nem mennék, de 500hz-en ugye 1440p elérhető csak. 4K-ban pedig 240hz.
4K-ra mindenképp 5090-et vennék, ha nem tudok akkor pedig nem erőltetném a 4K-t.
MGS a lehető legszarabb példa amit küldtél mert 60FPS lock-os a játék. Vannak rá modok, hogy ezt feloldja és akkor fut is jobban, de akkor eltörik a játék és csomó helyen nem nyílnak ki ajtók, nem indulna cutscenek stb.
A BF6 nem egy single játék még jó, hogy nem UE5-ös. Marvel-ben pedig oké mert kicsik a terek.
-
aha maximális élmény grafika 30fps-el
kivétel ha veszel egy 5090-et olcsón 60fps-ért
BF6 szerencsére nem dőlt be az Unreal Enngine5 kardjába de ez a jövő lehet élvezni 5090-et kell venni a 60FPS-re1milló forint hülyének is megéri 60fps-re
ehhez vegyél 500MHz monitort mert az kell -
Csandi
őstag
válasz
BerserkGuts #37 üzenetére
Is-is. Én is játszom aktuális single címekkel meg Valoranttal is. Nem értem a problémát. Comp multi komolyan van véve ezért arra azért kell a jó hardver, singleben pedig a maximális élmény és grafika a szempont ezért arra pedig azért.
-
-
Csandi
őstag
válasz
BerserkGuts #35 üzenetére
Valorant, overwatch, cs mennek 500fps-el. Marvel Rivals is 300+. Ha valaki játszik story gamekkel és comp gamekkel is akkor egy ilyen monitor egyben alkalmas mindkettőre.
4K-ra 5090-et vennék. De a Wukong nem jó példa, az elég gépigényes játék. -
500Hz=500FPS
Nincsenek játékok ennyi FPS-el teljesen felesleges.Még a 240-et se akarják megadni a játék gyártók.
Pl: Wukong 4k full grafika 5080-ammal 23fps kösziUnreal Engine 5
Mafia5 old country se lett jobb. -
blountex
senior tag
Na akkor én is beszállok a buliba.
Régóta nézegetem a monitorokat, de
Kevés olyan van amire DP 2.1 20UHBR-t raknak, mert még mindig népszerű
az 1.4a csatlakozás, vagy a DP 2.1 butított verzió.
Ha van is rendes DP 2.1 20UHBR rajta, akkor csillagászati árat kérnek érte főleg egy 32 colos monitornál.Reálisan nézve single player játékhoz gyakorlatilag elég a 120hz felbontástól függően.
A kompetitív játékokhoz jól jöhet a 240-360hz - aki érzékeli a különbséget.
Na most
4k-ban (32 col) 120hz fölé ritkán mész, mert elég gépigényes bármi is, ezt pedig kihatja a DP 1.4 is.
2k-ban (27 col) a 240hz elérhető egyes esetekben ez még DSC nélkül tudja a HDMI 2.1 is, viszont a 360hz-t már nem.Monitoroknál az egyik gyenge láncszem a fényerő, és végre a 4th QD OLED, és az LG Tandem oled monitorjai ezt nagyrészben orvosolni fogják. Ebben biztos, hogy lesz további javulás, fejlődés, és remélhetőleg árban sem szállnak majd el.
Alapvetően egy jó oled tv PL LG C4 köröket ver a monitorokra mind képminőségben és fényerőben, de mivel monitort közelről nézzük, így valahol a 27-32-34UW az ideális, ki melyiket preferálja.
-
Sanchez638
addikt
-
Feri1984
tag
válasz
Synthwave #27 üzenetére
Nagyon jó.Kisebb input lag cserébe fáj a fejem az elmosodó képtől és akadazástól.
Tényleg megéri?
Nem azt mondom hogy a 60hz/fps nem jó.
Azt mondom muszáj maxon hajtani a kijelzőket mert romlik a képminőség.
PL : Ahogy 27 colon elég a 1440p,32 colon már kell 4K.
Ha a géped az adott felbontáson csak 60fps-t bír,ne vegyél már 144hz moncsit.
Persze mindenki azt csinál amit akar.
Most megint kipróbáltam.
Stalker 2 120hz/60Fps lock és 60hz/60fps.A szemem kifolyik 20mp után. -
Feri1984
tag
Rendben de azért azt tudni kell hogy most fognak jönni a gen4 oled monitorok sokkal nagyobb fényerővel,képminőséggel.Ötvözve a matt és fényes kijelzőket.
És ha fontos a pénztárca barát megoldás akkor viszont javasolnék inkább egy 42 colos oled tv-t.
Pl LG C2 120hz ezt könnyebb kihajtani 4070ti S-el és tudom túl nagy de nvidia vezérlőpultban lehet egyedi felbontást állítani,viszont figyelni kell hogy ki kell kapcsolni a monitor méretezést,így nem nyújta szét a képet,fekete sávok lesznek felül és alul.
Én így használom.Kaptam egy 38 colos 3840x1620 21:9-es kijelzőt.Oled 120hz ami jelenleg nem is létezik monitorban.
Az LG C4 pedig már 144hz-et is tud.
Használtan jó áron vannak már. -
-
Feri1984
tag
Ha tényleg 34col 3440x1440 a cél oledben akkor véleményem szerint csak egy monitor jöhet szóba.
Dell Alienware AW3423DW.
[link]
Oledre sajnos jellemző a változóképfrissitésnél a villódzás.
Ez a monitor messze a legjobb ilyen szempontból.
Negatívum a nappali fénynél lilás a képernyő fekete tartalomnál és a tükröződő képernyő.Be kell sötétiteni!
Van belőle a AW3423DWF ami csak 165hz és mattabb a kijelző,jobban használható nappali fénynél de rosszabb a vrr flicker.És elmondhatom nagyon zavaró tud lenni.Ha egyszer észre veszed és rájössz mit látsz onnantól kezde tönkre teszi az életed
Tehát vagy veszel egy matt,tükröződés mentes oledet és csutkán meghajtod a ha megtudod,hogy soha ne essen le az fps.Vagy Dell Alienware AW3423DW viszont akkor sötétités.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Sanchez638 #13 üzenetére
Na, az komoly
!
Az a jó, annak örülök, hogy az utóbbi években, egyre több OLED monitorral jönnek ki a gyártók, mindenféle méretben, így az ára kezd elfogadhatóbb lenni.Ez, amit Te vettél, milyen panelos, LG vagy Samu?
-
Sanchez638
addikt
Nekem eddig csak ips monitorjaim voltak. Pár hónapja csaptam le egy Aorus fo48u monitorra. 120hz, oled, 4. De annyira szép.. És még nem a teteje ezeknek. Meg van a monitornak a kisebbik verziója is. Hát.. VA panel, 144hz. Sarkain már látszódik az elsőtétedés. A képen érezni az utánhúzást.. Egyszóval, ha tönkre menne az oled, akkor biztosan az lesz megint..
-
Feri1984
tag
Javaslom hogy ha van lehetőséged próbálj ki élőben is egy ilyen monitort.
Mert ha tényleg 60fps lock-ot akarsz mondjuk egy 144hz monitoron akkor azt kell mondanom : ne tedd!
Legalább is az én tapasztalatom az,hogy a 60 fps még jó kategória egy 60hz-es moncsin de 144hz monitoron vagy nagyobb sebességün nagyon nem jól néz ki a 60 fps lock.
Maszatos,darabos a kép. -
Csandi
őstag
Azért ne mondd, hogy a Hz azért nem érdekes mert most egy 60hz-es monitoron 60fps-el játszol.. Szerintem már 10 éve alap volt a 144hz, afölé mondjuk tényleg fölös menni ha nem játszol kompetitíven, de a 120-144hz a singleplayer címek élményét is JELENTŐSEN megdobja, és a szimpla netezős, gép használós élményt is. Weblapok gördülése, kurzor mozgás. Ég és föld. Persze nem kell 500hz, de ma már szotyiért adják a 240hz-eseket is, sőt OLED-ből nincs is kisebb.
-
tibaimp
nagyúr
386DX 40MHz-es géppel kezdtem 1996-ban.
Inkább ott volt eddig a gondom, hogy mindig "normál" monitorjaim voltak csak, legutóbb egyszerű 60Hz-es, TN+film-es, 24colos Asus, most egy IPS, 60Hz-es, 1080p, 27 colos, Asus, tipikusan ez az még elmegy monitor. (vagy már az se)
Pont az a lényeg, hogy idén, esetleg jövőre tervezem 3440x1440-es 34 colos 21:9-es OLED monitor vásárlását, most ismerkedem a dolgokkal + a régi Pana plazmát is egy OLED 65 colosra (szóval jöhet a HDR, a DV és társai), ez így együtt kicsit sok lesz....
A Hz, annyira számomra nem mérvadó, mert kb. mindent 60FPS-re visszaállítva játszok most is, eleve annyit tud a monitor. -
Feri1984
tag
41 éves fejjel,25 év gaming tapasztalattal nekem tele a puttonyom.
A 2000es években összeraktad a gépet a klaviatúrát (ha még emlékszik erre az elnevezése valaki) és a golyós egeret és jöhetet a win xp.
Most meg szoftver mindenhez is,ami vagy megy rendesen vagy nem.
Figyeljél mindenre is,hogy jó legyen pl fennt említett dolgok.
Dlss,frame gen,HDR,gamer szoftverek....Bios beállítások,udervolt mindenre mert gyárilag túl van feszelve minden is és túl melegszik,rengeteget zabál.Leég proci,vga.
Áááá,régi szép idők. -
Feri1984
tag
A DSC egy kép tömörítő vagy ha úgy tetszik egy adat tömörítő eljárás monitoroknál.
A különböző csatlakozóknál (display vagy hdmi) van egy átküldhető adatmennyiségi korlát.
Tehát mondjuk a monitor 4K képes és így is használod és tud 240Hz-et.
Tegyük fel van is hozzá géped és van egy olyan játékod amit képes is vagy 4k240hz-el futtatni (meg van a 240fps) de a monitoron cssak dp1.4 csati van akkor csak 4k120fps menne át mert annak a csatinak az a max adat amit átenged.Itt jön be a képbe a DSC ami a képet tömöríti (elmondásuk szterint az emberi szem nem látja a különbséget),hogy a 4k120 helyet képes legyen 4k240-et át vinni a gpu-ról a monitorra.
Remélem jól írtam,lehet majd itt valaki kijavít.
Vannak olyan monitor melyek viszont már új dp2.1 csatit használnak és ezek között is van 3 fajta.3 adatmennyiség átengedéssel.Nyílván a nagyobb a jobb.
UHBR20 80Gps
UHBR13.5 54Gps
UHBR10 40Gps
Az UHBR20 DP2.1 csatlakozós monitorok natívan képesek 4K240Hz megjelenítésre.
Remélem segített és nem is írtam hülyeséget. -
Csandi
őstag
Azt, hogy 10 biten használva ekkora felbontás mellett, ekkora képfrissítéssel, csak akkor működne tömörítés nélkül ha a DisplayPort 2.1 teljesev szávszélességét kínáló 80gb/s -es UHBR20 standard nevű csatlakozó lenne a monitoron, hozzá való kábellel és persze a vidikarin is ilyen csati.
Na most ehhez vidikari oldalon vagy nV 5000 széria kell, vagy AMD 9070 (XT)
A kábel még elég drága, métere valami 10-15 ezer (de lehet, hogy az a 2 méteres) és nem is nagyon van hosszabb még.
Monitor oldalon is kéne a teljes, nem kiherélt csati, de ezt még csak az Asus legújabb 27 colos 4K 240hz-es OLED monitorán láttam. Ez dícséretes, de nem mindenki akar 4K-t.
És akkor itt a probléma, hogy az ilyen monitorokra mint a hírben (sőt már az előző genes 360hz-esekhez is kellett volna) nem rakják rá a teljesértékű DP2.1-et csak valami megvágott sávszélességest (80 helyett 40) vagy eleve nem is 2.1-et raknak rá hanem régebbit. Ezzel pedig az a gond, hogy veszel egy monitort félmillióért, és akkor választhatsz, hogy vagy 8 biten használod 10 helyett (HDR bye bye), vagy alacsonyabb képfrissítésen (akkor minek az 500?), alacsonyabb felbontáson (erről ne is beszéljünk) VAGY benyomod a DSC-t ami a Display Stream Compression ami egy veszteségmentes tömörítési forma, tehát a képminőségben nem veszel észre hibát, de egyrészt jelentősen megnöveli az Alt+Tab időt sok esetben, másrészt a G-Sync olyankor tud problémás lenni, harmadrészt a többmonitoros setupok sem szeretik annyira. (Meg a bennünk lakó kocka is úgy van vele, hogy minek tömörítsek, a tömörítés kedvéért? Olyat amit am nem kené)
-
Csandi
őstag
Ez, hogy b.sznak rátenni a DP2.1-et (vagy ha rá is teszik akkor nem teljesértékű UHBR20-as) és így csak DSC-vel megy, nonszensz. Nem csak erre, az összes ilyenre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Háztartási gépek
- Óvodások homokozója
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motoros topic
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- LG 34GP950G-B - 34", Nano IPS, 3440x1440, 180Hz, G-SYNC, 1ms, HDR600 - Gari 2026.07.04. -ig -
- SAMSUNG (LS43CG700NUXEN ) 43" 4K 144HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840 2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- SAMSUNG LS49AG950NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest