- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri1984
tag
Rendben de azért azt tudni kell hogy most fognak jönni a gen4 oled monitorok sokkal nagyobb fényerővel,képminőséggel.Ötvözve a matt és fényes kijelzőket.
És ha fontos a pénztárca barát megoldás akkor viszont javasolnék inkább egy 42 colos oled tv-t.
Pl LG C2 120hz ezt könnyebb kihajtani 4070ti S-el és tudom túl nagy de nvidia vezérlőpultban lehet egyedi felbontást állítani,viszont figyelni kell hogy ki kell kapcsolni a monitor méretezést,így nem nyújta szét a képet,fekete sávok lesznek felül és alul.
Én így használom.Kaptam egy 38 colos 3840x1620 21:9-es kijelzőt.Oled 120hz ami jelenleg nem is létezik monitorban.
Az LG C4 pedig már 144hz-et is tud.
Használtan jó áron vannak már. -
Feri1984
tag
Ha tényleg 34col 3440x1440 a cél oledben akkor véleményem szerint csak egy monitor jöhet szóba.
Dell Alienware AW3423DW.
[link]
Oledre sajnos jellemző a változóképfrissitésnél a villódzás.
Ez a monitor messze a legjobb ilyen szempontból.
Negatívum a nappali fénynél lilás a képernyő fekete tartalomnál és a tükröződő képernyő.Be kell sötétiteni!
Van belőle a AW3423DWF ami csak 165hz és mattabb a kijelző,jobban használható nappali fénynél de rosszabb a vrr flicker.És elmondhatom nagyon zavaró tud lenni.Ha egyszer észre veszed és rájössz mit látsz onnantól kezde tönkre teszi az életed
Tehát vagy veszel egy matt,tükröződés mentes oledet és csutkán meghajtod a ha megtudod,hogy soha ne essen le az fps.Vagy Dell Alienware AW3423DW viszont akkor sötétités.
-
Sanchez638
addikt
Nekem eddig csak ips monitorjaim voltak. Pár hónapja csaptam le egy Aorus fo48u monitorra. 120hz, oled, 4. De annyira szép.. És még nem a teteje ezeknek. Meg van a monitornak a kisebbik verziója is. Hát.. VA panel, 144hz. Sarkain már látszódik az elsőtétedés. A képen érezni az utánhúzást.. Egyszóval, ha tönkre menne az oled, akkor biztosan az lesz megint..
-
Feri1984
tag
Javaslom hogy ha van lehetőséged próbálj ki élőben is egy ilyen monitort.
Mert ha tényleg 60fps lock-ot akarsz mondjuk egy 144hz monitoron akkor azt kell mondanom : ne tedd!
Legalább is az én tapasztalatom az,hogy a 60 fps még jó kategória egy 60hz-es moncsin de 144hz monitoron vagy nagyobb sebességün nagyon nem jól néz ki a 60 fps lock.
Maszatos,darabos a kép. -
Csandi
addikt
Azért ne mondd, hogy a Hz azért nem érdekes mert most egy 60hz-es monitoron 60fps-el játszol.. Szerintem már 10 éve alap volt a 144hz, afölé mondjuk tényleg fölös menni ha nem játszol kompetitíven, de a 120-144hz a singleplayer címek élményét is JELENTŐSEN megdobja, és a szimpla netezős, gép használós élményt is. Weblapok gördülése, kurzor mozgás. Ég és föld. Persze nem kell 500hz, de ma már szotyiért adják a 240hz-eseket is, sőt OLED-ből nincs is kisebb.
-
Feri1984
tag
41 éves fejjel,25 év gaming tapasztalattal nekem tele a puttonyom.
A 2000es években összeraktad a gépet a klaviatúrát (ha még emlékszik erre az elnevezése valaki) és a golyós egeret és jöhetet a win xp.
Most meg szoftver mindenhez is,ami vagy megy rendesen vagy nem.
Figyeljél mindenre is,hogy jó legyen pl fennt említett dolgok.
Dlss,frame gen,HDR,gamer szoftverek....Bios beállítások,udervolt mindenre mert gyárilag túl van feszelve minden is és túl melegszik,rengeteget zabál.Leég proci,vga.
Áááá,régi szép idők. -
Feri1984
tag
A DSC egy kép tömörítő vagy ha úgy tetszik egy adat tömörítő eljárás monitoroknál.
A különböző csatlakozóknál (display vagy hdmi) van egy átküldhető adatmennyiségi korlát.
Tehát mondjuk a monitor 4K képes és így is használod és tud 240Hz-et.
Tegyük fel van is hozzá géped és van egy olyan játékod amit képes is vagy 4k240hz-el futtatni (meg van a 240fps) de a monitoron cssak dp1.4 csati van akkor csak 4k120fps menne át mert annak a csatinak az a max adat amit átenged.Itt jön be a képbe a DSC ami a képet tömöríti (elmondásuk szterint az emberi szem nem látja a különbséget),hogy a 4k120 helyet képes legyen 4k240-et át vinni a gpu-ról a monitorra.
Remélem jól írtam,lehet majd itt valaki kijavít.
Vannak olyan monitor melyek viszont már új dp2.1 csatit használnak és ezek között is van 3 fajta.3 adatmennyiség átengedéssel.Nyílván a nagyobb a jobb.
UHBR20 80Gps
UHBR13.5 54Gps
UHBR10 40Gps
Az UHBR20 DP2.1 csatlakozós monitorok natívan képesek 4K240Hz megjelenítésre.
Remélem segített és nem is írtam hülyeséget. -
Csandi
addikt
Azt, hogy 10 biten használva ekkora felbontás mellett, ekkora képfrissítéssel, csak akkor működne tömörítés nélkül ha a DisplayPort 2.1 teljesev szávszélességét kínáló 80gb/s -es UHBR20 standard nevű csatlakozó lenne a monitoron, hozzá való kábellel és persze a vidikarin is ilyen csati.
Na most ehhez vidikari oldalon vagy nV 5000 széria kell, vagy AMD 9070 (XT)
A kábel még elég drága, métere valami 10-15 ezer (de lehet, hogy az a 2 méteres) és nem is nagyon van hosszabb még.
Monitor oldalon is kéne a teljes, nem kiherélt csati, de ezt még csak az Asus legújabb 27 colos 4K 240hz-es OLED monitorán láttam. Ez dícséretes, de nem mindenki akar 4K-t.
És akkor itt a probléma, hogy az ilyen monitorokra mint a hírben (sőt már az előző genes 360hz-esekhez is kellett volna) nem rakják rá a teljesértékű DP2.1-et csak valami megvágott sávszélességest (80 helyett 40) vagy eleve nem is 2.1-et raknak rá hanem régebbit. Ezzel pedig az a gond, hogy veszel egy monitort félmillióért, és akkor választhatsz, hogy vagy 8 biten használod 10 helyett (HDR bye bye), vagy alacsonyabb képfrissítésen (akkor minek az 500?), alacsonyabb felbontáson (erről ne is beszéljünk) VAGY benyomod a DSC-t ami a Display Stream Compression ami egy veszteségmentes tömörítési forma, tehát a képminőségben nem veszel észre hibát, de egyrészt jelentősen megnöveli az Alt+Tab időt sok esetben, másrészt a G-Sync olyankor tud problémás lenni, harmadrészt a többmonitoros setupok sem szeretik annyira. (Meg a bennünk lakó kocka is úgy van vele, hogy minek tömörítsek, a tömörítés kedvéért? Olyat amit am nem kené)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 45GS95QE-B OELD Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD - pár fekete pötty a panelben - HDMI - asztalra csavarozható!
- Monitor Lenovo ThinkVision T24i-2L
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Garmin Forerunner 205/305 töltő / dokkoló
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest