Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- 
			  LOGOUT Manual, analóg, filmes, MF objektívek 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

cinemazealot addikt válasz  korcsillio

üzenetére korcsillio

üzenetéreUgyanazon gyártótól, ugyanazon zoom-átfogással, lencsetagokkal, bevonatolással és apertúrával több bajonettel is piacra szoktak dobni objektíveket, szóval ezzel most csak a foglalatról nem árultál el semmit.  Körbe tudod fotózni (szemből, oldalról stb., hogy minden létező felirat látsszon)? Körbe tudod fotózni (szemből, oldalról stb., hogy minden létező felirat látsszon)?
- 

cinemazealot addikt válasz  korcsillio

üzenetére korcsillio

üzenetéreAz objektív bajonettes foglalatú, tehát amolyan "becsavarod, bekattan" típusú, azt nem látom a képről, hogy pontosan melyik család. Az adapter gyűrű viszont Canon EOS vázba enged becsavarni M42 menetes (tehát "csavarom-csavarom-csavarom, míg meg nem áll" típusú) objektíveket. A kettő nem fog együttműködni egymással, csak az adapter a 700D vázaddal. 
- 

cinemazealot addikt válasz  Rapid136

üzenetére Rapid136

üzenetéreIgen, az objektívek gyújtótávolságának változatlanságában és azonosságban azért bíztam. Csak azt nem tudtam, hogy az NX-M42 adapteres konfig és a(z esetemben PK) bajonett-helyes konfig azonos látószöget eredményez-e a két gépen az azonos fókusztávolságú, de különböző csatlakozású optikák esetében. De ebben bíztam. Köszi.  
- 

cinemazealot addikt Fiúk-Lányok! Ha van egy Pentax K-x-em (APS-C), rajta egy rá való PK bajonettes x mm-es üveggel, akkor az ugyanakkora fókusz távolságnak számít, mint egy Samsung NX-en (szintén APS-C) lévő NX-M42 adapterbe csavart ugyancsak x mm-es, de M42-es üveg? 
- 

cinemazealot addikt válasz  Tufako

üzenetére Tufako

üzenetéreÉn Pentax K-x-en úgy használok manuális objektívet, hogy a gép M módban van, beállítom a kívánt rekeszt az obin, megnyomom a zöld gombot (fény mérés), majd exponálok. Vakuval még nem próbáltam, de vaku nélkül egész jó képeket sikerült lőnöm.  
- 

cinemazealot addikt válasz  tvamos

üzenetére tvamos

üzenetéreA (#12634) Rapid136 által belinkelt módszer nekem is felkeltette az érdeklődésemet és az elmúlt napokban így is teszek: asszonnyal délutánonként teszünk egy kisebb sétát, átbeszéljük az aznap történteket, közben meg -- nyakamban a Pentax K-x-szel és a fent bemutatott, F2.8-ra lerekeszelt fix 50/1.7-tel -- lesek, hogy mit lenne érdemes lencsevégre kapni. A szabályokat persze nem fogom betűről-betűre betartani, A3-asra nagyított indexképeket sem fogok csináltatni, ahogy valószínűleg nem is fogom tudni betartani a heti 24/36 kockányi expót, de igyekszem takarékoskodni és egyelőre nem veszem le a gépről a fix 50-est (ami ezen ekv. 75-ös). A feladat adott és sok esetben már látom is a kihívást a kép megkomponálásában. Szóval a módszer egyelőre nagyon tetszik.  
- 

cinemazealot addikt válasz  Muerte68

üzenetére Muerte68

üzenetéreNa, de ez a minta ez a két lencsetag között van és Zozzant pont azt mondta, hogy ezek ragasztva vannak egymáshoz. Akkor ez most gomba (már ha ilyen létezhet ragasztásban) vagy a ragasztó elöregedése? És ha gomba, hogyan lehet a lencséket kiszedni a tubusból, hogy elválasszam és kitakarítsam őket? 
- 

cinemazealot addikt válasz  Zozzant

üzenetére Zozzant

üzenetéreÉs pont most, hogy szétkaptam, akartam feltenni ezt a kérdést, hogy ezt a hátsó 2-3. lencsetagot hogyan tudnám kiszedni a tubusából, hogy szétválasszam őket:  Bakker, e szerint sehogy?  (#12573) Zozzant 
 Nem tejfölös ez, csak tegnap kézből nem tudtam normálisan lelőni. Most, hogy szétszedtem, jobban rá tudtam közelíteni. Kattints rá a fényképre, látni fogod, milyen szép "szálkás".
- 

cinemazealot addikt Sziasztok, Hölgyek-Urak! 7 éve vettem használtan egy Pentax-M SMC 1.7/50mm objektívet. Jó ideig nem használtam, majd néhány napja ismét elővettem és ezt láttam benne: Ez vajon gombásodás?  Szétszedhető vajon ez a lencse valamilyen speckó szerszámokkal? Ha igen, milyenekkel? Anno 11,5 eFt-ért vettem, megéri foglalkozni vele? Szétszedhető vajon ez a lencse valamilyen speckó szerszámokkal? Ha igen, milyenekkel? Anno 11,5 eFt-ért vettem, megéri foglalkozni vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Horgász topik
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
- Samsung Galax A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Körbe tudod fotózni (szemből, oldalról stb., hogy minden létező felirat látsszon)?
 Körbe tudod fotózni (szemből, oldalról stb., hogy minden létező felirat látsszon)?