Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) kirapls


kirapls
újonc

Sziasztok!:)

Szoval gondoltam, megosztom az en elmenyeimet is. :) Aprilis 21.-en mutottek, de mar elozo nap, hetfon be kellett fekudnom (szerintem ennek semmi ertelme, azonban az orvosom igy rendelte el). Hetfon 9-kor elmentem a betegfelvetelre, ahol oriasi sor allt, ogy cirka ket es fel ora mulva megkaptam az agyamat. Elmondtak, hogy ejfelig ehetek/ihatok utana mar semmi. Igy is tettem, aztan masnap delelott korulbelul fel 11-kor jott egy nover, kaptam egy szurit, ami ha jol emlekszem nyugtato volt, illetve megkaptam a mutos ruhamat. Nem tudom, milyen nyugtato volt, ugyanis en annyira nevettem tole hogy a baratomnak kellett atoltoztetnie. :D
Aztan atoltoztem nagy nehezen es mar jott is a kocsi amivel betoltak a mutobe. Altatassal kertem, mert semmi undorom nem volt ahhoz hogy turkaljanak a szamban, amig en azt latom. :D
A mutet korulbelul 40-50 perces volt, az ebredessel nem volt kulonosebb bajom, csak egyszer hanytam tole vert, ami normalis, de utana mar jobb volt. Almos voltam es kaba, aztan mikor ebren voltam, ereztem hogy "nem minden oke ott". Inni nagyon keveset ittam sajnos :(
Ezt megbantam es azt javasolom mindenkinek hogy az elso 2-3 napban egyen es igyon annyit, amennyit csak tud!
A korhazban napi 2 vizben oldodos cataflamot szedtem, holott a szobatarsaim 4-et szedtek naponta, de nekem semmi bajom nem volt. Kellemetlen volt, de eszegettem a ropimat (a so darabokat le kell rola szedni, mert az nagyon csip es faj), illetve ittam a teamat.
Elso nap csak ittam, korhazi teat szabadott, masnap mar ehettem is. Nem ettem pepes eteleket, valahogy inkabb szenvedtem a kemeny kajakkal, mert azok jobban estek. Masodik-harmadik nap mar fagyit ettem, de a csokis dolgok nem jottek be, martak a torkom, illetve a citromos/narancsos teak se. A legjobb a barackos tea, amibol napi 2-3, de volt hogy 4 litert is elfogyasztottam.
Aztan pentek reggel hazaengedtek, de az a nap valami szornyu volt. A korabbi "fajdalmak" ahhoz kepest, amit ateltem a 4-5-6-7dik napban, semmi volt! Negyedik nap meg tartottam magam, de mar nem birtam ahogy ejjelente 3-4 oranal nem aludtam tobbet, mert 4 orakor felkeltem es potyogtak a konnyeim annyira fajdalmas volt a nyeles is.
A negyedik nap nem ittam egy-masfel liternel tobbet, de aztan megkertem anyut hogy vegyen cataflamot es azzal mar jobban birtam a fajdalmat. Magamba eroltettem 2-3 litert es ezerszer jobban voltam, csak nem szabad hagyni hogy kiszaradjon a seb, mert utana szornyu. :(
Ma van a 8.-dik napom es ma volt az elso olyan reggelem hogy nem sirva ebredtem! :DD Ugyhogy remelem, innen mar csak jobb lesz.
Pihenek egesz nap, es morzsa nelkuli rantotthust eszek, annal nincs jobb, na meg a ropinal!
Szoval kitartast mindenkinek, az a negy nap cataflammal nehezen, de kibirhato. :)

(#2302) Janije24


Janije24
tag

Üdv mindenkinek!

Gondolom megosztom a tapasztalataim veletek, én is hasznát vettem az előző hozzászólásoknak.
Ápril 15-én műtöttek altatásban a műtét kb 45 percet vett igénybe. Ébredés után vérzett a seb kaptam vérzés csillapított, akkor sem csillapodott a párom szólt a nővérnek ,nővérke a Dr. nőnek vissza műtőbe , megint 45 perc, hogy újra elsütötték.
Két nap után haza engedtek, első pár nap tényleg nagyon rossz de napi 3 cataflamnal nem vettem be többet.
Éjszaka rossz volt de így legalább automatán felkeltem 20-30 percenként inni ahogy érezte a szervezet, hogy szárad ki a seb.
Egy héttel műtét után kontroll: -seb szépen gyógyul a lepedék vastag egy hét még kb leválik a lepedék
Na ennek örömére másnap jobban voltam szóval kedvet kaptam egy kis kocsi szerelgetéshez!!!!
Egy mélyebb lehajlás=bevérzés......................:(:(:(
No ezek után ügyelet ki mire kiértek kb nem vérzett, mire elmentek volna{(nélkülem) majd lefekszem kipihenem nincs baj alapon} megint nekiállt vérezni, szóval felhívtam dr. mi legyen? Beszélt a mentőápolóval, hogy vigyenek be mindenképp. Út közben éreztem hogy vérzik de előre nem tudtam köpni meg szívogatni annyira hátul volt a vérzés de éreztem hogy nem stimmel valami.
Nah beértünk kórházba az ügyeletre szokásos adat felvétel stb.....majd belenéztek a torkomba kis lapáttal nyelv le= hányás egy vese tálat tele vérrel plusz egy 2-3 ujjnyi vastag véralvadékkal, ami miatt már nyelni is alig bírtam aztán fel egy asztalra vér folyatása vese tálba+vérvétel borogatás meg hasonlók.
Mire felértünk a műtőhöz kb. megállt a vérzés azért mert egy véralvadék tamponálta a sebet----> leszedték újra beégették ahol vérzett. Szóval kezdődött minden előröl ami nem egy kellemes dolog de jobb mint műtét után. Most már kezdek felépülgetni de nagyon rossz érzés nyelni a véred meg stb.....
Szóval egy jó tanács mindenkinek ha valaki nem akar nagyon rossz élményekkel gazdagodni az tartson be minden utasítást pontosan.

Kösz a figyelmet. :R

Eladó új Zuk Z2 pro tok: http://hardverapro.hu/apro/zuk_z2_pro_armor_hibryd_tok

(#2303) Willie


Willie
őstag

Sziasztok!

22 éves férfi vagyok, mandulaműtőt előtt állok. Orvosilag nem indokolt a kivétel, csak zavarnak a mandulakövek és emiatt döntöttem úgy, hogy kés alá fekszem. Úgy tudom, hogy erre a korra már a mandula ellátta a szerepét és igazából lényegtelen, hogy megvan vagy nincsen. A későbbiekben akár még jót is tehetek vele magamnak, hogyha nincs meg. A műtétet altatásban tervezem és a debreceni klinikákon fogja Dr. Szűcs Attila végezni.

Mire számítsak? :)

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

(#2304) prozodus válasza Willie (#2303) üzenetére


prozodus
őstag

Hát nekem nem ezt mondta az a specialista, akinek még el is hiszem, h ért hozzá, mert olyan betegségekből gyógyított meg embereket, amire más dokik évekig csak hümmögtek.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#2305) Cyrin válasza prozodus (#2304) üzenetére


Cyrin
addikt

kell az oda, de ha rossz, több kárt csinál mint hasznot

(#2306) prozodus válasza Cyrin (#2305) üzenetére


prozodus
őstag

A detritus viszont enm indok a kivételre, csak egyes orvosok heppje ez.

Nem beszélve arról, h rendbe is lehet hozni.

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#2307) Willie


Willie
őstag

Köszönöm a válaszaitokat. Igen, nekem orvosilag tényleg nem indokolt a kivétele. De rettenetesen zavar a benne lévő trutyi. Hogyan lehetne megszüntetni?

(#2308) Dexo83 válasza Willie (#2307) üzenetére


Dexo83
újonc

Sziasztok!
Én most jöttem haza a kórházból, ahol négy kellemetlen napot töltöttem. A nyeléssel vannak gondjaim. Nem a fájdalom zavar, folyamatosan próbálkozom, de minden kijön belőlem. Olvastam, hogy valaki a harmadik napon már 3 liter teákat ivott. Most hogy a májam kezd toxikus görcsöket produkálni kicsit irigy vagyok :D
Tényleg nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, meg nem is találkoztam sehol ilyen felvetett problémával.
A kórházban infúziót kaptam három napon keresztül, de most hogy itthon kell az eddigi sikerekkel megbirkóznom a folyadékbevitellel, attól tartok a mentők fognak elvinni. :)
Szilárd étel meg 4 napja nem látta belülről a beleimet. Mi történik? Valakinek valami ötletet van? Hálás lennék. :R

(#2309) prozodus válasza Dexo83 (#2308) üzenetére


prozodus
őstag

Párpercenként egyszerre csak 1-2 kortyot.

Lehet, h nem vizet kéne, hanem pl frissen préselt zöldségleveket, v. pl. savanyúkáposztalevet.
Anno egy hétig mást se tudtam inni, de mégiscsak a savkápilének köszönhetem, h nem kellett végül kiszáradás miatt a mentőket hívni. Legolcsóbb a DM-ben tán, és az elég finom is. Aztán az egyszercsak elkezdett szomjassá tenni, és újra tudtam rendesen inni.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#2310) prozodus válasza Willie (#2307) üzenetére


prozodus
őstag

Az egy rendszt hosszadalmas és komplex folyamat. Sok kitartás kell hozzá.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#2311) mohikan15


mohikan15
újonc

Üdv!

Nos, két halasztás után, a harmadik nekifutásra végül sikeresen én is túl vagyok a műtéten.
Május 7-én 10 órakor vittek a műtőbe. Előtte kb. ¾ órával kaptam dormicumot tabletta formájában. Hogy őszinte legyek, semmi különösebb hatást nem éreztem. Annyi, hogy a gyomoridegem „felszállt” a fejembe és úgy éreztem, szétfeszíti az agyamat.
A branül beszúrása -korábbiakhoz hasonlóan- sajnos most sem ment probléma nélkül. Természetesen elsőre szétlőtték a vénámat… :(( Másodikra szerencsére sikerült eltalálni. Aztán jött a maszk és már aludtam is. Az ébredésre nem igazán emlékszem, a legelső emlékem az, hogy már a szobámban fekszem, mellettem a férjem és az orvosom, beszélnek hozzám. Mondják, hogy jól ment a műtét, minden rendben volt, alig vérzett. Nagyon kómás voltam, borzasztóan szédültem és émelyegtem, a szememet sem bírtam kinyitni még 2 órán keresztül.
A nyálamat ilyen papírtörlő-szerűségekbe kellett kifolyatnom, de ettől függetlenül a nyelési inger ugyanúgy meg volt. (Szerencsémre végig tiszta átlátszó volt, vér sehol.)
Közben kaptam infúzióban fájdalom csillapítót, a torkomra pedig jeges pakolást.
A 2 óra leteltével jött a tea, nagyon apró kortyokat ittam csak, de próbáltam minél sűrűbben. Azt kell hogy mondjam, sokkal rosszabbra számítottam. Az éjszaka is viszonylag nyugalomban telt, a branül feszítése jobban zavart, mint a fájdalom a torkomban.
A műtét utáni első 2 nap egy leányálom volt, de tényleg. A fekete leves az 5. naptól kezdődött. Napról-napra egyre rosszabb lett, főleg az éjszakák. Hiába keltem fel inni másfél óránként, a fájdalom egyre csak erősödött. A fülem lényegében 0-24-ben fájt. Pluszban kisugárzott még a fájdalom a fogaimba, ezzel együtt az egész állkapcsomba. Míg korábban elég volt 6-7 óránként a gyógyszer, most a 4 órát is alig bírtam ki. A holtpont a 8. éjszakán jött el, ez volt az eddigi legborzasztóbb. A fájd.csill. egyszerűen nem hatott, jeges borogatással próbáltam elviselhetőbbé tenni, de 10-es skálán így is 10-es volt a fájdalom. Nem kertelek, sírtam, annyira fájt.
Másnap reggel belekukkantottam a torkomba, és láttam, hogy az addigi vastag lepedékréteg 90%-a lejött a baloldalról. :C Gondolom emiatt volt ez a kínszenvedés. Azóta szavam nem igen lehet, a helyzet rengeteget javult, újra elég a napi 3 cataflam. :)) Sokat enyhült a fülfájásom is. A szilárd ételt pedig érezhetően könnyebben nyelem le.
A tegnap éjszaka volt az első, amit teljes egészében átaludtam és a reggeli ébredésnél sem akartam falnak menni kínomban. Remélem innentől kezdve ez már minden nap így lesz.

Jah, és még egy dolog. Egy hétig ugye tilos volt hajat mosni. Alig vártam, hogy leteljen. Hajmosás után fésülködésnél csomóban jött ki a hajam!!! Előfordult ez rajtam kívül mással is? Ma újra megmostam, és döbbenten láttam, hogy lényegében alig maradt hajam. Nem viccelek, kb. fele annyi van most, mint műtét előtt.
Ha valakinek van erről tapasztalata, azt szívesen fogadnám.
Köszi!

(#2312) Cyrin


Cyrin
addikt

hajhullás normális

(#2313) mohikan15 válasza Cyrin (#2312) üzenetére


mohikan15
újonc

Köszi!

(#2314) Inci 0205


Inci 0205
újonc

Sziasztok Inci vagyok. Egy hete műtöttek, de bevérzett a mandulám. Azt szeretném megtudni, hogy mit ehetek egy héttel a műtét után, vagy hogy ti mit ettetek?

(#2315) Cyrin válasza Inci 0205 (#2314) üzenetére


Cyrin
addikt

darabos kaját ami nem tapad, és nem dörzsöl, jól megrágva, folyadékkal.

(#2316) Willie


Willie
őstag

Sziasztok! Túl vagyok az altatásos műtéten. Ma reggel volt, én voltam az első. Ha küzdve, de iszok mint egy kacsa, ma már megittam vagy 4 liter folyadékot, akkor mire számítsak? :)

(#2317) Willie


Willie
őstag

Még valami, a nyelvcsapom baromira meg van duzzadva. Igazából emiatt megy szerintem nagyon nehezen a nyelés. Másnak is háromszor, négyszer akkora volt? Esetleg valamivel lehet csökkenteni a méretét? Olvastam, hogy a D vitamin segíthet, igaz ez? A C vitamin tényleg gyorsítja a gyógyulást?

[ Szerkesztve ]

(#2318) Cyrin válasza Willie (#2316) üzenetére


Cyrin
addikt

"ma már megittam vagy 4 liter folyadékot, akkor mire számítsak?"

hogy sokat kell pisilni menni :)

egyébként nem kell semmi csodaszer, minél többet inni, és majd enni.

(#2319) Willie válasza Cyrin (#2318) üzenetére


Willie
őstag

Tényleg úgy volt. :D

Lassan túl vagyok rajta. Napok óta egyre jobban vagyok, ma már az egész éjszakát végig sikerült aludnom. Reggel nagyon enyhe fájdalomra ébredtem. A lepedék még most sem vált le teljesen, pedig ez már a 12-ik napom. Nekem a fülfájdalom elmaradt, néha volt egy nagyon kicsi kisugárzás, de nem igazán zavart. Ma reggel már egyik nyelésnél sem fájt a reggeli, de a lepedék mégsem akar kopni. :D
Mit ne mondjak, összességében én ennél sokkal rosszabbra számítottam.

[ Szerkesztve ]

(#2320) Willie


Willie
őstag

Másnak is beragadt a kaja a mandula helyére? Nagyon idegesít a dolog... :D Lepedék még most is van, nagyon lassan akar leválni. Ma telt le egyébként a 2 hét, épp sört iszok. :D Fájdalom is van még nagyon minimálisan, de fájdalomcsillapítót már nem szedek.

[ Szerkesztve ]

(#2321) Cyrin válasza Willie (#2320) üzenetére


Cyrin
addikt

két hét még nem a teljes gyógyulás, hanem sokkal több, szóval még lehetnek ilyenek.

(#2322) Willie válasza Cyrin (#2321) üzenetére


Willie
őstag

Sejtettem, köszönöm a gyors választ. :) A sör mindenesetre nagyon jól esett. :))

(#2323) kornél88


kornél88
csendes tag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az altatásos műtétnél űlve vagy fekve végzik a műtétet?
Júli 3-án megyek, a névnapomon :))

(#2324) Cyrin válasza kornél88 (#2323) üzenetére


Cyrin
addikt

Fekve

(#2325) Ketrin9


Ketrin9
újonc

Sziasztok! En a 4. napomat toltom a mandulamutet utan :) aki meg elotte all annak leirom a tortenetemet. Az elmult fel evben 4x volt tuszosmandulagyulladasom. Minden honapra jutott egy.mindegyik alkalommal bevettem egy doboz antibiotikumot az orvos javaslatara. Most juniusban elkaptam valami lazzal jaro fulgyulladasos betegseget. Nem volt kedvem a haziorvosho menni igy a fulorrgegeszetre mentem. az orvos abban a pillanatban ahogy a szamba nezett mondta hogy ilyen ronda mandulakat regen latott es ki kell venni rovidesen.olyan nagyok voltak,hogy alig kaptam levegot toluk a hangom is olyan volt mint aki lenyelt valamit es a torkan akadt. Nem cicoztunk a vervetel stb utan kijelolte az idopontot. En altatast szerettem volna az itt olvasottak miatt,de idohianyaban ugy es gyozkodesek aran az erzestelenites mellett dontottunk. Megerkeztem csutortokon a korhazba ehgyomorra. Nagyo feltem igy sirtam es panikrohamom is volt.. Egyebkent a mutet alatt mar lenyugodtam kaptam midketto mandulamba eloszor a balba 8szurast ez nem fajt kulonosebben aztan kivagta amibol semmit sem ereztem.a szam nem volt kifeszitve nem voltam lekotve,hatul fogtak gyengeden a fejemet es ennyi.jobb mandulamat ugyanigy.semmi vert nem kellett kopnom csorgatnom, nem is lattam szinte vert,az orvos pamaccsal torolgette a szamba,de nem sok volt.utana a szomba toltak olal fekves vercsorgatas,szinte semmi nem csorgott. Na 1ora mulva kiment a fajdalomcsillapito es nagyon fajt a fulem es a mandulamhelye. Kaptam injekciot de szerintem az semmit sem ert..otthorol hoztam a vizben oldodo cataflant amit nagyon jol tettem,mert a noverek aznap nem adtak mondvan hogy ehgyomorra nem kaphatok.de masnap is alig akartak adni meg csak 8orankent....na en aznap bevettem 4dbot. Maskepp nem birtam volna ki igy is alig tudtam lenyelni egy liter vizet. Masnap mar kotelezo vot szilardat enni . Egyfolytaban jartak be a noverek,hogy egyunk egyunk. En a cataflanok utan bevagtam a mekis sultkrunplit es hamburger.de aznap mar kekszet is ,fornettit,csokit mindent osszeettem ,2l viz.aznap mar beszelni is siman tudtam sot hapciztam is 5szor.orrotfujtam tobbszor is 4szer fogat mostam :D belenzetem a szamba es gyonyoru a seb,ketto kisebb meretu vagas. Fogalmam soncs,hogy csinalta az orvosom de egy zseni. A szobatarsaim nagyon szenvedtek ok meseltek,hogy nekik mute kozben omlott a ver :o alig birtak enni is. 3.nap hazaengedtek ugyanugy eszek mint regen napi 4cataflan persze kicsit nehezebben csusznak a falatok,de barmit megeszek. Ma van a 4.napom olyan mint a tobbi beveszem a cataflant es minden jo :D ez a mutet egy semmiseg. Senki ne feljen tole. Enni kell es akkor ne fog beerezni mondtak is hogy annak verzik be aki nem eszik csak pepeset.

(#2326) Reinkz


Reinkz
senior tag

Sziasztok, én meg osztom a storymat röviden annak aki elötte van.

A műtétről nem beszélnék nekem altatásban csináltak én ezt nem is vállalnám ébren.

Első hét az pokol, nem folyamatos a javulás nekem nem a műtét után volt a legrosszabb minden nap más, kiszámíthatatlan volt, a legjobb barátom a cataflam lett elvileg 3db szabadott volna ennem de én napi 4-et szedtem, aludni se nagyon tudtam az első héten.

Egyhét után kezdett folyamatosan javulni napról napra jobb lett és kb 10. napon már 1db cata sem kellett, de még szájzárral beszéltem.

Arra készüljetek hogy:
Az orrotokon visszajöhet a víz ha nagyot nyeltek vagy folyamatosan isztok.

A műtét után megfog nagyobbodni a nyelvcsapotok mivel eltűntek bizonyos erek stb és létre jön egy vénás elfolyás, elég irritáló konkrétan hozzáér a nyelvedhez vagy mőgé is lóg.

Azt tudom tanácsolni mindekinek hogy adjá át magát a fájdalomnak,és igyon rendesen és egyen ha tud, én spec azt nem tudtam le is fogytam 3kgt.

Szóval kitartást ;)

[ Szerkesztve ]

(#2327) Szilvus1008


Szilvus1008
újonc

Sziasztok!
Én is mandula műtétre várok 42 évesen. Nekem nagyon fáj a csuklom, tenyerem, ujjaim, talpam, láb ujjaim. Fülem, arccsontom, mintha huzatot kaptam volna.
Volt valakinek hasonló tünete? Műtét után javult a helyzet? :F

(#2328) onlYaCog


onlYaCog
újonc

Sziasztok!
Én 25 vagyok, és az elmúlt 2-3 évben semmi betegségem nem volt...csak a mandulám gyulladt be sokszor. Háziorvosom a legutolsó látogatásom alkalmával megkérdezte, hogy „Még mindig nem vetettem ki?"...(utolsó előttinél kikértem a véleményét ezügyben).
Tehát, utolsó begyulladás alkalmával fogtam a telefont és már kértem is az időpontot a fül-orr gégészetre. Volt időm gyógyulni, de még szerencse, hogy csak egy hónapot kellett várnom.
Fül-orr gégész az általam leírt gyulladások gyakoriságáról (csak úgy látatlanba): „Az még nem olyan sűrű, hogy kivegyék."
Aztán megnézte, és gyorsan az ellenkezőjét mondta. Egy hónapra rá műtét altatásban(tegnap), előtte kivizsgálások (labor, tüdőgondozó, ekg, háziorvos véleménye, altatóorvos). Nem én győzködtem, hogy altatásban legyen. De jó is így szerintem.
Szóval tegnap 11 óra körül vették ki a torok manduláimat. Altatásban, így semmire nem emlékszem ami a műtőben történt.
Olyan nyugott voltam, hogy az csoda, pedig csak közvetlen altatás előtt kaptam meg a nyugtatót, amit mondták, hogy kapni fogok.
Az ágyamban tértem valamennyire magamhoz, és emlékszem azon mosolyogtam, hogy „Laza, hogy nem kaptam nyugtatót sem!" És ez le is kapartam egy papírra! :D Aztán alukálás tovább.
Adtak fájdalom csillapítót, és elismételték 1000-szer hogy most már lehet inni. Tea= szerintem vacak, sok sűrű nyál. Víz= jó hidegen legjobb. És mondták, hogy beszélhettek.
Aznap nem ehetem, csak ihattam. Ma reggeli;háztartási keksz teába, ebédre szűrt leves és krumpli püré, vacsora pedig tejbegríz. Simán megettem. 4-5 óránként fájdalom csillapító. Meg ettem egy pudingot is, és jégkrémet.
És minden rendben van, de dokim mondta legyek nyugodt, fájni is fog még. :P
Holnap mehettek csak haza, mert nem helybéli vagyok és mert így beszéltjük meg.
Ahogy itt is olvastam, vannak eltérő vélemények. Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok még túl rajta. Örülök, hogy megoszthattam veletek az eddigieket!
Igyekszem még írni a továbbiakról.
Kitartás! ;)

[ Szerkesztve ]

(#2329) onlYaCog


onlYaCog
újonc

Üdv újra!
Hét nap telt el a műtét óta. Az előző két napom elég vacak volt. Nem is igazán tudtam enni, csak fájdalom csillapító után. Igyekszem azért minden fűszermenteset, nem karistolóst jól megrágva megenni. De az ivás is sokkal rosszabb.
És kisugárzik fülbe a fájdalom. Talán akkor múlik el, ha jól bealszom a gyógyszer után.
Nem tudom mi lesz, ha elfogy a maradék 3 szem cata :Y
Úgy érzem nem nagyon hat az algoprin (most azzal próbálkozom). :(

[ Szerkesztve ]

(#2330) Cyrin válasza onlYaCog (#2329) üzenetére


Cyrin
addikt

algopyrin semmit nem fog hatni. háziorvos ír fel még cataflam-ot. odatelefonálsz és elmegy érte valaki.

(#2331) Willie válasza Cyrin (#2330) üzenetére


Willie
őstag

Vagy a Cataflam Dolo vény nélkül kapható.

(#2332) onlYaCog válasza Cyrin (#2330) üzenetére


onlYaCog
újonc

Tényleg nem hatott semmit. Megszenvedtem tegnap...
De hozott párom Dolo-t. Azt mondták gyógyszertárosok, fele annyi hatóanyag van benne, így kettesével ugyanaz a hatása, mint sima catának.
És anyum is iratot fel catát. Mostmár talán el leszek. (Próbálom nem túlzásba vinni azért, de nem egyszerű) : /
Holnap pedig kontroll is lesz.

Köszönöm a segítségeteket! :)

[ Szerkesztve ]

(#2333) temab


temab
újonc

Sziasztok!

39-éves férfi vagyok és juli. 8-án vették ki a mandulámat és még mindig van egy kellemetlen érzésem, néha erősebben máskor enyhébb. Mintha valami volna a torkomban vagy nem is tudom pontosan eldönteni hogy hol, csak mintha le kellene nyelni de nem megy. Inkább a bal felemen érzem és olyankor a bal fülem is fáj és mintha be lenne dugulva. Ezért gondoltam hogy utána nézek a neten és úgy bukkantam erre az oldalra ahol látom elég sok frissen műtött velem hasanló szenvedő van és volt. Engem altattak és nem bánom mert nagyon laza volt semmi problémám nem volt utána sem hányinger sem száj fájás csak a vele járó normális fájdalmak, már amennyire normális lehet egy fájdalom. Azt tudom mondani hogy aki teheti inkább vizet igyék és óvakodjon az édestől mert én csak a hideg vizet tudom meginni és így teát meg édes leveket ittam és nagyon kezdtek fájni a fogaim egypár nap múlva. A harmadik napon repülni is tudtam volna de a negyedik nap délutánjától a hatodik napig azt hittem megvadulok. :W
A nyeléskor mintha a kést szúrták volna a nyakamba és minden kajától égett. napi két fájdalom csillapítóval elvoltam inkább kajálás után vettem be mert ahhoz lóerők kellettek. A legrosszabb az volt hogy nagyon éhes voltam már de amikor enni kellet sírni tudtam volna. :O Hosszabb beszélgetés nagyon nem ment, pedig már az első perctől tudtam beszélni ahogy kihoztak és felébredtem. Aztán lassan napról napra alakult a dolog kb. két hét után éreztem hogy könnyebb az evés addig a vízből sem tudtam egyszerre egy kortynál többet lenyelni. Hát nem volt könnyű de ki lehet bírni. Akire ezután vár a dolog ne csüggedjen és ne halogassa ha muszáj, és én az altatást javaslom. Bemész, a filmet elvágják és mire felébredsz túl vagy rajta. Semmi trauma meg rossz emlékek a műtét idejéről. Amúgy most jól vagyok, azt mondhatom csak nem tudom mire vélni azt a furcsa dolgot amit érzek és nagyon bosszant. Talán a nyelvcsapom szórakozik. Úgyhogy ha van valakinek hasonló problémája kérem írjon két sort főleg ha tudja az okát és a megoldást is rá. Olvastam más oldalakon a hajhullás problémát: nekem is van, talán most megoldódik tőle. Gyógyulást kívánok mindenkinek, a frissen műtötteknek kitartást. Sok folyadék, nem hajolni, kerülni a meleget, a túl meleg és hideg dolgokat.

(#2334) GinnyB


GinnyB
újonc

Sziasztok!
Látom, régen írtatok már, de hátha vannak most is sorstársaim :) Jövőhét kedden fognak műteni altatásban, majd beszámolok róla. A hozzászólásokat olvasva már kikészítettem magam, várom, hogy minél hamarabb túlessek rajta :))

(#2335) Cyrin válasza GinnyB (#2334) üzenetére


Cyrin
addikt

Nem lesz semmi gond, jót fogsz aludni (akkor) aztán két hétig nem :D
De nyugi, kibírható.

(#2336) Willie válasza GinnyB (#2334) üzenetére


Willie
őstag

Szia!

Nekem még viszonylag frissek az emlékeim, nem kell aggódni! :)

(#2337) prozodus válasza Cyrin (#2335) üzenetére


prozodus
őstag

Legalábbis az ideírók állítólag túlélték, de lehet, h nem, és csak kísértenek v zombik :))

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#2338) kornél88 válasza GinnyB (#2334) üzenetére


kornél88
csendes tag

Mit kell egy ilyenen aggódni? Aggódj máson, rutin műtét!

(#2339) Willie válasza kornél88 (#2338) üzenetére


Willie
őstag

Igazán kedves vagy. Más egy nő és egy férfi. :)

(#2340) prozodus válasza Willie (#2339) üzenetére


prozodus
őstag

Legalábbis más a női nikk meg a ffi nikk :))

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#2341) Dórika25


Dórika25
újonc

Sziasztok!
Szeretném ha azok akik a műtét előtt álnak, segíthessek nekik, ezért elmesélem a történetemet, hiszen műtét előtt én is végig ezt az oldalt olvastam.
21 éves vagyok, lány vagyok, nem volt semmilyen műtétem.
Szeptemberben, aztán Novemberbe is megfáztam, és mandulagyulladással párosult, amire szedtem mindenféle antibiotikumot, és a hajam is hullott agy ideje, elég sok, ekkor észrevettem már hogy nem lesz jó valami.
Szóval elmentem a helyi fül-orr-gégészetre, megnéztek és azt mondták, hát ezek tökéletes mandulák. Ezért én úgy döntöttem ezt nem hagyom annyiban, és elmegyek máshova is ezért elmentem egy másik fül-orr-gégészetre, ahol kaptam antibiotikumot, és két tenyésztésen estem át, ahol mind a kettő pozitív volt sajnos, ezért műtétet javasolta a doktorúr. 2016.03.17.-én volt kiírva a műtét, előtte persze vérvétel, EKG, és mellkas röntgen, és az altató orvossal találkozás, hála istennek, egyből mondta hogy altatnak. Szent Imre kórházban műtöttek, reggel 7:15.re ott kellett lenni, megkaptuk a szobát, és jött a várakozás, majd kb 9 óra fele kaptunk piros málnaszörp -szerű kevés löttyöt, ami nagyon rossz volt, olyan volt mint hányás utáni utóíz a szájban.
10:50 kor elvittek, a műtőbe, branülbe megkaptam az altatót szédülni kezdtem tőle, és már aludtam is, másfél óra múlva kitoltak, azon gondolkoztam mikor felébresztettek, hogy kész vagyok már vagy csak most visznek.. visszavittek a szobába, és pihentem, egy óra múlva lehetett inni. Az első korty elviselhető volt, bár egy kortyot többször kellett lenyelni, kaptam fájdalomcsillapítót, és első nap egész jól voltam, bár én a két litert megittam, éjszaka rossz volt, de kórházba is voltam, meg kényelmetlen is volt szóval kb óránként fent voltam és mindig ittam. Reggel mehettem is haza, és ez a nap már rosszabb volt, nehezebb volt nyelni is.
Érzem a számban, a rossz ízt ami a lepedék miatt van, nem szép látvány, aki nem bírja ne nézze meg.
2. Nap már megint jobban fájt, itthonra vízben oldódó cataflamot kaptam, mivel csak hármat lehetett bevenni, ezért reggel 6, 12:00, 20:00 kor vettem be, bár azért vettem volna egy negyediket is. Szerintem nagyon sokat számít hogy ne hagyd el magad, és erőt kell venni hogy együnk, mert attól is gyengék vagyunk, és nagyon sokat kell inni, két - három litert. Sajnos tudom hogy fáj de ezt nekünk kell meggondolni hogy meg akarunk e gyógyulni vagy nem.
3. Nap megint jobban fáj, sűrű lenyelhetetlennek tűnő nyálam lett, rossz szájíz, de megtanultam újra nyelni.
Amit meg tudok enni: puding, joghurt, fagyi, tejbegríz, megpróbáltam rántottát is, de a nyelven is tele van hólyaggal, ezért nem tudok nagyon rágni.
4. Nap ma is jobban fáj, a fülem is nyílal egy kicsit, de kibírható. Majd még írok mi történik a többi napon.

(#2342) Cyrin válasza Dórika25 (#2341) üzenetére


Cyrin
addikt

"olyan volt mint hányás utáni utóíz a szájban." :DD

A pépeseket le kéne váltani normál kajára, ami nem ragad és nem karcol...

[ Szerkesztve ]

(#2343) prannk


prannk
őstag

Sziazstok. Én holnap megyek aneszteshez es szerdan mutenek. Kérdés az hogy en mindenkepp aludni szeretnek. Ilyenkor alá kell irnom holnap egy beleegyezési nyilatkozatot hogy altatnak ugye? Mert a a doki eroszakoskodik az erzesteleniteshez. Hogy ez nem kivansagmusor.

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#2344) prannk


prannk
őstag

Ilyenkor nem mélyaltatás van ugye?

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#2345) Valda válasza prannk (#2344) üzenetére


Valda
újonc

Gondolom mostanra már túl vagy rajta és kiderült, hogy nem mélyaltatás volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#2346) Cyrin válasza Valda (#2345) üzenetére


Cyrin
addikt

csitt....még alszik :D

(#2347) Valda


Valda
újonc

Sziasztok! Már korábban is jártam itt, (hogy mindenféle infóval felvértezve feküdjek kés alá) de most hogy már én is túl vagyok a mandulaműtéten, gondoltam megosztom élményeimet mások okulására. :)
"28 éves nőbeteg", múlt hét csütörtökön estem át a tűzkeresztségen, Debrecenben. Picit csaltam, mert altatásban kértem a műtétet, szerencsére egy nagyszerű orvost találtam, akinél mindkét opció működött.
Maga a műtét abszolút kiesett, csupán annyi van meg, hogy már a kórteremben ébredezek. Nem tudom mi az oka, de egy cseppet sem vérzett, nem volt lázam, nem hánytam, másnap haza is engedtek, mert annyira szépen gyógyult a seb.
Viszont fájdalom az van rendesen. Most a negyedik napnál tartok de.... :W Az éjszakák a legrosszabbak, amikor kimegy a fájdalomcsillapító és nem csak nyeléskor fáj, hanem konstans. Én egyébként napi 3 catával élek, reggel-délben-este kombó, így kibirható valamelyest. Ja, és a torokfájás mellé betársult még a fülfájás és a fejfájás, ami természetes.
Minden sorstársat biztatok a bőséges folyadék (víz) fogyasztásra és az óvatos eszegetésre (én a műtét másnapján abonett "kenyeret" kaptam reggelire, de lecsúszott).

(#2348) dankobenedek


dankobenedek
újonc

Sziasztok!

Nekem tavaly műtötték volna a mandulámat, de el lett halasztva. Viszont most gondolkodom hogy újra nekiszánjam magam nyáron. 19 éves vagyok, régebben elég sokszor volt tüszősen begyulladva a mandulám. Viszont most már az elmúlt egy évben "csak" 4-szer volt begyulladva, és az utolsó kettő már nem is volt olyan vészes, enyhébb volt.
Szerintetek ennek ellenére érdemes lenne a nyáron megműttetni? Sokan azt mondják, hogy ha nincs is begyulladva, attól még vannak benne Streptococcus bacik, amik hosszú távon károsítják a szervezetet.

Köszi a válaszokat előre is :)

(#2349) Cyrin válasza dankobenedek (#2348) üzenetére


Cyrin
addikt

igen

(#2350) prozodus válasza dankobenedek (#2348) üzenetére


prozodus
őstag

Nekem tök uez volt, és egy nagyon jó gégésszel nézettem meg, és az ő véleménye alapján döntöttem. Ő az, akit vban merek ajánlani, ha segítség kell a döntéshez. A későbbiek igazolták a javaslatát. Ha több infó kell, írj üzit.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.