- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
-
Anakin007
aktív tag
válasz
MichaelSD #415 üzenetére
3D nem is szívás
Mandriván pl. szó nélkül beizzította már telepítéskor. Mondjuk meg is voltam lepődve
Na jó, debian után kezdtem mandrivázni....
Azt viszont szomorúan konstatálom, hogy "KDE-n még mindig finomítani kell"Sosem lesz már kész? Nálam az egérrel van a legfőbb gond, asztali PC-n is meg notin is. Csomószor tévesen dupla-kattot érzékel (néha triplát) és már a falra mászok tőle, nem tok mit csinálni vele. Erre vmi 5let?
A másik, a fájl-társítás. Nah emiatt már majdnem kivágtam szegény notit az ablakon.
Hiába állítom át vmelyik kiterjesztést, b*szik rá a gyökér. Qrva idegesítő, hogy pl. sima kis jpg-nél mindig gimp indult, avi-ra meg a totem az mplayer helyett. Totál kiírtottam minden alternatív társítást, jpg-nél csak a kview volt ott, de vmiért akkor is gimp indult.
A végső megoldás halál lett: leszedtem a gimpet, azóta jó ez a része.
KDE merre tárolja a társításokat amúgy? -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
MichaelSD #355 üzenetére
Amikor az opensuse - tettem fel, akkor úgy volt ahogy mondod, akkor az volt, hogy kiírta, hogy nem talál ezt nem talál azt (win-t akartam indíttatni vele)
Majd visszamentem a linuxba és átírtam ez ment is ezzel nem is volt gond
A gondom az az volt, hogy mikor feltettem a mandriva-t
Az is grub ot használt, karakteres felületüt, ki is volt írva, hogy grub
a gondom ott kezdődött, hogy feltettem a win es winyot rá, és jött a meglepetés nem indult el, de a bootot megkezdte
és elakadt közben, hogy nem tud felmountolni egy particiót
és kiakadtKövetlező történet, most ismét a opensuse van fent
emellé fel akartam tenni ugyanerre a winyóra a mandrivat is, no és ez eddig nem sikerült
Tisztára úgy tünik mintha nem férne meg a 2 egymás mellett ami azért furi
az opensuse jelenleg logikai particiók során csücsül, tehát még az sem lehetett gond, hogy tul sok első part akart volna létrejönniMég kisérletezem
-
Core2duo6600
veterán
válasz
MichaelSD #347 üzenetére
Láma voltam már megtaláltam
De azért kösz
Egyben 1 észrevétel és egy kérdés is
Felnyomtam ugye a mandriva -t
Dugom vissza a többi winyot, mert ovatosságból lehuztam, hogy nehogy zür legyen
Erre nem bootol be
villog a scroll lock és a caps lock a bill en
és ennyi
ráadásul ugyanarra a vezérlőre kapcsoltam a másik winyot ahol ez voltIlyet még nem láttam,
Ti is jártatok már így ?
Mi a megoldás rá ? -
Anakin007
aktív tag
válasz
MichaelSD #342 üzenetére
Köszi, közben sikerült megoldanom (talán). Megadtam kernel paraméternek hogy "noapic" és azóta stabilan skurbinál. Legalábbis még nem döglött meg. sikerült megcsinálni a java-t is, végre tudok netbankozni linux alól
Viszont van még egy érdekes probléma. Ha kiadom az ldconfig parancsot, ez néz vissza:ldconfig: File /lib64/libulockmgr.so.1 is empty, not checked.
ldconfig: File /lib64/libfuse.so.2 is empty, not checked.
ldconfig: File /lib64/libfuse.so.2.7.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /lib64/libulockmgr.so.1.0.1 is empty, not checked.
ldconfig: a '/usr/lib/libgcj.so.9' fájl csonkítottldconfig: a '/usr/lib/libgcj.so.9.0.0' fájl csonkított
ldconfig: File /usr/lib64/libwnck-1.so.22 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libwnck-1.so.22.2.3 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libpanel-applet-2.so.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libpanel-applet-2.so.0.2.24 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libgnome-menu.so.2 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libgnome-menu.so.2.1.16 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libgnome-window-settings.so.1 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libgnome-window-settings.so.1.0.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libdecoration.so.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libdecoration.so.0.0.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libmetacity-private.so.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libmetacity-private.so.0.0.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libcompizconfig.so.0 is empty, not checked.
ldconfig: File /usr/lib64/libcompizconfig.so.0.0.0 is empty, not checked.
ldconfig: a '/usr/lib64/libgcj.so.9.0.0;471b8d6e' fájl csonkítottSokkal több volt, de párat már sikerült megoldanom azzal, hogy a csomagból egyenként kimásoltam a hibás file-okat. Nem tud ez a rendszer vmi olyat, hogy csomag ellenőrzés v. ilyesmi? Valszeg a sok fagyás miatti resetelés agyonvágta itt-ott az fs-t és fenti file-ok sérültek.
-
jimhun
senior tag
válasz
MichaelSD #300 üzenetére
Köszi !
Sikerült végülis elindítanom. Nem tudom mi lehetett, ha indításkor bemegyek a screensaver konfigjába akkor ezt írja ki
:The XScreenSaver daemon doesn't seem to be running on display '':0.0''. Launch it now?
Ha ezt leokézom akkor utána megy jól a screensaver....de ezt minden gépindításkor el kell játszni különben nem müxik.
Viszont egy olyan problémám lenne még hogy a Kopete nem tud messenger-re beléptetni azt dobja ki hogy ''wrong password'' az Amsn-en meg müködik rendesen a password. Nem találkozozott valaki ilyennel rajtam kívül ?
Még egy utolsó: A karakteres módban hogy lehet mailt írni ? A Redhatnál használt 'mail' parancs itt nekem nem működik.
Köszi szépen !
jimhun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FC25 PS5 játékszoftver
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest