- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimhun
senior tag
Sziasztok!
A következőt kérdezném: Felraktam az új 2008 Mandrivát, de hagytam egy windows Fat32 particiót, namármost ha belépek a Useremmel akkor nem enged írni az mnt/windows-ra mert a root a tulajdonos és csak Ő változtathatja meg a tulajdonságokat.
Viszont root-ként nem lehet belépni grafikus felületen (hiába írom be, kiírja hogy nincs root grafikus felület, mint az Kubuntuban), akkor viszont hogyan lehet megvátoztatni a tulajdonságokat hogy mindenki írhasson rá ???
Karateres felületen be tudok lépni rootként de nem tudom a parancsot amivel ezt meg lehetne változtatni.....Tud esetleg valaki segíteni ?
-
jimhun
senior tag
válasz
MichaelSD #300 üzenetére
Köszi !
Sikerült végülis elindítanom. Nem tudom mi lehetett, ha indításkor bemegyek a screensaver konfigjába akkor ezt írja ki
:The XScreenSaver daemon doesn't seem to be running on display '':0.0''. Launch it now?
Ha ezt leokézom akkor utána megy jól a screensaver....de ezt minden gépindításkor el kell játszni különben nem müxik.
Viszont egy olyan problémám lenne még hogy a Kopete nem tud messenger-re beléptetni azt dobja ki hogy ''wrong password'' az Amsn-en meg müködik rendesen a password. Nem találkozozott valaki ilyennel rajtam kívül ?
Még egy utolsó: A karakteres módban hogy lehet mailt írni ? A Redhatnál használt 'mail' parancs itt nekem nem működik.
Köszi szépen !
jimhun -
jimhun
senior tag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne hogy miért van az hogy beállítok egy screensaver-t és ha test-et indítok megy rendesen, egyébként meg (amikor kellene) nem indul el csak fekete képernyőt kapok, de a monitor nem kapcsol ki. Mindegy neki melyik screensavert állítom be mindig ezt csinálja.
Ilyen monitorkikapcsolás meg energiatakarékosság mind ki van kapcsolva...
Köszi ! -
jimhun
senior tag
Sziasztok !
Két kérdésem lenne a Mandrake 10-es verziójával kapcsolatban.
Az egyik hogy ha webkamerát akarok nézni interneten akkor kéri a Java-t. Ha ezt letöltöm akkor a .bin file-lal nem csinál semmit. Nem indítja el. Tudtok esetleg más megoldást erre???
A másik hogy szeretnék olyan wmv file-t nézni amit nem letöltök, hanem az internetről jársza le folyamatosan ''Stream-be''(ez egyébként a mindentudás.hu-n fennt lévö elöadások). Hangom az van de képet nem ad hozzá...A sima wmv kiterjesztésü file-okat lejátsza ha gépröl indítom. Meg valami xwv file-t irogat vagy mit...
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged