Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz sirály12 #27 üzenetére

''De nem tudtam kicsomagolni a fájlt amit küldtél'' Pedig az e-mailban írtam hogy kell, vagy esetleg nincs fönt a tar?, vagy a gz(gzip)?
    Ezt írtam: ''1. Kicsomagolás: tar -xvzf csomi.tar.gz'' Egy kis magyarázat: a tar parancs szolgál fájlok becsomagolására, de tömöríteni nem tud. (A neve--> tar --> tape archiver, szóval eredetileg szalagos arhiváló progi.) az ''x'' jelenti az extract -ot, tehát kicsomagolást. A ''v'' verbose -ra, tehát ''szövegelős'' -re állítja a kimenetet, amit látsz. A ''z'' jelenti a gz -t, vagyis hogy a csomag elkészítésekor a tar -ral meghívtuk a gz -t is, így tömörítve is lett egyben. (ha nem ''z'', hanem ''j'', akkor bzip2 -vel kellett tömörítve lennie az arhívumnak.) Az ''f'' jelenti azt, hogy fájl -lal dolgozunk és nem az stdin/stdout -ot(sztenderd be-, ill. kimenetet) használjuk.
    ''...az a kis progit, király de hiányol valami fájlt'' Egész véletlenül nem a resolv.conf -ot hiányolja? :) Elküldöm az enyémet mail-ben oksa? :) Ja és mindkét progival próbáld ki.
    (feltéve ha sikerül a kicsomagolás, de miért ne sikeredne:) )

Aktív témák

Hirdetés