- Fórumok
- Monitorok
- Mágneses a monitor?
- (téma lezárva)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Hello!
Vegre mar hasznalta valaki a ''demagnetizalo'' szot...
Amugy egyszeru fizika...
Femlapot kell rakni a magnes es a monitor koze,az elegge csokkenti a magneses mezot (kvazi ''learnyekolja'').
Lattam mar olyan kis hangdobozt,amit igy arultak,hogy le van arnyekolva,lehet monitor melle rakni.
Masik megoldas vegyel TFT-t :) :) csak vicceltem...Azért alumínium-, vagy rézlappal nem próbálnám árnyékolni a mágnesességet, pedig mindkettő fém. :DDD
-
rlazol
veterán
Szerintem meg egészen kis hibája volt csak a monitorodnak: látatlanban úgy gondolom (naponta javitok sajnos moncsikat) hogy egy egyszerü forrasztási hiba lehetett a képcsőpanelon, ezért elment a zöld szin, azért lett rózsaszinű minden. Max. félórás munkával javitható. Nálunk Kalocsán 1500Ft-ot szoktunk kérni egy ilyen munkáért, bár gondolom, hogy a pesti árak mások.
hál istennek garis volt. elég régen történt, de a szervíz azt mondta, hogy a hideg utáni közvetlen bekapcs miatt lehetett. Használtan vettem náluk, és ott órákig ment gond nélkül, hazavittem, negyed óra után elszállt. És nagyjából mindig ugyanannyi idő telt el a rózsaszín megjelenéséig a bekapcsolástól.
-
McCoy
tag
Szerintem maradhatnak, ha semmi rendellenes dolgot nem csinál a monitor :)
-
drpele
senior tag
Monitort, TV-t, vagy bármilyen katod-csöves képernyöt zavaregy mágneses tér. Logikusan minnél erősebb a ''zavaró'' mágneses tér intenzitása, annál nagyobb a hatása, hiszen annál jobban beleszól az elektronok utjába.
Hangszorokkal kapcsolatosan, mint láttuk is sok megoldás van. Lehet árnyékolni is, meg egyszerüen ''arréb pakolni''. Én mindenféle képpen a másodikat választanám ammennyiben van erre lehetőség. A nagy teljesítményt a Mélynyomó végzi, ezt simán lehet a földre rakni, akár eldugni. A szatelliteket, meg ugy elhejezni, hogy figyelembe vegyüka HAAS effektust, azaz hogy az oldalak a lehetö leg egyformább távolságra legyenek a halgatótol (arányosan legyenek). De ez már akusztika, és a szoba tipusa is beleszól, int sok más ezért ebbe ne menjünk bele.hmm, nekem a moncsitól 30 centire van egy 100W-os jamo, alatta egy 40w-os sub, de eddig nem tapasztaltam színeződést, torzulást. Azért ajánlott őket átcsoportosítani, vagy ha nem látszik semmi akkor no problem?
-
pharao
csendes tag
Monitort, TV-t, vagy bármilyen katod-csöves képernyöt zavaregy mágneses tér. Logikusan minnél erősebb a ''zavaró'' mágneses tér intenzitása, annál nagyobb a hatása, hiszen annál jobban beleszól az elektronok utjába.
Hangszorokkal kapcsolatosan, mint láttuk is sok megoldás van. Lehet árnyékolni is, meg egyszerüen ''arréb pakolni''. Én mindenféle képpen a másodikat választanám ammennyiben van erre lehetőség. A nagy teljesítményt a Mélynyomó végzi, ezt simán lehet a földre rakni, akár eldugni. A szatelliteket, meg ugy elhejezni, hogy figyelembe vegyüka HAAS effektust, azaz hogy az oldalak a lehetö leg egyformább távolságra legyenek a halgatótol (arányosan legyenek). De ez már akusztika, és a szoba tipusa is beleszól, int sok más ezért ebbe ne menjünk bele. -
Panther
HÁZIGAZDA
Mint írtam minden bekapcsolásnál müködik,de ha túl erős megneses erő............... szóval nem hülyeségből találták ki a mosógépet.
Állandó megnással lehet nagyon nemkéne próbálkozni,mert rosszabb is lehet. A mosógépnek az elve is mágnes de a 230v-os hálózat polaritásváltásai miatt a megneses mező polaritása is változik. Ezért lehet vele demagnetizálni és nemcsak bűvészkedni és orákat szitkozódni az állandó mágnessal.Nem a bekapcsoláskor történő lemágnesezésről beszéltem, hanem arról hogy a _hosszabb_ áramtalanítás is segít néha.
Amúgy elhiszem én hogy jobb a mosó, de állandó mágnese szinte mindenkinek van, míg mosója...? Nem hinném. -
McCoy
tag
Bizony nálam is ilyennel talált színt a varázsló. Csak azt nem értettem, hogy mért kellett körbe ülni az asztalt úgy, hogy össze érjenek a kisujjaink ? :))
Nekem évek óta ott van a 20 W-os hangfalam [a jobboldali] a tv közvetlen mellett, de soha semmi átmágneseződés nem történt. Kivéve mikor a villám belevágott a házba.ÁHHÁ én a hangfal arrébpakolását döntöttem :D
-
rdi
veterán
Egy külső lemágnesező tekercs. Kb. 40 cm átmérőjű, gyűrű alakú, és simán bedugod a 230V-ba. Van rajta egy nyomógomb, addig müködik, amig nyomva tartod. A felmágneseződött, bekapcsolt monitor előtt köröző mozdulatokat teszel vele, mégpedig úgy, hogy közben lassan távolodsz a monitortól. Általában teljesen képes megszüntetni a képcsőmaszk felmágneseződését.
Bizony nálam is ilyennel talált színt a varázsló. Csak azt nem értettem, hogy mért kellett körbe ülni az asztalt úgy, hogy össze érjenek a kisujjaink ? :))
Nekem évek óta ott van a 20 W-os hangfalam [a jobboldali] a tv közvetlen mellett, de soha semmi átmágneseződés nem történt. Kivéve mikor a villám belevágott a házba. -
Latzee
csendes tag
Hello!
Vegre mar hasznalta valaki a ''demagnetizalo'' szot...
Amugy egyszeru fizika...
Femlapot kell rakni a magnes es a monitor koze,az elegge csokkenti a magneses mezot (kvazi ''learnyekolja'').
Lattam mar olyan kis hangdobozt,amit igy arultak,hogy le van arnyekolva,lehet monitor melle rakni.
Masik megoldas vegyel TFT-t :) :) csak vicceltem... -
hogyishívnak?
aktív tag
Én úgy tudom hogy hosszabb kikapcsolás is megteszi néha a hatását. (mármint eltűnik tőle az elszíneződés)
A mosóhoz pedig: ezt meg lehet csinálni egy nagyobb mágnessel is. Én mondjuk ilyen ''lesz ami lesz'' alapon próbálkoztam, 5-10 perces próbálgatás után egyszer sikerült szerencsésen elvennem a képcsőtől, úgy hogy ''lehúzta'' róla az elszíneződéseket.Mint írtam minden bekapcsolásnál müködik,de ha túl erős megneses erő............... szóval nem hülyeségből találták ki a mosógépet.
Állandó megnással lehet nagyon nemkéne próbálkozni,mert rosszabb is lehet. A mosógépnek az elve is mágnes de a 230v-os hálózat polaritásváltásai miatt a megneses mező polaritása is változik. Ezért lehet vele demagnetizálni és nemcsak bűvészkedni és orákat szitkozódni az állandó mágnessal. -
Panther
HÁZIGAZDA
Én úgy tudom hogy hosszabb kikapcsolás is megteszi néha a hatását. (mármint eltűnik tőle az elszíneződés)
A mosóhoz pedig: ezt meg lehet csinálni egy nagyobb mágnessel is. Én mondjuk ilyen ''lesz ami lesz'' alapon próbálkoztam, 5-10 perces próbálgatás után egyszer sikerült szerencsésen elvennem a képcsőtől, úgy hogy ''lehúzta'' róla az elszíneződéseket. -
Bogyó bá'
nagyúr
Szerintem meg egészen kis hibája volt csak a monitorodnak: látatlanban úgy gondolom (naponta javitok sajnos moncsikat) hogy egy egyszerü forrasztási hiba lehetett a képcsőpanelon, ezért elment a zöld szin, azért lett rózsaszinű minden. Max. félórás munkával javitható. Nálunk Kalocsán 1500Ft-ot szoktunk kérni egy ilyen munkáért, bár gondolom, hogy a pesti árak mások.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy külső lemágnesező tekercs. Kb. 40 cm átmérőjű, gyűrű alakú, és simán bedugod a 230V-ba. Van rajta egy nyomógomb, addig müködik, amig nyomva tartod. A felmágneseződött, bekapcsolt monitor előtt köröző mozdulatokat teszel vele, mégpedig úgy, hogy közben lassan távolodsz a monitortól. Általában teljesen képes megszüntetni a képcsőmaszk felmágneseződését.
-
twollah
nagyúr
Minden monitoron,tv-n van max nemérhető el menüből. Bekapcsoláskor ez autómatikusan müködik. Ettől függetlenül érheti akkora mágneses erő,hogy foltos marad a kép. Ilyenkor jöhet jól hozzá 1 ''mosógép'' amivel jobb szervízekben remdelkeznek.
Erről a mosógépről nem tudsz többet írni, hogy hogy működik?
-
hogyishívnak?
aktív tag
Minden monitoron,tv-n van max nemérhető el menüből. Bekapcsoláskor ez autómatikusan müködik. Ettől függetlenül érheti akkora mágneses erő,hogy foltos marad a kép. Ilyenkor jöhet jól hozzá 1 ''mosógép'' amivel jobb szervízekben remdelkeznek.
-
amargo
addikt
Hellosztok, adott 1 probléma, van 1 mágnes ''Hangfal'' a monitor környékén, és néha elég fura dolgokat produkál, pl elszineződés, a degaus se segít, muszáj arrébb pakolnom a hangfalat, megtörne az 5.1 (Wharfedala hangfal van mellette a jobb első, 100W mély, stb....... és asszem nincs árnyékólva) nem igazán szeretném arrébb pakolni a cuccost, árthat ez a monitornak?
nem olvastam el az egész választ, de a jobb monitorokon van eg yolan, hogy lemágnesezés, namármost, ha van ilyen a tieden akkor csak erre katt a menüben :)
ha volt ez a megoldás akkor tárgytalan vagyok.. -
rlazol
veterán
-
McCoy
tag
-
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
-
McCoy
tag
-
McCoy
tag
-
twollah
nagyúr
-
rlazol
veterán
-
McCoy
tag
-
twollah
nagyúr
-
McCoy
tag
-
McCoy
tag
Mellékesen valakinek már ''maradt így színesen a monitora'' az eggyáltalán nem jön ki belőle? :)
-
McCoy
tag
-
Zsiba
senior tag
Múltkoriban egy Jazz 5.1 mélynyomója került kicsit közelebb a céges monitoromhoz...
Ha láttatok már gyönyörű rózsaszínt!!!!! Az XP-re nem lehetett ráismerni! :) -
McCoy
tag
-
twollah
nagyúr
Hellosztok, adott 1 probléma, van 1 mágnes ''Hangfal'' a monitor környékén, és néha elég fura dolgokat produkál, pl elszineződés, a degaus se segít, muszáj arrébb pakolnom a hangfalat, megtörne az 5.1 (Wharfedala hangfal van mellette a jobb első, 100W mély, stb....... és asszem nincs árnyékólva) nem igazán szeretném arrébb pakolni a cuccost, árthat ez a monitornak?
OFF
Rosszul emlekszem, de mintha az elobb meg farkas arcod lett volna.
ON -
rlazol
veterán
szvsz igen, pakolj át.
-
twollah
nagyúr
Termeszetesen art.
Vidd minnnel messzebb a hangfalakat a monitortol. -
McCoy
tag
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Monitorok
- Mágneses a monitor?
- (téma lezárva)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- További aktív témák...
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- 27% - ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap!
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest