Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
adalbert1 #855 üzenetére
Szerintem penzmosas illetve eu-s jogszabalyok miatt nem megy.
Magyarorszagon sem tudsz online szamlat nyitni. Szerintem sehol nem tudsz.A masik meg, ha maradok aztan a manyup lehuzza a rolot es atkerulok az allami nyugdij rendszerbe teljes egeszeben akkor visszairatkoztam a szolidaritasi piramisjatekba vagy a duplan megszopom es fizetem a 24%-ot adokent allamiba meg 10%-ot szinten az allamiba mikozben a 24% mar nem fog beleszamitani a jovebni nyugdijamba?
Tehat nemcsak a 24%ot bukom, mert maradok hanem utanna a 10%ot is? Hiszen a nyugdijkorhatar elerese utan nem igazan lesz mit adni mint nyugdij. -
lajafix
addikt
válasz
adalbert1 #59 üzenetére
a megtakarítás meg nem ér semmit, ha nincs következő nemzedék, aki a saját megtakarítását elcseréli a következő nemzedékére. A jelenlegi folyamatok már rövidtávon csődhöz vezetnek. Ki az aki egyre nagyobb nyjárulékot hajlandó fizetni egyre kisebb ellátásért pl az állami nyugdíjrendszerbe?
Lásd Keynes nyugdíjrendszerről szóló tanulmányát, amit a harmincas években tett közzé.
-
erdey_a
addikt
válasz
adalbert1 #41 üzenetére
ez marhaság. Ahhoz, hogy egy-két lakást kiadj, ahhoz előbb meg kéne ezeket venni nem gondolod? Arra meg nem igen van tőke, ha meg van, akkor nem a lakás kiadásán fog múlni az öregkori királyság. Ugyanez igaz az x-millióról is a bankba. Azt is csak be kell tenni valahogy. Éppen ezt teszed, mikor a nyugdíjpénztárba befizetsz.
Annyi a különbség, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetések hozama jóval nagyobb és stabilabb (ennek ugye a hosszú futamidő az oka). Az önkéntes magánnyugdíjpénztári befizetés után pedig még adókedvezmény is jár. Sőt, 10 év után kamatadó mentes is.
Tehát a hagyományos banki betéteknél egy önkéntes magánnyugdíjpénztári befizetés jóval jövedelmezőbb. Végülis ezért találták ugyebár ki...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest