- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Én ráfrissítettem a ventura-ra, sok adatom van az ssd-n, nem akartam/nem volt kedvem mindent lementeni. Miután a 13.6-os update-t felraktam felajánlotta a frissítést sonoma-ra, de nem tudta letölteni(pár mp után hibát írt ki hogy nem tudja teleíteni, ellenőrizzem az internet kapcsolatot(ami persze vígan működött). Végül gibMacOS-sel leszedtem a teljes sonoma végleges telepítőt, az installassistant.pkg-t feltelepítettem. A biztonság kedvéért az összefoglalóban írt módon(az elérési utak átírásával), készítettem sonoma telepítő pendriveot(64GB-os pendrive-ra, így elfért). Aztán az alkalmazások közül indítottam a sonoma telepítőt, simán lefrissült a ventura minden gond nélkül. Az én szempontomból annyi előnye mindenképp lett, hogy megszűntek a gép tétlen állapotában előforduló random újraindulások (a ventura szinte állandóan csinálta) nem tudtam mit tenni ellene, de a sonoma úgy tűnik megoldotta.
Csináltam egy monterey telepítőt a másik haswelles gépemre (csak igp van benne), gimbMacOS-sel leszedtem a 12.7-et és telepítő pendriveot csináltam az összefoglalós módszerrel. Nos hát eléggé instabil a monterey a hd4400 igp-vel futtatva, egyes alkalmazások elindulnak, míg mások csontrafagyasztják a rendszert, akármit csináltam nem tudtam urrá lenni a dolgon, a biosban 1gb-ra felvettem a videómemóriát, fix méretűre tettem a dvm-et,(128 majd 256mb val is próbálkoztam), kicsit javult a helyzet, nőtt a nem lefagyó alkalmazások köre, de teljesen meg nem oldódott a probléma.
Ha jól láttam kezelte az igp a grafikus gyorsítást, ablak összecsukás effekt, átlátszó dock működött. Az oc efi-ben felvettem a hd4400-hoz szükséges paramétereket a dortania alapján. Nem tudom hogy van e olyan módszer amivel stabilizálható igp-n a monterey. Időnként még grafikai hibákkal is találkoztam. A monterey-t áttéve a fő gépembe (ahol az rx550-van) már stabilan futott).
Két szinte ugyanolyan gépem van, mindkettő gigabyte b85m-hd3-r4, a média lejétszósba 8gb-ram, a fő gépbe 16gb ram van és rx550.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest