Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Clover EFI-t használ valaki?
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza
üzenetére
Végül sikerült átváltanom a dedikált videokártyára... Ha letiltottam a BIOSban az integráltat, akkor nem adott képet. Ugyanez volt, ha nem tiltottam le, csak átváltottam a dedikáltat elsődlegesre. Végül a org.chameleon.boot.plist-be kellett egy IGPEnabler No, és egy GraphicsEnabler Yes, így működik. Viszont egy új fejlemény, laggol a Youtube/Twitch.tv. Nem a kép, hanem a hang, meg-meg akad egy pillanatra - lehet, hogy a HDMI Audio engedélyezésénél lett módosítva egy-két dolog, ami nem tetszik neki.
Valaki tud küldeni nekem egy pár módosítatlan Kextet Mavericksből? Ezek kellenének:
AppleHDA.kext
AppleIntelFramebufferAzul.kext
HDAEnabler1.Kext - bár ezt, ha jól gondolom akkor a Multibeast rakja fel.Köszönöm!
-
LógaGéza
veterán
válasz
Santantica
üzenetére
Tudom, angolon volt, virágboltból töltött preinstalled VMWare képben csináltam. A feltételek között van az is, hogy eredeti AppStoreból letöltött App legyen, és ezt ellenőrzi is.
-
LógaGéza
veterán
Na végül felkerült a rendszer, a régi módszer volt a legjobb: Restore OS X Base System a pendrivera, Chameleon telepítés, SMBios.plist írás, FakeSMC.kext, és -v -f -x GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=1 után indult is a telepítés. Felment percek alatt, végül MultiBeasttel felmentek a Kextek, engedélyeztem a TRIMet az SSD-n, beállítottam a RAIDet, és beraktam a VGAm. Egyelőre megy minden úgy néz ki. Kellett egy pár patch, de megy a HDMI Audio is. Sleepbe lemegy, de szinte azonnal vissza is jön, viszont nem ad képet, amíg nem nyomok egy gombot - ennek még utánnajárok majd.
Bárkinek lenne kérdése jelezzen nyugodtan, ellenőrzök bármit.Kezdem is:
Telepítés előtt BIOSban átállítottam elsődleges VGA-nak a integráltat (HD4600), majd visszaraktam a másikat, de a HDMI kábelt nem dugtam vissza valamiért. Tökéletesen felismeri (Zotac GTX 560 Ti), kiír róla mindent a System Profiler. Ezzel kapcsolatban felvetődött egy olyan kérdésem, mivel még sose használtam kétkártyás rendszert, hogy át kell-e dugnom a kábelt/letiltanom BIOSban a integráltat, hogy használni tudjam a dedikáltat, vagy maradhat így, és automatikusan átvált rá, hogyha kell a teljesítmény? -
LógaGéza
veterán
válasz
Santantica
üzenetére
Van, pontosan a Install OS X Mavericks.app - untouched meg minden, el is indítja a telepítést, de Installation Failed-del leáll... Megnéztem az install logot, és ott azt írja, hogy nem tudta ellenőrizni az eredetiségét, ezért nem használja...
InstallESD-t is leellenőríztettem, az is jó, ergo nem a beszerzett appal van a baj. -
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz
Patice
üzenetére
Nekem is meglett a konfig, éjszaka összeraktam, de még be se kapcsoltam, arra már nem volt energiám majd meló után.
Viszont én szívtam a telepítő elkészítésével... AppStoreból leszedtem, töltötte egy jó 4 óra hosszát, a végén errort dobott, és sehogy se akarta folytatni/újrakezdeni a töltést. Elhoztam egy .app-ot a virágboltból, azt meg ugye nem akarta felrakni a UniBeast. Maradt a myHack - mindez VmWare alatt, de legalább már van egy telepítőm
Remélem ennyi volt a legtöbb problémám vele
-
LógaGéza
veterán
Valakinek sikerült már AMD Hoston VmWare-el Macet futtatni? 10.8 jól jönne - bár mindegy, csak a pendriveot szeretném megcsinálni a telepítéshez.
10.9-et már leszedtem, de mindig eldobja, azzal a meglátással, hogy letiltotta a virtuális gép a processzort. -
-
LógaGéza
veterán
válasz
üzenetére
Ha csak megakarod nézni, hogy támogatja-e, illetve, hogy mely verziókat, akkor OpenGL Extensions Viewer App Storeból.
Ha tesztelnéd is, akkor Heaven Benchmark. -
LógaGéza
veterán
Azért írtam a két végletet - a kicsi családi, és a Workstation rendszerek között is van még pár lépcsőfok. Hackli gépet is össze lehet rakni ~100ezerből (nem számoltam ki, csak tippeltem), és 200-300ezerből is, és még mindig nem tartunk a Workstationoknál, pedig már léptünk párat.
Máté94
Mire alapozod ezt az állításod, meg lehet tudni? -
LógaGéza
veterán
válasz
tDr1v3r
üzenetére
Asztali gépekről volt szó, közel se Workstationökről... Amiről itt beszélünk, az a két véglet. Ha azt írja, hogy Workstationoknál nem éri meg Hacklival szenvedni, akkor aláírom, mert teljesen igaza van. De azért egy sima otthoni használatra szánt, nem folyamatosan nagy számítási feladatokat végző usernek még mindig jobban megéri egy kis kínlódás, mint pl megvenni akár egy iMacet...
-
LógaGéza
veterán
Szerintetek Asrock Z87 Extreme4 mennyire jó választás lenne OS X szempontjából?
Egy 10essel olcsóbb mint a GA-Z87X-UD3H, és ha nem kell vele olyan sokat küzdeni, akkor inkább ezt választanám... -
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki használ mostanában Haswell alapú PC-n Maverick-et? Érdekelne, hogy milyen alaplappal megy, sé hogyan
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi