Új hozzászólás Aktív témák

• Smiley

addikt

válasz RaZroX #34541 üzenetére

Roviden. A Hackintosh-nak elvagtak a torkat es most hagyjak kiverezni. :))

Hosszabban: A szerzodes gondolom meg koti oket az intel-hez, ezert lett 2022 a vegleges datum. Van meg par evunk, ez miatt nem kell aggodni. Az utolso intel-es platform ami mac-ben kaphato lesz, sajnos az lesz az utolso alap a hackintosh-nak. Racionalisan nezve olyan 2022-2023 kozott fejezik be az utolso ilyen gep arusitasat. Ha mazlink van, akkor az utolso inteles gep meg kapni fog 1-2 uj rendszert, de a PPC->Intel valtasnal ezt nem tartottak annyira fontosnak, ott a 10.6 mar intel only volt. Tehat a Quad G5-re csak a Leopard volt, igaz ott 3 eves ciklusa volt egy OS-nek.

Az ujratervezett jelenlegi Mac Pro ami nem nagyon illik bele ebbe az intel->ARM strategiaba, szoval en kicsit pozitivabban latom es szerintem 2024-ben erkezik az utolso inteles OS. Termeszetesen az apple ki fogja nyujtjani a support idoszakot ezekre a gepekre... olyan 2027-ig, legalabbis en ra tennem le a voksom. Viszont az, hogy biztonsagi frissitesek jonnek majd az utolso rendszerhez az egy dolog... driverek azonban mar nem lesznek az utana levo hardwarekhez (proci chipset vga stb.) es ez itt a nagy gond, nem fogunk tudni hw-t cserelni.

Amugy jo moka volt ez az egesz, es en soha nem gondoltam volna, hogy 20 evet meg fog elni ez a dolog... azt meg plane nem, hogy ekkora kozosseg lesz belole, pedig en elegge az elejen kezdtem, meg a Tiger-el. Nekem ez egy marhajo szorakozas volt, amibol rengeteget tanultam akaratlanul is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés