Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Jókis vasárnapi szopás:

Dual bootos rendszerem van 1db SSD-n. OSX El C. + Win10, Cloverrel indul mindkettő.

Egy barátom megkért hogy csinálja neki egy El C. telepítőt egy pendrivera. A következőket csináltam a telepítő elkészítése után:

- telepítettem rá egy friss Clovert
    - bemountoltam a saját Cloveres ESP partícióm, átmásoltam a pendrive-on levőre a kext-eket, plist configot, mert az alaplap a cél rendszeren ugyanez.
    - rebootoltam, beléptem a biosba, és kikapcsoltam a SATA portokat a teszt miatt
    - bebootoltam a pendrive-ról, és megnéztem megy e a telepítő
    - ment jó, persze diskeket nem látott, dehát pont ezért kapcsoltam ki őket, szóval ismét reboot, pendrive ki, SATA portok bekapcs

Na és azóta nem indul el a saját Cloverem.

A BIOS egyedül a Win10 UEFI indítópartíicóját látja, a Clovert nem. Elképzelésem sincs hogy miért, a Clover ESP partíciómba NEM írtam bele, egyedül egy mount/unmount volt, illetve másoltam róla. Nosza pendrive vissza, indítsunk akkor arról. Megy is, a rajta levő Clover bootolja az OSX-em jól. Bemountoltam a saját ESP-m, minden megvan rajta, és minden érintetlen, mégse megy. Fogtam a Clover installt és rátoltam újra, de a BIOS továbbra sem látja.

Van valakinek ötlete?

diskutil list:

/dev/disk0 (internal, physical):
    #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
    0: GUID_partition_scheme *250.1 GB disk0
    1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
    2: Apple_HFS SSD 118.8 GB disk0s2
    3: Microsoft Reserved 16.8 MB disk0s3
    4: Microsoft Basic Data 130.9 GB disk0s4

A biosban a CSM ki van kapcsolva, régebben is ki volt, megpróbáltam most bekapcsolni, de az eredmény ugyanaz. Csak a pendrive cloveres EFI partícióját látja, és a Windows indító EFI-jét. A Win10 SOHA nem indult el a fenti folyamatok közben, tehát kizárt hogy az kavart volna be.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés