- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jókis vasárnapi szopás:
Dual bootos rendszerem van 1db SSD-n. OSX El C. + Win10, Cloverrel indul mindkettő.
Egy barátom megkért hogy csinálja neki egy El C. telepítőt egy pendrivera. A következőket csináltam a telepítő elkészítése után:
- telepítettem rá egy friss Clovert
- bemountoltam a saját Cloveres ESP partícióm, átmásoltam a pendrive-on levőre a kext-eket, plist configot, mert az alaplap a cél rendszeren ugyanez.
- rebootoltam, beléptem a biosba, és kikapcsoltam a SATA portokat a teszt miatt
- bebootoltam a pendrive-ról, és megnéztem megy e a telepítő
- ment jó, persze diskeket nem látott, dehát pont ezért kapcsoltam ki őket, szóval ismét reboot, pendrive ki, SATA portok bekapcsNa és azóta nem indul el a saját Cloverem.
A BIOS egyedül a Win10 UEFI indítópartíicóját látja, a Clovert nem. Elképzelésem sincs hogy miért, a Clover ESP partíciómba NEM írtam bele, egyedül egy mount/unmount volt, illetve másoltam róla. Nosza pendrive vissza, indítsunk akkor arról. Megy is, a rajta levő Clover bootolja az OSX-em jól. Bemountoltam a saját ESP-m, minden megvan rajta, és minden érintetlen, mégse megy. Fogtam a Clover installt és rátoltam újra, de a BIOS továbbra sem látja.
Van valakinek ötlete?
diskutil list:
/dev/disk0 (internal, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: GUID_partition_scheme *250.1 GB disk0
1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1
2: Apple_HFS SSD 118.8 GB disk0s2
3: Microsoft Reserved 16.8 MB disk0s3
4: Microsoft Basic Data 130.9 GB disk0s4A biosban a CSM ki van kapcsolva, régebben is ki volt, megpróbáltam most bekapcsolni, de az eredmény ugyanaz. Csak a pendrive cloveres EFI partícióját látja, és a Windows indító EFI-jét. A Win10 SOHA nem indult el a fenti folyamatok közben, tehát kizárt hogy az kavart volna be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest