- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Egy kicsit azért jobb lezárást vártam én is. Az mondjuk jó volt hogy a végén Jack lehunyta a szemét és előtte még látta hogy a repülővel sikerült felszállniuk és legalább néhányan megmenekültek.
Viszont még maradt 1-2 dolog részemről amit a sorozat készítői kifejthettek volna bővebben.
1; Jegesmedve mit keresett a szigeten?
2; Walt szerepe nagyon lelaposodott, egy kis magyarázat jöhetett volna hogy ő miért volt különleges?
3; A végén amikor hárman mentek a barlangba akkor Jack miért dolgozott össze "Locke"-al amikor tudta hogy gond lesz abból ha Desmond nekiáll a fénnyel "szórakozni"? -
-
antikomcsi
veterán
Logikát nem csak abban a részben kár keresni.

Amúgy Jin, és Sun már egymásra talált régen, még a sziget előtt. Nekik pl. miért kellett ez az egész? Költői kérdés
Meg ki talál ki magának olyat, hogy az apósa ki akarja nyiratni, és még bele is lő kedvesébe? Esetleg ha mazópisták.

-
antikomcsi
veterán
Rendben, hogy nincs olyan, hogy idő, csak úgy lett volna ésszerű, ha úgy kerül oda, ahogy meghalt, és nem a valós sík évekkel korábbi állapotában.
Egyébként örülök, hogy számotokra megnyugtató és kielégítő lett a sorozat vége.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondhat bárki (szerző/szereplő) bármit, szerintem elbaszarintották a végét.
-
D347HBR1NG3R
tag
Sőt továbbgondolva az előbbi elméletet, hogy a fény a pokol, ez még igaz is lehet, bemennek a fénybe, és az ugyanaz mint a szigeten lévő, tehát ismét a szigeten találják magukat és addig lesznek ebben a körforgásban míg minden kérdésre meg nem találják a választ. De arra esélyük sincs mert az írók sem tudják, tehát a purgatórium megadta volna az esélyt a megváltásra, de így önmaga lett a pokol.

MOD: én is gondolkodtam már rajta, hogy ez nem túl szerencsés névválasztás főleg mail-címbe nem, elég furcsán néztek rám miatta párszor, például mikor az ügyfélkapumat csináltattam.

-
MaciG
addikt
Jah így már értem.
Viszont most megnéztem az utolsó két részt, és azt kell ,hogy mondjam, hogy több olyan rész /jelenet is volt ami nagyon meghatott és majdnem elsírtam magam.
A legjobb sorozta amit valaha is láttam. Bár sok mindent még nem értek, pedig minden részt láttam (talán egy marad ki), de majd utánaolvasok mi is a "valóság". 
-
FefeeX
veterán
"bar azert sokkal erosebb utalasok voltak arra, hogy nem ujjaszuletnek, hanem szo szerint tovabblepnek valahova"
pont ezt akartam mondani. Hogy szinte egyértelmű, hogy így érti.Az hogy mennyire volt jelentősségteljes Christian, azért vitatható... Jack jellemi fejlődésében persze az volt, nyilván mindenki szülője, környezete jelentős ilyen szempontból. Viszont önmagában a sorozatban szerintem nem sokat adott hozzá. (Jah, amúgy mondhatta volna nekik Gábriel arkangyal is
Mondjuk alapból hihetőbb is lenne a történet
) -
FefeeX
veterán
A Lost-vallás a katolikus hiten alapul, mivel ugye nem ismerek más vallást, amiben van Purgatórium. Ha meg nem az, lehetne ez a következő élet is... Nem is lett volna rossz egyébként annak sem (Buddhizmus+lélekvándorlás, de ilyenből több vallásban is van alternatíva); csak pont ezt kaszálta el az egyébként jelentéktelen mellékszereplőnk a félreérthető mondataival, szerintem

LOTR: hát igen, az életben nincs ennyi nyitott kérdés kb, mint amennyit ezek itt összetermeltek. Aztán meg nem válaszoltak meg. Az ember meg természetéből fakadóan keresi a magyarázatokat a kérdésekre. Szóval most már az univerzum keletkezése és működése, mi lesz a halál után stb. mellett van kb egymillió megoldatlan rejtély, amin lehet gondolkodni a kedves íróknak köszönhetően

-
antikomcsi
veterán
Az, hogy Ti mit mondtatok el egy dolog. Értelmezzétek a végkifejletet ahogy szeretnétek, és engedd meg ezt nekem is. Azzal, hogy semmit nem zártak le, hanem kaptunk egy ilyen befejezést, pont azt akarták elérni, hogy gondoljon mindenki, amit akar.
Mikor halt meg Jack? Lehet, hogy gép sem volt, hanem már az is a fantázia/túlvilágra készülés része?
Vagy volt gép, és le is zuhant, és Jack még magához tért a bambusz erdőben, és mindaz ami történt a sorozatban, az e között, és Jack halála között történt a haláltusa képzelgéseiben, ami lehetett 5 perc, vagy több órás szenvedés is neki.
És értelmét is vesztette mindkét szál, mint realitás.
-
LOTR
addikt
értem, hogy mit mond Kanczy és sok írásban is ez szerepel, de akkor ha abból indulunk ki, hogy ez egy teljesen hétköznapi történet lenne, akkor a természetfeletti dolgok nem illenek bele, csak úgy ha már halottak voltak - ha valakinek ez a befejezés tetszik válassza ezt
ha másnak belefér a misztikus sziget, mint létező dolog, akkor válassza azt - nincs ezzel semmi gondellenben azt senki ne állítsa már, hogy ezt világosan, egyértelműen megmondták nekünk nézőknek, mert nem mondták, csak utalásokat tettek rá - és a legtöbb helyen is -ahogy a sorozatban is- az szerepel, hogy a készítők is a nézők fantáziájára bíztak elég sok mindent
-
keIdor
titán

Desmond-nak még valami komoly szerepe lesz én úgy érzem. Egyébként 4-en haltak meg, de már 1 ember is sok.
Még tuti lesznek sajnos... de legalább kiderült, hogy Sayid jó ember még mindig..
Szerintem Jack túl egyértelmű lenne, vagy nem tudom, de szerintem nem ő lesz.
Köv. rész Jacob és MiB centrikus lesz, kíváncsi leszek.
Az utolsó 4 rész szerintem már k@rva jók lesznek. -
plus44
veterán
-
attisx
addikt
Nem haltak meg, és nincsenek a Pokolban (még
). Az a duma csak a szokásos feketeruhás manipuláció volt. Mindig mindenkinek azt mondja, azt mutatja, amit hallani, láni akar, illetve, amitől a legjobban fél. Egy 19. századi, mélyen vallásos, bűnbocsánatért, megváltásért fohászkodó embert pontosan azzal lehet a legjobban befolyásolni, ha elhitetjük vele, hogy a Pokolban van. Először fekete füst alakjában (ami egyébként még a mi 21. századi eszünkkel is felfoghatatlan lenne) parádézik neki egy kicsit, legyilkol mindenkit, majd megjelenik előtte a halott felesége képében (emlékezzünk csak vissza, ugyan ezt eljátszotta Ben-el a halott lánya bőrébe bújva, vagy éppen Claire-el Christian-ként), akit ezek után a füst elragad, és végül jön aktuális emberi alakjában és azt mondja: "Vazze, meghaltál és a pokolban vagy. De van ám még egy kiút, bla, bla, bla...". 
-
mv
aktív tag
Sayid zavarodottsága talán annak a mellékhatása, hogy a templomosok megfürdették a sörrel teli medencéjükben.
Ha jól emlékszem a fiatal Ben is furcsán viselkedett, miután a Templomba vitték Otherék.Érdekes összefüggés: az előző évadban Sayid lelőtte a fiatal Bent, akit a Templomba vittek, majd az évadzáróban Ban apja lelőtte Sayidot, akit szintén a Templomban hoztak helyre. (Lostpedia nyomán)
-
jetimokus
tag
Olvasgatom ezt a honlapot amit linkeltél, de atyaég... itt jól megkeverték a cuccot...
Ahogy ezt leírják, komolyan annyira valósághű, hogy már lassan el is hiszem, hogy ez igaz.... Különben szépen folytatták a sorozatban megkezdett szálakat, és sok minden kiderül, és marha jól kibővítették a dolgokat, a baj csak annyi, hogy rengeteg az információ, és lehetetlen egyben feldolgozni mindet.
Bár a számokat még mindig nem értem teljesen. Ez akkor lenne korrekt ha elmagyaráznák annak a Valenzetti egyenletnek a működését, meg hogy tényleg hogy van ez... mert így oké, jól ki van találva, de mégis úgy érzem, hogy valami hiányzik belőle...
Na mindegy olvasgatom tovább, aztán még lefekszem 3-szor a földre rángani meg remegni, hogy menjen az idő jövő januárig.Amúgy nem véletlenül mondtam, hogy a Lost és az univerzuma amit felépített szerintem a legjobban megalkotot sorozat amit én valaha láttam.
attisx: The Lost Experience, Find 815, Dharma Want's You/ Global Recruiting ---> ezek mind a Lost témájával foglalkozó játékok!? Mondjuk igazából mindegy, mert ami a Max Payne 1-nél újabb játék az sehogy sem megy a gépemen...
-
jetimokus
tag
hmmm.. ez érdekes.. csak azt nem értem, hogy ezeknek a számoknak most van valami valóságalapja is? Csak azért mert ez az egész nagyon úgy van leírva.. amásik meg mi köze van a lost-nak ezekhez a dolgokhoz amit itt leírtak? egyíáltalán ez mikor derült ki? mert a sorozatban biztos nem...
szerk.:
Balinov: ha eddig tetszet a sorozat akkor a 4. évadtól hanyatt vágod magad és 3 hétig nem alszol...attisx: ezzel most megfogtál... abszolút elképzelhető amit mondtál, de ezeket a dolgokat mind meg kell hogy magyarázzák, mert különben sok rajongó haragját magukra fogják zúdítani... úgyhogy szerintem ki fog derülni, hogy igazad volt-e és erre még lehet várni kb 2 évet...
Különben mi ez a lost experience? az addig oké, hogy egy játék, de nincsen valami valóságalapja, amit továbbfűztek a fejlesztők? mivel ez az oldal ahogy olvasgatom egyre inkább azt tükrözi...
-
jetimokus
tag
hmmm.. ez érdekes.. csak azt nem értem, hogy ezeknek a számoknak most van valami valóságalapja is? Csak azért mert ez az egész nagyon úgy van leírva.. amásik meg mi köze van a lost-nak ezekhez a dolgokhoz amit itt leírtak? egyíáltalán ez mikor derült ki? mert a sorozatban biztos nem...
Balinov: ha eddig tetszet a sorozat akkor a 4. évadtól hanyatt vágod magad és 3 hétig nem alszol...
-
jetimokus
tag
-
jetimokus
tag
Én már valamiféle ékírásnak véltem, vagy valami ősi maja nyelv egy szótöredékének... nem is gondoltam arra, hogy esetleg műsoridő...
de már oké.... értem...

szerk.: vissztérve a Loszt-hoz a füstről valamiféle elképzelés? Mert arról is olvastam ilyet hogy szabályai vannak, hogy kit ölhet meg, meg kit nem, hogy ezért nem irtotta ki a Keamy embereit sem meg stb...
a másik a 4 ujjú szobor, arról esetleg valami? Nameg a számok?[4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42] [4 8 15 16 23 42]
-
jetimokus
tag
Eredetileg úgy volt, hogy 4 évados lesz a sorozat + 4. évad után csinálnak egy flmet amiben mindent megmagyaráznak. Ez nem jött össze, most már 2 éve úgy van hogy 6 évados lesz. Ez most már biztos, a készítők kijelentették, hogy nem fognak Lost2-t csinálni, és nem lesz spin-off, ha véget ér a 6. évad, akkor egy sci-fi sorozatnak fognak nekiállni, amiről már készítik a terveket.
Tehát nem lesz semmilyen folytatás, 6 évad és kész.Ja, és az 5. és a 6. évad is 16-16 részes lesz.
Különben a 4. évadban meg akarták már magyarázni a szobrot, és a füstöt, csak ugye, volt az írósztrájk, és így is le kellett faragniuk a 4. évadból.
De különben ha meg akarják tartani a sorozat rajongóit, akkor mindent bele kell adniuk, meg kell magyarázniuk mindent, és legalább olyan pörgősre kell csinálniuk a maradék 2x16 részt, mint a 4. évadot.
Nem tudom... szerintem elképzelhetetlen hogy ne magyarázzanak meg mindent. A maradék időbe belefér bőven még megmagyarázni a dolgokat, és továbbvinni a cselekményt.attisx::
Láttam azt a videót, de ez is csak találgatás. Nem tudom. Ezeke a találgatások eddig ahogy észrevettem nem nagyon jöttek be. Meg nem értettem...
Amúgy én a lostspoilers.org-ot szoktam figyelni, de mintha történt volna vele valami, mert pár napja nem hozza be az oldalt... -
sghc_toma
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kuponkunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Mesterséges intelligencia topik
- Linux Mint
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remélem valahogy később visszahozzák 
bar eltartott, mire ugy is talaltam mukodo linket, mert pl. YT-rol leszedette a Disney, a masik videomegosztorol dett (talan funvid),de szerencsere a videas link meg muxik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kezdeném én csak még nem találtam hozzá magyar feliratot.

Én egy ilyen befejezésre várok, de szerintem nem tudnak már ilyet kitalálni, hogy leessen az állam