Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
mgabi
senior tag
Sziasztok,
Még 2017-ben bányásztam Ethereumot az Ethermine-nal poolban, és nem utaltam ki sehova, illetve 2019 eleje óta rá se néztem
2 hete volt valami crypto balhé, és mondom megnézem már mi van vele. azóta nézem, hogy proof of stake van. Mi lett ETH-mal? most elvileg vhova ki kiutalodott, van hozza address, key meg password is. beaconcha.in-ben latom, hogy elvileg ott van, de ezt validalni kell vagy mi a fene meg stakelni. Nem értem... Ebből, hogy kerül ez át pl Binance-ra? Totál el vagyok veszveKöszi a segítséget!
-
mgabi
senior tag
válasz
ezophus
üzenetére
Túlmutat ezen fórumon ennek részletes kitárgyalása, de hidd el légy szíves, hogy a gazdaságra öntött túl sok fedezetlen pénz a szűkös kínálat miatt kereste a helyét, és sajnos most is keresi a helyét. Ha meg nem találja, akkor a meglévő termékekre kell költeni, ezért ezeknek felveri az árát. Ennek a fórumnak is a létét igazolja, hogy ezt sokan így gondolják, ezért elkezdtek alternatív pénzek felé mozogni, ami korlátos mennyiségű és politikus nem tudja befolyásolni, és nem tudja elértékteleníteni. Ezért tűnt úgy, hogy a lokális csúcs körül megérte 1,5 millióért RTX 3090-et venni, és bányászni vele (tudom utólag könnyű megmondani
, de azért látszott, hogy sokan gondolták, hogy ingyen ebéd és kolbászból van a kerítés). Most meg amikor a jegybankok (főleg az amerikai) az átmeneti pénzbőségből visszavesznek, és gyengül a kereslet, akkor mindenki fel van háborodva, hogy a dollár erősödésében és értékállóságában újra hisznek az emberek, ezért alternatív pénzekben és kockázatos eszközökben eladói nyomás van.Abban igazad van, hogy sok egyedi hatás van, ami sajnos felerősítette az inflációs nyomást, de ezek az inflációs alapfolymatok trendjét nem befolyásolták. Azért az árulkodó, hogy minden harmadik dollárt az elmúlt 2 évben nyomtatták, amire erős a gyanú, hogy nem volt feltétlen szükség. Közben ugye volt egy amerikai elnök választásid, vagy lásd itthoni választás előtti felelőtlen osztogatás, tehát a "független" jegybankok valahogy mindig ott áltak a politikai akarat, osztogatás mögött, miközben tudták, hogy rosszat cselekszenek hosszú távon.
Hosszú távon a jegybanki politika nem teremt értéket, jólétet, csak arra képes, hogy kiszámíthatóvá teszi az árak alakulását, és megfelelő mennyiségű és értékálló pénzt biztosít a gazdaság számára, hogy működni tudjon. Innen már a szereplőkön múlik, hogy mit kezdenek vele: lásd németek vs olaszok vagy Dél- és Észak-Korea. Sajnos a jegybankok is politikai befolyásoltság alá kerültek az utóbbi évtizedben, ami szereptévesztésbe sodorja őket, mint azt a hazai eset is ékesen bizonyítja (jegybanki alapítványok, NKP program, KKV hitelezés, kötvényvásárlások, balatoni konferencia központ, Posta Palota, durván, értelmetlenül és mesterségesen mélyre nyomott kamatszint, stb.)
Túlzott pénznyomtatás rövid távon persze enyhíti a fájdalmat, azonban hosszú távon csak rombol és elszegényíti a társadalmat: gyengíti a devizát, tervezhetetlen lesz az állami és családi költségvetés, beruházások maradnak el, elviselhetetlenül megemeli a kamatszintet utóbb, munkanélküliséget okoz, ami a banki adósok bedőlése miatt bankválsághoz vezet, amit általában igazságtalan állami pénzen végrehajtott bankkonszolidáció követ, ami újabb fedezetlen pénznyomtatáshoz vezet, és a spirál beindul, aminek a vége csőd és polgárhaborús állapotok (Argentína, Brazília, Törökország, Libanon)
Monetáris hatóságra nincs is szükség valójában. Képlet alapján lehetne szabályozni a pénzmennyiséget, amit alkotmányban kellene rögzíteni. Ha lassaban nő a gazdaság és kicsi az infláció, akkor 3%-kal nőjön a pénzmennyiség, ha minden oké akkor 2%-kal, ha meg túl gyorsan nő és az inflációs nyomás számot tevő akkor 1%-kal. (pár korrekciós tényező: népességszám, pénzforgási sebesség, stb. )
Igen a video régi, de kiálta az idők próbáját, mint a Thales tétel. Attól még, hogy régi lehet igaz, sőt!!! Na ez hosszúra sikerült

-
mgabi
senior tag
2010-ben elvették a magánnyugdíjpénztárat meg a bankok feltőkésítését a külföld fizette. "Olcsón" megúsztuk a cehet.
Most egyik se járható út. Tisztább lenne a vagyonadó v ingatlanadó és a 2 kulcsos szja 15+35%, és a beismerés, hogy elkúrtuk nem kicsit nagyon
De ha ezt így lépik meg annak éhezés lesz a vége. Aki 10db RTX 3070 riggel bányászott, annak 11-12 ezer kW volt a 2021-es fogyasztása. Tehát "rezsi sziszi" számítása szerint havi kb 300 ezer forint lesz a számlája egy évig minden hónapban, azaz 3,6 millió forint + a gáz
ha ez így lesz, akkor az nagyobb megszorítás, mint a Bokros-csomag vagy akár a rendszerváltáskori életszínvonal csökkenés.Nagy szívdobogással fogja olvasni mindenki, amikor kijön a rendelet a Közlönyben.
Térdre-imára!!!
Ugyanitt veszek RTX 3070-t 120 ezerért
-
mgabi
senior tag
Vége a bányának, vége az elktromos töltésnek otthon. Ahogy számoltam, a az átlag feletti áram nem 38 forint lesz, hanem 315 forint per kW. RIP.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Tőzsde és gazdaság
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Magisk
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

2 hete volt valami crypto balhé, és mondom megnézem már mi van vele. azóta nézem, hogy proof of stake van. Mi lett ETH-mal? most elvileg vhova ki kiutalodott, van hozza address, key meg password is. beaconcha.in-ben latom, hogy elvileg ott van, de ezt validalni kell vagy mi a fene meg stakelni. Nem értem... Ebből, hogy kerül ez át pl Binance-ra? Totál el vagyok veszve
hashtag police