Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
epicdev
kezdő
válasz
DarthSun
üzenetére
Mindenkinek válaszolhatnék, de te voltál az első, így neked megy.
Mint írtam, Linux Mint 21 volt rajta a win mellett.
Értelemszerű, hogy linuxot csak win után lehet telepíteni, vagyis a 21 még felment a raid-os win-re, a 22 már nem.Ha a Windows RAID- ben van, akkor a Mint- et megpróbálhatja külön SSD/HDD- re telepíteni.
Pont ez az, ami nem igaz, ott az ubuntu weboldalon a leírás, hogy a BIOS-ban át kell tenni AHCI-re, a Mint csak arra hajlandó feltelepülni. AHCI-re áttette, akkor jött neki a hibaüzenet, hogy semilyen oprendszer nem található, mert a win se indult el, csak amikor a linux-os hdd-t kisyedte és BIOS-t visszakapcsolta raid-ba. Azóta a win-je műxik, most keres egy másik gépet, hogy legyen linux mint-je is és káromkodik veszettül, hogy minek nem maradt a mint 21-nél, akkor mindene működne.
Nem tudom, mire kell a raid, nem láttam, én egy ubuntu 16-ot használok egy ősrégi laptopon, amire más nem megy fel, úgyhogy nem vagyok képben linux terén, de ezek szerint ez olyan hiba, amire itt se gondolt senki.
Ezért írtam hosszabban, talán túl sok felesleges dolgot is.
-
epicdev
kezdő
Ismerős tegnap késő este kétségbeesetten keresett, törölte Mint 21-et, hogy a 22.2-t feltegye, de belehalt a gépe és a win-t se tudta többé használni és az angol hibaüzeneteket se értette, hogy miért nem található egyetlen oprendszer se.
Grub-ra gyanakodtam, de egyórás távnyomozással kiderült, hogy ubuntu weboldalán PST alatt a megoldás, a win-nek kell a RAID, de a Mint arra nem települ.
Ma reggelre a win-t sikerült visszakapnia, agyal, hogyan térhet vissza Mint-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Gaming notebook topik
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Arc Raiders
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon