- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
growler #9648 üzenetére
A qBittorrentről nem tudok nyilatkozni, mert bár használom, de nem Mint-en. Az Unetbootinról viszont biztosan tudom állítani, hogy az mindig is egy instabil hulladék volt, azzal nem kell foglalkozni. Mire használod? Ki kéne váltani valami normálisabb alternatívával.
(#9664) sonar: az RHEL valóban csak a 3.x-es kernelnél tart, de ők saját support keretében egy csomó mindent backportolnak bele az újabb kernelekből, meg saját patcheket is hegesztenek hozzá, szóval elég megtévesztő csak a főverziószámot nézni. Pont az RHEL-es kapcsolat miatt a CentOS is ugyanazon 3.10-es kernelágon van, ami már több mint 5 éves ág. A mainstream kerneleknél nemsokára jön az 5-ös is, alig egy-két alverzió lesz már csak a 4.1x-ből.
CentOS-ből a 6-os verzió is támogatott még, és az 7 éves 2.6-os ágon van, de szintén backportokat tartalmaz. Ráadásul többen is használják még. Ehhez a konzervativizmushoz képest még a Debian is patyolat friss a 4.9.x-es kernelekkel, a SID-ben meg már a 4.17.x megy.
-
válasz
growler #9648 üzenetére
Ez a saját tároló mit takar? Unetbootin-t én nem találtam a tárolókban, qbittorrent meg működik, de ez sem saját tárolós, hanem bionic, viszont érdemes terminalból telepíteni, akkor tuti felrakja a két szükséges csomagot. (itt látható, hogy nem Mint-es tárolóból jön a csomag)
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libqt5xml5 libtorrent-rasterbar9 qbittorrent
0 frissített, 3 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 6.344 kB.
A művelet után 12,5 MB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n] i
Letöltés:1 http://ftp.kfki.hu/linux/ubuntu bionic/universe amd64 libtorrent-rasterbar9 amd64 1.1.5-1build1 [1.258 kB]
Letöltés:2 http://ftp.kfki.hu/linux/ubuntu bionic/main amd64 libqt5xml5 amd64 5.9.5+dfsg-0ubuntu1 [99,6 kB]
Letöltés:3 http://ftp.kfki.hu/linux/ubuntu bionic/universe amd64 qbittorrent amd64 4.0.3-1 [4.986 kB]Egyébként abszolút igazad van, érdemes várni 1-2 hónapot a friss verziók megjelenésekor. Lassan a Tara is beérett már. Néha átbootolok rá és eddig semmi hiba nem volt, eltekintve a .24-es végű kerneltől.
Unetbootin meg Win írásához kell, de azzal igen ritkán töltöm az időmet.
A Flatpak-ot meg inkább ne említsük most.Milyen hiba volt a qbittorrentnél? Én most próbálom ki és max-on jön le az iso.
-
törölt tag
válasz
growler #9648 üzenetére
A qbittorrent-et a szoftverkezelőből .deb csomagból nem flatpack-ből telepítettem. Csak egyéb disztrókat töltök le vele, más torrent forgalmat nem generálok. Ennyi használat alatt nem volt problémám. Indult-indul rendesen és el is kezd seedelni, ha kész a letöltés.
Az Unetbootin-nak van 18.04-es ppa-ja, de nem használom. Erről nem tudok nyilatkozni. Ha kell ISO-t írnom penre, akkor dd-zni szoktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged