Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SATA_boy

csendes tag

válasz lev258 #3061 üzenetére

Lev258 írta:
    Hivatalos Linux Mint 17.1 Cinnamon frissítése 17.2-re megtörtént. Jelentem, még élek. Viszont tévedtem. Nem jött vele automatikusan új kernel...

A blogon írta Clem:
    Although Linux Mint 17.2 features a newer kernel, this upgrade does not change the kernel on your behalf. This is a decision only you should take. Should you decide to upgrade to 17.2’s recommended kernel you can do so by applying the “linux-kernel-generic” update, post-upgrade.

A 17.2-es Mint Cinnamon nálam ezzel a kernel verzióval települt:
    3.16.0-38-generic

• Fenyő

őstag

LOGOUT blog

válasz lev258 #3061 üzenetére

Pedig nekem is úgy rémlett, hogy át fognak állni az Utopicban (14.10/14.04.2) használt kernelre/X-re/Mesa-ra, mondjuk anélkül is át lehet rá állni, legalábbis öcsém kolis gépét most átlőttem rá;

Mondjuk nem volt elég a sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-lts-utopic xserver-xorg-lts-utopic libgl1-mesa-glx-lts-utopic sor, mert lekapott volna néhány csomagot a hiányzó függőségek okán, így a az utopic dev csomagokra is szükség volt (xserver-xorg-dev-lts-utopic mesa-common-dev-lts-utopic libgles2-mesa-dev-lts-utopic libgles1-mesa-dev-lts-utopic libgl1-mesa-dev-lts-utopic libegl1-mesa-dev-lts-utopic libglew-dev), de ezekkel telepítve rendben feltelepült és hibátlanul működik is, leginkább az újabb vdpau csomag okán volt szükséges átállítani a rendszert, de ppa-t nem szerettem volna használni mert arról egyrészt nehezebb visszaállni az alap X/Mesa csomagokra ha vmi mégis rosszul sülne el, másrészt a 17.2-re való upgrade-nél is gondot okozhat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés