Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #89309696 #12627 üzenetére

A biztonság és a kényelem mindig egymásnak ellentmondó kritériumok. Legyen bonyolultabb jelszó, amit már bejelentkezéskor begépelsz. Tudom, kényelmetlen, de meg lehet szokni, egy idő után fel sem tűnik. Gondolom naponta annyiszor nem jelentkezel be, vagy nem oldasz fel képernyőzárat, hogy ez gondot okozzon.

(#12628) Petya XT: nem értem, amit írtál. A resetelés sose játssza ki a zárolási jelszót, mert reboot után meg login jelszót kéne kérnie a rendszernek. Nálam ez úgy van megfűszerezve, hogy rebootkor a BIOS eleve ATA jelszót is kér az SSD hardveres titkosításának a feloldásához, tehát a támadó a resettel megnehezítette a saját dolgát, mert egy lépéssel távolabb jutott a bejutáshoz képest. Amelyik gépen nem támogatott a hardveres jelszó, ott meg egész lemezen szoftveres titkosítást használtam korábban, az is hatékony. A lényeg, ha jól vannak beállítva a dolgok, akkor nem lehet hekkelni, főleg nem Linuxnál.

Plusz nálam már az is egy védelmi vonal, hogy tiling WM fut. Ha ez elé leül egy hagyományos desktophoz szokott user, semmit nem tud kezdeni vele. Van egérkurzor, de nincs mire kattintson vele. Billkombókat, amikre progik indulnak meg funkciók vannak drótozva, azt meg nem tudja saját kútfőből kitalálni.

• Petya XT

senior tag

válasz #89309696 #12627 üzenetére

...Igen ez a része problémás. Elméletileg zárolásnál bekéri a jelszót, és nem jelenik meg az újraindítás, leállítás, mint opció. Így elméletileg csak resettel tud újraindítani. Viszont, ha felhasználóváltásra nyom, egyből ott a menü, lehet újraindítani.

Ez szerintem nagy probléma, és a zárolás, mint olyan kb. semmit sem ér ilyen esetben. Tényleg az a legjobb, ha minden belépésnél jelszavazunk. A kártékony kód alatt mit értesz?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés