Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Petya XT #12584 üzenetére

Na látod, mondtam én, hogy nem ördöngösség. Már ezelőtt is jól ment, csak arra kellett figyelni, hogy a legfrissebb, 440-es ág legyen fent NV driverből, meg a kernel elég friss legyen hozzá. A 20-as verzióval csak annyi változott, hogy már figyelni sem kell, mert alapból mindenből van annyira új verzió benne, hogy mindenféle hackelés nélkül alapból jól kell mennie. Persze rolling disztrókon, mint a Manjaro, eddig is jó volt, csak ilyen CentOS, Debian, Ubuntu, Mint vonalon volt gond, hogy túl régi kernel, túl régi mesa csomag, és hiába tette fel valaki külön figyelemmel, PPA-ból a legújabb NV drivert, a verziók ütötték egymást, ezért opcionálisan PPA-zni kellett újabb mesa csomagért, meg fel kellett rakni a hivatalos tárolóból egy újabb opcionális kernelt, ami elérhető, de default nem települ. A hivatalos tárolókban lévő régebbi NV driver meg nem volt jó 19-es verzióban meg előtte, régi volt eddig. Ezért fontosak az új verziók, én ezért is használok rollingot, mert ott ezekből sosincs probléma. Igaz NV kártyám nincs, de a verziófüggőségek sok proginak és egyéb drivernek számíthatnak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés