Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #89309696 #11942 üzenetére

A Cinnamon, KDE5, Gnome3 ezen már lehet elmegy, de még mindig a határon lesz. Azt az 5400 rpm-es vinyát is cseréld majd le SSD-re. Próbáld meg a Cinnamont, ha nem jön be, teszel fel Xfce-t, vagy IceWM-et. Ingyen van megpróbálni, még a disztrót sem kell mindig újratelepíteni hozzá, hanem fel lehet tenni ezeket egymás mellé, mármint a grafikus felületeket csomagkezelővel, és induláskor a login managerben bejelentkezéskor tudod kiválasztani, hogy melyikkel induljon.

Végül is ez a gép Linuxszal még sokáig használható, ha megfelelő disztrót választasz hozzá, aminek a grafikus felülete megfelel a gép erejének, meg neked is megfelelő.

Ami régi gépeken necces lesz mindenképp, az nem az OS, hanem a böngészés. Annak nőtt meg a hardverigénye nagyon, főleg ha netes videókat is nézel, az alatt már nagyon köhögnek a régi gépek, mikor videózni kell, főleg magas felbontásban, vagy valami JS-tel és webfontokkal teletűzdelt, vaskos weboldalt kell összerakni. Ilyenkor egyébként a NoScript addon sokat segít, meg ha a videókat natív lejátszóban nyitod meg.

Én anno ettől sokkal szarabb gépen is használtam Ubuntu Unity, Mint Cinnamon, Mint KDE, Kubuntu disztrókat, még a KDE4-es időkben, de akkoriban ezek még kevésbé voltak bloatok. Igaz a gép is sokkal gyengébb volt, T1400 dual Celeroncs 2 GHz alatti órajellel, 2 GB RAM (többet a chipset nem kezelt), szutyok X3100/GMA965 Intel GPU, 160 gigás SATA2 5400 rpm-es laptop HDD. A te géped erre azért köröket ver azzal a tiszteségesebb C2D-val.

• zoltanz

nagyúr

válasz #89309696 #11942 üzenetére

Határesetes a proci miatt, olyan 3 GHz körül már biztosabb (pulseaudio nélkül + böngészésnél reklám blokkkolás) a felhasználói élmény.
    Az 5400rpm winyót rég nem használtam, de a Linux hatékonyan cache-el, nem vészes.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés