- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
Hirdetés
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
aztán szépen haza is vágta, az egyik ilyen leírás (se egér, se billentyű ps/2 sem, rakhattam újra
)
Azt hiszem ma én is kipróbáltam azt a leírást
Kipróbáltam mi olyan bonyolult benne, és engem is elvitt az erdőbe. Ez alapján nem volt elég az xrdp, kellett még a xorgxrdp amit nem volt hajlandó feltenni. Miután feltettem a xorg-video-abi-23-at, már tudtam csatlakozni, de állandóan kérte az admin jelszót. A Linux-on (nagy nehezen) be tudtam lépni, de hamar elvesztettem az egeret, és a billentyűzetre sem reagált. Ennyi elég is volt belőle, nem volt hangulatom tovább nyomozni miért nem megy alapból. Pedig határozottan rémlik, hogy volt idő mikor ez pöc-röf működött.
-
majd kitalálok vmit.
Azt már nem kell kitalálnod, hogy ha valami az Ubuntu 16.04-hez jó csak, akkor nem fog tökéletes működést biztosítani egy 18.04 alapú rendszeren.
Használd mindig az adott verzióhoz való csomagokat, drivereket, ha nincs ilyen, ejtsd a projekted azzal a programmal.
Ezekkel a leírásokkal úgy kell eljárni, hogy végigolvasod és elemzed, hogy amiket leír, amilyen parancsokat ki kell adnod, harmonizál-e az adott rendszerrel. Disztró, DE, verziók egyezősége....etc. Sokan elkezdik az első bekezdés parancsait alkalmazni és az 5. lépésnél akadnak el. Szerencsére legtöbb esetben csak feleslegesen felrakott csomagok lesznek a gépen, de sokszor komoly galiba is lehet a figyelmetlenségből.
Alapvető, hogy pontosan ismerd a rendszered főbb alkotóelemeit, nem szégyen naponta hússzor megnézni az
inxi -Fxxx
kimenetet! Én most is megnéztem, mert a fene emlékszik, mik vannak a 19.1-ben, most azon próbálok egy verziókihagyásos frissítést Frissítéskezelőből végrehajtani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest