- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10376 üzenetére
Nem gondolom egyik vagy másik disztrós topikról sem, hogy egyik a másiknak alá vagy felé rendeltje lenne. A segítő tagokat sem áll szándékomban besorolni, minősíteni. Az eddig megemlített topikokat rendszeresen követem, saját tapasztalat alapján mondtam, hogy itt talán több általános téma előjön, ami nem feltétlen disztró specifikus. A segítő tagokat meg látom, hogy itt is és ott is segítenek.
Nem volt semmi probléma amíg elő nem jött az hogy épp Manjaro rendszeren szeretném a problémám
megoldani, ami nem rendszer probléma, hanem fájlok speciális kigyűjtése egy könyvtárba.Miért pont Manjaro?
Adott egy még garanciális noti, amin nincs szerelő ablak, hogy a hdd-t kiszereljem és usb-n odaadjam egy rendszernek adatmentésre-visszaállításra. Nem volt más lehetőségem, csak a saját környezetében meghajtani. Először live rendszert bootoltam pendrájvról, plussz odaadtam usb-n egy nagy lemezt az adatoknak, mint Photorec céleszköz. Vagyis csak szerettem volna, mert így Live alól a Photorec-nek nem tudtam kijelölni az usb-s lemez egy bizonyos könyvtárát.
Következő lépésként jött az, hogy az usb-s lemezre (2TB) telepítek egy linuxot és azon futtatom a Photorec-et. USB3-as ház, SATA3 HDD, és USB3-as porton bootolva.
2 disztró elbukott telepítéskor: Kubuntu 18.04, LM19 (telepítő összeomlott)
1 feltelepült, de első frissítés után kapufa: MX17
A negyedik rendszer lett a Manjaro, ez működik.
Mindegyik telepítés a rendszerek által automatikusan konfigurált lemezkonfigra ment, én nem módosítottam semmit. Nem kerestem a hibák okait, mert nem ez volt az elsődleges feladat. Föl sem hoztam volna ezt a történetet, ha nem váltok ki a Manjaro megemlítésével egy kis nézeteltérést.
Nos röviden ennyi a miértje a Manjaro-nak.De ezektől függetlenül voltak hiányosságaim az említett fájlkezelési feladat megoldásában. Talán öröm az ürömben, hogy előjött minden. Mert kaptam megoldást parancssori megoldásra is és a DoubleCommander ilyen jellegű funkcióját is megismertem.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
"sonar", "Amazonas", "cigam", "ubyegon2", "Frawly" :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged