Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ubyegon2 #10376 üzenetére

Nem gondolom egyik vagy másik disztrós topikról sem, hogy egyik a másiknak alá vagy felé rendeltje lenne. A segítő tagokat sem áll szándékomban besorolni, minősíteni. Az eddig megemlített topikokat rendszeresen követem, saját tapasztalat alapján mondtam, hogy itt talán több általános téma előjön, ami nem feltétlen disztró specifikus. A segítő tagokat meg látom, hogy itt is és ott is segítenek.

Nem volt semmi probléma amíg elő nem jött az hogy épp Manjaro rendszeren szeretném a problémám
    megoldani, ami nem rendszer probléma, hanem fájlok speciális kigyűjtése egy könyvtárba.

Miért pont Manjaro?
    Adott egy még garanciális noti, amin nincs szerelő ablak, hogy a hdd-t kiszereljem és usb-n odaadjam egy rendszernek adatmentésre-visszaállításra. Nem volt más lehetőségem, csak a saját környezetében meghajtani. Először live rendszert bootoltam pendrájvról, plussz odaadtam usb-n egy nagy lemezt az adatoknak, mint Photorec céleszköz. Vagyis csak szerettem volna, mert így Live alól a Photorec-nek nem tudtam kijelölni az usb-s lemez egy bizonyos könyvtárát.
    Következő lépésként jött az, hogy az usb-s lemezre (2TB) telepítek egy linuxot és azon futtatom a Photorec-et. USB3-as ház, SATA3 HDD, és USB3-as porton bootolva.
    2 disztró elbukott telepítéskor: Kubuntu 18.04, LM19 (telepítő összeomlott)
    1 feltelepült, de első frissítés után kapufa: MX17
    A negyedik rendszer lett a Manjaro, ez működik.
    Mindegyik telepítés a rendszerek által automatikusan konfigurált lemezkonfigra ment, én nem módosítottam semmit. Nem kerestem a hibák okait, mert nem ez volt az elsődleges feladat. Föl sem hoztam volna ezt a történetet, ha nem váltok ki a Manjaro megemlítésével egy kis nézeteltérést.
    Nos röviden ennyi a miértje a Manjaro-nak.

De ezektől függetlenül voltak hiányosságaim az említett fájlkezelési feladat megoldásában. Talán öröm az ürömben, hogy előjött minden. Mert kaptam megoldást parancssori megoldásra is és a DoubleCommander ilyen jellegű funkcióját is megismertem.

Köszönöm a segítséget mindenkinek.
    "sonar", "Amazonas", "cigam", "ubyegon2", "Frawly" : :R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés