- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
1 munkaterületet használok.
A Rendszernaplónézőben a syslog-ban ezt találtam, de nem tudom értelmezni:
kernel: [ 8277.853003] nemo[4418]: segfault at 20 ip 00007f1f2eb1fd3a sp 00007ffd274750d8 error 4 in libc-2.19.so[7f1f2ea88000+1bb000]A fura az, hogy a dpk.log-ban (csak abban) olyan naplóbejegyzések is vannak, amelyek 2015-06-27-én keletkeztek, de hát akkor még nem is volt fent ez a telepítés.
-
Dhampir
félisten
Újabb Mint-os tapasztalatot osztanék meg, újabb furcsaság.
Éppen bezártam a böngészőt, amikor észrevettem, hogy maguktól eltűntek az asztali ikonok (saját mappa, Kuka stb.).
Pedig nem turkáltam a rendszert.
-
Dhampir
félisten
Újabb Mint-"bravúr", fájlmásolás után és Biztonságos eltávolítással a (nemobol) nem adja ki a meghajtót és azt újból csatolni sem lehet.
--- Szerkesztve ---
A panelről a kisalkalmazással ismét tudtam csatolni, ezután már a fájlkezelőből is le tudtam választani.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #3392 üzenetére
Félreértettél, nem azért érdekel, hogy milyen nemzetiségű csinálja, hanem inkább az, hogy milyen ember(ek) áll(nak) egy adott dolog, ügy mögött. Például, ha megszeretek egy írót, akkor az életrajza is kezd érdekelni, hogyan lett azzá, amivé vált, milyen élete volt, minek örült, milyen sebzéseket kapott, hogyan hatottak rá a körülmények...
Egyébként az LMDE 2-őt újraindítottam, erre login után a "Cinkosmanó" összeomlott.
Nálam Suse, Mandrake, Mandriva és a kezdeti idők Ubuntuja teljesített legjobban Desktop-szolgálatot, persze sokfélét kipróbáltam ezek mellett.
Az jó, hogy él még a Black Panther. Little Susie sem lett volna rossz, ha tovább fejlesztenék.
-
Dhampir
félisten
Most már az LMDE 2-t installáltam, ezért nem tudom kipróbálni.
Nem tudom miért, de amikor már régebben szerettem volna használni a Mintot, mindig belefutottam valami furcsaságba, ami más Linux alatt nem volt tapasztalható.
(#3390) ubyegon2
Az Ubuntu sem látta a fájljaimat, ez is érdekes volt.
------------------------------------------------------------
Mindenesetre jó tudni a szellemi hátteret is, ami remélhetőleg a rendszer biztonságára nem nyomja rá a bélyegét, ugyanis ilyen "nyilvános megmozdulásoknak" az illető állásfoglalásán túlmenően az lehet a veszélye szerintem, hogy megsokasodhatnak a rendszer támadói is.
A Linuxban éppen az tetszett meg sok esztendővel ezelőtt is, hogy nem tett különbséget az emberek között, inkább a nyíltságot, a barátságot sugározta (számomra ez a kép "jött le"), még akkor is, ha el lehet játszani vele a lázadót és az anarchistát is, attól függően, hogy a felhasználó éppen milyen "kalapot" visel.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #3384 üzenetére
Ami még érdekes, hogy Live Ubuntu alól nem látszottak a Mintre mentett különféle fájljaim.
Most Mint alól Pinta-képszerkesztővel szerettem volna megnyitni egy képernyőképet és az sem látja az általam létrehozott png-fájlt, pedig nincsen letitkosítva a meghajtó.
A nemo-fájlkezelőből közvetlen megnyitásra sem sikerült, ebben az esetben azt írja, hogy "Nem sikerült a fájl megnyitása".
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #3384 üzenetére
Nem is kell rá reagálni, de engem nemcsak önmagában a rendszer érdekel, hanem a készítői is és pusztán rácsodálkoztam arra, hogy ilyen is van, amikor keresetlenül belé botlottam.
Notin használom, nem raktam sehová a swapet, a Mint rakta oda, ahol most van.
Igazából semmi csili-vili nincsen, csak az alap Mint-környezet. Egyedül a login-képernyőt és a a Cinnamon témát változtattam meg. Viszont érdekes, hogy login után jó darabig sötét a képernyő.
-
Dhampir
félisten
Hm, úgy látom, hogy még 2009-ben Clement Lefebvre egyfajta véleménye miatt akkoriban páran elpártoltak a Minttól.
-
Dhampir
félisten
Egyébként alapból elég érdekesen particionál a Mint, ezen a hardveren a / alá és kiterjesztett partícióra nyomta a swapet, amelyet a teljes fizikai memóriára méretezett. Lehet, hogy majd újratelepítem a rendszert, elég lesz 2GB swap és inkább a /fölé teszem.
/dev/sda1 ext4 ... GB boot
/dev/sda2 extended 7.91 GB
/dev/sda5 linux-swap 7.91 GBBejelentkezés után viszonylag lassan töltődik be az asztal, az alap Ubuntu gyorsabb.
Más:
Elég szép bejelentkező felülethez készített témák vannak, például ez a "gótikus" téma is animált.
Itt található a deviantart oldalán, ebben a Linux Mint-fórum topicban pedig az MDM HTML5 Témákat vesézik ki.
-
Dhampir
félisten
(#3369) lev258
Ez a hibaüzenet a Mint sajátja
Közben túl vagyok egy BIOS updaten is.
"Linux alól" úgy volt a legegyszerűbb, hogy az előzőleg a gyártó honlapjáról letöltött .exe fájlt pendrájvra másoltam, majd a gép újraindításával futtattam a Hiren's BootCD-n megtalálható MiniXP-t, amelyből egyszerűen elindítottam a frissítést (kicsit várni kellett, majd automatikusan újraindult a gép és elkezdődött a BIOS frissítése), amely végül sikeresen lezajlott.
A Mint Terminalban már az új verziót írja ki a sudo dmidecode -s bios-version parancsra.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Érdemes telepíteni az Ubuntu restricted extras csomagokat (Linux Mint 17.2)?
A libavcodec54 és a libavcodec extra között mi a különbség?
Alapból a libavcodec54 települt fel. -
Dhampir
félisten
A Minty-téma Cinnamonra jól néz ki, már csak a szürke ablakokat kellene lecserélni valami "cééépre", de az előretelepítettek között nem találtam megfelelőt, csak az ablakkeretek, ikonok, vezérlőelemek, egérmutató, asztal kinézetét lehet kicsit megváltoztatni.
A bejelentkezési ablak témái között már alapból megtalálható egy-két jópofa, animáltak is (17.2 alatt nézegetem), érdemes megnézegetni őket.
Kezdőknek is most már bátrabban lehet akár MS Windows helyett használni ezt a barátságos rendszert, nagyon gyorsan üzembe helyezhető.
-
Dhampir
félisten
Használja valaki ezt a launchert Cinnamonnal?
-
Dhampir
félisten
Az miért van, hogy Linux Mint vagy Ubuntu esetében a telepített rendszeren (más operációs rendszer nincsen mellette) indításkor nem jelenik meg a Grub-menü, csupán sötét felület jelenik meg (amely miatt többek között a memtest86+ sem látható), míg LMDE és tiszta Debian Jessie vagy akár más Linux-disztribúció (OpenSuse, Mageia stb.) rendesen látható betöltővel indul el?
-
Dhampir
félisten
Sikerült letöltenem az elfogadás után, de inkább nem bontom ki, mert nem szeretném összebarmolni a rendszert, köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet arra, hogy a kernelben megvan.
A telepítés utáni indítás után megjelenő ablakban feltűnő "mint codecs" lényegében mit tartalmaz? Frissítés után el szokott tűnni, ez a LMDE kiadásban is fellelhető.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Azon gondolkoztam, hogyan lehet hasonlóan szép hangzást elérni Mint Cinnamon alatt, mint az alap Ubuntunál az extrák felrakása után, mert mintha nem szólnának ugyanolyan szépen a laptop hangszórói.
Ehhez az askubunturól merítettem ötletet.
Elsőként a Realtek honlapjáról le kell tölteni a Linuxos High Definition Audio Codecs-fájlt.
Szerintetek nem gabalyodna össze a Mint beállításaival, ha ez alapján feltenném?
Elvileg hasonlóan kellene működnie, mintha Windows alatt a "maxxaudio" Realtek High Definition Audio Codecs-et installáltam volna...Itt a leírása:
Before you do any of this, make sure that the "build-essential package" is installed.
The next steps: After each command, press the Enter key.
Open your trusty Terminal and "cd" to the directory where you have downloaded the .tar.bz2 file.
For example, if you put it on your desktop, you want to type cd ~/Desktop, or if, say, you put it in your Downloads folder in your Home directory you want to type cd ~/Downloads.
Then you want to extract it with tar -xvf LinuxPkg_5.17rc13.tar.bz2.
"cd" into the directory it creates with cd ./realtek-linux-audiopack-5.17/.
Run the automatic installer script with sudo ./install. Type your password and press enter.
Now, according to the documentation, everything should run correctly with your sound after you reboot, but just be aware that everything will be muted by default. You can unmute things with your sound management thing on your desktop, but they recommend using the alsamixer command (and I also find it to be a very handy utility, especially for fancy sound cards). -
Dhampir
félisten
Friss, ropogós cikk jelent meg az IT Cafen: Linux Mint 17.2 „Rafaela”
-
Dhampir
félisten
válasz
camillus #3041 üzenetére
Amúgy az igazi férfi mutt-ot használ, mivel az összes kliens sz?r.
Eszerint az "igazi férfi" használjon Debiant vagy valamilyen UNIX-rendszert és kizárólag "DOS"-os alapokon, jótékony sötétségbe burkolózva élje az életét. Háááát... ez is lehet egy megoldás, ha manapság ki szeretnénk tűnni a tömegből.
-
Dhampir
félisten
válasz
nemurea #3037 üzenetére
Szerintem ez is egyéni, hogy kinek mi jön be a választékból.
A Gearyt is szerettem, de bugos volt. Az Evolution nekem bevált egyszerű használatra. Sokan a Thunderbirdet használják, régen kipróbáltam, akkor valahogy nem jött be. Szerintem a Windows Live Mail az összes felsoroltnál jobb, de az egy másik "dimenzióban" használható.
A KMailről nem tudok véleményt mondani, azt egyáltalán nem ismerem.
-
Dhampir
félisten
válasz
Ezekiel Ston #2517 üzenetére
A Caffeine Plus segíthet.
Másik megoldás:
SMPlayert használók szerint nincs probléma, mert nem engedi kikapcsolni. -
Dhampir
félisten
válasz
szildavid90 #2501 üzenetére
Régebben pár alkalommal használtam, de gyakran hibásan működött, elszállt, emiatt hamar letöröltem a gépről.
-
Dhampir
félisten
válasz
Ezekiel Ston #2408 üzenetére
Mageia-t is próbáltál?
-
Dhampir
félisten
válasz
Ezekiel Ston #2396 üzenetére
Ezt is megpróbálhatod, de lehet, hogy X-összeomlás lesz a vége.
-
Dhampir
félisten
Talán "saturatio"?
Egyébiránt annyira nem vagyok perfekt angol nyelven olvasásban, de a lényeget néha ki tudom szűrni és mellette használom a Google Fordítót nyersfordításra, ami persze sokszor jó nagy marhaságokat ferdít, ám ez orvosolható.
ubyegon2 kolléga korábbi angol linkje jó támpontot nyújtott a megoldásra, mert ebben az esetben gyártói szoftvertámogatás nincsen. DGPU-nál zárt meghajtó telepítésénél legalább van lebutított vezérlőpanel is, de az olyan kiszerelésű notikban sok esetben már a kijelző is elfogadhatóbb képet nyújt.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #2313 üzenetére
Igen, ezt megnéztem feltelepítve a Cinnamont és később a Mate-t is. Más lehetőség nem hiányzott volna a rendszerből, csak ez az egy.
Ubira és Fedorára van ilyen Intel grafikus installer lehetőség is, de nem tudom, hogy ezzel együtt járna-e a gyári HD grafikus vezérlőpult is.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Intel HD 4000 integrált grafikus meghajtó van a laptopomban.
Szeretném növelni a színtelítettséget, hogy kicsit feljavíthassam az átlagos kijelzőt, Windows alatt az Intel beállítóközpont programjával ezt egyszerű volt megtenni.
Mint alatt hogyan tudok változtatni az alap színbeállításokon?
-
Dhampir
félisten
Nem tudom, azt nem indítottam el.
Utoljára Linux alatt OpenSusen települt gond nélkül a .rpm kiadású csomag. Más Linuxon nem próbáltam az utóbbi időszakban, csak Fedorán, de ott sikertelen volt, mert össze-vissza kavart a csomagtelepítő, pedig megadtam a futtatási és írás-olvasási jogosultságokat is.
-
Dhampir
félisten
válasz
KAMI911 #2282 üzenetére
Az Abevjava már működik?
----- Szerk. -----
Közben a hozzászólásban már látom, hogy ismét működik a GPG kulcs megújításával.
-
Dhampir
félisten
Szoftvereket a Szoftverközpontból telepíthetsz. Windowsos alkalmazások némelyike a Wine programmal futtatható, nem minden esetben sikerrel. Érdemesebb a Windowsos progik Linuxos alternatíváját felkutatni, például eme honlap segítségével.
-
Dhampir
félisten
Az SMPlayerben jól működik a feliratkereső, de például a SubDownloader is.
-
Dhampir
félisten
válasz
mefistofeles #2058 üzenetére
A Geary nem rossz, de néha behülyül és akkor megsokszorozza a leveleket. Esetleg a Sylpheed-et érdemes kipróbálni, ha egyszerűségre vágysz, de én még nem használtam, csak más felhasználó javasolta.
Az Evolution elég részletesen konfigurálható, engem kissé a Windows Live Mailre emlékeztet. -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
SATtila144 #1662 üzenetére
Néha a Mint-nak is vannak furcsaságai, akárcsak az Ubuntunak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bundle topik
- Autós topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Nagyrobogósok baráti topikja
- E-roller topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest