- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem lesz baj.
Szerintem csináld meg a telepítést simán a 20 GB- ra, a többi területtel ne foglalkozz. később kedvedre alakíthatod a Gparteddel! Ráérsz kitalálni, hogyan osztod fel.ha nem jó a /home történet akkor milyen felállást/telepítést javasolsz?
-partícionáláskor csak a root- ot jelöld ki a / jellel és mehet a telepítés a 20 GB- ra, mindent elintéz a telepítő, az SSD- t úgyis lehúzod, figyelj, hogy ki legyen jelölve a partíció formázásra és ext4- re
-
OK! Bár ki tudja mit hoz a jövő.
Nálam pont a Mint nyírta ki a Win7- et! Igaz, a ravaszt én húztam meg.Az általad vázolt módszer így sem túl szerencsés, a /home ra gondolok. A 20 gigán belül létrehozza a rendszer magának úgyis, nem lenne rá szükséged ebben a formában soha. Inkább érdemesebb Systemback rendszermentést csinálni és azt is tudnád tárolni a létrehozott külön partíción, amit csatolsz a rendszerhez.
-
Nincs annyi helyed az SSD- n, hogy Win mellé telepítsd? [link]
Teljesen biztonságosan megoldható az is, épp emiatt javasoltam a valami más telepítési/partícionálási opciót!Ha nem túl lassú a HDD, akkor azon is jó lesz amúgy, nekem is WD Black- en volt SSD előtt.
Az egy tera felosztását gondold át inkább, én pédául nem használok/tam külön /home mappát sem, inkább felraktam 20 GB- ra a Mint- et fele így is szabad és csináltam egy partíciót NTFS- re, amit a Winnel közösen lehet használni, dual rendszernél az jó 5let!
Az olyan dolgoknak, amiket biztosan nem akartam Winnel megnyitni, annak meg egy ext4 tároló partíciót.Ha később ki akarsz próbálni más Linux disztrókat is, azt is fel tudod rakni, amennyi elfér, nem zavarják egymást! Szerintem emiatt is érdemes hagyni szabad helyet, úgyis bármikor tudsz módosítani Gparteddel. Ha viszont a maradék helyet /home- nak partícionálod, később már nehezebb lesz átalakítani! Ha MBR tip partícionálás van, figyelni kell a max 4 elsődleges partíció határra is.
-
Van itt kis help az fstab szerkesztéséhez, pont az SSD- hez. Ettől a beállítástól függetlenül lefut a heti ütemezett fstrim, ami gondoskodik a TRIM- ről, de azt úgy lehet hagyni. A discard opció gyakorlatilag a fájl törléssel egy időben TRIM- meli a meghajtót, ez nagy mennyiségű gyakori törlések esetén lassíthatja az SSD- t, ez esetben nem ezt használják. Mindennapi felhasználás mellett ez tökéletes opció. A noatime opció berakásával a fájlokhoz csatolt időbélyegeket elhagyja, ha valami miatt ezekre szükséged van, ne írd be ezt az opciót.
-
NTFS HDD- ket felismeri/kezeli gond nélkül, ha azt akarod, hogy auto induljanak boot során, akkor fstab szerkesztéssel pofonegyszerűen meg lehet oldani, ha odakerül a sor segítünk. A topik Összefoglalót és az abban lévő linkeket nézegetted már? A linuxmint.hu leírások elég jók benne.Ha telepítesz, javaslom, hogy a partícionálásnál a valami más opciót válaszd és akkor ki tudod jelölni a partíciókat manuálisan, ha kell swap meghajtót is csinálhatsz.
Kicsit aggaszt hogy nincs mindenre pozitív válasz
Ez ne aggasszon, jobb pozitívan csalódni, mint ha azt írnánk, hogy biztosan minden szuperül fog működni és mégsem.
Nekem két AMD VGA- val is tökéletesen futott a Mint összes eddig próbált verziója, most APU- val is jó. Van nyílt és zárt driver is egyébként, a Rendszereszközöknél már biztosan találkoztál vele, valamelyik jó lesz.ft már írta, az SSD- n ext4- re formázott partíción fut a Linuxod, az NTFS meghajtókat meg egy kis program fogja kezelni/csatolni.
Alapból minden fenn van, ami ezekhez kell, ezért volt jó döntés neked is a Mint! -
Gebasz szerencsédre a Mint esetén a legritkább.
Samsung SSD- vel tökéletesen működik 14.04 óta minden Ubuntu alapú disztró.
Itt találsz ellenőrző parancsokat és 2 linket is amit érdemes átolvasni, ha érdekel a Linux/SSD beállítás.Szerintem mobilokat kezeli/felismeri segédprogramokkal ez kicsit már mélyebb tudást igényelhet, de az sd kártyát azt biztosan látja, igaz nekem androidos van.
Lényegében az aaa game kívételével semmibe nem érzed hátrányát a Win- hez képest.
Ha nagyon új a VGA- d, akkor lehet, hogy frissebb kernelt kell felrakni, egyébként driverileg Mint jól fel van szerelve. -
King Unique
titán
Hi,
Teamviewr, Teamspek 3 ok, azoknak van Linuxos verziója, Lumia telók is, többel próbáltam, köztük 520-assal is.
Elvileg Wine alatt WOT is futtatható, de hogy milyen úgy, azt nem tudom...
Deamon Tools és Onedrive kliens nincs rá, előbbi vannak alternatívák [link], utóbbira meg egy ilyen megoldás [link], bár azt nem tudom mennyire felelne meg.
SSD esetében vannak itt PH!-n leírások [link], illetve az újabb disztrókban aszem már nem is kell vele különösebben babrálni, mert default működik a discard. Ha jól tudom... -
atesz117
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Építő/felújító topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Kerékpársportok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged