- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: 2025 dude
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
"Ezért van szükség grafikus felületű disztrókra, hogy a XXI. században már ne körmöljünk karakteres parancsokat." - Érdekes, hogy a cli-ből gui-ba történő váltást fejlődésként fogod fel. Bár tisztában vagyok vele, hogy van aki a bolodbiztos megoldásokra esküszik, azonban ettől a gui-s megközelítés nem jobb, csak a hozzá nem értők is elnavigálgatnak rajta. Azonban a cli megfelelő kezekben gyorsabb és hatékonyabb a gui-nál. Szerintem.
-
Beniii06
addikt
Üdvözlet a topikban és örülök, hogy neked is bevált!
Én is csak úgy rábukkantam a rendszerre, mert egy "könnyű" változatot kerestem régebbi laptopon windows leváltására. Eleinte én is bejártam a szokásos utat, először Ubuntu, majd Mint Cinnamon(akkor azt gondoltam attól jobb rendszer/DE nincs), erre jött a Lite és mint ahogy írod is, ez nem a rendszer funkcionalitására vonatkozik, hogy kevesebbet tud, sőt sokkal többet ad mint egy Ubuntu vagy Mint, hanem hogy xfce-t használ és memória, illetve processzor kímélő.
A distro fejlesztői direkt a windows 7-ről áttérőket célozták meg, ezért sok olyan dologra figyeltek, ami kényelmi szempont. Más rendszerben, mint ami itt "Lite Software" néven beleraktak nem található meg, egyszere kijelölölsz akár 20 programot, kattintasz az installra és kész is, nem kell repo-k hozzáadásával szórakozni vagy snap, esetleg flatpak-et telepíteni hozzá. Xfce létére van pár alap plugin is, nem egy KDE szint, de eléggé testre szabható.
Sokan leragadnak a Mint-nél, pedig szerintem a Lite sokkal jobb annál, csak alig ismerik páran, viszont mivel nekem is bevált, bátorkodtam létrehozni ezt a topikot, hogy többen is megismerjék, mert nem csak Ubuntu/Mint/PopOS létezik.
Engem a könnyű beállíthatóság és az xfce alacsony erőforrás igénye győzött meg a Gnome-al/Cinnamon-nal szemben és mint ahogy képernyőképet is töltöttem fel a topikban, nem az a régi szürke "gagyi" kinézete van(mint amire sokan gondolnak az xfce hallatán), hanem teljesen modern. 64 bites processzorral rendelkező régebbi gépekre csak ezt telepítem, notebook-on is az van.
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gumi és felni topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest