Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
Új hozzászólás Aktív témák
-
macka55
csendes tag
Feltelepítettem az 5.2 verziót egy 240 GB SSD-re. Asztali gép, 3 mag, 1.5 GHz, 8GB RAM.
17 éve használok otthon Linuxot (akkor száműztem a mikrofost).
Sosem volt könnyű a Linuxot rendesen ellátni a szükséges GUI-okkal, meg mindent rendesen beállítani, de ha megvoltam vele (kb. egy hét), utána már nem bosszantott, mint a mikrofos.Végig az Ubuntut használtam, mert az volt a legjobban ellátva hasznos GUI-okkal.
Persze minden Linux ugyanazzal a kernellel fut, csak hát a fene akar megtanulni sokszáz karakteres utasítást a hozzájuk tartozó többtíz kapcsolóval. Ezért van szükség grafikus felületű disztrókra, hogy a XXI. században már ne körmöljünk karakteres parancsokat.Azonban mindeddig a disztrók szerzői alig-alig voltak képesek rendszerbe foglalni, racionálisan csoportosítani az op. rendszer utasításait mag a felhasználói grogramokat.
Talán annyira undorodtak a Windows pofátlanságai miatt, hogy inkább egyedi megoldásokat kerestek, csakhogy ne olyan legyen, mint a mikrofos. Pedig a microfosnak vannak jó oldalai is, pl. az, hogy racionálisan, logikus gondolkodás alapján van kialakítva a kezelőfelülete.
Nemrég terveztem váltani az U18.04-ről az U20.04-re, már fel is telepítettem a legújabb
U20.04-et, és próbálgattam. Sok hasznos progi már nem volt elérhető a 20.04 számára, több más progi meg már nem működött. Ekkor visszaléptem a 18.04-hez.Nemrég találtam rá a Linux Lite -ra. A "Lite" jelző kezdetben elbizonytalanított. De tévedtem.
Sokkal jobbnak találom, mint az U18.04 vagy U20.04-et.
A "Lite" jelző senkit ne riasszon el!
Rengeteg hasznos progit tudtam feltelepíteni, még a wine-t is., sőt, VirtualBox-on még egyéb op. rendszereket is.
Nagyon élvezetes használni, profi a menürendszere, amit könnyen lehet átszabni. Ma már úgy felkészítettem, hogy tudja azt, amit az U18.04-en elértem több éven keresztül.
L2TP-VPN protokollal meg Remmina távoli asztallal be tudok lépni a cég hálózatába is.
Egyszerűen imádom ezt a disztrót!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motoros topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ teszt
- LEGO klub
- Windows 11
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi