Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
1. Miert eppen azt a Linuxot valasztottam, amit szeretek?
UHU-Linux 1.1-et használok. Amiért szeretem, talán mert magyar fejlesztés, mert viszonylag könnyű a konfigurálás, stb.
Ja és persze teljesen magyarnyelvű.
Kellemesen felhasználóbarát, egy Windows usernek is elég csak létrehoznom egy felhasználót, és nagyrészt elboldogul vele.
Azért is jó, mert 2cd-n, ingyen(illetve viszonylag olcsón) egy komplett rendszert kapok. Irodai programok, multimédia(grafika, zene, film, cd/dvd írás, tv/rádió), server programok, stb...
És mindezt, mint említettem, különösebb hozzáértés nélkül be tudom állítgatni.
2. Melyik mire valo? Es mire nem valo? Es miert?
Sajna nem sok disztrót használtam még, ezek: Mandrake, SuSE, Debian, UHU.
A Mandrake-et és az UHU-t én legszívesebben desktop felhsználásra szánnám, bár azthiszem tökéletesen megfelelnek, serverként is, beállítás kérdése. Az általam használt SuSE is desktop-ra volt szánva, de ez nálam sajna kiesik, mivel nem igazán tudnék ennyi pénzt adni érte. Az UHU a lejobb választás szvsz. desktop célokra Magyarországon.
Az eddig lejobban tetsző disztró talán a Debian volt. Igaz a telepítése viszonylag nehezen ment, de néhány próbálkozásra sikerült az is. Nem a legfrissebb, nem a legszebb, nem csillog, nem villog, de betonstabil, nagyon jó az ellátottsága(rengeteg előrefordított csomag), és a konfigurálás igazi szellemi kihívás volt
(legalábbis nekem).
6. Játék Linuxon
Végül is ha a hardver megfelelő, és a 3d gyorsítás be van állítva, tulajdonképp semmi gond nincs a játékkal sem. Ati kártyákon például egyáltalán nem zökkenőmentes a driver telepítése, de ha sikerült akkor mennek a játékok szépen. Sok game natívan is létezik Linuxra: Q3, UT2004, UT2003, Enemy Terrority(vagy mi
sajna nem ismerem), stb...
Úgyhogy szerintem a linuxos játék sarkallatos pontja a 3d gyorsítás belövése. Azthiszem, ez nvidia-val sokkal könnyebb...
Winex-szel sajna nekem csak rossz tapasztalataim vannak, de ez persze csak az én szegénységi bizonyítványom sajna.
Végül egypár általam fontos(-nak tartott) oldal, linux-szal, illetve opensource-szal kapcsolatban:
Bővebben: link Hungarian Unix Portal: híroldal, fórum, stb...
Bővebben: link a HUP Wiki (ilyen enciklopédia szerűség)
Bővebben: link innen lehet egy jópár disztrót letöltögetni
hát hirtelen ennyi volna, ha valami eszembe jut, még írok, vagy kérdezz ha valami még érdekelne.
de azthiszem így is megalkottam életem lehosszabb ph!-s hozzászólását.
üdvözlettel!
Somogyi András, egy átlagos júzer
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(legalábbis nekem).
sajna nem ismerem), stb...