- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
-
Satcom
tag
Nagyon köszi
Nem tudnád leírni, hogy hogyan kellene beállítanom meg miegymás mert nem vagyok valami jó Linusból.Ezzel protokat le tudok tiltani? -
-
Satcom
tag
Hello
A Linuxos tűzfal alá akarok rakni Windows-os gépeket, elvileg menne? -
VladimirR
nagyúr
igen, kerio peldaul tokeletesen megfelel a feladatra (en sokaig a 2.1.5-os verziot hasznaltam - nem mellesleg ingyenes)
vagy van monjuk a kerio-nak kimondottan szerver-re valo tuzfala, web-es adminfelulettel, eleg jo naplozasi lehetoseggel, tamadas es application hijack elleni vedelemmel, egyebekkel -
lajoosh
csendes tag
válasz
Forest_roby #6 üzenetére
köszi a választ. hát igen, nem foglalkoztam windows-os tűzfalakkal
kerio? megvan, még sose próbáltam. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Forest_roby #6 üzenetére
siman
-
VladimirR
nagyúr
1: windoze-os tuzfalban (amennyiben nem valami ubergagyi, zonealarm fele tuzfal) ki lehet kapcsolni a tanulo modot (akkor nem kerdezget)
2: be lehet loni windoze-os tuzfal alatt is a szabalyokat kezzel (amennyiben nem valami ubergagyi, zonealarm fele tuzfal)
btw szinte minden normalis tuzfal ugy mukodik, ahogy te azt az elvarasaidban leirod -
lajoosh
csendes tag
sziasztok! szükségem lenne egy kis segítségre.
évek óta használok egy p1-est routernek. coyote linux fut rajta, amiben nagyon megszerettem hogy nyitott/átirányított portokat és a tűzfal szabályokat egy egyszerű konfig állományban kellett meghatározni. utálom a windows-os tűzfalakban hogy mindig rákérdeznek-engedjék-e ezt meg azt, aztán ha windows újratelepítés avn akkor mehet minden előlről. :S
most szeretnék építeni egy mini-itx gépet ami ugyanezt a funkciót kellene ellássa, viszont egy rakat egyéb szolgáltatás és néhány funkció miatt windows-t kell használnom rajta.
a kérdésem az lenne: ismer-e valaki egy olyan windows-os tűzfal szoftvert ami nem ezzel a kérdezgetős módszerrel gyűjti a portokat, hanem fixen belövök neki egy konfigfájlt? ami benne van azt engedi, ami nem arra nem kérdez rá, egyszerűen csak nem engedi és kész.
előre is köszi a segítséget -
charlie_hu
aktív tag
szerzel egy késői p1-est (a 200-as mmx-es korszakból amik már atx-esek is) leveszed a procit 133 mhzre, nagy bordával igy elmegy passzíven, atx-es tápból meg elhet venni olcsóért halk/passzív-at.
Aztán raksz bele két normális hálókártyát, egy floppyt, meg egykis ramot, aztán telepítesz Freesco-t és örülsz -
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Nemrég olvastam a chip magazinban a hardwares tűzfalakról,és hát az áruk nem átlagos.
Ezért arra gondoltam hogy nyitok egy olyan topikot ami linux alapú tűzfal létrehozásával és konfigurálásával foglalkozik az alapoktól.
Ahogy elnéztem itt a ph-n nagyon sok embert fog érdekelni ez a téma
Mondjuk kezdem azzal hogy írok egy konfigot amit ujjonnan lehet szerezni és viszonylag olcsó.Ennél a témánál ne ragadjunk le(ha nem muszály) csak azért írok hardwart hogy az alapoktól induljunk.
-Egy 6100as 754-es foglalatú alaplap ACCORP(kb 13.000)
-Egy 3000+-os Sempron(azért ez mert ez támogatja a C&Q-t és így halkabb lesz jóval)
-512 RAM
-20Gigás 4200-es fordulatú 2.5-ös HDD.
-Ház
-Táp.
(Ha ebbe esetleg egy ZEN-t teszünk akkor teljesen néma lesz,de így sem fog ordítani.
Amit akarunk:
-ADSL/KÁBELNET megosztás,sima hálózaton ,és wlanon .
-A lehetséges legjobb védelem beállítása linuxon .Milyen programokat érdemes rátenni hogy állítjuk be,hogy szabályozzuk,mire kell figyelni?
(Tételezzük fel hogy sikerült konfigolni a WLAN ,ADSL-KÁBEL modemet,illetve a hálózati kártyát.)
Milyen disztribuciót érdemes használni?
Ha esetleg túl új ez a 6100-as alaplap és nem ismerné fel a linux ,akkor a hozzáértők írják meg milyen UJJONAN is megvásárolható halk,gépre érdemes telepíteni a rendszert.
Üdv.
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3196
- Nintendo Switch V2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest