Hirdetés

Aktív témák

• gorlin

őstag

Sziasztok!

Nemrég olvastam a chip magazinban a hardwares tűzfalakról,és hát az áruk nem átlagos.
    Ezért arra gondoltam hogy nyitok egy olyan topikot ami linux alapú tűzfal létrehozásával és konfigurálásával foglalkozik az alapoktól.
    Ahogy elnéztem itt a ph-n nagyon sok embert fog érdekelni ez a téma

Mondjuk kezdem azzal hogy írok egy konfigot amit ujjonnan lehet szerezni és viszonylag olcsó.Ennél a témánál ne ragadjunk le(ha nem muszály) csak azért írok hardwart hogy az alapoktól induljunk.

-Egy 6100as 754-es foglalatú alaplap ACCORP(kb 13.000)
    -Egy 3000+-os Sempron(azért ez mert ez támogatja a C&Q-t és így halkabb lesz jóval)
    -512 RAM
    -20Gigás 4200-es fordulatú 2.5-ös HDD.
    -Ház
    -Táp.

(Ha ebbe esetleg egy ZEN-t teszünk akkor teljesen néma lesz,de így sem fog ordítani.

Amit akarunk:
    -ADSL/KÁBELNET megosztás,sima hálózaton ,és wlanon .
    -A lehetséges legjobb védelem beállítása linuxon .Milyen programokat érdemes rátenni hogy állítjuk be,hogy szabályozzuk,mire kell figyelni?
    (Tételezzük fel hogy sikerült konfigolni a WLAN ,ADSL-KÁBEL modemet,illetve a hálózati kártyát.)

Milyen disztribuciót érdemes használni?

Ha esetleg túl új ez a 6100-as alaplap és nem ismerné fel a linux ,akkor a hozzáértők írják meg milyen UJJONAN is megvásárolható halk,gépre érdemes telepíteni a rendszert.

Üdv.

Aktív témák