- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Jester01 #21411 üzenetére
Basszus mégis csak működik. Köszi a segítséget és a türelmedet.
-
-
Joshi
titán
válasz
Jester01 #21400 üzenetére
A NAS-on meg van osztva különböző mappa amit elérek CIFS-en keresztül a Windowos rendszeremmel, namármost adott egy média lejátszó ami NFS szerverrel működik ezért a NAS-on létre kellett hoznom egy NFS szervert. Mivel nem akarom átmásolgatni a fájlokat a régi mappából az NFS szerverre ezért azt ajánlották hogy a korábban leírt paranccsal elég ha linkelem az NFS szerverről a megosztott mappát. Elvileg ez azt eredményezné hogy el fogom érni a régi megosztott mappámat NFS szerveren keresztül fájlok áthelyezése nélkül.
ui.: a másik megoldás az lenne ha minden tartalmat átmásolnák az NFS szerver mappájába de akkor a Windowsos elérés lenne komplikált de nekem az kell a fájlok gyors mozgatásához.
-
Joshi
titán
Üdv mindenkinek. Kénytelen vagyok kérdésemet itt feltenni mivel linux fronton nem vagyok jártas. A problémám egy NAS-on megosztott mappa linkelése NFS szerver mappába.
Tehát adott egy megosztott mappa ami video néven fut, én ezt szeretném belinkelni az alábbi paranccsal
ln -s /i-data/md0/video /i-data/b56965d6/nfs/teszt
(a teszt az nfs szerver neve, ilyen néven hoztam létre a nas-on)
terminálból ami működik is csak éppen nem lehet megnyitni az NFS szerveren létrejött linkelt video mappát.A nas topikban azt ajánlották hogy töröljem az általam kézzel létrehozott mappákat az alábbi képen is jól látható /i-data/b65965d6 mappából. De hiszen én nem hoztam létre semmilyen mappát.
Terminál alól ha törlöm a komplett b56965d6 mappát az milyen következményekkel jár? Az adataim megmaradnak? Egyáltalán mi a gond a mappa átlinkelésével az nfs mappába?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Hisense LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest